Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši v novém domově

Příspěvky

Nina 06

15. 1. 2021

nina4a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

13.12.2020 - Kdo ještě neví, odkud se berou opuštěné kočky, tak tady jeden případ z neděle za všechny. Podívejte se na video, najdete v něm i vysvětlení, proč právě na statcích a farmách často řešíme kastrace koček, které kde se vzaly, tu se vzaly, jako by z nebe spadly ... Ale, přivážejí je sem sami majitelé, které už kočka přestala bavit nebo se jim znelíbila. Včera dvě oznamovatelky přistihly pána, jak na Nesytě u statku v Hodoníně vypouští svou vlastní kočku! Poslechněte si ve videu jeho vysvětlení - "Ona si tam na statku najde svoje, je to šelma ..." Jak je vůbec něco takového možné? Každý takový objekt někomu patří! Proč si myslíte, že kdokoliv by měl převzít vaši zodpovědnost za vaše zvíře? Kastrujeme a krmíme už desítky koček ať už na statku na Nesytě, v Mutěnicích, v Dolních Bojanovicích, na Rúdníku a dalších a dalších místech díky takovým nezodpovědným lidem, jako jste vy. Oznamovatelky kočičku přivezly k nám a je umístěna do karantény. 11.1.2021 - Nina tím, že přišla o svůj domov a dostala se k nám, tak pobyt v útulku nese velmi težce a nedokáže si tady zvyknout, je trvale ve velkém stresu. Velmi naléhavě jí hledáme domov jako JEDINÁČKOVI, nejlépe v domku se zahradou, jak byla zvyklá. Je velice hodná a k člověku přítulná. 15.1.2020 - Nina dnes odjela do nového domova, do Svatobořic Mistřína, do domku, kde mají pejska.

Další fotky zde.

Nina byla adoptována na dálku - krmivo jí hradil Jan Duben. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Fifinka 02 a Lesněnka 02

9. 1. 2021

fifinka01.jpgČernou Fifinku a její sourozence našla paní 16.8.2011 v areálu JZD Vnorovy.
26.3.2012 byla již jednou umístěna, byla ale kvůli změně v rodinné situaci majitelů vrácena. Fifinka je pohodová, bezproblémová, vůči ostatním kočkám nekonfliktní. Ačkoliv v předchozím domově chodila ven, nyní je u nás v bytě a výběh nijak nepostrádá.
7.12.2012 - Fifinka byla umístěna jako jedináček do bytu do Brna.

Děkujeme rodině Šumberových & kočce Čiče, kocourům Ferdovi a Ondráškovi a fence Barunce, kteří Fifinku do jejího prvního umístění podporovali formou adopce na dálku, a děkujeme též Martině Svobodové & kočkám Anetce a Aretce, které Fifinku stejným způsobem podporovaly během jejího druhého pobytu u nás.

Další fotky zde.

lesnenkaa.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

8.8.2019 - V lese v Dubňanech nalezeny pod dřevem dvě koťata, čistá, mazlivá ... Jsou to dvě kočičky, bílomourka Fialka a mourečka Lesněnka. 29.1.2020 - Lesněnka kočička drobnějšího vzrůstu, je přítulná, mazlivá a dobře se s náší s ostatními kočkami a potřebuje kočičího kamaráda. Lesněnka hledá domov! 9.1.2021 - Lesněnka odjela do nového domova, do Brna, do bytu kde ji čeká Fifinka a další kočička.

Další foky zde.

Lesněnka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Moravcovi. Děkujeme!

Lesněnka byla adoptována na dálku -  veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu jí hradili Pješčakovi. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Galina

8. 1. 2021

g5.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

18.6.2020 - Oznamovatel nahlásil, že našel na ulici Měšťanská v Hodoníně kočku. Kočka má asi 7 měsíců, je hladová a velice vyhublá. Umístěna do karantény a na FB je zvěřejněna výzva, zda ji někdo nehledá. Dostala jméno Galina. 28.6.2020 - Galina velice onemocněla, má kalicivirózu, nežere a tak dostává infuze. 6.8.2020 - Galina je úžasná kočka, povahově velice blízká orientálce. Je společenská, potřebuje dostatek pozornosti člověka, všechno chce dělat s vámi, bez problémů si sama otevře dveře. Ze začátku jí vadila velká skupina koček, ale zvyla si a jeden, dva kočičí kamarádi nebude žádný problém. Sama by mohla být jen pokud jste doma a budete se jí věnovat. Pokud by měla jít do domu se zahradou, musí být pozemek zabezpečený nebo s voliérou, protože Galina je aktivní, důvěřivá k lidem a volně venku pro ni není bezpečno. Možná by se jí líbilo i venčení na vodítku a postrojku, ale to nemáme vyzkoušeno ... 8.1.2020 - Galina odjela do nového domova, do Prahy, do bytu, kde na ni čeká kočička.

Další fotky zde.

Galina byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Dana Weberová a Martin Prudius. Děkujeme!

Galina byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradila Magdaléna Nováková. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Anetka 03

7. 1. 2021

anetka2.jpgKočka, nar. 8/2020
Umístění:
depozitum Mikulčice

8.11.2020 - V areálu firmy Dendra v Moravské Nové Vsi se objevila koťata. Majitelé areálu je tam krmí a budou je odchytávat, dnes přijato první z nich - je to 2,5 měsíční zrzavá kočička a dostala jméno Anetka. 17.12.2020 - Anetka může do nového domova, je zdravá, na ocásku je patrná starší zlomenina. Je to kotě, proto potřebuje kočičího kamaráda, vhodná buď k druhému kotěti nebo mladé kočce, NEVHODNÁ JAKO JEDINÁČEK! K člověku je přítulná a mazlivá. 7.1.2021 - Anetka odjela do nového domova, do Hovoran, do domku, kde na ni čekají dva kocourci.

Další fotky zde.

Anetka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradila Vanda Bočková a kocourek Pipi a kočička Mášenka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Kočky, kterým jsme našly nový domov

31. 12. 2020

V této rubrice najdete všechny kočky, kterým jsme našli nový domov. Řazeny jsou tak, jak od nás odcházely - ty na konci výpisu jsou v novém domově nejdéle.
Zprávy z nových domovů se vám zobrazí po kliknutí na jméno kočky.

 

Gordon 02

23. 12. 2020

gordon5.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2016
Umístění:
dočasná péče Holíč

22.11.2018 - Dnes jsme přijali tohoto kocoura. Zdržoval se na sídlišti v Holíči, stravoval se s plachými kočkami, ale je evidentně nemocný. Vzali jsme ho k nám, zatím syčí a vrčí, tak uvidíme. Třeba se zklidní, pokud to nepůjde, tak alespoň vyléčíme a dáme vykastrovat, uvidíme ... Umístěn do karantény, bere léky. 20.12.2018 - Zdravotně je na tom Gordon mnohem lépe, ale je hodně bázlivý. 25.1.2019 - Gordon už je zdravý. Pohybuje se mezi ostatními kočkami volně, bez problémů, ale v novém domově může být i jedináček. K člověku je opatrný, ale pohlazení přijímá rád a pokud se mu budete věnovat, jistě si získáte jeho srdce. Podívejte se na video. 13.5.2019 - Gordon se úplně osmělil a velice rád se mazlí. Bohužel měl potíže se zoubky, tak jsme ho vzali na ošetření a všechny zuby mu musely být odstraněny. Gordonovi se ulevilo a to že nemá zoubky vůbec ničemu nevadí, baští pěkně a těší se do nového domova! 29.5.2019 - Gordon dnes odjel do nového domova, do Žeravic, do domku za dalšími kočičími kamarády. 27.6.2019 - Gordona jsme dnes vzali zpátky. Důvodem je, že napadal všechny kočky v domácnosti, protože velmi žárlil. On chce mít svého člověka po tom všem co prožil, jen pro sebe. Zatím jsme mu našli dočasnou péči a HLEDÁME MU DOMOV JAKO JEDINÁČKOVI.
20.8.2019 - Gordon měl nějaké zažívací problémy, vypadá to na potravinovou alergii, nesmí kuře a jeho hlavní složkou krmiva je syrové maso. Momentálně užívá 1/2 Medrolu denně. My zachraňujeme kočky z ulice, ale KDO ZACHRÁNÍ GORDONA PODRUHÉ? 23.12.2020 - Gordon dostal vánoční dárek největší - nový domov! Dočasná péče v Holíči se mu stala domovem trvalým.

Další fotky zde.

Gordon byl adoptován na dálku - podporovali ho Markéta a František, Čubinka, Picinek, Lumírek, Gustík a Ladička. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Etelka

18. 12. 2020

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

11.9.2020 - Oznamovatelé k nám přivezli kočičku, která se už několik dní zdržovala v objektu firmy Ryas v Hodoníně. Kočička má asi půl roku, je vyhladovělá, bojí se. Dostala jméno Etelka. 20.9.2020 - Etelka onemocněla, zvrací má průjem, dostává infuze. 13.11.2020 - Etelka byla dnes na veterině na operaci kýly (měla dvě) a kastraci. Po vyholení byla zjištěna po celé délce břicha jizva, kastrovaná však nebyla! 28.11.2020 - Etelka je po operaci v pořádku a může do nového domova. Během pobytu nás se ukázalo, že Etelka je velmi přátelská k lidem, s kočkami vychází dobře a neměla by být sama - hledá domov u kočičí kamarádky. 18.12.2020 - Etelka dnes odjela do nového domova, do Hodonína, do bytu, kde ji čeká kocourek.

Další fotky zde.

Etelka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Fornůskovi a kocouři Sting a Pierre. Děkujeme!

Etelka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradila Ludmila Tvrdoňová a kocouři Matýsek, Pitrýsek, Bertíček a Jasmínek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Martinka 02

10. 12. 2020

martinka2-mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2018
Umístění:
depozitum Mikulčice

8.4.2019 - Dnešní příjem, tato kočička seděla na kraji silnice u hlavní křižovatky v Moravské Nové Vsi. Je to velky mazlik, je ale zablešená, má zánět a svrab v uších a váži 2,3 kg. Má asi 7 měsíců. 8.5.2019 - Martinka může do nového domova, má vytrhané některé zoubky, jinak je zdravá. 1.11.2020 - Nádherná kočičí dáma ... a přesto už rok a půl čeká na svůj nový domov. Je to kočička mazlivá, přítulná, miluje vodu a nemůže se nabažit hraček. S kočkami vychází moc dobře, je zvyklá na psa, ale může být i sama. POUZE do domku se zahrádkou. 10.12.2020 - Martinka dnes odjela do nového domova, do Rohatce, do domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Martinka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Ludvíkovi, kocouři Max, Chip, Muf, Márty a kočička Bezinka. Děkujeme!

Martinka byla adoptována na dálku - veterinární péči a náklady spojené s pobytem v našem depozitu jí hradili Mikulášek, Stelinka, Míša, Alda a kocour Mourek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Kolombína 02

4. 12. 2020

kolom2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

13.9.2020 - Dnes, v neděli odpoledne nám napsala oznamovatelka, že na konci Hodonína, u bytovky u cihelny na Měšťanské ulici ze zdržuje kočka, která mňauká a že si pro ni máme přijet. Na místě jsme zjistili, že kočce nic nechybí, že se tady zdržuje už mnoho týdnů a někdo z bytovky ji i krmí ... Kolombína je umístěna do karantény, bojí se, je smutná. NEPOZNÁVÁ JI NĚKDO, NEPATŘÍ NĚKOMU? 23.10.2020 - Bohužel, Kolombína onemocněla, špatně dýchá, má kašel, bere antibiotika. 16.11.2020 - O Kolombínu se nikdo nepřihlásil, přestože na veterině zjištěno, že už je kastrovaná. Není u nás spokojená, velké množství koček jí nedělá dobře, ale k člověku je milá a mazlivá. Hledáme jí domov jako jedináčkovi, raději v domku se zahradou. 4.12.2020 - Dnes odjela Kolombína do Strážnice, do domku se zahradou, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Kolombína byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Pavla a Libor Adamíkovi. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Pacinka 02

4. 12. 2020

img_20201112_145846.jpgKočka, kastrovaná, nar. 1.5.2020
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

24.5.2020 - Dnes večer jsme přijali dvě koťátka z Lanžhota. Jsou to kočičky a mají pouhé 3 týdny, takže krmíme stříkačkou. Byly nalezeny před rodinným domkem v Lanžhotě, kde se tam vzaly, netušíme. Bohužel jedna z kočiček má ukousnutou přední tlapku. Dostala jméno Pacinka a druhá je Hvězdička. KASTRUJTE, PROSÍM A NENECHÁVEJTE RODIT A TRPĚT DALŠÍ A DALŠÍ KOŤATA! 24.9.2020 - Čekalo se, až Pacinka dostatečně vyroste, aby mohla podstopit amputaci. Ta byla provedena dnes. Pacince se daří dobře a brzy bude moci do nového domova. 15.11.2020 - Pacinka zvládla amputaci přední nožky i kastraci a může do nového domova! Je to aktivní, hravá kočička, ráda dovádí, ale umí se i přijít přitulit a pomazlit. To, že má tři nožičky ji nijak neomezuje, běhá, vyleze a vyskočí si kam potřebuje. V novém domově musí mít kočičího kamaráda a nebo od nás může odejít s Glorií, která je její náhradní mámou nebo Michalkou, se kterou lumpačí. Je vhodá i do rodiny s dětmi, avšak kvůli handicapu pouze do bytu, pokud domek, tak zabezpečený výběh či voliéra. 4.12.2020 - Pacinka dnes odjela do nového domova, do Koryčan, do domku, kde na ni čeká kočičí kamarádka.

Další fotky zde.

Pacinka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradil Pavel Hrubý. Děkujeme!

Pacinka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku jí hradila Michaela Hrubá. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Mareček 02, Kryštof 08, Bohoušek 03, Picasso 03 a Tereza

4. 12. 2020

marecek350.jpgkrystof350.jpgbohousek270.jpgpicasso300.jpg

tereza.jpg

 

 

 

 

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 5

Beruška 05 a Jovanka 03

28. 11. 2020

img_20180318_090208.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2017
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

9.10.2017 - V zahrádkářské kolonii v Hodoníně odchycena kočička, asi dvouměsíční, podvyživená a nemocná je to sourozenec Marušky. Je v karenténě a léčí se. Dostala jméno Beruška. Jejich matka byla po kastraci vypuštěna zpět. 18.3.2018 - Beruška je krásná kočička s delší srstí, je trošku bázlivá, ale když ji začnete hladit, ukazuje bříško a přede jak o závod. Potřebuje vaši lásku a trpělivost. Je zdravá a očkovaná. Nevhodná jako jedináček. 12.3.2019 - Beruška odjela do nového domova, na Slovensko, do Holíče, do domku, kde ji čekají tři kočičí kamarádi.

Další fotky zde.

Beruška byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli manželé Přesličkovi a  jejich zvířecí miláčkové - kocourci Stáník, Ondrášek a psí holky Nelinka s Baruškou. Děkujeme!

2-mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar.10/2019
Umístění:
depozitum Hodonín II.

11.5.2020 - Řešili jsme případ nezodpovědného namnožení koček u seniorky ve Svatobořicích Mistříně. Pět koček jsme vzali ke kastracím, které budou uhrazeny z kastračního programu, po kastraci budou vráceny zpět k paní. Ta šestá je nemocná, drobná, přijali jsme ji k nám, dostala jméno Jovanka a je umístěna do karantény, po vyléčení jí budeme hledat nový domov. 7.6.2020 - Jovanka velmi onemocněla. Průjem, zvracení, kaliciviróza, má teplotu, bolavou tlamičku a jazýček. Už jsme mysleli na nejhorší ..., naštěstí jí pomohly infuze a už začíná papat. 10.11.2020 - Jovanka se uzdravila, vyrostla a může do nového domova. Johanka je princezna. Je to drobnější krásná kočička s delší srstí a dovede být moc milá (když chce). Když nemá náladu, tak to umí dát najevo. Zkrátka je to pravá kočičí madam, která má na všechno svůj názor. Je vhodná k dalším kočkám, moc ráda si hraje. Nevhodná do rodiny s malými dětmi. 28.11.2020 - Dnes odjela Jovanka do nového domova, do Holíče za Beruškou a dalšími kočičkami.

Další fotky zde.

Jovanka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Kateřina Povýšilová, Milutín Kubík a kočička Lotty.  Děkujeme!

Jovanka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradily Jiřina a Klára Maršálková a kocour Mikeš. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Lars

27. 11. 2020

1-mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

13.9.2020 - Dnes zavolala oznamovatelka, že v Hodoníně na nám. B.Martinů je už třetí den kočka, vyčerpaná, sotva se drží na nohou a dnes už jen leží. Po příjezdu na místo zjištěno, že se jedná o cca dvouletého nekastrovaného kocoura, totálně vyčerpaného, dehydrovaného a hladového. Od lidí sedících u hospody jsme ještě dostávali rady - "Nesahejte na něho, je nemocný!" ... Můžete se všichni stydět, že vás nikoho ani nenapadlo dát kocourovi aspoň vodu ... Kocourka jsme vzali k nám a umístili do karantény, chuť na jídlo má a baští dobře, tak věříme, že bude v pořádku. 17.11.2020 - Lars krásně přibral, je v požádku a může do nového domova. Je to velký kocour s jemnou povahou, prostě obr s něžnou duší ... Velmi přátelský k lidem i ke kočkám, hledá domov u kočičích kamarádů. 27.11.2020 - Lars odjel do nového domova, do Strážovic, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Lars byl adoptován na dálku - krmivo mu hradila Katka Javorská. Děkujeme!

Lars byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku mu hradily Zrzky v Kostce. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Nany, Vojtíšek, Juliánek, William 02 a Ferdinand

24. 11. 2020

oprava-nany.jpgoprava-vojtisek.jpg

julianek350.jpg
k-william2.jpg20200519_175331.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Vilemínka a Kubíček 02

22. 11. 2020

vileminka-mensi.jpgKočka, nar. 8/2020
Umístění:
dočasná péče Rohatec

9.11.2020 - Už srpna řešíme případ přemnožených koček v Rohatci, více zde. Postupně odchytáváme ke kastracím, některé kočky se vrátily zpátky, ale kontaktním mazlivým se snažíme najít domov. Koťata Filípek, Kubíček, Vilíček a Vilemína jsou v dočasné péči a čekají na své nové domovy. Jsou krásní, zdraví, očkovaní a čekají jen na vás, stačí zavolat. NEVHODNÁ JAKO JEDINÁČEK! 22.11.2020 - Vilemína a Kubíček našli společný domov v Mikulčicích, v domku se zahradou.

Další fotky zde.

Vilemínka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Katka, Barbora a kocour Max. Děkujeme!

kubicek3.jpgKocour, nar. 8/2020
Umístění:
dočasná péče Rohatec

9.11.2020 - Už srpna řešíme případ přemnožených koček v Rohatci, více zde. Postupně odchytáváme ke kastracím, některé kočky se vrátily zpátky, ale kontaktním mazlivým se snažíme najít domov. Koťata Filípek, Kubíček, Vilíček a Vilemína jsou v dočasné péči a čekají na své nové domovy. Jsou krásní, zdraví, očkovaní a čekají jen na vás, stačí zavolat. NEVHODNÝ JAKO JEDINÁČEK! 22.11.2020 - Vilemína a Kubíček našli společný domov v Mikulčicích, v domku se zahradou.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Sněženka 02

20. 11. 2020

snezenka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2019
Umístění:
dočasná péče Hodonín

8.6.2020 - Dnes brzy ráno nám nahlásil oznamovatel, že v domku v Archlebově, kde mu končí pronájem a bude se stěhovat, na zahradě v boudě kočka porodila dvě koťata. Kočku jsme přijali a podařilo se nám ji umístit do dočasné péče v Hodoníně. 10.6.2020 - Bohužel, dnes bylo jedno z koťátek nalezeno mrtvé. 16.11.2020 - Sněženka odchovala kocourka Tofu, ten už našel domov a tak i ona může do nového domova! Je to nádherná bílá kočička, která velmi miluje lidi, je hodně mazlivá, ráda se chová. S kočkami vychází dobře, je mladá a měla by mít kočičí společnost. 20.11.2020 - Sněženka dnes odjela do nového domova, do Prušánek, do domku, kde ji čeká kočička.

Další fotky zde.

Sněženka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Kohútovi a kočička Ophélie. Děkujeme!

Sněženka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradil Ing. Radek Švec, kocouři Suteh a Orin a micina Stelinka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Sofinka 03

15. 11. 2020

sofinka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2020
Umístění:
dočasná péče Hodonín

28.7.2020 - V Dubňanech jsme řešili případ u staršího nemocného pána, kterému se v domě po smrti matky namnožily kočky. Kočky tady postupně vykastrujeme, ošetříme a vrátíme, ale byla tady také čtyři nádherná koťata, kterým jsme pomocí FB hledali domov. U tří se to podařilo, zůstala tato bázlivější kočička, kterou jsme dnes umístili o do dočasné péče. Kočička je bázlivá. 28.11.2020 - Sofinka je po kastraci, může do nového domova. Zpočátku bude bázlivější, ale brzy si zvykne. určitě potřebuje kočičího kamaráda. 15.11.2020 - Sofinka dnes odjela do nového domova, do Hodonína, do bytu, kde ji čekají kočičí kamarádi a dva pejsci.

Další fotky zde.

Sofinka byla adoptována na dálku - krmivo i veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradili Tihonovi a kočička Nora. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Tofu 02

15. 11. 2020

tofu.jpgKocour, nar. 6/2020
Umístění:
dočasná péče Hodonín

8.6.2020 - Dnes brzy ráno nám nahlásil oznamovatel, že v domku v Archlebově, kde mu končí pronájem a bude se stěhovat, na zahradě v boudě kočka porodila dvě koťata. Kočku jsme přijali a podařilo se nám ji umístit do dočasné péče v Hodoníně. 10.6.2020 - Bohužel, dnes bylo jedno z koťátek nalezeno mrtvé. 14.7.2020 - Druhé z koťat se má k světu, je to kocourek a dostal jméno Tofu. 4.11.2020 - Kocourek Tofu je hluchý. Protože je hluchý, tak je i "hlučný", hlasitě se ozývá a svolává, pokud v dosahu nevidí člověka nebo své kočičí kamarády. Už jsme se s tím u hluchých koček setkali. Oni totiž neslyší třeba šramot nebo hovor z vedlejší místnosti (kam by se slyšící kočka šla podívat), oni se v tu chvíli cítí opuštění a tak volají ... Nakonec víme, že i hluchý člověk mluví hlasitěji než je potřeba. :-) Takže je s tím třeba počítat, obzvláště první dny v novém prostředí, mohou být náročné. Tofu je krásný, zůstaly mu modré oči. Je dvakrát očkovaný, odčervený a potřebuje alespoň jednoho kočičího kamaráda. 15.11.2020 - Tofu odjel do nového domova místo Igiho, do Kostelce, do domku, kde ho čekají dva kocourci.

Další fotky zde.

Tofu byl adoptován na dálku - krmivo i veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu mu hradili Tihonovi a kočička Nora. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Felix Bukyn

6. 11. 2020

pa290153.jpgKocour, kastrovaný,  nar. 4/2014
Umístění:
dočasná péče Hodonín

 8.8.2020 - Majitelka našich dvou koček Brusinky a Bukyna (více zde) těžce onemocněla a dnes už bohužel ví, že se domů nikdy nevrátí ... Hledali jsme jim oběma pomocí FB nový domov, to se nepodařilo, nikdo domov nenabídl a tak jsme dnes Bukyna i Brusinku vyzvedli v Brně. U Bukyna Felixe jsme se obávali, že by návrat do útulku mezi velké množství koček nesl velmi těžce a tak je v dočasné péči v Hodoníně. Brusinka se vrátila zpátky do depozita v Hruškách. 1.9.2020 - Felix v dočasné péči těžce nese přítomnost domácích koček, ani po třech týdnech nepřestal syčet a vrčet, svůj pokoj opuští jen po obezřetné prohlídce terénu, kdy kontroluje, zda někde poblíž není kočka. K člověku je mazlivý, moc stojí o pohlazení, ale díky prostředí je stále obezřetný. Nevíme, čím majitelka krmila, ale u nás měl při krmení kapsičkami běžných značek zažívací potíže, po krmení syrovým masem a dietními kapsičkami je absolutně bez potíží, granule nechce. Je to krásný, velký 6 letý kocour, kterému hledáme domov v klidné domácnosti, bez dětí, výhradně jako JEDINÁČKOVI (kočky nesnáší, psů se bojí) a to v DOMKU se zahradou, aby mu nebyla dlouhá chvíle. 6.11.2020 - Dnes se na Felixe usmálo štěstí a po všem co prožil, dnes odjel do nového domova, do Moravské Nové Vsi, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Felix byl adoptován na dálku - krmivo mu hradili Sylva, Josef a kocouři Brumelo a Dron. Děkujeme!

Felix byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku mu hradila Darja Čablová. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Fanynka

6. 11. 2020

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2019
Umístění:
depozitum Hodonín II.

28.5.2020 - Dnes nám pozdě večer přivezli tuto kočičku. Oznamovatel ji našel hladovou, plnou klíšťat v rekreační oblasti Lučina, schovávala se pod auty. Je umístěna do karantény. 18.7.2020 - Fanynka je velmi umazlená kočička mírné povahy, která miluje společnost lidí. Ve velkém kolektivu koček je submisivní, ale kamaráda na hraní přivítá, pokud by měla dostatek pozornosti může být i sama. 21.7.2020 - Fanynka odjela do nového domova, za Skyler. Více zde.
25.8.2020 - Před pár dny jsme zveřejnili příspěvek, zprávu z nového domova, jak se má Fanynka dobře. Dnes už je všechno jinak. Fanynka byla tento týden vrácena k nám, protože má pozitivní test na koronavirus. Měla průjem a ve stolici byla potvrzena přítomnost tohoto viru. Jisté však je, že pozitivní test na koronavirus má 90 % koček z útulků a 50 % další kočičí populace. Rozhodně by to neměl být důvod k vracení kočky. Fanynka u nás průjem nemá, ale je ve velkém stresu, smutná  a nežere. 17.9.2020 - Při běžné veterinární prohlídce byl slyšitelný srdeční selest, proto bylo srdíčko podrobněji vyšetřeno ultrazvukem, kde se bohužel zjistilo onemocnění HCM. Fanynka tedy bude muset každý den užívat léky, což ji ale nečiní žádné potíže. Naštěstí se onemocnění podchytilo v počáteční fázi, zatím je kočička naprosto bez příznaků, jen z prostředí útulku je hodně nesvá, velké množství koček nemá ráda a těžce nese ten návrat po umístění do nového domova, zpět do útulku, stále se dobrovolně zdržuje v karanténní kleci. NALÉHAVĚ PRO NI HLEDÁME DOMOV U JEDNÉ KOČIČÍ KAMARÁDKY. 6.11.2020 - Fanynka dnes odjela do nového domova, do Milotic, do domku, kde na ni čeká jedna kočičí kamarádka.

Další fotky zde.

Fanynka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Anika a Václav Lauerovi a kočičky Pedra a Sága. Děkujeme!

Fanynka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradili Ivana, Luděk a kocourci Celestýn a Kryštof. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 8

Bosana 02

6. 11. 2020

elektrarna3a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

17.5.2020 - Dnes jsme přijali kočku a její čtyři koťata. Porodila je v areálu EHO v Hodoníně. Z tohoto areálu jsme už několik koček kastrovali nebo přijali k nám do útulku. Je tady poblíž zahrádkářská kolonie, kam si nezodpovědní majitelé často pořídí kočku, ale s ukončením sezóny se o ni nestarají, kočky si pak hledají obživu a rozšiřují se po okolí. Nejsmutnější na tom je, že jsme tady zaměstnancům opakovaně řekli, že je potřeba nás volat HNED jakmile se jim tu nová kočka objeví a oni ji začnou krmit. Tuto kočku nám nahlásili až teď, když koťata mají 3 týdny. Když se ptáme PROČ, tak dostáváme odpověď: "Nám se nezdála ..." :-( Prosíme vás lidi, ať už se vám kočka "zdá" nebo "nezdá" (být březí), VOLEJTE VČAS! NA CO SE TATO KOŤATA NARODILA, KDYŽ U NÁS JEŠTĚ POŘÁD ČEKAJÍ TA LOŇSKÁ BA I PŘEDLOŇSKÁ NA SVÉ DOMOVY?!
28.7.2020 - Dvě z koťat nepřežila, další dvě - Zefírek a Korálka už měly tři měsíce, jsou samostatní a mohou do nového domova. A tak domov vyhlíží i Bosana. Je to kočička velice hodná, submisívní, klidná a velice by se jí líbilo jako jedináčkovi, v klidnější domácnosti s možností chodit i na zahradu. 6.11.2020 - Bosana odjela do nového domova, do Ratíškovic, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Bosana byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Věra a Michal Štětinovi s kočičkami Evitkou 02, Bianku, Daisy 02 a Garfieldem. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 12

Slávek

31. 10. 2020

slavek8.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hrušky

16.9.2018 - Opuštěný a hladový se tento mazlivý kocourek potuloval v Popicích. Ptali jsme se v okolí, ale nikdo se k němu nehlásil. Vzali jsme ho k nám a dostal jméno Slávek.  1.7.2020 - Slávek čeká na domov bezmála 2 roky! Přitom je to kocour společenský, mazlivý, kliďas, ke kočkám má opatrovnický vztah, je zvyklý i na psa. Pokud bude ale moci chodit ven, může být i jedináček.  31.10.2020 - Slávek odjel do nového domova, do Břeclavi, do domku, kde ho čekají děti a bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Slávek byl adoptován na dálku - podporovala ho Monika Švancarová, kocouři Čitouš, Bárt a Garfield a fenka Ebby. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Viki 03

21. 10. 2020

122102714_539669103582793_4271298962384701202_n.jpgKočka, nar. 6/2020
Umístění:
dočasná péče Rohatec, u nálezců

20.10.2020 - Kotě, 4 měsíční tříbarevná kočička s delší srstí nalezena v Rohatci, zůstala u nálezců a zkoušeli jsme přes FB najít majitele. Na to se ozvala majitelka s tím, že kotě měla její kočka na jejíž kastraci neměla peníze. Požádala nás, abychom kotěti našli domov, její kočku v rámci kastračního programu vykastrujeme. 20.10.2020 - Dnes Viki odjela do nového domova přímo od nálezců, do Vratimova, do domu se zahradou, kde ji čekají dva kočičí kamarádi a pes.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Pan Ponožka a Ajk 03

10. 10. 2020

ponozka5.jpgKocour, nar. 6/2019
Umístění:
depozitum Mikulčice

9.9.2019 - V Moravské N. Vsi u hospody nařikal tento kocourek. Byl vyhladovělý a dobýval se do kuchyně. Kocourek dostal jméno Pan Ponožka a byl šťastný, že se ho někdo ujal, pořád se mazlil, mezi tím něco snědl a pak únavou usnul. 13.9.2019 - Pan Ponožka je zdravý, očkovaný a může do nového domova, kde potřebuje kočičího kamaráda. 15.9.2019 - Pan Ponožka odjel do nového domova, do Louky, do domku, ke dvěma kocourkům.

Další fotky zde.

ajk3.jpgKocour, nar. 6/2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

27.9.2020 - Někdo odložil před ZOO v Hodoníně klícku s dvěma tříměsíčními koťaty! Přivezl je k nám návštěvník ZOO. Toto místo je častým "odkladištěm" nechtěných koťat, nejsou to zdaleka první koťata od ZOO, která pak končí u nás. Proč je takový problém, nechat kastrovat kočku? To se vám opravdu chce dvakrát i třikrát do roka řešit problém, co s koťaty, kterým nemůžete najít domov? Koťata jsou čistá, dobře živená, ale mají nemocné oči, byla žíznivá a v kleci nebyla ani žádná podložka, nic .. Jsou to kocourci, šedý Ajk a černý Fabio. 10.10.2020 - Ajk odjel dnes do nového domova, do Louky, za Panem Ponožkou a dalšími chlupáči.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Káťa, Klinger a Maeve

9. 10. 2020

Obrazekklinger08.jpg8.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Jája 02 a Jezinka 02

8. 10. 2020

ja1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Hrušky


1. 6. 2017 - V Dubňanech pán vyklízel starou nepoužívanou dílnu a objevil nadělení. Různě stará koťata - čtyři větší - Gimy, Jája, Pája a Kubík a dvě malá - Nudlička a Marcipánek. Jája je tříbarevná kočička. 1.5.2019 - Jája je krásná, mazlivá a hravá, přijali jsme ji jako kotě a na svůj domov čeká už DVA ROKY! Pokud nebude většinu dne sama, může být i jedináček. 27.7.2019 - Jája odjela do nového domova, do Lednice, do domku, kde ji čeká kočička.

Další fotky zde.

Jája byla adoptována na dálku - podporovala ji Bohuslava Machaňová  s neteří Leničkou. Děkujeme!

jezinka8a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2019
Umístění:
depozitum Hrušky

15.7.2019 - Dnes v noci nalezeno v Hruškách opuštěné kotě. Je to holčička a dostala jméno Jezinka. 29.8.2019 - Jezinka je mazlivá, rozkošná kočička, nekonfliktní ve vztahu ke kočkám a v novém domově potřebuje kamaráda. 8.10.2020 - Jezinka dnes odjela do nového domova, do Lednice, za Jájou.

Další fotky zde.

Jezinka byla adoptovaná na dálku - krmivo jí hradili Michaela a Martin a kočky Kristýna a Jerry. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Sára 11

6. 10. 2020

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2019
Umístění:
depozitum Mikulčice

10.8.2020 - V Rohatci řešíme případ rozmnožených koček ke kterým se nikdo nehlásí, kočky odchytáváme, kastrujeme. Většina se bude vracet na původní místo, ale kočka (Sára) a dvě koťata (Lejla a McPhee) nejsou plaché, mají krásnou šedivou barvu a tak jsme je přijali a budeme jim hledat nové domovy. 2.9.2020 - Sára je mladá kočička, mazlivá, jemná, přítulná. Hledá domov u kočičí kamarádky, ale může být i rozmazlovaným jedináčkem, není vhodná do bytu. 6.10.2020 - Sára odjela do nového domova, do Ratíškovic, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Sára byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Kolářovi z Prostějova - Eva, Marek, Matěj a Robin + kočičáci Kája, Vojta, Ruda, Toníček, Žofinka, Pepinka, Jiřinka, Gábinka a Lojzíček. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Nikita a Josefínka 02

26. 9. 2020

nikita280.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Nikita je kočička, která byla nalezena nemocná na jedné ulici v Hodoníně. Je to hravá, mazlivá, neohrožená, divoška, která potřebuje ke hrám parťáka. Na svůj domov čeká více jak dva roky!  3.2.2018 - Nikita dnes odjela do nového domova, do Prahy, do bytu, ke kocourkovi.

Další fotky zde.

Nikita byla adoptována na dálku - její adoptivní  rodinou byla rodina Ludvíkova & kocouři Max, Chip a Muf. Děkujeme!

josef7.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

12.7.2018 - Josefínka byla nalezena opuštěná v Kosticích. 28.3.2019 - Josefínka je krásná a mazlivá kočička, a také hodně upovídaná. Bohužel má chronickou rýmu, ale tento stav se v novém domově může vyrázně zlepšit! Josefínka se těší do nového domova, kde potřebuje kočičího kamaráda. 26.9.2020 - Dnes odjela Josefínka do nového domova, do Prahy, do bytu, kde ji čeká Nikita a Bučivoj.

Další fotky zde.

Josefínka byla adoptována na dálku - podporovala ji Šárka Dančíková.  Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Baltazar 02

25. 9. 2020

balt.jpgKocour, nar. 5/2020
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

26.8.2020 - Dnes nám přinesly děti kotě, kocourka, kterého našly v lese v Hodoníně u ZOO. Dostal jméno Baltazar a byl umístěn do karantény. 24.9.2020 - Baltazar má 4 měsíce, je zdravý, očkovaný a může do nového domova, kde potřebuje kočičího kamaráda. 25.9.2020 - Baltazar dnes odjel do nového domova společně s Kendym, do Dubňan, do domku. 29.9.2020 - Kendy se vrátil zpátky, více zde.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Dianka 02

25. 9. 2020

dianka-mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2018
Umístění:
depozitum Mikulčice

11.11.2019 - Dnes nám odpoledne volali z prodejny ryb v Hodoníně, že se jim před obchodem zdržuje od rána kočka a snaží se dostat dovnitř. Uveřejněním na FB se pokoušíme najít majitele, pokud by ji někdo poznal, volejte na 724 142 463. 18.1.2020 - O kočičku se nikdo nepřihlásil, přestože jsme zjistili, že už byla kastrovaná. Dianka je milá, přítulná, mazlivá a je vhodná i do rodiny s dětmi. 25.9.2020 - Dianka dnes odjela do nového domova, do Břeclavi, do domku, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Dianka byla adoptována na dálku - podporoval ji Ing. Radek Švec, kocouři Suteh a Orin a micina Stelinka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54

následující »