Jdi na obsah Jdi na menu
 


Albert 01

23. 12. 2008

albert01.jpgNádherný bílý kocourek se stříbrným mourováním Albert byl v červenci 2006 nalezen na sídlišti, kde hladový mňoukal u vchodu. 28.8.2006 byl spolu s Dandou umístěn do Moutnic. Později k němu byli umístěni ještě Jerry a Sam, ti však později oba umřeli.

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

23.12.2008:
Dojeli jsme OK, Jerry celou cestu kýchal. S Bertem se vzájemně přijali s ostatními zatím ne. Teď leží v přepravce před kamny a vypadá to, že Sam bude další předkočka. Jerry v teple přestal kýchat, přede a hrozně se mazlí. Jen se hodně leká zvuků a pohybů a pak utíká.

23.1.2009:
Dobrý večer,
tak zase dávám vědět, jak se mají kocouři.
Sama už pouštíme ven, skamarádil se už pěkně se zbytkem smačky, tak dělají venku vylomeniny a honí se po dvoře. Jerryho ještě ven nepouštíme kvůli té jeho rýmě. Ona se mu totiž po dobrání prvních antibiotik zase vrátila. Tak jsem nasadila těžší kalibr - píchaná antibiotika, na která je ta jeho bakterie zaručeně citlivá. A ty mu zatím dáváme, z patnácti dnů nám zbývá dobrat ještě čtyři. Sice už vůbec nekýchá, ale chci ho nechat doma ještě nějaký čas po dobrání antibiotik, aby někde zbytečně neprostydl. Jídlo už baští všichni v pohodě, i když Jerry méně.
Sam spí manželovi na hlavě, Jerry do ložnice bohužel skoro nechodí. Ztratili jsme dost jeho důvěry tou léčbou. Snad se to zase spraví. Teď se nám asi mstí za to, že ho denně pícháme, chodí čůrat Julii na pelech na přesně opačnou stranu bytu, než má písek. Tak doufám, že se to spraví s koncem léčby.

14.12.2010:
V současnosti máme doma čtyři čičiny, dvě stodolňačky a potom Alberta, kterého jsme si od Vás odvezli 28.8.2006 (to to letí, už je u nás pěkně dlouho) a Matěje, kterého jsem našla jako kotě vyhozené uprostřed obilného pole, byl celý od polyuretanové pěny, měl tím poslepované i chlupy a polštářky na tlapkách a měl ostříhané hmatové vousky. Tak jsme se ho ujali a s Bertem si velmi rozumí, zejména když se jedná o vylehávání v teple u kamen. Teď jsem si všimla, že i Matějovy fotky jsme Vám nějaké posílali, když byl ještě kotě.
Teď o víkendu jsem vám poslala dvě Albertovy fotky na Facebooku. Jedna je z jara, v pozadí je vidět Sam, jedna je cca měsíc stará. Zde v příloze zasílám ještě jednu Bertovu fotku, starou cca 2 měsíce, kde je vidět, že jediným zodpovědným hlídačem našeho nejnovějšího přírůstku není manžel, ale právě Bert.
A pak mám ještě jednu prosbu, neveselou, tak jsem jí odkládala… Chtěla bych poprosit o přesunutí do kolonky „Vzpomínáme“ kocourů Sama a Jerryho. Jerryho přejelo auto, prý si to ten pacholek svištěl pěkně rychle. Holt rychlostní omezení ve vsi na 50km/h mnoha řidičům nic neříká, zejména na rovných silnicích, z nichž jednu máme před naším domem. Stalo se to na podzim 2009. Sam musel buď chytit přiotrávenou myš, nebo musel někde sníst něco špatného či otráveného. Dva dny jsme ho neviděli, pak přišel umřít do pelechu na půdě. Stalo
se to v březnu 2010.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobře - rozhodně si nestěžuje :-)

(Veronika Holá, 11. 5. 2009 16:24)

Dobrý den,
Jerrymu se daří dobře. Po dlouhém boji konečně začínáme mít navrch nad tou jeho úpornou rýmou. Mysleli jsme již jednou, že jsme zvítězili, ale po léčbě se mu to vždycky vrátilo. Tak mu teď posilujeme jeho vlastní imunitu, aby si s tím poradilo tělo samo. Jinak se mu strašně líbí spát u nohou v posteli a na zavolání chodí jako skoro jako pes. :-) A má tady dost dalších kočet, které může provokovat, takže se fakt nenudí. :-) VH

Jerry

(Katka Kondrusevová, 10. 5. 2009 8:54)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se daří Jerrymu.Děkuji moc za odpověď.

JnoYPqAnKdro

(bzvfvi@ipuyks.com, 29. 1. 2009 17:16)

2XhLoe <a href="http://asehmfeylrlk.com/">asehmfeylrlk</a>, [url=http://ahawiwveabqp.com/]ahawiwveabqp[/url], [link=http://zwxeeljrmjtd.com/]zwxeeljrmjtd[/link], http://bwnwfswtfimn.com/

Můžu potvrdit,

(Světlana, 2. 10. 2008 11:24)

že i starší kočičáci jsou bezva. Jeden náš kocour k nám přišel jako asi 3letý venkovní "rváč" - teď se rád mazlí, hrát si začal asi až u nás, když zjistil, že už se nemusí sám starat o živobytí, ale že je o něj postaráno. Je dost legrační, když si veliký kocour hraje s kdejakou šňůrkou, plyšovou myškou, "uloveným" ořechem a podobně.
Právě tenhle náš kocour působí dojmem, že si dobrého bydla náležitě užívá a také považuje. Z toho, co jsem četla o některých "dospělácích" z útulků, mám dojem, že jsou na tom podobně - po prožitých krušných chvílích venku si umí vychutnávat domácí pohodlí a "servis".

Jerry

(katka kondrusevová - Zlín, 28. 8. 2008 16:15)

Pokud hledáte velikého mazlika tak si pořidte jerryho...je opravdu fajn:-)...vím že většina lidí chce kotě,aby si ho užili od mládí, ale věřte mi, že i starší kočka má něco do sebe a dokáže na svého člověka přilnout úplně stejně jak kdyby s vámi byla od mala... a má další výhodu : nedělá takový binec jak dospívající kotě:-)