Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aida

25. 5. 2007

ObrazekAidu a její tři sourozence Barta, Elzu a Liby zanechal jejich majitel 8.4.2007 v krabici v lese. Měli velké štěstí - našla je paní, která je hned odvezla k nám. Podrobnosti o ní a jejích sourozencích a o tom, jak u nás vyrůstali, si můžete přečíst zde. Aida byla 25.5.2007 umístěna k 3měsíční kočičce Lilly do Slavkova u Brna. Její nová majitelka nám napsala:

25.5.2007:
Dobrý večer, tak Aida v pořádku dorazila. Lilly na ni sice pořád syčí a nechce ji nikam pustit, ani na záchod, ale doufám, že se to časem zlepší.

28.5.2007:
Po počátečních rozepřích o tom, kdo je tady šéf, se Aida přestala Lilly bát a začala jí útoky vracet. Nakonec se holky skamarádily a začaly si spolu hrát. Lilly se po příchodu Aidy hodně zklidnila, takže má vetšinou navrh aktivní Aida. Lilly jí jenom sem tam usměrní packou, když už si začíná moc dovolovat. Bohužel v neděli ráno dostala Lilly průjem a večer začala zvracet. Ráno jsme ji vzali k veterináři a ten řekl, že má zánět, tak budu muset vzít na prohlídku i Aidu. Snad se rychle vyléčí a budou zase třestit jako předtím.

29.5.2007:
Vážená paní Tomalová,
měla bych na Vás dotaz. Jak jsem si původně myslela, že průjem má Lilly, protože potom začala zvracet, tak jsem dnes zjistlila, že ho má Aida. Jinak je aktivní, čilá a hravá. Mohlo by to být krmením (krmím konzervami Whiskas Junior a dnes ráno jsem si všimla, že už jí přestávají chutnat), proto jsem se chtela zeptat jakou značkou jste ji krmila vy. Doufam, že po změně se to spraví. Děkuji za odpověď.

Naše odpověď:
Dobrý večer paní Nováková,
děkujeme za maily, jsme rády, že se už kočičky aspoň trochu kamarádí. Aidin průjem může být ještě způsoben stresem, nebo taky tou odčervovací tabletou. Konzervy Whiskas Junior jsme jim dávaly taky, tak v tom to asi nebude. Jen bych chtěla varovat před granulemi Whiskas Junior, protože po tom nám koťata vždy průjmovala. My jim dávaly kotěcí granulky od Royal Canin. Možná byste jí měla dát krátkou dietu z vařeného kuřete - jen libové. Jestli ji to do třech dnů nepřejde, musíte ji vzít na veterinu. Snad to bude ale v pořádku.
Dejte vědět.

30.5.2007:
Moc děkuji za radu. Granule Royal Canin jsem jí dávala, ale nejedla je ani za sucha ani namočené. Zkusím Purinu Proplan i kuře. Jinak Lilly s Aidou jsou už kamarádky, když je Lilly dobře, tak spolu dovádějí a už spolu i spí. Jsou to hrozní mazlíci, hlavně Aida, která se o pohlazení umí hlasitě ozvat.

4.6.2007:
Dobrý den,
tak konečně to vypadá, že jsme bez průjmů a bez zvracení. Dávám jim zatím jenom kuře, ale dnes už začnu zase s konzervami. Mám ale problém s granulemi. Jedly mi Whiskas Junior, po vašem upozornění jsem jim je přestala dávat a nahradila jsem je Royal Canin, bohužel ty nejedly vůbec. Myslela jsem, ze Purinu by jíst mohly, ale taky ne. Už nevím co vyzkoušet. Nevím o žádných dalších granulích pro koťata. Lilly s Whiskas Junior konzervami ani granulemi problém neměla, uvidíme co Aida. Lilly dávám vitamínovou pastu Gimborn Junior plus a může se po ní utlouct, Aida k ní jenom přičichne a odejde, tak nevím, čím bych se jí zavděčila. Jinak jsou pořád čilé a pěkně si spolu hrají. Jsou to kamarádky a jsem ráda, že jsem si Aidu k Lilly pořídila, hodně si spolu vyhrají a já nemám špatný pocit, když jsem pryč.

6.6.2007:
Dobrý den,
opět posílám další fotky. Je na nich vidět, že se holky mají rádi. Obě jsou zdravé a doufám, že i spokojené. I Whiskas jí a zatím bez komplikací.

3.1.2007:
Dobrý den,
dlouho jsem se neozvala, ale měli jsme problémy s internetem a tak Vás chci informovat o Aidě. Problémy s velkou Aidinou aktivitou se upravily poté, co jsme se přestěhovali z bytu do baráčku, kde mají kočky víc místa a tak se můžou i víc proběhnout, což využívá hlavně Aida, zatímco Lilly raději lenoší. Mají i pěkný výhled na dvůr, a tak se moc nenudí. Zdravotní problémy taky žádné a kočky vypadají spokojeně, což dokládám fotografiemi.

8.7.2008:
Dobrý den,
25.5.2007 jsem si od Vás vzala kočičku Aidu. Tak bych Vás chtěla informovat co se s Aidou děje. Aida byla v 6 měsících vykastrovaná spolu se svou kamarádkou britkou Lilly. Po té, co jsme se přestěhovali do domku, mají kočky víc prostoru, což využívá hlavně Aida, která má pořád plno energie. Není místečko kam nevyleze a už má prozkoumaná všechna zákoutí a nejraději traví čas na velké verandě, kde pozoruje dění na dvoře a šplha, skáče, prostě řádí. Myslím, že by ráda ven, ale na to já se necítím, nesnesla bych každodenní strach, jestli se mi vrátí domů. Bydlíme hned u silnice, kde auta jezdí poměrně rychle a bezohledně. Tak Aidě bude muset stačit veranda a prostory v domě.

Fotografie z Aidina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Koťata

(Martina, 5. 6. 2007 8:24)

Moc díky za pochvalu, se zdravím už je to lepší a doufam, že to vydrží. Holky se spolu perfektně vyblbnou. Dvě kočky byl opravdu dobrej nápad.

Koťata

(Markéta, 1. 6. 2007 10:02)

To je krásná dvojka: modrá britka Lilly se zachráněnou Aidou z krabice z lesa. Moc jim to spolu sluší:-) Ať jsou zdravé!