Jdi na obsah Jdi na menu
 


Išinka

3. 3. 2012

isinka08.jpgTříbarevná Išinka se přitoulala v Moravském Žižkově na dvůr k paní, která má od nás Rosičku. Nejspíš ji hodil někdo na zahradu k jejímu sousedovi, který má na zahradě asi 10 koček a odmítá je kastrovat.  Išinka je moc milá, bezproblémová a mazlivá. 3.3.2012 byla umístěna jako jedináček do bytu do Ivančic.

Děkujeme Markétě & Martinovi z Brna, kteří Išinku během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. 

Fotky Išinky z doby pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

7.3.2012:
Dobrý den - Išinka - které jsme začli říkat Šiška je opravdu do slova a do písmene PLAŠANKA - v sobotu když jsme ji přivezli zalezla za pohovku a občas vystrčila nos ale jak se něco pohlo tak byla hned zpět. V noci byl jakž takž klid zvládla jít i na záchod kam měla ale nic nežrala ani nepila. V neděli už to bylo lepší teriturium byl obývák kuchyň a druhý pokoj byl jako zákaz vstupu až odpoledne začla prozkounávat okolí. Granule vzala v misky jednu a utekla do obýváku u misky vůbec nevydržela. Jinak ví kde je záchod s tím problémy nejsou, ví kde je voda ale přes den u ní není pije asi jen když jsu ráno do práce a Šiška za mnou jde do koupelny, kapsičky ji moc nelezou ale granule a sušené maso to ji jde. včera dokonce si sedla u misky a žrala ale nesmělo se nic pohnout jinak byla v trapu. Je ještě moc vyplašená a nervozní rychlejší pohyb ji donutí vlezt za pohovku, jinak si perfektně hraje pinpogový míček a myš po první kočce lítá jako živá. Nemůžeme přece po ní chtít moc, na pohovce si s námi sedne hraje si,pod nohama se motá pořád, nechá se i pohladit, ale pořád se ještě krčí a kouká co se bude dít, na klín nebo do náruče je ještě problém, ještě se prostě bojí, ale k synovi do pokoje už také začíná strkat nos co se tam děje. Ale snad to zvládne je den o dedne lepší, včera přešla na zkoumání stolů, stolků a poliček tak jsme chytali co se dalo.

16.4.2012:
Dobrý den paní Tomalová, už uplynul měsíc co jsme od Vás odvezli Išinku. Zvykla si dobře nebojí se, ale pořád je ještě ve střehu, na klín vleze ale jen když něco jíte. Jinak sežere všechno co jí leze. Měla jste pravdu s člověčím jídlem, kde něco upadne nebo jak pohnete pusou, ikdyby spala, tak je v monentě u vás. Jinak občas kašle, byli jsme s ní u veterináře, který ji píchnul injekce, horečky neměla, teď se to zlepšilo, ale když začne tak to stojí zato. Jiné problémy s ní nejsou, moc nemňouká, slyšeli jsme ji jen když jsme ji dali do přepravky. Strašně ráda si nechá házet myšku a tu Vám pak neúnavně nosí zpět a čeká až ji znovu hodíte prostě aportuje jak pejsek. Dala nám hodně zabrat při návštěvě u veterináře, dosta ji do přeravky bylo nad lidské úsilí, nevím co zažila, ale poškrábání jsme byli všichni - však s námi skoro týden nekomunikovala, uplně nás přehlížela, je zajímavé jak dokázala ignorovat i jídlo - prostě byla uražená co jsme si to k ní dovolili. Posílám pár fotek (snad se mi to podaří). přeji hezký den a hodně zdravíčka.

19.6.2012:
Zdravím - Išinka je mladá a nádherná kočka, už má 3,5 kg, bez problémů, je sice hodně zvědavá a co může naučí svou malou kámošku Žanetu. Zpočátku to moc idylka nebyla, ale už si zvykly je jich obou plný byt. Žere všechno bez problémů ale pře jen ji jdou lépe věci měkké a tekuté, granule a maso nemůže dobře chytit do tlamičky. Žaneta to má vždy sežráno dřív než Šiša takže musíme malou hlídat a ani to mňoukání jí moc nejde tak bychom ji chtěli vzít k veterináři. dáme vědět jak jsme dopadli.

20.12.2012:
Dobrý den - zdravím Vás všechny v Hodoníně, už dlouho jsme se neozvaly , Šiška je v pořádku, zdravá, žravá a neuvěřitelně vynalézavá - doklad o tom vidíte na fotkách ta kapradina je u stropu - vylést to šlo a dolů to bylo horší. Změnila se ji trochu povaha občas, když má náladu se nechá i pochovat ale nesmíte si s ní sednou a hlavně musí chtít. Nejvíc přítulná je když něco chystáte v kuchyni, nebo když něco jíte to by Vám vlezla i do talíře ale to dělala pořád. Spíše problémů máme s tím, že se všeho jakoby bojí, chodí přikrčená a ke všemu se přibližuje pomalým krokem v přikrčení a očuchává. Spávala s námi v posteli a teď se tam bojí i vlést, pohnete nohama pod stolem a ona vyskočí jak uštknutá hadem až se o ten stůl bouchne. Spadly mi granule a rozsypaly se, mysleli jsme že Šiša zboří barák jak ztřeštěně lítala a přitom mi spadla poklička, což podle mě byla větší rána, ale s ní to ani nehlo, tak nevím. Jinak je spokojená. Žaneta dokolale využívá strach Šišky z postelí a číhání, skákání, utíkání při honičkách na postel plně využívá.
Tak takle žijeme - hážeme gumičky, aportujeme, honíme míčky - které pak nemůže najít ikdyž náme jen dvoupojový byt, honíme se a občas to vezme i po nohách páníčků a škrábance a nadávané jsme hned, občas zhodíme něco ze stolu a to se rozbije, sedíme na okně a pozorujeme v krmítku ptáčky a ty naše osásky lítají na všechny strany.
Přejeme v tom novém roce, hodně zdravíčka pro všechny kočičky, hodně hodných lidí kteří si kočičky vezmou nebo adoptují a Vám které se o kočičky staráte všechno nejlepší a hodně uspěchů ve vaší činnosti.

2.2.2013:
Přejeme Vám v Hodoníně, dobrý den, uplynul další měsíc a Iška a Žaneta se mají dobře, trochu zase povyrostly a přibraly. Spíš tedy Žaneta než Iška , každá je hold jiná sorta. Psala jsem Vám o problémech s Iškou už se to trochu zase zlepšilo. Lekání už odstoupilo a poskakování se taky zlepšilo. Pořád ještě sice chodí pokrčená a ke všemu čuchá. Do postele už se tady odváží, sice jen v noci ale vydrží tam s námi až do rána. Tak že si myslíme, že už ten její strach z něčeho nebo někoho odešel.

19.8.2013:
Dobrý den v Hodoníně - už dlouho jsem se neozvaly, ale u nás je vše v pořádku Išina a Žaneta jsou živé a zdravé. Iška se zklidnila, občas sice jančí, ale už to není tak hrozné jak to bývalo. Holky  teď mají zasíťovaný balkon a tak noci tráví venku v chladu, v bytě máme totiž v noci skoro 28 stupňů,  tak jim závidím venkovní chlad.
Iška je jak žok a její nejmilejší místo je na nohách v posteli a být položená na celou svou délku přes nohy, takže se pohnou je umění. Pohnete nohama, ona se způsobně zvedne, ale jak se uklidníte tak ji máte zpátky. Tak že nás v těch největších vedrech hřála jak žehlička. Jinak jí vše, co je v misce i co upadne u  vaření na zem, co nesní Žaneta zaručeně dojí Iška. S mazlením je to pořád stejné, na klín si nesedne, chovat jen když  chce Iška, ale jak  objeví volný klín u syna nebo to, že leží v posteli /ve dne/ tak většího mazla nenajdete - hold je to ženská.

4.3.2014
Iška se má dobře, po dvou letech co je u nás si dokonce už začala sedat na klín a spát v něm /samo že si vybrala zase chlapa se mnou se moc nekamarádí/ :-) - jinak je moc hodná, asistuje u všeho co vaříte a jíte. Když je chytne blbá tak s Žanetou lítají jak divoké až chlupy lítají.  Posílám pár fotek nejvíce se jim líbí na topení dokud jedné nebo druhé nevadí noha, ocas, hlava.

22.12.2014
Zdravíme všechny z SOS Hodonín a všechny ostatní kočkomilovné lidi, přejeme Vám hodně zdravíčka, štěstíčka a lásky  Išinka a Žanetka
P.S. Jsme zdravé a máme se pohodově
.

isinka350.jpg9.3.2017
Zdravíme Vás všechny v Hodoníně a v dalších depozitech SOS Hodonín.
V měsíci březnu uplyne už pět let co jsme si od Vás dovezli IŠKU - čas utíká jak voda - Išinka je zdravá, čilá, zvědavá a žravá, čili se moc nezměnila.
To své lekání a zběsilé útěky má pořád, občas nám přeběhne přez nohy a ty jsou pěkně poškrábané od jejich drábků. Za celou dobu co ji máme neprovedla nic za co by se měla stydět - vzorně chodí na písek, v noci o ní vůbec nevíme, spí jak zabitá, sežere co jí dáme  a občas taky zamňouká.
S Žandou jsou přítelkyně, které se navzájem tolerují a kromě očisty u žrádla /viz obrázek/ a raních honiček po bytě,  je každá na svém místečku.
Posílám Vám pár fotek - budka na krmení ptáčků byla prázdná a nová, ale Iška ji musela prozkoumat co kdy se tam nějaký objevil. Spaní v nochách provozuje jen u mužské části rodiny,  k tomu  patří také mazlení a hazení - hold je to ženská. Když si lehnu já tak si toho vůbec nevšimne. Mějte se fajn, kočkám přejeme hlavně nové a hodné lidičky  a  hodně zdravíčka, kočky Išinka a Žanetka

Fotky Išinky z doby pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tak to jsou

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 6. 3. 2014 10:20)

...opravdu povedené fotečky, líbí se mi hlavně ta v tom kapradí:D !!!

Išinka

(Iva, 5. 3. 2014 16:16)

Máte moc krásnéé holky!