Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikina

5. 7. 2007

ObrazekČerné kočičky Mikiny si v listopadu 2005 všimla paní v parku u azylového domu v Hodoníně, která  na to místo chodila venčit psa. Měsíc ji tam krmila a pak nás kontaktovala, protože kočička byla ochočená. Mikinku jsme vykastrovaly a bylo nám líto ji do té zimy vrátit, a tak jsme ji vzaly k nám. Na nový domov u nás čekala skoro 2 roky, kvůli její plachosti o ni nebyl příliš velký zájem. Ale nakonec se dočkala: 5.7.2007 byla umístěna do Oder k dvěma kočičím kamarádkám. Nový domov jí dala paní, která si ji předtím adoptovala na dálku. Paní byla tak hodná, že svůj pravidelný měsíční příspěvek na adopci na dálku převedla na kocourka Viga, obšťastnila tedy hned dvě naše číči najednou - moc děkujeme!

Mikinina nová majitelka nám napsala:


 

6.7.2007:
Dobrý den,
všechny vás zdravím. Včera jsme s Mikčou v pořádku dojely. Miki byla po cestě hodná, skoro nemňoukala. Doma na ni Barča a Šebí překvapeně hleděly, ale přijaly to celkem v klidu, jen Barča na ni zasyčela. Miki se schovala do pokoje pod skříň. Má tam krmení a vodu a kočičí záchod. Zatím nechávám pokoj zavřený. Chodím se tam za ní dívat a mluvím na ni. Barča a Šebí tam zvědavě nakukují, ale nesyčí nikdo.
Zas se ozvu a dám vědět, jak to pokračuje.

10.7.2007:
Zdravím vás všechny z Oder
Mikina už není zavřená v ložnici, nechala jsem v neděli otevřené dveře. V noci vylezla zpod skříně a přestěhovala se pod gauč v obýváku. Včera jsem jí tam dala misku s Whiskas kapsičkou, aby měla i něco jiného než granule, které chodí v noci jíst, no a dneska byla miska prázdná ( Barča ani Šebí tam nechodí, takže ony to sežrat nemohly. )
Občas se zpod gauče ozve nějaký zvuk, to potom Barča a Šebí pod gauč nakukují, ale jinak se chovají, jako by o Mikče nevěděly.
Mějte se všichni moc fajn, zase se ozvu

13.7.2007:
Dneska jsem se probudila a Mikča byla v ložnici u okna a mňoukala. Když jsem na ni promluvila, tak se na mě podívala a utekla. Slyšela jsem, jak vyskočila v kuchyni na stůl u okna a zas mňoukala, ale jen párkrát. Pak se zas schovala. Barča a Šebí seděly na posteli a jen zíraly...
Přes noc Mikča vždycky sežere kapsičku, co jí dávám. Zítra jí zkusím dát kousek kuřete .

15.7.2007:
Dobrý den!
V pátek pozdě večer jsem vešla do ložnice a Mikča byla pod záclonou....vylezla a dívala se na mě, chvíli jsem na ni mluvila....Barča se k ní opatrně přiblížila asi na 30 cm, čichala a pak zas opatrně odešla....Mikča se ani nehla....vše za naprostého ticha. Odešla jsem s Barčou z ložnice, abych ji nerušila. Dneska ráno jsem šla pro něco do kuchyně a slyším rachot pod linkou...byla to Mikča, jsem ji tam vyrušila, utekla za ledničku a ven z kuchyně....takže prozkoumává byt i přes den, když jsem doma .

21.7.2007:
Dobrý den!
Zas vás všechny zdravím z Oder. Mikča už je odvážnější, když chystám krmení, tak přijde do kuchyně a pozoruje, občas mňoukne. Taky se ráno chodí dívat do ložnice, jestli už vstávám  Barču a Šebí nenechá k sobě moc blízko přijít, zasyčí, aby je udržela od sebe. Jen vyjímečně jim dovolí přijít očichat. Ani já se k ní blíž než asi tak metr nepřibližuju, jen na ni mluvím.
Z kapsiček jí nejvíc chutná hovězí Whiskas, a vůbec kapsičky s tmavým masem, ty sežere hned. Žere i přede mnou, má svoji misku v kuchyni vedle ostatních kočičích misek. Škrábe na sisalovém škrabadle, na kočičí záchod chodí ...
Taky ji velice zajímá otevřené okno, ale je tam síť proti hmyzu, takže ven se nedostane.
Mějte se fajn, zas se ozvu.

28.7.2007:
Dobrý den vám všem ...
Tak posílám další zprávy o Mikině...Kromě chození do kuchyně a ráno do ložnice už i přijde přes den do obýváku a sleduje, co dělám. No a dneska odpoledne byly všechny tři v ložnici, pospávaly tam a Mikča přímo na mojí přikrývce. Myslím, že se jí líbí tam ležet.
Kromě tmavých kapsiček jí chutná i vařená ryba, a taky mléko. Průjem po něm nemá, a i tak ho kočky dostávají jen sem tam jako pamlsek. A taky má ráda pamlsky-tyčinky pro kočky, to je vůbec u nás oblíbená pochoutka u koček.
Barča by si s ní ráda hrála, což v jejím pojetí znamená nahánění Mikiny po bytě( to praktikujou s Šebí navzájem ), ale Mikča pro to nemá zatím pochopení ....ale už jsem viděla, jak se s Šebí o sebe občas otřou, když se míjejí.... Ode mě si pořád zatím drží odstup.

22.8.2007:
Dobrý den, zdravím všechny z Oder.
Mikča už je tady jako doma, dokonale se sžila i s Barčou a Šebí, akorát je pořád o něco plašší. Nechá se pohladit, otírá se o nohy, když jsem v kuchyni, ale na ruce se vzít nenechá. Je docela mlsná, pořád by chtěla nějaké dobrůtky.
Posílám nějaké fotečky, nejsou moc kvalitní, ale aspoň něco....

9.3.2008:
Dobrý den, zdravím z Oder,
Mikča se má dobře, už myslím docela zapadla do kočičí smečky. Občas se prožene s Barčou nebo Šebí po bytě, moc se jí taky líbí škrabadlo s kokosovým vláknem, to leze až nahoru. Moc ráda žere, hlavně kapsičky Whiskas. Když přijdu domů, otírá se o nohy, nechává se škrábat na hlavě a hladit, ale na ruce se vzít nenechá. Je to ale většinu času "solitér", spíš leží v pelíšku a pozoruje.
Posílám nějaké fotečky. Mějte se pěkně, ať se daří.


mikina.jpg18.9.2013
Dobrý den,
tak po dlouhé době zas posílám nějaké fotky Miki :-)
Zdraví Jana Ch.

15.6.2021
Mám bohužel i smutnou zprávu - Miki jsem musela nechat 15.3. 2021 utratit, neměla v pořádku ledviny a nejspíš i játra. :-(
Ať se vám i nadále daří.
S pozdravem Jana

Kočky SOS:
V tomto věku už se s tím musí počítat ... Dala jste Mikince dlouhých 14 let, kdy byla šťastná a spokojená. Víc si ani přát nemůžeme. Děkujeme.

Fotografie z Mikčina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz. a od 18.9.2013 pak zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moc pěkná číča

(Daniela, 19. 9. 2013 20:44)

Je to milá a pěkná číča a přeji jí mnoho štěstí a zdarví.

Mikča

(Karin, 25. 7. 2007 9:01)

S napětím a velkou radostí sleduji Mikinčiny pokroky v novém domově a celé oderské kočičí rodině ze srdce přeju, ať je jim spolu všem dobře!

Mikina

(Thelma, 19. 4. 2007 9:09)

Tif,jsi zlatá,adoptujem si každá jednu číču,hned jdu hledat tu svoji.