Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frank

24. 11. 2013

frank4.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2012

Kocourka Franka hodil někdo paní v Žadovicích přes plot do zahrady. Frank je moc hodný, na ostatní kočky občas vrčí, obzvlášť když jsou u misky se žrádlem. Jinak pořád odpočívá. Pokud má náladu, tak se honí s Vojtíškem a skáčou všude po bytě. Oblíbil si postel a pokud není nikde k nalezení, tak tam ho večer určitě najdete. Jinak je moc klidný a vzorný při polykání tabletky.
23.11.2013 Na naší I. umísťovací výstavě našel Frank domov v Brně, v bytě, kde ho čeká kočička Sally.

Fotky Franka najdete zde.

Děkujeme Věře Veselé a kočičkám Johance a Medlin, že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 

Zprávy z nového domova:

23.11.2013 

18:21 hod.
Dobrý večer, tak před hodinou, asi v 6, jsem Frenka vypustila z přenosky. Moje 2,5-letá Sally pilně očuchává jeho pach, syčí a cení zuby na něj (i na mne), ale asi se ho v podstatě bojí, neútočí na něj. On sežral kousek krůtího masa (Sally byla se svým zavřená v kuchyni) a přišel se pomazlit. Teď jí vlezl do pelíšku, ona na něho škaredě čučí, ale netroufá si. On se chová mírumilovně, asi se jí taky bojí.
No zítra zas napíšu ...
Zdraví Renata z Brna

19:55 hod.
Dobrý večer,
tak o půl osmé konečně oba usnuli, Sally na parapetě jako většinou a Frank kdesi pod stolem. Tak jsem zvědavá co bude zítra. Sally vrčí nejen na něho, ale i na mě pokud jsem jím cítit. A on je fakt mazel, ani Sally nehrozí jak ona jemu, spíš jí jde z cesty, pokud na něho vrčí. No říkali jste že tak 14 dní než se sžijí, tak uvidíme. Snad to půjde, bylo by mi už líto kdybych ho musela vrátit, je hodný. Asi hodnější než Sally, ale ona je holt "první dáma" a tím má domov jistý.

22:13 hod.
Dobrý den,
Já vím, taky se jí stále vemlouvám že je to kocourek kterého jsem vybrala jí na hraní a že je hodný. Občas se mnou mluví, ale když se Frank se mnou mazlil - přišel sám - a ona to viděla a byla jsem jím cítit, tak syčela i na mne tak že jsem couvla. Dala jsem mu zvlášť granule a vodu a oba dostali kousek krůtího masa, Sally své zblajzla, on si ho dal za stolem kam se ukryl jen kousek a víc nechtěl ani teď. Ale poté co ho dostal se přišel pomazlit. No je asi chudák vystresovaný. Teď jsem zvědavá zda to po něm Sally dojí, dala jsem jí to před čumák když on to nechce. Třeba na maso není zvyklý?

24.11.2013
Dobrý den (paní Evo?),
noc proběhla tak v klidu že jsem i  usnula, ráno trocha syčení, tedy ze strany Sally. Co mám dát Frankovi k snídani, bude 5 kuřecích  srdíček jako Sally??? Asi bych je měla na jídlo zavřít do oddělených místností, stejně tak kdybych šla zítra na pár hodin pryč? Frank je velmi kontaktní a mazlivý, jen jsem se posadila na posteli už jsem ho tam měla, což ovem dráždí Sally, tak se bojím se s ním moc mazlit. No ráno jsme  se na té posteli trochu lísali, Sally vyskočila 2 m vysoko na skříň a zamračeně nás pozorovala. Snad se mi zítra podaří se vzdálit natolik abych Vám poslala ty peníze - mám to udělat z účtu na účet, identifikujete to?
Mám už i fotky se seznamování, pošlu, ale zatím jsou ve fotáku. Taky prosím o ty z výstavy od té paní v pruhovaných šatech, kde jsem s Frankem. Vím že to pár dní potrvá, měli jste toho asi včera všichni dost, stésněné prostory a fůra lidí. Udalo se dost kočiček? 
Tak nám držte palce!
Zdraví Renata se Sally a Frankem.

No dnes ráno snědl trochu granulí a něco kuřecích srdíček, bohužel ne ze své, ale Sallynčiny misky. Ona taky nějak moc nejí. Ale začínají se občas, zvlášť on ji, opatrně sledovat. Ona se ale zas usadila na skříni. Večer už snad pošlu i fotky ze včera.

Později odpoledne ještě další zpráva:
Dobrý den paní Lukešová, 
nebyla v Jak se žije kočkám dnes v ČT2 Vaše kolegyně? Já si moc obličeje nepamatuji a možná byla víc načesaná, ale trochu mi to připadalo že by to mohla být ona.
Frank se ale většinou stravuje z Salyiny misky, pravda když ona u ní není, te´d je musím k jídlu pobízet oba. Zatím Sally sedí na skříni, mám dojem že on skokan není, je to kočka ovíjivá až tak moc, že občas na něho musím zasyčet abych mohla udělat krok. Dělal to i u Vás nebo se snaží se vlichotit v novém domově?
Syrová játra chtnají moc Sally (kuřecí, velikost jako půl vajíčka), tak nevím jak on. Možná když je jater moc a jsou vepřová či hovězí, může být průjem, to se stalo když byla Sally kotě a majitelka jim jich dala asi moc. Naštěstí se to po změně stravy spravilo. Sally byla zvyklá jako kotě na syrové vnitřnosti, syn majitelky pracuje na jatkách. Já vím že jater nesmí být moc kvůli vitamínu A.
Jak to tedy mám s tím žrádlem dělat aby se najedli oba? Zatím je to dost nedefinovatelné. on jí spíš z její misky, ale ona po něm včera krůtí mas taky dojedla. Chtěla bych jim dávat granule do jedné větší misky (nejdou tak na odbyt) a ostatní potavu každému do jeho, ale nevím jestli a jak toho docílím. A doufám že se ho Sally přestane bát. On couvne když na něho zasyčí, ale jinak ji už sleduje, z čehož je ona dost vzteklá.
Kolegyně, majitelka matky Sally, má pochybnosti zda si ho oblíbí, protože matka Růžena moc nemusí ai vlastního syna, velkého rezavého kocoura. Ale Růžena je poklidná asi 4-letá matka která odchovala 7 koťat, a on si s ní chce hrát, což ji otravuje. Ale Sally je 2.5 roku a hravá je.
Tak nám držte palce! 

25.11.2013
Dobrý večer,
Posílám fotku z prvního večera, Frank si oblíbil na spaní oválný lavor pod stolem, i když teď už dává přednost měkkému pelíšku Sally. Myslím že brzy už dojde k prvnímu kritickému fyzickému kontaktu. Očuchávají už se velmi zblízka, ale Sally nakonec zasyčí a odskočí. Jinak Frank už žere, i když ne zrovna moc, zato Sally je už při chuti, dnes mu sežrala většinu kapsičky, když on z toho upapal tak lžičku. Ale granule pro kastráty mají neustále k dispozici a ve dvou miskách, ale on stejně žere z té její.

26.11.2013
Frank a Sally zkoušejí první, zatím nesmělé pokusy o kontakt. Už ji asi 3x kousek prohnal. Dnes už se mnou spal v posteli celou noc, hraje si s hračkami Sally. Žere granule i pije vodu, ale čerstvou stravu, v tom se jen nimrá, i když klid mu na to nechávám. Nebo to vyhatuje z misky na zem. Na jaké přesně konzervy nebo maso byl zvyklý, jak velké kousky masa, syrové (přemražené) či vařené? Jaký typ misky měl? Taky jsem nezaregistrovala že by se vykakal, i když jsem ho viděla lézt do kadibudky Sally, ale tam je toho spíš míň než bývalo jen od Sally.  Kadibudku měl otevřenou nebo krytou, svoji nebo společnou s ostatními?
Nezlobte se že otravuji, ale chci aby se cítil dobře, je to úžasný kocour, tak jen doufám že si získá Sally. Ona je dost opatrná, ale už ho začíná pokoušet, jenže když on se jen pohne, ona zasyčí a uteče. Doufám že se ho přestane bát, on jí nic nedělá (krom zalehnutí některého z jejích pelíšků). 

 

26.11.2013
Dobrý večer,
tohle Vám musím popsat, první před chvílí pozorovaný přímý kontakt Franka a Sally. Oba pospávali, Frank na posteli a Sally v křesle. Najednou Frank k Sally přišel a něžně se jí zespodu otřel o krk a bradu, což Sally nijak nekomentovala. Pak se zas vrátil na postel. Náhodou jsem seděla vedle, bylo to moc krásné. Tak doufám že to takhle půjde dál. Zřejmě je to chytrý a něžný kocourek.

27.11.2013
Dobrý den,
no už se to s tím žrádlem lepší. Pošlu fotky ze včerejší večeře a dnešní snídaně až to stáhnu. Jinak granule Hills pro kastráty žere dobře, ale včera je vyházel ze své malé misky, tak mají jednu velkou oba, to funguje, střídají se jak kdo má chuť. Včera u večeře idylka, žrali vedle sebe každý ze své misky na maso, na malé kostičky malý kousek zadního hovězího, syrové, přemražené. Vařím jim maso zřídka, spíš 2 dny přemražuji. Musela bych je vařit pro ně zvlášť kvůli soli. První kočička z útulku z Prahy, od maminky Petry Pospíšilové, mi ve věku asi 11 let umřela na selhání ledvin (v předchozím životě ji asi někdo zvykl na uzeniny, mohla se po nich utlouct a i mi je kradla, i když to jsem jí nedávala). Ale Whiskas a Gourmet konzervičky ano, a jak jsem pak zjistila, tyhle věci obsahují moc ochucovadel a soli a ničí ledviny. A Sally si na syrové maso zvykla jako malé kotě a chce je. Ne že by kapsičku, Gourmet nebo Felix nechtěla, ale je to mls jednou za čas. Whiskas mají myslím poměrně špatnou pověst kvůli ochucovadlům, a párkrát měli průšvih se zkaženýma konzervama. Taky už bych nikdy nekoupila rybí paštiku, ani tu drahou Gourmet, zvlášť když je na datu spotřeby letní měsíc (asi se jim to v horku zkazí). Penelopka mi po ní opakovaně zvracela, tak jsem to pak vrátila a žádala po veterinární správě stažení té šarže z prodejen. Lidi to kupují nemocným kočkám a takhle to vypadá.
Dnes byla u snídaně menší neshoda, cpal se Sally do její misky s nakrájenýma kuřecíma srdíčkama místo do své, tak jsem jí to dala o 2 m dál a byl klid. Sally s ním začíná koketovat, ale přímý kontakt ještě nedovolí, pokud vím. Noc prospal opět v mé posteli, to už je standard.

Zdraví RŽ + Frank + Sally

30.11.2013
Dobrý večer,
je to týden co jsem Franka přinesla Sally, tak jsem při té příležitosti obě kočky zvážila ve 2 kg přenosce na váze pro lidi.
Výsledky: FRANK 5,7 kg, SALLY 4,3 kg.
Frank se pilně cpe granulemi, možná přibral nějaké deko, ale 1,2 kg to jistě nebylo. No je to holt kocour! Sally má mladšího bráchu, který prý má 6,1 kg ....
Jinak se snd už Sally začíná osmělovat, prohlížet a provokovat ho, ale když chce mít klid, vyskočí někam do výšky. To jsem jeho zatím neviděla dělat, snad je to tím že není takový skokan jako ona, doufám! Viz druhé foto Sally na hraně dveří, kam vyšplhala po tapetě.
Zdraví Renata + Frank a Sally


1.12.2013
Dobrý den,
tak včera oslavila Sallynka týden soužití s Frankem tím, že se od něho "nechala pozvat" na večeři. Já jim dávám maso každému do jeho misky, tak 30 cm od sebe, ale dohlížím co kdo sní. Pokud se začne Frank zajímat o misku Sally, je napomenut, popřípadě i vyhozen z kuchyně. To je třeba dělat, on víc pokukuje po její misce než si hledí své. Ona ale vždycky dojí první, a pak už je nechám ať se porovnají jak chtějí. A včera Sallynka když dojedla tu svou, odvážně vystrnadila Franka od té jeho a dojedla i ji .... Dnes při snídani Frank, byť nechaný o samotě aby si mohl srdíčka v klidu sníst, trochu nechal, tak to Sally taky zlikvidovala. On asi docela rád ty granule. A už se spolu honí a provokují se, k přímému kontaktu, byť krátkému, už dochází. Ale Sally začne vzápětí syčet a tak Frank couvne. Ráda bych totiž dosáhla toho, aby se ho Sally nebála, i když váží o víc jak kilo míň. Ona je spíš sportovkyně než mazlivka, Frank je vyložený mazel.
Zdraví kočky i jejich lidi a přeje hezký čas adventní 
Renata + Frank a Sally


6.12.2013
Dobrý den,
díky za všechny informace. Sally a Frank dělají pokroky pomalu, ale jistě. Někdy se přiblíží čumáčky k sobě a očichávají se, někdy se honí, což obvykle Sally vyprovokuje, a bývá to ráno či dopoledne, v době její "ranní rozcvičky". No aspoň teď k ní nenutí mne. Dneska v poledne se trochu hravě "fackovali", ona bříškem nahoru na křesle, on na jeho opěradle. Bylo ale vidět že jde o hru či nesmělý pokus o ni. Sally není mazlivka, ale je hravá, někdy až moc. Naštěstí je on o rok mladší, tak mu snad trocha pohybu neuškodí.
V létě ve Znojmě to není ani tak chata jako spíš domek celoročně obyvatelný a s velkou a zanedbanou zahradou - ale drahé vytápění elektřinou a na okraji Znojma, tak tam jezdím jen v létě než ho prodám, což se za pár let stane. Takže Frank ven nemusí není-li zvyklý. Sally jako kotě chodila s mámou a sourozenci do zahrad za kostelem na Kraví hoře, od tří měsíců u mne už ne. Ale když jsem zdědila to Znojmo, chci jí trochu dopřát pobyt venku na trávníku před domem. No ale znamená to zablešení, tak to možná vzdám i u ní. Chodí tam bezprizorky, mám tam plašanku Lízu, teď přes zimu ji dávám do šopy do zásobníku granule. Ona snad chodí jíst i k nějakým sousedům. I tak mám o ni strach. Kastrovaná není, ale je moc plachá, tak bych se i odchytu bála, je to prý starší kočka. Kočky tam budou jezdit autem, příbuzní to zajistí. A máme koupený tzv. "Kočárek pro psa" což je pojízdná taška předělatelná na batoh, a taky normální přenosku krom té látkové ve které Frank skončil na výstavě. Já ale na výstavu nešla s tím že si určitě vyberu kočku, měla jsem náročná kritéria (kocou 1-3 roky, mazel, vhodný ke kočce, výrazné zbarvení kvůli dobré viditelnosti). Tak jsem si řekla že tašku použiji i na nákup až půjdu z výstavy ....
Frank je úžasný mazel, ten si u mne zvykl asi za dva dny jen co zjistil kde co je a že smí spát v posteli - tedy ve dne sám a v noci se mnou. On už pozná když se převlékám do pyžama, že půjdu do postele, a nachystá se tam na uvítací mazlení.
Věřím že si Sally dá říct a pochopí že je to kamarád na hraní (už ho někdy provokuje), a snad se od něho naučí i mazlit (její máma se naučila chodit své paní do postele až od svého syna, který je dvakrát tak velký jak ona). Já se teď pořád snažím Sally protěžovat, aby se necítila odstrčená, snad to zabere ... on se odstrčit nedá, ale už pochopil že když chodím po bytě tak se nesmí plést pod nohy jako přílisník ovíjivý! Neudělala bych pak ani krok bez rizika přeražení se o něho, tak je přítulný!
Zdraví Renata Žaludová + Frank a Sally


7.12.2013
Dobrý večer,
dnes jsme oslavili 14 dní společného života s Frankem. Bylo mi řečeno že to je doba za kterou si kočka asi tak zvykne. Ale Frank a já jsme si na sebe zvykli hned, jen mu asi 2 dny trvalo zjistit kde co je a jaký je chod naší domácnosti. I k o rok starší kočičce Sally se od počátku choval jako pravý kočičí gentleman. Sally to trvá trošku déle, ale už se ho přestala bát, občas ho provokuje k honičkám po bytě. A někdy také u snídaně zkoumá zda jí něco nenechá, tak jako dnes (viz foto). Jinak Frank dnešní výročí prospal, protože odpoledne obě kočky vždycky prospí. Frank v posteli a Sally buď na topení nebo ve skříni či na ní.
Frank má podle mne nadání k felinoterapii, což Sally postrádá. To určitě využiji, občas trpím depresemi a také proto jsem si pořídila svou první kočičku, nebožku Penelopu z pražského útulku.
Je úžasné usínat a probouzet se s vrnícím Frankem v posteli! Během noci spí v nohách postele, ale večer a ráno se přijde mazlit. Moc za něho děkuji, Sally na to taky postupně přichází že je to užasný kamarád a parťák na hraní. Dnes když spal, přišla k němu na postel a důkladně si ho očuchala. A po probuzení večer si zas dali "čumáčkovou" pusinku.
Pozdravujeme zvlášť paní Evu, u níž byl v depozitu, a doufáme že se brzy uzdraví!

16.1.2014
Dobrý den,
pořád se chystám poslat obsáhlejší zprávu o Frankovi, ale zatím jsem se k tomu jaksi nedostala, tak posílám fotku z poslední doby (v čerstvě vypraném prádle se válí nejlíp!). No, pořád se válí na posteli, se Sally jsem je už viděla se i vzájemně olizovat, ale jen krátce, spíš si hrají na honěnou.


23.1.2014

Dobrý den,
původně jsem chtěla adoptovat Editku, ale vidím že už má sponzory, tak jsem si vybrala
kocourka Hurvínka. Černý kocourek je krásný a zřejmě milý, i když já z praktických důvodů (viditelnost ve tmě) upřednostňuji bílé kočky, tak bych teoreticky černou kočku chtěla. Adopce je vlastně oplátkou za adopci Franka, kterého jsem si před dvěma měsíci odnesla z vaší výstavy v Brně.
Frank je nesmírně mazlivý, zvykla si na něho už i kočička Sally, i když zatím mu moc nedovoluje přímý kontakt, hlavně žádné něžnosti, leda pár vteřin. A on by myslím chtěl, ale ví že Sally je spíš sportovkyně než mazlivka. Zprávu za uplynulé dva měsíce musím teprve sepsat. U své první kočičky Penelopy jsem každý rok posílala pražskému útulku "výroční zprávu" a doufám že budu schopna v této tradici pokračovat. Zatím snad přihodím nějakou novější fotku, a také potvrzení o zaplacení adopce Hurvínka.


8.2.2014
Dobrý den,
Frank se Sally se celkem snášejí, i když ona se s ním nechce mazlit, spíš si hrát na honěnou. Chvíli honí ona jeho a zpatky žene on ji, ale občas už se vzájemně "uloví" a zápasí spolu. Občas mi zcela zatrne, když vidím jak se vzájemně třeba drží za krk, ale vždycky se hned pustí bez syčení či jiných halsových projevů. Akorát jsem si před pár dny všimla, že má malé zranění pod vnějším koutkem oka, spíš jakoby jen stržené chlupy. A dnes ráno jsem objevila že má malé poranění i na čele mezi okem a uchem, asi kousnutí - trochu poškozená i kůže, ale bez krvácení. Je tohle mezi kočkami normální, že se při hře něco takového stane? Ale Sally nemá jediné škrábnutí, on se zřejmě k ní chová nežněji. Občas se mi zdá že na ni vrhá toužebné pohledy a chtěl by se mazlit i s ní, ale když to zkusí, Sally po něm pácne prackou. Ona není velká mazlivka ani se mnou. Jinak už se ale snesou i zároveň na jedné posteli, ale chtějí mít mezi sebou nějakou "přehradu", byť třeba i ručník. Taky si v noci zvyká Frank spát spíš na polštáři než v nohách.
Prosím o váš názor co si myslíte o těch jejich "rvačkách" a jeho poranění. Většinou k tomu dochází brzy ráno nebo pozdě večer. odpoledne oba prospí. Jinak kolem sebe v klidu chodí, k jídlu běží těsně vedle sebe bez problémů. Posílám dnešní fotku zraněného Franka.

25.2.2014
Dobrý den,
Včera to bylo tři měsíce, co jsem si donesla domů z výstavy Franka. Po vypuštění z přenosky předváděl asi dva dny „umísťovací taneček“, tj. pletl se pod nohy jak nejlépe uměl. Rozhodně se neschovával. Takže dal najevo, že jsme s kočičkou Sally na něj vyhrály konkurz.Ze začátku občas kýchal, a také míval zalepené vnitřní oční koutky. Obojí už zmizelo. Buď se aklimatizoval na prostředí nebo pomohl Imunoglukan (sirup pro děti), co doporučila na dálku naše paní veterinářka.A je to velký mazel a milovník. Občas začne „harašit“ a ucházet se o Sally, přestože jsou oba kastrovaní. Sally jakožto počestná mňaudáma si to ale nechce nechat líbit, přestože ho občas provokuje ke hrám na honěnou. A tak někdy Frank utrží od ní menší šrám, teď už v pořadí třetí. Vždycky na levé tváři. Ale předchozí dva už zarůstají srstí. Sally nemá jediný škrábanec, Frank ji zbožňuje.Frank je mazel, ale s cizími lidmi nechce nic mít. Dnes přišla kamarádka, od níž mám Sally, a Frank se od ní rozhodně nechtěl nechat pohladit. Když si vzpomenu jak na výstavě vrněl na každého kdo ho hladil skrze klec, nechce se mi tomu ani věřit. Asi se bál aby nebyl zas někam odnesen.Ale ne, dnes jsem mu závazně slíbila že ho nevrátím ani nedám ani kdyby se se Sally vážně pokousali, což se ale už nejeví pravděpodobné. To bych jim asi musela rozdělit byt na poloviny, Frank v obýváku, protože miluje postel a tráví v ní většinu dne i noci, a Saly kuchyň, kde ráda shora asistuje při vaření.Až na ranní a večerní rozcvičky, většinou po jídle, spolu vycházejí. Jen Sally si udržuje odstup, ale ona obecně není moc mazlivka, spíš sportovkyně. Při jídle se nervou ani nevrčí, když Sally projeví zájem o jeho misku, Frank ustoupí. Takže na maso mají misky zvlášť, Sally na lince a Frank dole, a je klid. Ale Frank jí mnohem pomaleji než hltavá Sally, a když něco nechá, Sally misku vyčistí.A já už si nedovedu představit, že bych ho neměla v noci v posteli a ráno se nepřišel při probouzení pomazlit! Teď mi skočil na židli za záda, tře se o mne a vrní, čímž tuto zprávu také stvrzuje - a už se prosoukal na klín.Moc za něho děkuji!

23.3.2014
Dobrý večer,
tak si představte že ti dva se zřejmě během mé dvoudenní nepřítomnosti spolu dost sblížili. Ráno se sice zase honili a fackovali, ale bylo vidět že se fackují dost něžně, opravdu jako při hře. A najednou během dne leželi na posteli oba zároveň, pak se zřejmě kocour tiše přisunoval jak Sally spala a nakonec se dotýkali zády. Zrovna dnes jsou spolu 4 měsíce.

23.5.2014
Mňau paní Evo i ostatní lidi a kočky z Hodonína,
je to dnes přesně půl roku co jsem byl na výstavě v Brně nacpán do tašky a moje nová člověčice si mě odnesla domů. Tak bych rád podal zprávu všem známým v Hodoníně jak se mám.

No nejdůležitější asi je, že postel mám k dispozici neustále, i když v noci jen kousek, to tam ležím s člověčicí. Moc mě ráda chová a hladí, prý jsem slaďoučký kocourek. No moje partnerka Sally se chová trochu odtažitěji, je to holt lady Sally z Monte Búú, jak jí někdy člověčice říká. Když si k ní moc dovoluji tak mi nafackuje. Ale jinak se snášíme, někdy se i trochu olíznem. Někdy dokonce spíme na posteli oba. A někdy spíme každý v jednom křesle. Prý je pak na nás krásný pohled, jen člověčice neví kam si má tedy sednout ona. Občas se z křesla i rád dívám na televizi, naštěstí máme s člověčicí stejný vkus a zajímají nás hlavně dokumenty z přírody. Já ale nejsem tak hloupý jak Sally, abych chtěl lovit kavky co člověčice namalovala a pověsila si je na stěnu! Ale docela rád chytám moly, za což jsem chválen.
No a jak probíhá den?
Ráno dostaneme k snídani každý 5 kuřecích srdíček nakrájených na kousky, někdy každý půl Felix kapsičky. Na svačinu bývá troška 12% smetany. Po jídle se často se Sally trochu honíme a kočkujeme, aby nám líp trávilo. Ona je trochu sportovněji založená než já, já neskáču nahoru na skříně jako ona. K večeři máme každý kousek kuřecího nebo hovězího masa, někdy i kousek kuřecích jater. No a granule Hills jsou v misce stále,kdybychom dostali hlad.
Když jede člověčice na 2 dny do Znojma, chodí nás ráno nakrmit jiná paní, buď ze sousedství, nebo ta co se u ní narodila Sally. Prý pojedeme do Znojma na prázdniny i já se Sally! No to jsem tedy zvědav!
Už nekýchám, jen pravé očičko mi občas ještě trochu slzí, a někdy mě taky kousne Sally, tak mívám šrámy pod okem nebo na tváři či pod bradou. Ale už si na ni dávám pozor. No já takový nejsem, Sally měla jediný škrábanec  ode mne na hřbetě, to když jsem se s ní chtěl jednou důvěrněji sblížit.  Ale to už jsem vzdal, na ni musí kocour obezřetně!
Posílám dvě fotky na téma „Jak si kocour ustele, tak si lehne!“. Prý se stejně většinu dne někde povaluji!

12.7.2014
Tak jsem ve středu odjel s člověčicí i s kamarádkou Sally na dovolenou do domku ve Znojmě. Je tam velká zarostlá zahrada, ale tam my nesmíme, prý bychom se ztratili. To prý je teritorium divoké kočky Lízy, která si chodí před dům na večeři.
Cesta celkem ušla až na to že jsme málem neodjeli. Člověčice totiž Sally chytila a nacpala do její cestovní tašky až na druhý pokus, a to je vždy už riziko že vyskočí na skříň a prostě dolů nesleze. Já jsem jel v tašce na kolečkách, zvané kočár pro kočku. Dřív patřila Sally, ale já jsem větší a tak musím mít větší tašku.
No ve Znojmě jsme byli ubytováni v kuchyni, prý abychom byli na očích a nedrápali v obýváku křesla, kočkama ještě nepoznamenaná.
Jenže se Sally nebylo k vydržení! Nevím co ji to popadlo, začala se ke mně chovat jako by mě neznala, dost na mne syčela! Tak jsem raději místo na gauč, kde člověčice i spí, vlezl pod něj. Ale v noci jsem počkal, až se Sally unaví a omrzí ji spát s člověčicí, a pak se vloudil na své místo v posteli. Mě na rozdíl od Sally nevadí že se člověčice vrtí a obrací. Sally je fajnůvka, ji to ruší.
No taky jsme už každý zdrhli, chtěli jsme si jen prohlédnout celý dům. Ale prý bychom pak nanosili do postele pavučiny! Sally to tam už zná, prohlédla si úkryt pod schody a když ji pak člověčice odtud marně vyháněla, proplížila se zpátky do kuchyně a skočila nahoru na linku. No a pak na ni koukala shora svýrazem „co blbneš a vyháníš mě, já jsem přece dávno doma!“ Asi proto prý jako kotě měla přezdívku Tichan Plíživý.
No dostat druhý den z úkrytu pod schody mě dalo člověčici víc práce. Já se totiž bál přeskočit krabici, kterou jsem měl v cestě. No ale nakonec jsem se přece odvážně probojoval domů do kuchyně. Člověčice očividně potřebovala uklidnit, tak jsem jí vlezl na klín a vrněl.
Dnes, v sobotu, už je to pohoda, oba ležíme se Sally na jedné posteli stejně jako v Brně, a občas nás člověčice zavede pobýt v obýváku, kde máme moc věcí na prohlížení! Ale prý jen pod jejím dozorem.
A Sally už na mě skoro vůbec nesyčí, dokonce se už ráno slušně pozdravíme očicháním, dnes mi i olízla zadeček!
Fotku z dovolené nemohu poslat, člověčice zapomněla v Brně spojovací káblík do NB.
Zdraví z dovolené ve Znojmě

Kocour Frank s kamarádkou Sally a člověčicí Renatou

19.8.2014
Mrrr, mrrr, mrrr staří známí, lidi i kočky z SOS Hodonín,
slíbil jsem že pošlu
fotky z dovolené, což konečně tímto plním. Člověčice už si dovezla káblík do NB a taky našla čas, abych jí dopis navrněl, protože venku prší. To je nám ale jedno, my ven nesmíme.
No ze začátku dovolená nic moc, Sally se na mě tvářila ve víkendovém domku ve Znojmě jako na neznámého vetřelce.  Ale už se to zlepšilo, lady Sally z Monte Bůů v Brně se chová sice jako vždy jako povýšená netýkavka, ale jinak normálně. Takže se ráno i večer spolu trochu kočkujeme, a odpoledne odpočíváme každý v jednom křesle v obýváku. No a v noci je to už jak má být, Sally spí v křesle a já v posteli s člověčicí....
... my máme své granule Hills a k snídani i večeři pravé maso. A každý svou misku, i když i tak se občas dohadujeme čí ta větší je. A Sally se ráda dívá na mne svrchu, z police v kuchyni. Já se zas nejraději mazlím s člověčicí. Jednou se mi Sally schovala na křesle pod deku, ale já věděl kde je!
Tak se mějte všichni v Hodoníně hezky, bývalým kočičím parťákům přeji hezké vlastní domovy a lidem vše nejlepší, hlavně své milé pečovatelce paní Evě a jejím miminkům!
S upřímným zavrněním (mňoukat já moc neumím)
Kocourek Frank

25.11.2014
Mrr mrr mrr, lidi a kočky z Hodonína!
Moje člověčice říkala, že je dobrým zvykem podat o kočičce každý rok zprávu, a tak jsem jí ji navrněl - mňoukat já moc neumím, leda kvílet, když se mi něco moc nelíbí, například, když jsem strčen do přepravky za účelem cestování. Zapomněli jsme tam napsat mou aktuální váhu - 6,3 kg.
Člověčice rozhodla že k té první výroční zprávě dodá fotky a udělá z toho prezentaci, tak vám ji posíláme.
S pozdravem všem kočkám z SOS Hodonín a jejich lidem
kocourek Frank z Brna s kamarádkou Sally a člověčicí Renatou.

Frank - 1. výroční zpráva.pptx

25.12.2014
Dobrý den moji známí z Hodonína,
prý kdejaká kočka vám
posílá PF, tak jsem mňoukl na člověčici ať mi nějaké udělá. Není nad klidné vánoce! Sally mňoukla, že ona chce taky poslat PF, protože chce ukázat dárek co dnes dostala k vánocům. Má teď speciální gauč na svém oblíbeném místě na skříni, takže se na všechno dívá svrchu. Dnes tam vydržela celé odpoledne až do večeře. No tohle já nemusím, proč bych se namáhal skákat až nahoru na polštář ze starého gauče, když mám dole k dispozici postel!
Hezký zbytek vánoc a hodně štěstí kočičkám i jejich lidem přejí Frank + Sally + člověčice Renata

15.5.2015
Dobrý den,
už jsme dlouho nic neposlali, tak aspoň fotečka s péřovou hračkou od vás. Frank je zlatíčko, můj největší poklad (společně se Sally, samozřejmě) a veliký mazel. Mazlil se prý i s náhradní krmičkou, když jsem byla dva dny ve Znojmě bez nich. Ale ke mně se po návratu chvilku choval odtažitě, jakože "co sis to do volila nechat mě v noci spát v posteli samotného?". No za pár hodin na to zapomněl. Takže přivítala mě mazlením jen Sally. Ona moc mazlivka není, ale lepší se to, jak stárne (bude mít v červenci 4 roky a Frank 3).
Už není Sally vůbec pokousaná na krku a ani ho nevídám to dělat, dal si asi od nás obou domluvit. Ani on nemá šrámy na hlavičce. Myslím se pomalu ale jistě sbližují, už spávají oba na jedné posteli, ale aspoň půl metru od sebe. Ráno se vždycky pozdraví očucháním. On jí někdy olíže ocásek či zadeček, když ona nedává pozor. Hlavně se po snídani honí po bytě a hrají si na číhanou.
Zdraví Renata + Frank a Sally z Brna

24.6.2015
Frank a Sally poslali fotky.

5.8.2015
Zpráva z dovolené od Franka
Tak si představte, tety a kočky z Hodonína, co jsem včera viděl na vlastní oči! Ještě teď jsem z toho v šoku! Místo aby si kocour v klidu užíval dovolenou se svou kočkou Sally, musí se rozčilovat! Je pravda, že Ona se o nás tam stará a krmí nás jako vždycky, a i my plníme své kočičí povinnosti:
Sally se stará o zábavu a sportovní vyžití, a já zas jsem prý dobrý v posteli. A Ona je nám přesto nevěrná, včera venku před okny třikrát pohladila bezdomovkyni, kočku Lízu, co si k nám před dům chodí vymňouknout jídlo. Je neuvěřitelné co toho spořádá taková malá vyzáblá kočičí stařena.
Ona svěšovala suché prádlo, a protože Líza měla zas hlad, šla před ní a snažila se ji odvést zpátky k domu, protože ví že tam je zdroj potravy, konzervy ze samošky.
To se jí celkem dařilo, ale najednou se Ona pomalu sehnula a Lízu třikrát pohladila po hřbetě. Líza byla tak zpitomělá – možná z horka – že si to nechala líbit, až dodatečně si uvědomila že se přece lidského doteku má bát a poodběhla asi o metr. No v cestě k domu ji to nezastavilo, a jako vždy dostala plnou misku. Porci, kterou bychom my se Sally nesnědli na posezení ani oba dohromady, a to jsme velké a dobře živené kočky.
S pozdravem mrmrmrmr z dovolené ve Znojmě kocourek Frank

8.9.2015
O Frankovi a Sally zde.

12.3.2017
Moc zdraví Renata Ž. z Brna a Frank (ten vztekle cupoval myš co jsem půjčovala Pepině), Sally a Odysseus.
Přikládám pár fotek ze včerejška.

5.7.2017
Zdraví kocour Frank z Brna!
Dnes máme všechny tři kočky narozeniny, já páté (i když se neví který den v červenci jsem se narodil, ale u Odyssea a Sally se to ví, bylo jim dnes přesně kolem půlnoci 6 let.)
Zdraví nám celkem slouží, i když musíme držet různé diety – jednak proti obezitě, takže nám byly sníženy dávky potravy. No, z toho jsem zhubnul jen já, protože vždycky z kapsičky slížu šťávu a maso nechám Odysseovi,
pokud ho nepředběhne Sally. Další dieta je hlavně kvůli Odysseovi a mně, speciální granule proti struvitům. No ty nám všem chutnají, i Sally, která struvity nemá. No a poslední dieta je nejhorší, aby ti dva šetřili své ledviny, nesmíme maso, jen kapsičky! Maso jen trochu v neděli a ve svátek jako je ten dnešní. Sally totiž na jaře přestalo chutnat a víc pila, na veterině zjistili z rozboru krve že funkce ledvin je na hranici normálu, tak jí zakázali čisté maso. No a Odysseus byl lapen na odběr krve také, prý když je brácha tak zda to nemá také – a má, také kreatinin na hranici normálu. Ale kapsičky jim chutnají, jen mně moc ne, slížu z nich jen šťávu.  Jinak zánět močových cest se Odysseovi už nevrátil, protože žijeme poklidným a spokojeným životem. To asi v Praze neměl. Máme svou postel, o kterou se s Odysseem dělíme, a v noci i s člověčicí, tam se s ní občas mazlíme. Sally spává v křesle, ta se od nás distancuje.
Chtěl bych být vůdcem smečky, protože Odysek je sice silnější, ale je to moula. Jenže občas se naštve a dá mi facku, a on má tlapku velkou a pádnou! Posílám pár fotek, mezi nimi i pár 6 let starých, když Sally a Odysovi bylo 6 dní, jsou to jejich první fotky.
Zdraví kocour Frank

24.9.2018
Frank občas chrchle pořád, ale řekla bych že už méně často. A vliv má na to i počasí, když zaprší chrchle méně. Že by taky alergie na prach? Z postele na noc vypudil i Odyssea, ten má asi v křesle víc klidu. Ale Frankíšek nežere maso z kapsiček, jen šťávu, nebo paštiky, maso mu kvůli ledvinám dávám velmi málo, nejvýš 1x týdně. Letos to bude 5 let co jsem si ho z vaší první výstavy v Brně donesla! Přikládám fotky Franka u napáječky, hrál si s pramínkem vody. Zdraví z Brna Renata s Frankem, Sally a Odysseem

31.10.2019
Dobrý den,
myslím 23. 10. to bylo 6 let, co jsem si donesla z vaší 1. umísťovací výstavy v Brně Franka, celé jeho jméno je koťák Frank Fousin von Hodonín. Má se dobře, snáší se se Sally i s Odysseem, kteří jsou o rok starší. Akorát má společně s Odysseem struvitovou dietu a občas kašle, což je zřejmě nějaká alergie snad na prach. Zlepší se to vždy po dešti, i když ven nikdo z nich (v centru Brna) nechodí.
Jinak je dost mlsný, nežere maso z konzerv, vylíže jen šťávu. Jen paštičky Gourmet Gold vylíže. Maso a granule jí. Je moc milý a mazlivý, až skoro vlezlý, odstrčí i Odyssea.
Děkuji za něj!

22.10.2020
Dobrý den,
brzy oslavíme s kocourkem Frankem sedmé přineseniny. Donesla jsem ho jako partnera a baviče pro o rok starší Sally. Ta se sice chová vůči němu zdrženlivě, ale má ho přece raději než svého bratra Odyssea, který se vrátil z Prahy o rok později.
Frank je moc milý a extrémně přítulný. Spává se mnou každý den v posteli, s Odysseem obvykle soutěží o místo u mé hlavy. Akorát se zachoval dost nekompromisně, když jsem jednou v létě dovezla do Znojma z výletu do Jevišovic Pepinku (tu co je teď ve Vídni. Vrčel a obě nás chtěl zakousnout ...) Asi o něm napíšu článek do Zvířetníku Neviditelného psa, jaký je to andílek (i když s černým ocasem)
Zdraví a za Franka moc děkuje Renata

17.7.2023
Frank letos oslaví na podzim 10-té přineseniny z Vaší 1. umisťovací výstavy v Brně! Koupila jsem mu proti kašli jitrocelový sirup se třtinovým cukrem, který naše veterinářka doporučila nejvíc, tak uvidím zda zabere na jeho chronickou rýmu. Je moc milý a nejpřítulnější z koček, nejraději je někde těsně přitisknutý ke mně. Což ale v tomhle horku není nejlepší, ale to on, na rozdíl od Odyssea, nechápe. S Odysseem na sebe žárlí - Odys je urážlivý a když hladím Franka, tak odejde, Frank je naopak vlezlý a snaží se Odyse odstrčit. Ale jinak spolu sice nekamarádí, ale snášejí se, klidně spí na jedné posteli. Kočka Sally (sestra Odyssea) se od nich trochu distancuje, ale jinak se také snášejí.
Moc zdraví a děkuje za Franka Renata se Sally, Frankem a Odysseem

 

frank_3.jpg23.11.2023
10 let s Frankem - Vždycky jsem záviděla Pražákům, že u nich bývají umísťovací výstavy koček. Když už by si člověk nemohl žádnou vzít, koupil by nějaký dárek pro sebe nebo svou kočičku.
A pak to najednou bylo tady, 23. listopadu 2013 se konala první umísťovací výstava SOS kočky Hodonín v Brně! A to v době, kdy jsem uvažovala o pořízení jedno - až dvouletého kocourka, mojí kočičce Sally na hraní. Měla už přes dva roky, ale hravá byla stále jako kotě. Za dopoledne mě dokázala zcela utahat házením a opětným zvedáním balonků, které lovila, ale bohužel většinou neaportovala.
Vzala jsem si s sebou tašku na kočku s tím, že když si nevyberu kocoura, stavím se pro nákup a dám ho do ní. No žádný nákup nebyl, ale kocour ano. Hned mezi prvními od vchodu byl na pohled obyčejný černobílý kocourek, ale před jeho klecí stála fronta lidí na mazlení skrz mříže klece. Tak jsem se do té fronty také postavila a kocourka si pohladila. Seděl na misce s kočkolitem a úžasně při tom vrněl! A přečetla jsem si na kleci popis - a měl všech 5P! Pěkný přítulný přízemní postelový povaleč! Já jsem si navíc předem ujasnila, jaké vlastnosti by měl kocour pro Sallynku mít, a on je všechny splňoval.

No rozhodla jsem se ještě obejít zbytek vystavených kocourků a kočiček (i když jsem pro Sallynku chtěla kocoura), abych třeba našla i lepšího. No byla tam spousta krásných kočiček, mezi jinými i nádherný bílý kocourek, ale žádný jiný nesplňoval mé požadavky tak jako Frank.

Tak jsem se vrátila k němu, znovu si vystála frontu na hlazení a pak přivolala paní pořadatelku - no a za chvíli kocourka jeho dosavadní opatrovatelka vytáhla z klece a nacpala do mé tašky na kočku - sotva se tam vešel! A jeli jsme čtverkou rovnou domů. Jaké byly první a koneckonců i další dny s Frankem a Sally, a o rok později i s Odysseem, si můžete přečíst na této stránce.

Deset let uteklo jako voda, všichni jsme zestárli - i ty moje kočky jsou už senioři. Frankovi bylo v létě 11 let, a jeho kamarádům, sourozencům Sally a Odysseovi, 12 let. Takže se už objevily i nějaké ty choroby. Sally má hypertyreózu a dostává 2x denně lék v podobě sirupu do jídla, Odysseus má poslední roky sklon k epileptickým záchvatům. Protože jsem ale objevila a
odstranila jejich hlavní příčinu – náhlé zastavení z rozběhu k misce s jídlem, záchvaty skoro zmizely. Jen je třeba dávat pozor na stres (řemeslníci a silvestrovské petardy, někdy možná i bouřka). No a Frank trpí chronickou rýmou, které se už pár let nemůže zbavit. Obávám se, že ji mohl chytit od návštěvy paní, která má doma větší množství koček, z nichž ji zřejmě některé mají. Byl mi doporučen jitrocelový sirup, a ten na rozdíl od Imunoglukanu (na podporu imunity) opravdu zabírá. Koupila jsem mu na doporučení naší veterinářky ten se třtinovým cukrem místo s umělým sladidlem, protože umělá sladidla mohou mít po delší době negativní účinky. Frank po něm daleko lehčeji odkašlává a také méně kýchá. Veterinářka říká, že chronická rýma se léčí kortikoidy. S tím ale dost váhám, mají zřejmě i negativní vedlejší účinky. Otázka je i to, jak by Frank snášel inhalační léčbu. Má s tím snad někdo ze čtenářů nějaké zkušenosti?
A taky Frank v poslední době dost přibral, což je mi záhadou, když jí ze všech nejméně. A největší jedlík, Odysseus, naopak shodil a je teď úplně štíhlý.
Myslím, že z mých tří koček mě právě Frank nejvíc miluje. Nejšťastnější je když se ke mně může přitulit a usnout, ať už v noci v posteli (tu miluje), nebo ve dne v křesle. I Odysseus mě miluje, ale je zdrženlivější, nevnucuje se jako Frank. A je také občas urážlivý, zatímco Frank je spíš až vlezlý. A Sally, ta mě považuje za samozřejmou součást svého majetku. Ona nikdy nebyla v útulku, šla od maminky rovnou ke mně.
A tak bych chtěla po těch 10 letech SOS kočkám z Hodonína za Franka znovu poděkovat, je moc milý!
Renata

Fotky Franka najdete zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Frank 6 let doma

(Renata Žaludová, 31. 10. 2019 14:06)

Dobrý den,
myslím 23. 10. to bylo 6 let, co jsem si donesla z vaší 1. umísťovací výstavy v Brně Franka, celé jeho jméno je koťák Frank Fousin von Hodonín. Má se dobře, snáší se se Sally i s Odysseem, kteří jsou o rok starší. Akorát má společně s Odysseem struvitovou dietu a občas kašle, což je zřejmě nějaká alergie snad na prach. Zlepší se to vždy po dešti, i když ven nikdo z nich (v centru Brna) nechodí.
Jinak je dost mlsný, nežere maso z konzerv, vylíže jen šťávu. Jen paštičky Gourmet Gold vylíže. Maso a granule jí. Je moc milý a mazlivý, až skoro vlezlý, odstrčí i Odyssea.
Děkuji za něj!

Re: Frank 6 let doma

(Kočky SOS Hodonín, 15. 11. 2019 16:57)

Podle záznamů na této stránce je to o měsíc později - 23.11., ale i tak, ano, je to už 6 let ... :-) Děkujeme!

Re: Re: Frank 6 let doma

(Renata Žaludová, 17. 11. 2019 23:54)

No tto je pravda, spletla jsem to. Takže to teď v listopadu oslavíme znovu!

Úžasné

(H. & spol., 17. 5. 2015 20:17)

Nádherné kočky a výroční zpráva je naprosto skvělá! Moc jsem se pobavila. Přeji oběma kočkám i jejich člověčici hodně zdraví a spoustu dalších spokojených let společného soužití.

Frankoušku a Sallynko,

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 26. 12. 2014 18:43)

jste krásní a absolutně spokojení a to je krásná zpráva,kterou my kočkomilové vždy dokážeme ocenit a která zahřeje u srdíčka!jen tak dála!!!!Hodně zdraví a lásky po celý rok 2015!!!!

Frank - 1.výroční zpráva

(Věra a všechny kočičky, 27. 11. 2014 12:31)

Dobrý den paní Renato, ta Vaše zpráva se tak hezky čte, už jsem ji zhlédla třikrát :-). Frank byl totiž moje srdeční záležitost, alespoň virtuálně adoptovaný, protože kočiček už máme doma šest, vlastně teď už zase sedm. Ale on se mi vždycky moc líbil a jsem šťastná, že se má skvěle, ta láska je z Vašich zpráv cítit. Moc Vás, Franka a Sally zdravím.

Nádherné psaní

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 24. 5. 2014 18:27)

Frankoušku,nádherně jsi to napsal a máš se dozajista úžasně.Moc ti to přeji,pozdravuj Sally a zase někdy písnite,čte se to moc krásně.Mňauky

kamarádi

(Daniela, 25. 2. 2014 15:02)

Moc krásné zprávy,potěší a pohladí,když je všem jasné,že se mají oba moc krásně.Gratuluji k nádherným kočičím zlatouškům.
Daniela+šest kočkomazlů

Milé

(Jana od Koblížka, 18. 1. 2014 23:47)

To je milé, přečetla jsem si Vaše dopisy, paní Renato. Uvidíte, že Sally s Frankem budou brzy kámoši, však k tomu nemají daleko:) Jsou to hrozní krasavci a hodí se k sobě! Držíme packy.

Pozdrav

(Věra V., 26. 11. 2013 12:13)

Milý Frankoušku,přeji Tobě, tvé kočičí kamarádce Sally a samozřejmě tvé nové paničce aby se vám spolu krásně žilo a aby ses měl jen a jen dobře :-).
Zdraví Věra Veselá s Johankou, Medlin a ostatními kočičkami

Re: Pozdrav

(R. žALUDOVÁ + Frank a Sally, 1. 12. 2013 12:37)

Děkujeme za pozdrav a taky zdravíme Vás i Vaše kočičky!

Soužití

(., 25. 11. 2013 16:41)

Dobrý den, to je moc brzy, aby se během jednoho dne spřátelili. Počítejte spíš, že to potrvá nejméně několik dnů, možná déle... Hlavně domácí kočičce stále dávejte najevo, že neztrácí pozici č.1.
Pak postupně ocení, že není sama, že má kamaráda :-)

Re: Soužití

(Daniela, 26. 11. 2013 8:35)

Naprostý souhlas.Vše se brzičko srovná a bude vám ,i micinám krásně.Chce to jen trpělivost a nekonečnou lásku.
Přeji vše nejlepší a stálé zdraví
Daniela a sedm kočičích zlatíček