Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šakira(02)

22. 4. 2012

sakira02-01.jpg Černou Šakiru se světlou, do zrzava zbarvenou skvrnkou pod krkem, jsme v říjnu 2011 přivezly spolu s dalšími koťaty ze zahrádek z Kapřisek. Vyrostla z ní mazlivá, vůči ostatním zvířatům i lidem naprosto bezproblémová kočka. Je vhodná i k dětem nebo jako společnice k podobně kočce do bytu nebo do domku se zahrádkouNový domov našla 22.4.2012 na Výstavě pro kočku, kde byla umístěna do Čelákovic.

Fotky Šakiry z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

Z jejího nového domova jsme dostaly tyto zprávy:

24.4.2012:
Dobrý večer paní Tomalová,
tak dnes je to už druhý den co máme Šaki, Šakirku (Šakira) doma a už se s námi suverénně mazlí a hraje si. Ovšem nejlepší je to buď o půlnoci nebo ve dvě hodiny ráno (přítel ve 4.20 vstává do práce). Dokonce už máme i takové úspěchy, že se poznala s našimi psi, nejprve dnes ráno a to byla dost obezřetná (naši oba psíci jsou na kočičky zvyklí a chtěli jí olizovat) avšak odpoledne už je pronásledovala sama, tak si před ní zalezli za naše nohy a schovávali se před ní :-))))) ale přesto se občas opusinkovali čumáčky. Z hraček má nejraději peříčka na tyčce a kuličku, ale nesmí to vydávat zvuky toho se zatím leká.Také Vám posílám několik fotek z našich hrátek.

Naše odpověď:
Dobrý večer, tak vidím, že na mě Šaki už úplně zapomněla, potvůrka nevěrná. Ale je dobře,že nemá žádný stres a to, že se nebojí psů, je možná proto, že na té zahrádce, kde se narodila, byli dva psi, kteří byli s kočkami v pohodě. Moc vám děkuji,že jste jí dali dobrý domov.
Tomalová.

27.4.2012:
Dobrý večer,
myslím, že už si na Vás nevzpomene, protože se jí snažíme všichni věnovat seč nám síly stačí, ale je to hlavně naše milé zlatíčko a princeznička. Protože mi tady nejdou moc odesílat mejlíky s větším počtem fotek a posílala bych Vám to v hodně zprávách, vložila jsem další nové fotky o tom jak Šakirka spinká a jak si umí udělat pohodlíčko na Rajče a tady máte na něj 
odkaz.

1.5.2012:
Tak další něco málo fotek, dneska jsme zkusili jít ven pro začátek jenom na kšírkách, ale i tak byla naše Šakirka spokojená. Tady máte opět
odkaz.

12.5.2012:
Dobrý den paní Tomalová,
tak Vás opět pěkně zdravím, sice jsem teď měla trošku delší pauzu z důvodů menších rodinných záležitostí.
Šakirka je ale naše zlatíčko a proto Vám posílám další dávku odkazů z rajče.net na fotečky naší princezničky.
Je to totiž neskutečný pomocník a diskutátor (takhle komunikativní a upovídanou kočičku jsme snad v životě neměli). V posledním albu z 12.5.2012 jsou dvě fotky kde je vidět jak spinká na svém nejoblíbenejším místě...je to křeslo, na němž mám složené larisy a na nich si Šaki vybrala svoje poleženíčko, spinká tam jak princeznička na hrášku. Zdravíme a až budou zase nějaké fotky tak dáme vědět.
Zde jsou odkazy na fotky z 12.5.2012 a 6.5.2012.

7.10.2012:
Dobrý večer,
tak Vás zase pěkně zdravíme z Čelákovic. Nejprve Vás zdraví Šakirka, vyrostla z ní nádherná, elegantní a moudrá dáma, která se také pyšní titulem maminka.... Teď jste asi zřejmě překvapení, ale vzápětí Vám to vysvětlím... Ano Šakirka je od vás vykastrovaná, ale 19.6.2012 jsme nalezli na ulici před naším domem nejprve dvě koťátka (želvovinovou holčičku a černého chlapečka) a asi za dvě hodiny další černou holčičku....bohužel chlapeček, než jsme stihli zajet na veterinu, druhý den ráno zemřel, ale holčičky to krásně zvládly....Dle veterináře jim byl měsíc (takhle vypadaly když jsme je našly), dokrmovali jsme kotěcím kojeneckým mlíčkem z injekční stříkačky, musela jsem je mít v ložnici v akvariu a "kojila" jsem i 5 x za noc... no zkrátka jsou z nich krásný skoro půl roční cácorky a Šakirka ta je adoptovala, stará se o ně, hlídá je a když dostanou všechny baštit, tak jim v klidu uvolní svou misku a počká až se nabaštěj z tý její a pak si jde vzít co na ni zbyde (už jsme se naučili, že jí dáme ještě trošku stranou a pak to dostane bokem, aby neměla hlad, když jim všechno nechá)....Mám na Vás ještě prosbu, dosud měli klasické otevřené toalety, ale teď dostaly novou uzavřenou, jenže u ní nejsou dvířka a stejně pro tři kočičí princezny je malá a tak jim chci pořídit větší myslela jsem třeba WC MEGA Corner, jenže nevím a to bych právě potřebovala poradit, jak je to naučím chodit na takový záchůdek, aby se nebály těch dvířek. Děkuji za radu.

Naše odpověď:
Dobrý večer, tak to je fakt překvapení! Kočičky jak vidím u vás zůstanou..
Jsou to fešandy, ale nezapomeňte je v půl roku vykastrovat, nezlobte se, že to připomínám, je to profesionální deformace.:)
Co se týče záchodu,tak já krytý záchod mám vždycky bez dvířek, protože jinak se tam drží zápach a kočkám se tam moc nechce.
Myslím ale stejně, že byste na tři kočky měla mít dva záchody.
Jinak jsem ráda, že jste jedna z mála, co našla koťata a nevrazila je do útulku.
Máme to tu jako každý rok, kotěcí kalamitu, mám pocit, že to nikdy neskončí, každý rok se to opakuje:(
Pohlaďte za mně Šakiru a mějte se.
Tomalová

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář