Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pipin(02) (nyní Viki)

3. 2. 2012

pipin01.jpgPipina a jeho tři sourozence Bruna, Jonatána a Bolka porodila plachá kočka, která je v červnu 2011 dovedla na dvůr k jednomu pánovi. Ten zavolal nás. Kočku jsme po kastraci vrátily zpět, pro koťata hledáme nový domov. Pipin je hravý kocourek, vhodný jako společník  k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. 3.2.2012 byl umístěn ke kočce Mie do bytu do Hodonína.

Děkujeme Janě Hegerové, která Pipina během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. 

Fotky Pipina z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

3.2.2012:
Dobrý večer,
chtěla jsem ještě počkat, ale nevím jak dlouho vydržím být vzhůru. Zasílám první informace z nového domova.  Sotva jsme přišli domů naše Mia syčela už od dveří. Pokus o seznámení s naším bytem skončil útěkem Pipina do bezpečí za gauč v dětském pokoji. Mia pořád obcházela kolem a prskala. Po chvilce se přesunul do pračky kde se nechal hladit a vrněl. Určitě je moc přítulný a hodný, jen se ještě pořád strašně bojí. Mia si dovoluje pořád blíž a blíž (s prskáním), ze začátku na to nijak nereagoval, ale už byla i situace kdy se musel bránit. Vyloženě ho provokuje. Doufám, že to všechno přejde a budou kamarádi.
PS: S manželem už jsou kamarádi.

5.2.2012:
Dobré ráno,
sice už není ráno, ale já jsem před chvilkou vstala.
Protože jsem včera uděla výbornou věc a to, že jsem dala Markétku k babičce.
Takže jsem od včerejěka s kočičkama a v klidu pozoruju jejich seznamování.
Seznamování probíhá pořád ve stejném duchu - Mia prská a Pipin je v klidu.
Včera byl dlouho zalezlý, ale jak zmizela Markétka, tak ožil. S Miou se oťukávali, prskali a když už to bylo moc, tak jsem je rozdělila. Až si odpočinuli, tak zas znova.
Snažila jsem se nimi hrát, aby během hry zapomněli na šarvátky, ale hrál si jen Pipin. No, ten je úžasný.
Přes noc jsem je měla zase odděleně, ale Pipin srašně smutně mňoukal. Zkusila jsem je vyměnit, ale bylo ještě horší. Takže nad ránem už jsem je nechala spolu. Vypadá to, že i když je Mia tak upraskaná, tak je rád za společnost.
Teď se tady honí o stošest. Snad je to oba baví tak, jak to vypadá. I když Mia pořád prská. Hlavně když se nečekaně ocitnou moc blízko sebe.
Strašně moc bych si přála, aby se to zlepšilo a Mia už konečně dostala rozum.

Naše odpověď:
Chce to hlavně trpělivost, Lenko! Vydržte! Odkaz na 
Seznamování koček jsem Vám posílala? Jsou tam zkušenosti lidí, u nichž seznamování koček neprobíhalo zrovna hladce... a dřív nebo později se kočky skamarádily. Už se těším, až tam dám i příběh Pipina a Mii..
Tak držím palce a průběžně informujte!


6.2.2012:
Nebojte, držíme
Včera tady byli úplně sami, protože jsme si byli pro malou a na návštěvě, a úplně v pohodě. Dokonce Mia oňufávala Vikimu ouško. Dovolili jsme si ho přejmenovat, protože už tady bylo: na Pipi, Pipuško, nějak to nebylo ono.
Teď teda Viki i když Markétka říká Miki a taky Kimi. Takže uvidíme.
Na facebook jsem přidala nové fotky.
Co byla Markétka pryč, tak se hodně osmělil, ale už je zpět a zase si drží odstup.
S Miou taky spolu pěkně jí.
Myslím, že už to bude dobré. Přes noc se Mia zase o trochu víc uklidnila. Už je i přítulnější, skoro jako dřív.
Viki je strašný hraboš, pořád uklízím kolem záchodu. Taky miluje puštěnou vodu z kohoutku. A jak zapáleně si dokáže hrát, je super. Jenom mu ještě pořád teče očičko, musím mu na to něco koupit.

7.2.2012:
Ani se mi dnes nechce psát.
radost z toho, že už se k sobě chovají podstatně líp, zastiňuje jiná věc. Kočičky si spolu tak hrají a honí se, že jsme na dnešek naspali všehovšudy asi 4 hodiny. Já bych to ještě zvládla, ale manžel je v tomhle nekompromisní. Pokud se nevyspí, bude v práci dělat chyby a když bude dělat chyby, tak o práci brzo přijde. Jsou nějaké rady jak na ně?

Naše odpověď:
Zavolejte prosím paní Tomalové, probere to s Vámi.

9.2.2012:
Dobrý den,
tak dnes už snad můžu říct, že jsme všechno zvládli a Viki (Pipin) u nás zůstane. Už si i zvyká na Markétku, ale radši je zalezlý v poličce v kuchyni.
Přes noc spí oba na chodbě, až se všechno ještě ustálí a sehraje, třeba budou ještě s námi. Mia mi v posteli celkem chybí.
Zkusím poslat video z foťáku. Kvalita je hrozná, ale jde vidět jak se k sobě mají
.


Video z nového domova - 9.2.2012

Fotky Pipina z doby jeho pobytu u nás najdete zde. Videa, kde je Pipin:

 


Video z depozita Nadi Tomalové - 16.6.2011

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rada

(eva, 8. 2. 2012 21:29)

Dobrý den, chci jen malou radu já mám taky dvě kočičky. Mám podobné zkušenosti. Chce to odpoledne a hlavně navečer je hodně utahat tak do té doby než půjdete spát a oni pak budou spát. Občas se v noci vzbudí,ale nebude to tak horké. Pokud je dost utaháte vydrží až do 6.00hod do rána. Čím budou starší tím budou pohodlnější a ustane to. Ty moje jsou staré kolem 2 let.Držím palečky..!!!