Jdi na obsah Jdi na menu
 


Felinoterapie II.

27. 9. 2010

Na základě reportáže z naší první felinoterapie se nám ozvala další z námi oslovených institucí, a sice Domov důchodců S - centrum Hodonín v ul. Na Pískách.
Vypravily jsme se tam 24.9.2010 a s sebou jsme tentokrát vzaly Hoki, Kofi a Edu.
Felinoterapie představuje podpůrnou léčbu somatických i psychických poruch a zátěží a je založena na přímém kontaktu člověka s kočkou. Aplikuje se především u dětí a seniorů, jimž pomáhá zmírňovat vnímání zdravotních potíží, navozuje pocit klidu a optimismu. Má kladný vliv u depresí, úzkostí, mozkové mrtvice, mentální retardace, revmatismu, smyslových vad, tělesného postižení a handicapů, psychosomatických onemocnění. A protože jeden z cílů většiny kočičích útulků spočívá právě v tom, veřejnosti ukázat, co vše člověku kočka může dát, je bezpochyby přínosem i pro ně. O tom, že by se do felinoterapie pustilo i naše o.s., jsme uvažovaly již dlouho, tím hlavním impulsem však pro nás bylo, když jsme si přečetly zkušenosti o provozování felinoterapie, které na svých stránkách popisuje o.s. Devět životů.

Obrazek
Fotky z felinoterapie si můžete prohlédnout zde.

 

 


Video s hudbou - reportáž z naší druhé felinoterapie, která se konala dne 24.9.2010 
Domově důchodců S - centrum Hodonín v ul. Na Pískách.
Našimi kočičími pomocníky byli tentokrát Hoki, Kofi a Eda.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkujeme

(Kočky SOS, Petra, 7. 4. 2011 15:58)

Martino, děkujeme!:-)

Poděkování

(Nemochovská Martina, 4. 4. 2011 20:43)

Dobrý večer, právě jsem dokoukala video z domova důchodců a abych se přiznala, tak jste mě rozbrečeli. Chtěla bych Vám poděkovat za Vaši nádhernou práci. Bohužel se nenajde moc lidí, alespoň v mém okruhu, co takhle milují kočky. Já sama doma mám tři a neboť nemám děti, tak mi je vlastně nahrazují. Jsou to miláčci, které bych nedala za nic na světě. Přeji Vám hodně úspěchů a hodně nových domovů pro kočičky. S pozdravem Nemochovská Martina, Břeclav

Felinoterapie

(Nora, 27. 9. 2010 20:12)

Jsou to nádherné fotky...už minulé fotky mě hrozně dojaly...jak člověk vidí jak tito lidí pookřejí a usmívají se a tak krásně se s koťátky mazlí... Je úžasné co děláte!!!