Jdi na obsah Jdi na menu
 


ul. Komenského, Hodonín

12. 3. 2015

puci270.jpgPuci

Asi pětiletá kočička, která byla nalezena se svými koťátky v centru Hodonína, kde se skrývala v zahradních kůlnách. Svá koťátka postupně vodila jednotlivě za stravou, ale vzhledem k jejich velmi podobnému zbarvení (černo-bílá) jsme si až později uvědomili, že se jedná o více kočiček. Matka Vendelína, Fifi, Báry a Majdy je teď už vykastrovaná. Později jí musely být odstraněny také všechny zoubky z důvodu rozsáhlého zánětu v dásních. I přesto, že už více jak 2 roky žije s lidmi, je k nim stále dost nedůvěřivá a obezřetná.
Puci je  adoptována na dálku - podporuje ji Zdeňka Pokorová. Děkujeme!

Fotky plašanek z ul. Komenského zde.

vendelin270.jpgVendelín

Tříletý černobílý kocourek, jediný kluk z vrhu. Syn Puci, stejně jako jeho matka je k lidem nedůvěřivý, ale hodný, čistotný a k jiným kočkám bezkonfliktní. Vykastrovaný.
Vendelín je adoptován na dálku - podporuje ho Zuzana Karásková. Děkujeme!

Fotky plašanek z ul. Komenského zde.

 

fifi270.jpgFifi

Drobnější, tříletá černobílá kočičí slečna, dcera Puci. Je ještě plašší než její sourozenci. Pokud se jí něco nezdá, umí se hlasitě projevit a vždy přivolá všechny ostatní kamarádky. Vykastrovaná.
1.2.2022 - Fifi onemocněla, jednalo se o rakovinu, byla uspána.
Fifi byla adoptovaná na dálku - do 10/2021 ji podporovala ji Hana Košínová
. Děkujeme!

bara270.jpgBára

Statná tříletá černobílá kočičí slečna, dcera Puci. K lidem nedůvěřivá, plachá, ale ve společnosti koček spíše dominantní. Vykastrovaná.
Bára jadoptována na dálku - na krmivo jí přispívá 200 Kč měsíčně Alena Páleníková. Moc děkujeme!

Fotky plašanek z ul. Komenského zde.

 

majdy270.jpg

Majdy

Tříletá, černobílá kočičí slečna s růžovým čumáčkem, dcera Puci. Majdy je velmi plachá, k lidem nedůvěřivá, spíše samotářská. Vykastrovaná.
Majdy si můžete adoptovat na dálku za 150,- Kč měsíčně.
20.1.2016
Majdy byla postřelena, odnesla to zadní nožka. Bude podáno trestní oznámení.

rtg200.jpgRTG snímek Majdy.

 

Fotky plašanek z ul. Komenského zde.

 

 

 


mici-dve270.jpgMici 1 a Mici 2

Mici a Mici jsou asi desetileté kočky, které byly nalezeny jako koťata na půdě RD v Hodoníně ve velmi zuboženém stavu. Jejich matka je jako malé opustila a ony o sobě daly vědět až velmi hladové a nemocné. Po dlouhém léčení a přikrmování z obou vyrostly krásné černé kočky, které zůstaly plaché a k lidem spíše nedůvěřivé. Obě jsou vykastrované.
21.5.2016 - Dnes ráno přišla ze sousední zahrady střela, která zasáhla černou plachou kočku Mici. Mici seděla na zídce na sluníčku a nikomu nic nedělala. Jen si tak užívala pěkný den. Byla na místě mrtvá a spadla ze zídky před očima paní Radky, která se o tyto plaché kočičky stará a další dvě má v dočasné péči. Na místo byla přivolána policie.
28.1.2022 - Pro selhání ledvin odešla do kočičího nebe druhá Mici.


kimi300.jpgKimi

Kimi je plachá černobílá kočka, která byla odchycena u KD v Hodoníně, je vykastrovaná, ošetřena se zlomenou nohou, v současné době je stabilně umístěna v kleci, kde má ovšem veškerý komfort a denně jí bývá dána možnost se proběhnout, které zatím nevyužila, je velmi plachá.
13.10.2015 Kimi zůstala velmi plahá a ostražitá. S plachými kočkami z Komenského ul. si rozumí a zapadla mezi ně, člověku však nedovolí se přiblížit, na nožičku kulhá.

Kimi je adoptována na dálku - částkou 150 Kč ji podporuje Dagmar Krýsová. Děkujeme!

mac7.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2013
Umístění:
dočasná péče Hodonín

Macinka je kočička, která žila v zahrádkářské kolonii, ale majitel zemřel a paní, která kočičku krmila, si všimla, že Macinka nemá v pořádku ouška, hnisají jí a často se škrábe. Tak jsme kočičku přijali a po prohlídce na veterině zjištěny v ouškách polypy a nádorky a bylo rozhodnuto, že ouška se musí operovat. 22.1.2018 - Kočička byla hospitalizována na veterinární klinice v Uherském Hradišti. 26.1.2018 - Macinku jsme včera přivezli z kliniky v Uherském Hradišti. Při operaci ucha jí byl odstraněn zvukovod, ve kterém se utvořila píštěl, ze které vytékal hnis a bubínek byl zcela rozpadlý. Materiál se odeslal na histologii. Bohužel Macinku čeká ještě jedna operace, protože druhé ouško je stejně postižené. 4.6.2018 - Macinku jsme dnes zavezli na operaci druhého ouška do Uh.Hradiště. 6.6.2018 - Macinka je zpátky, operace dopadla dobře.
1.7.2019 - Po více jak roce se Macinčin stav se rapidně zhoršil, rakovina se znovu ozvala. Chodíme na ošetření oušek a necháme Macinku v klidu dožít, domov jí nehledáme.

Další fotky zde.

Macinka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Valentíkovi a kočička Mazlinka. Dělujeme!

Macince můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

HISTOPATOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ

Materiál : Fe, samice, kočka evropská, 5 let; biopsie útvaru ve zvukovodu
Majitel: Kočky SOS Hodonín
Datum: 29.01.2018

V dodané biopsii zjištěna v pojivovém stromatu dermis chronická, ložiskově aktivní zánětlivá reakce, místy s výraznějším reaktivním reparativním procesem. Ložiskově pozorována přítomnost diferencované granulační fibrovaskulární tkáně s různě intenzivní zánětlivou reakcí tvořenou převážně kulatobuněčným zánětlivým infiltrátem, povrchově místy s převažujícím neutrofilním infiltrátem. V některých řezech zjištěna přítomnost mírně elongovaných reaktivních buněk tvořených částečně hustě nahlučenými endoteliálními buňkami a denzním kolagenním stromatem. Dále reaktivní hyperplazie lymfatické tkáně ve stromatu léze. Dále přítomnost pigmentu hemosiderinu. Ložiskově v prostoru zánětlivé reakce pozorována neoplastická proliferace epiteliálních buněk mazových žlázek, převážně tubulárního, ložiskově acinárního charakteru. V těchto epiteliálních buňkách pozorovány převážně mírné atypie, anizocytóza, anizokaryóza, prominentní jadérka, mitotické figury (celkem zjištěno 6 mitóz v 10 z.p./400x). Lumen žlázek je vyplněno kondenzovaným sekretem a ložiskově neutrofilním zánětlivým infiltrátem. Jiné změny nezjištěny.
Závěr:
V dodané biopsii z útvaru ve zvukovodu zjištěna v převážné části bioptátu chronická aktivní zánětlivá reakce, dále reaktivní fibroplazie (hyperplastická léze/inflamatorní polyp). Dále zjištěna v prostoru zánětlivé reakce ložisková neoplastická proliferace, adenokarcinom ceruminózních žlázek, dle morfologie buněk nižšího stupně malignity (low-grade). Jedná se o epiteliální neoplazii, převážně lokálně proliferativní, s relativně nízkým metastatickým potenciálem (nejčastěji regionální MU). Doporučuji preventivní kompletní klinické vyšetření.

S pozdravem
Doc. MVDr. Miša Škorič, Ph.D.

monty250.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2000
Umístění:
dočasná péče, Hodonín


19.9.2015 - Monty je rezavý kocour, pravděpodobně už starší, věk odhadujeme ma  4-6 let. Objevil se na ulici Komenského v Hodoníně, kde kolegyně krmí plaché kočky, byl vyhublý, neměl příliš dobrou srst a měl zranění na tlapce. Nyní je vykastrovaný, naočkovaný, postupně přibírá na váze, po zranění není ani památky. Je hodný, přítulný a čistotný, asi by se mu více líbilo v domku, kde by mohl chodit i ven. 20.5.2016 - Monty čeká na svůj nový domov v dočasné péči v Hodoníně. Tento týden byl postřelen ze vzduchovky a podrobil se operaci. V této lokalitě paní krmí i plaché kočky a jedna z nich - Majda byla také postřelena. Jedná se o běžně obývanou lokalitu, je nepřípusné, že zde někdo mezi rodinnými domy střílí. Už v minulosti měla paní na zahradě vhozené otrávené klobásy! Budeme podávat trestní oznámení. Hodonínský deník.cz
7.3.2019 - Monty žije v dočasné péči už 4 roky. Dodnes o něj nikdo neprojevil zájem. Je to kocour cca 10letý, proto jsme se rozhodly stáhnout ho z nabídky a domov mu už nehledat.

Další fotky zde.

Monty je adoptován na dálku krmivo mu hradí Šumberovi & kočka Čiča, kocouři Ferda a Ondrášek a pejsek Gerry. Děkujeme!

Montymu můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

any270.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2013
Umístění:
dočasná péče Hodonín

Aida - Any byla jako kotě nalezena v areálu bývalého hotelu vedle KD v Hodoníně. Dnes je z ní už dospělá kočka. Má krátký huňatý kožíšek, mourovaté zbarvení s rezatým odstínem na hrudi, na bocích a na břichu. Aidinka je milá a mazlivá. 21.11.2017 - Aida na svůj trvalý domov čeká už 4 roky, ale v dočasné péči si žije spokojeně. 24.9.2018 - Aida žije v dočasce už 5 (!) roků, nikdo jí domov nenabídl, chodí i ven, je spokojená a necháme ji tady.

Další fotky zde.

Aida je  adoptována na dálku - krmivo jí hradí Jiřina Vyskočilová &  Išinka a Žanetka. Děkujeme!

Aidě můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

img_20220102_141550.jpgLili

1.2.2022 - Nový přírustek mezi plašankami na ul. Komenského - želvovinová kočička.

Lili můžete přispívat formou adopce na dálku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář