Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši v novém domově

Příspěvky

Snowie (Linda, Lili)

19. 10. 2012

img_1753.jpg Bílomourku Snowie našla v únoru 2012 slečna na vesnici. Vzala si ji domů a pak volala nám, že si ji nemůže nechat. Její veterinářka jí řekla, že je kastrovaná, takže na kastraci s ní nebyla a nakonec ji umístila k lidem do bytu ke kocourkovi. Snowie tam však čurala na sedačku a přestože vyzkoušeli všechno možné, nepřestala. Usoudili tedy, že potřebuje výběh a odvezli ji do našeho depozita v Chýni, kde kočky mohou chodit ven. Náš veterinář zjistil, že kastrovaná nebyla a po kastraci s čuráním mimo záchod přestala. Jakmile začala chodit ven, chodila domů čím dál méně. Až pak jsme zjistily, že chodí k sousedům v ulici o tři baráky dál. A chodila k nim tak často, až se tam nastěhovala nastálo. Od 19.10.2012 bydlí v Chýni v bytě se 4 kočkami a psem oficiálně a jmenuje se Linda. Zprávy a fotky z nového domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Sam(02)

14. 10. 2012

sam02-01.jpg Sam je nádherný statný kocourek, neskutečně umazlené kocouří mimino, které se strašně rádo nosí a mám ho pořád „za zadkem“ – kam se hnu, všude jde za mnou, je na něm vidět, že má rád a potřebuje společnost. Když mu není věnovaná pozornost, jakou by si představoval, dojde za mnou a mňoukne na mě na znamení, že se chce mazlit. Více povídání o Samovi zde14.10.2012 byl umístěn do Zubří u Rožnova pod Radhoštěm ke kocourkovi Čikovi a 3 pejskům. Jeho majitelka s ním plánuje provádět felinoterapii.

Děkujeme Aleně Staré, Davidovi Gurinovi & kočkám Rozárce a Samuelovi, kteří Sama během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Fiona 03

12. 10. 2012

fiona03-01.jpg elvovinovou Fionu jsme přijaly 20.8. poté, co se na nás obrátila paní ze sídliště s tím, že Fiona sedává už asi dva měsíce před činžákem a prosí kolemjdoucí, aby ji pustili dovnitř. Lidé ji tam sice krmili, ale vzít si ji nechtěl nikdo a paní měla strach, že jí někdo ublíží. U nás není spokojená, protože nesnáší druhé kočky. Jinak je mazlivá a hodná, vhodná jako jedináček do bytu i do domku se zahrádkou. 26.10.2012 byla umístěna jako jedináček do bytu do Břeclavi.

Fotky Fiony z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Amadeus, Gejša(02) a Lejša

12. 10. 2012

amadeus09.jpg gejsa-lejsa01.jpg

O Amadeovi, Gejše a Lejše si můžete přečíst ílomouraté sourozence Amadea

Děkujeme Jindře Jiráskové která Amadea během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Bajaja

9. 10. 2012

010.jpgVe spolupráci se ZO chovatelů koček Boskovice akutně hledáme domov pro černého kastrovaného kocourka Bajaju- Očko. Kocourek byl odchycen v Boskovicích v křoví mezi dvěma frekventovanými silnicemi. Na jedno oko je slepý. Nyní je v dočasné péči své opatrovatelky v Boskovicích, kde se z něho stal úžasný mazel. V depozitu byl velmi neštastný, protože se bál ostatních koček. Proto mu nyní hledáme nový domov, kde by byl jedináčkem, bud v bytě se zasíťovaným balkonem nebo v domku se zahradou, ale trvalým přístupem do domu. 9.10.2012 se jeho dočasná opatrovatelka rozhodla, že si jej nechá nastálo.  

Děkujeme manželům Miarkovým & Apolence, Dominikovi a Oskarovi, kteří Bajaju během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Eliot 02

8. 10. 2012

img_1085.jpg Eliota jsme odchytly jako jednoho ze šesti koťat, o které se nikdo nechtěl starat. Toulal se po celé ulici s jejich maminkou, které chybí přední packa, a hledali spolu potravu. Byl přijat s hrozným svrabem v uších a hladový. Je velmi společenský a mazlivý. Ze všech je největší a ve většině her vyhrává s převahou. Rád spí v posteli nebo s některým ze sourozenců. Rád se nechá chovat a hladit. Nevadí mu přítomnost pejsků ani cizích koček. U jídla je většinou první a často loudí po dobrotách. Při jakékoliv práci rád asistuje a pomáhá s tříděním papírů. 8.10.2012 - Eliot byl umístěn do Brna, do domku, k rodině s dětmi a pejskem.

Děkujeme Mgr. Jarmile Hrubešové & kocourovi Lojzovi, kteří Eliota během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Eliota najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 4

Rory 02 (nyní Vanilka)

28. 9. 2012

rory02-01.jpg Rory jsme spolu s dalšími třemi koťaty - jejími sourozenci - přijaly od sociálně slabé rodiny, na niž nás upozornila jejich sousedka. Koťata byla plná blech, kočka také, všechny jsme zbavily parazitů, kočku vrátily vykastrovanou zpět. Čita je mazlivé kotě, živé, temperamentní. Je vhodná jako společnice k dalšímu zvířátku do bytu nebo do domku se zahrádkou. 28.9.2012 byla umístěna do domku se zahrádkou do Kroměříže ke kocourovi a k pejskovi.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Šanel 02

28. 9. 2012

sanel02-02.jpg Želvovinovou Šanel začali krmit zaměstnanci pohřební služby, když se tam jednoho dne přitoulala. Posléze kontaktovali nás. Měla zranění na krku a byla strašně hubená, potulovala se tam asi týden. Je moc mazlivá, vděčná, miluje lidi. Svého člověka si možná bude trochu hlídat, ale s jednou kočkou by se snesla. Spokojená bude v bytě i v domku se zahrádkou. 28.9.2012 byla umístěna do bytu ke kocourkovi do Brna.

Děkujeme Aleně Staré, Davidovi Gurinovi & kočkám Rozárce a Samuelovi, kteří Šanel během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Šanel z jejího pobytu u nás a z nového domova od 11/2014 najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Kristýnka 04 a Ted 03

12. 9. 2012

 

img_8783.jpg img_8784.jpg

Ohledně Kristýnky a Teda nás kontaktovala paní z Bojanovic, že k ní přišel pán a řekl jí, že má na dvoře kočku a koťata a že je tam nechce, ať si je vezme, jinak je zabije. Koťata jsme odchytly do odchytových klecí, protože jsou plachá, a jejich matku jsme přijaly hned následující den. Koťata jsou plachá, takže jsme pro ně hledaly nový domov někde na statku. Dvě z nich - Kristýnka a Ted - byla umístěna 12.9.2012 do zahrady u domu v Hodoníně v Rybářích.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Terezka(05)

12. 9. 2012

terezka05-01.jpgOhledně Terezky nás kontaktovala paní z Bojanovic, že k ní přišel pán a řekl jí, že má na dvoře kočku a koťata a že je tam nechce, jinak je zabije. Koťata jsme odchytly do odchytových klecí, protože jsou plachá, a Terezku - jejich matku - jsme přijaly hned následující den. Je to velmi kontaktní, milá a mazlivá kočka. 10.9.2012 byla umístěna do domku se zahrádkou do Bystřice pod Lopeníkem namísto Samanty.
Zprávy z jejího nového domova si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Elly a Joshua

12. 9. 2012

elly01.jpg joshua02.jpg

O Elly a Joshuovi si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Amanda Latte

10. 9. 2012

amanda-latte01.jpgZajímavě zbarvenou Amandu, jejíž barva kožíšku připomíná Caffe Latté, přinesl do Zoo v Hodoníně pán s tím, že ji našel. ZOO však nefunguje jako útulek, kontaktovali tedy nás. Byla již vykastrovaná, má nastříhlé ucho, nejspíš ji někdo vyhodil. Ostatní kočky ráda nemá, byla by ráda rozmazlovaným jedináčkem. Jinak je mazlivá, hodná, chytrá a kontaktní.  10.9.2012 byla umístěna do bytu do Hodonína jako jedináček.

Děkujeme Darině Boukalové, která Amandu Latte během jejícho pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. 

Fotky Amandy Latte z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Flíček 02

29. 8. 2012

flicek02-02.jpgBílomourek Flíček se jednoho dne ráno objevil na ulici v Berouně. Naříkal tam a prosil u kolemjdoucích o pomoc, evidentně ho tam někdo vyhodil a ujel. Je to milý kocourek, hravý a mazlivý, v novém domově by měl rád  kamaráda, popř. je možné si jej osvojit spolu s některým dalším kotětem od nás. Bude spokojený v bytě nebo v domku se zahrádkou. 29.8.2012 byl umístěn ke kocourkovi Garfieldovi do Prahy do bytu.

Fotky Flíčka z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Ozzy Osbourne

28. 8. 2012

img_9039.jpgŠedý kocourek Ozzy se zhruba 2 měsíce potuloval v menším lesíku v Ratiškovicích. Nahlásila nám jej paní, která má od nás Celestýnku. Ještě než jsme jej stihli dát do nabídky, vybrala si jej v přednabídce rodina, která přišla o kocourka. Od 28.8.2012 bydlí v rodinném domku v Uherském Brodě a jeho psí kamarádkou bude doga.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Falko a Káťa(02)

28. 8. 2012

falko01.jpg kata02-01.jpg

O Falkovi a Kátě si můžete přečíst zde. Fotky Falka z doby jeho pobytu u nás najdete zde, fotky Káti a Falka z jejich nového domova zde.

Děkujeme Haně Karasové, Tomášovi Michalcovi & kočce Mie, kteří Falka během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme Jiřině Vyskočilové & kočkám Išince a Žanetce, které stejným způsobem podporovaly Káťu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Felix(03)

27. 8. 2012

felix02-01.jpgFelixe koupil v Hodoníně za 100 Kč na burze chovatelů pán z Dubňan pro svou manželku. Mají tři psy a kočku, která se psů bojí a bydlí na střeše. Paní byla natolik soudná, aby uznala, že vhodný domov další kočce poskytnout nemohou, řekla to sousedce a sousedka zavolala nám. 26.8.2012 byl umístěn ke dvoum kočkám do Příbrami.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Ema 04 a Lvíček (nyní Tobby)

26. 8. 2012

 

ema04-01.jpg lvicek01.jpg

O Emě a Lvíčkovi si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Luisa 02 (nyní Lili)

21. 8. 2012

img_7837.jpg

Zrzečku Luisu jsme spolu se sourozenci Lotkou a Adámkem dovezly od lidí z Bojkovic, kterým se namnožily kočky a oni neměli tolik peněz, aby je všechny mohli uživit. To, že majitelé neměli peníze, bylo vidět i na kočkách - všechna tři koťata byla velmi hladová. Kromě nich mají ještě tři 3týdenní koťata, ty taky přijmeme a kočku jim po kastraci vrátíme. Luisa je milá mazlivá kočka, v depozitu není šťastná, protože ostatní kočky ji řežou. 21.8.2012 byla umístěna ke kocourkovi Čikovi do domku se zahrádkou do Brna a přejmenována na Lili.

 

Fotky Luisy z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

Jitka Nešporová & kočky Mína+Eliška+Julča, kocour John a fenka Bobi, kteří Luisu během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Teodor 03

18. 8. 2012

img_7745.jpgBílozrzavý Teodor se připojil k lidem na sídlišti a šel s nimi až domů. Přinesli ho tedy k nám. Je mazlivý, snášenlivý, bezproblémový. spokojený bude se zvířecím  kamarádem v bytě nebo v domku se zahrádkou. 18.8.2012 byl umístěn ke kočce do Brna do bytu.

Fotky Teodora z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Jáchym(03) a Suri(02)

1. 8. 2012

Obrazek suri02-01.jpg

O Jáchymovi a Suri si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Picasso 02

25. 7. 2012

picasso02-02.jpg

Picassa dovezla majitelka našich bývalých svěřenců Izzí, Lori a Floka. Picasso se jim přitoulal na dvůr, ale Flok ho vyháněl. Navíc měl od svrabu rozškrábaný krk a celou hlavu. Je moc milý a mazlivý, ostatní kočky nemusí, bude rád rozmazlovaným jedináčkem v bytě nebo do domku se zahrádkou. 25.7.2012 byl umístěn jako jedináček do domku se zahrádkou do Svatobořic.

Fotky Picassa z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

Děkujeme Jarmile Slavíkové, která Picassa během jeho pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Jackie, Monty(04) a Sezamka (nyní Claudinka)

20. 7. 2012

330860_384579698262301_501181099_o.jpg Obrazek

O Jackie, Montym a Claudince si můžete přečíst zde.

Děkujeme Jindřichovi z Třebíče, který Montyho během jeho pobytu u nás podporoval formou adopce na dálku. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Amálka 05

15. 7. 2012

img_7698.jpg Bílomourka Amálka se přitoulala se svou maminkou na zahradu k paní, která krmí u Umělecké školy venkovní plaché kočky. Vzaly jsme ji i s maminkou, pro kterou po kastraci našla nový domov sama nálezkyně. Amálka je u nás, je moc milá, hravá a mazlivá. 15.7.2012 byla umístěna do bytu do Brna k 1ročnímu kocourkovi Cipískovi.

Děkujeme Michaele Rejžkové, která Amálku během jejího pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. 

Fotky Amálky z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 5

Medlin(02)

15. 7. 2012

medlin02-01.jpg Bílou Medlin nám přinesli její majitelé s tím, že se jí ujali jako malého nalezeného kotěte, ale nyní si ji nemohou nechat, protože budou jezdit na montáže. Je hluchá, takže je vhodná jen do bytu, k lidem i ostatním kočkám moc přátelská, takže bude ideální společnicí k podobně staré kočce. 15.7.2012 byla umístěna do Prahy k 1ročnímu kocourkovi. Zprávy z jejího nového domova si můžete přečíst zde.

Děkujeme MUDr. Daně Vitouškové & kočkám Jonášce, Danovi a Amince, kteří Medlin během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Sára 04

26. 6. 2012

sara04-01.jpgMramorově zbarvená Sára se přitoulala v těch největších mrazech k lidem, kteří bydlí u hlavní silnice. Ti jí dávali najíst, ale doma ji mít nechtěli, protože v domě měli psy. Při návštěvě veterináře se pak paní náhodou zmínila, že kočce teče něco ze zadečku, ale na operaci ji vzít nechtěla. Nabídly jsme jim tedy pomoc, ale když jsme zjistily, že by ji i po operaci měli dál jen venku, vzali jsme ji rovnou k nám. 26.6.2012 byla umístěna do Pardubic ke kocourkovi.

Děkujeme firmě Anny Zázvorkové Produkce a Jazyková škola Most, která Sáru během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.
Fotky Sáry z doby jejího pobytu u nás a z jejího nového domova  najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 5

Alan

17. 6. 2012

alan01.jpgMourek Alan pochází od paní Katzerové z Moravské Nové Vsi, která se ve svém domě v Moravské Nové Vsi starala o 10 kočičích nalezenců. V květnu 2011 jsme u ní nechaly vykastrovat 8 kocourů a od té doby tam pravidelně 1x měsíčně zavážíme krmení. Nyní však onemocněla a je upoutána na lůžko, takže se o kočky nemůže dál starat. Alan a dalších 9 koček zůstaly opuštěné u domu.. Domluvily jsme prozatím, aby kočkám sousedky dávaly krmení, a pro kočky hledáme nový domov.  17.6.2012 byl jako jedináček umístěn do Kytlice k lidem, kteří žijí celoročně na chatě.

Děkujeme Kamile Englerové a Pavlovi Zahradníkovi, kteří Alana během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Alana najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Prsky

15. 6. 2012

prsky01.jpgTříbarevnou Prsky jsme přijaly spolu s Princeznou poté, co musely opustit svůj dosavadní domov v učilišti ve Strážnici. Je to veselý puberťák, ke kočkám je spíše dominantnější, ale vzhledem ke své povaze by ocenila společnost dalšího zvířete. Miluje divoké hry a honičky, takže se hodí i do rodiny se staršími dětmi. Zbožňuje lidi a je velice důvěřivá. Proto by byl lepší jen omezený výběh na bezpečném místě. Není zvyklá chodit na noc ven, v učilišti ji pouštěli ven vždycky přes den. Je tedy vhodná jako  společnice k podobně temperamentní (spíše submisivnější) kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. 15.6.2012 byla umístěna jako jedináček do domku se zahrádkou v Uherském Hradišti.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Honzík(04)

26. 5. 2012

honzik04-01.jpgMouratého Honzíka našli lidi na Hlavní třídě. Nejspíš ho tam spolu se sourozenci vyhodil majitel, protože druhý den našla v těch samých místech druhé kotě naše veterinářka, která si ho nechala. 26.5.2012 byl umístěn ke kočce Selly do domku se zahrádkou do Olomouce. Zprávy a fotky z nového domova najdete zde a další fotky z nového domova zde
Děkujeme Heleně Zázvorkové & kočce Kitty, které Honzíka během pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Lucinka(05)

26. 5. 2012

lucinka05-01.jpg Bílomourka Lucinka pochází od paní Katzerové z Moravské Nové Vsi, která se ve svém domě v Moravské Nové Vsi starala o 10 kočičích nalezenců. V květnu 2011 jsme u ní nechaly vykastrovat 8 kocourů a od té doby tam pravidelně 1x měsíčně zavážíme krmení. Nyní však onemocněla a je upoutána na lůžko, takže se o kočky nemůže dál starat. Lucinka a dalších 9 koček zůstaly opuštěné u domu. 26.5.2012 byla Lucinka umístěna jako jedináček do domku se zahrádkou do Velké nad Veličkou.

Děkujeme Jarmile Slavíkové, která Lucinku během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Paní Hromádková (nyní Žanetka)

18. 5. 2012

pani-hromadkova02.jpg Šedou mourečku Paní Hromádkovou jsme 7.4.2012 přivezly od paní Katzerové z Moravské Nové Vsi, která se ve svém domě v Moravské Nové Vsi starala o 10 kočičích nalezenců. V květnu 2011 jsme u ní nechaly vykastrovat 8 kocourů a od té doby tam pravidelně 1x měsíčně zavážíme krmení. Nyní však onemocněla a je upoutána na lůžko, takže se o kočky nemůže dál starat. Domluvily jsme prozatím, aby kočkám sousedky dávaly krmení, a kočky odtud budeme muset postupně umístit. Jako první jsme odtud odvezly právě Paní Hromádkovou a ještě kocoura Matýska, protože byli nemocní. 18.5.2012 byla jako jedináček umístěna do Hodonína do domku se zahrádkou a přejmenována na Žanetku. Zprávy z jejího nového domova si můžete přečíst zde.

Děkujeme Kamile Englerové a Pavlovi Zahradníkovi, kteří Paní Hromádkovou během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54

následující »