Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fiona 03

12. 10. 2012

fiona03-01.jpg Želvovinovou Fionu jsme přijaly 20.8. poté, co se na nás obrátila paní ze sídliště s tím, že Fiona sedává už asi dva měsíce před činžákem a prosí kolemjdoucí, aby ji pustili dovnitř. Lidé ji tam sice krmili, ale vzít si ji nechtěl nikdo a paní měla strach, že jí někdo ublíží. U nás není spokojená, protože nesnáší druhé kočky. Jinak je mazlivá a hodná, vhodná jako jedináček do bytu i do domku se zahrádkou. 26.10.2012 byla umístěna jako jedináček do bytu do Břeclavi.

Fotky Fiony z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 

Z nového domova máme tyto zprávy:

26.10.2012:
Dobrý večer,chci moc poděkovat za Fionku,mazlivější zvířátko jsem v životě neviděla.Nejdřív jsem si myslela,že se nás bude bát a někam se před námi schová,ale právě naopak.Cestu zvládla skvěle a jakmile jsme jí otevřeli přepravku,zvědavě z ní vykoukla a okamžitě se s námi všemi přivítala jako člen rodiny.Původně jsme si plánovali,že bude alespoň ze začátku u mě v pokoji,ale kočička nás trochu převezla.Hned si prošla celý byt a pochoduje tu,jakoby s námi žila celý život.Zatím je opravdu moc klidná a jak už jsem psala,hlavně přítulná. 

Naše odpověď:
Dobrý večer, no tak to je super!!!! :-) Fiona asi zkoumá byt, aby se přesvědčila, že tam není nějaký kočičí vetřelec.:-) Taky jsem myslela, že se bude chvilku schovávat, havně když byla trochu nervozní, když jste tu byli... No ale toto? Já jsem táááák ráda.:-)
Tak když budete mít chvilku, zas prosím napište. Jsem zvědavá, jak se bude chovat dál...

28.10.2012:
Zkoumá a už si je asi jistější,takže už si umí vyskočit na stůl a projevuje trochu toho kočičího temperamentu :D Ale zdá se mi pořád trochu napjatá,sice se mazlí a už si i hraje s tou gumovou kuličkou,ale při jakémkoli zvuku nebo pohybu se docela lekne.Tak snad bude do konce týdne v úplné pohodě.Teď mi tu spí na nohách,tak se nechci ani hnout,abych ji nevyrušila,pak na mě totiž vrhne takový uražený pohled,jakože co si to dovoluju. :D

Naše odpověď:
Myslím, že se má báječně!:-) Je jasné, že bude ještě chvilku lekavá, než si úplně zvykne,ale ať už by se lekala čehokoli, nemůže to být tak hrozné, jakokdyž se tady potkala tváří v tvář s kočkou. :)

30.10.2012:
Hlavně když je spokojená :) Jen bych se chtěla zeptat,co dělat,když mě nenechá spát?Ona se opravdu ráda mazlí,bohužel i ve čtyři hodiny ráno :D Tohle jsem ještě nezažila,když jsme měli Magdu,ta si mi lehla na nohy a spala celou noc.A mě je líto ji nějak odstrčit,tak by mě jenom zajímalo,jestli není nějaký fígl,hlavně na to přešlapávání s drápky.

27.11.2012:
Dobrý den, je to nějaký čas a já bych chtěla zase něco napsat o životě Fionky. S prostředím a s námi všemi se sžila výborně, vlastně ke komukoli, kdo k nám přijde, je prakticky hned přítulná. Nejvíc času ale asi tráví se mnou, za což jsem moc ráda, protože je to výborná společnice a mazlík. Spí už docela klidně, má už na mojí posteli i vyhraněné místečko, kde celou noc spí. Největší respekt má ale z mojí mladší sestry a ani se tomu moc nedivím.Jinak bych chtěla říct, že je opravdu klidná a pokaždé mě proto překvapí, když mi dokáže vyskočit na klín, nebo jiný akrobatický kousek. Nevím, jestli se to o kočkách dá říct, ale Fionka prostě nezlobí. Za těch pár dnů se naučila nechodit do ložnice a neskákat na kuchyňskou linku a to jsme opravdu rádi. Jinak se jmény to má trošinku těžší. Sestra jí říká Mňau, takže to je jedno z jejích občasných jmen. Původně jsme chtěli nějaké netradiční jméno jako Jiřina (to i na počest mamky přítele, který se jmenuje Jirka). Pak že to trochu poameričtíme a bude Georgie, zkráceně Gigi. No,nemá to s námi jednoduché, ale i tak velmi ochotně přiběhne na jakékoliv z těch jmen, zvlášť když slyší chrastit granule. Je to prostě miláček a už bych si to tu bez ní neuměla představit.