Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tim

20. 7. 2012

ObrazekMoureček Tim se spolu se svými brášky narodil cizí kočce na půdě naší známé. Kočka je z vesnice a koťata tam přivedla porodit pravděpodobně proto, že jí je doma zabíjejí. Bohužel jakmile jsme koťata odnesly, kočka tam přestala chodit, takže jsme ji nevykastrovaly.  Tim byl 11.9.2010 umístěn ke kocourovi Spartovi do Prahy, v novém domově však nepobyl ani rok - 20.7.2012 musel být uspán kvůli nálezu na plicích.  Z jeho ani ne dvoulatého pobytu v novém domově máme tyto zprávy:

13.9.2010
Dobrý večer,
Tim se pěkně otrkal a po počátečním pobytu pod skříní řádí. Jen píská, že chce pustit i do prvního patra, škvíra pode dveřmi ho láká. Podlézal kocourovi, takže jsou kamarádi, honili se, šťouchali se. Kočka jak jsem předpokládala nechce kontakt s nikým, takže jemné přibližování se Timovi nepovedlo. Vydrží dlouho ležet v klíně a nechat se drbat na bříšku, nebo na hlavě. Vrní nahlas, ale to i když mu čistím ouška. Je to zlatíčko, jen kuchyňskou linku dostat do výjimek bude boj.
V noci se zkoušel přitulit ke kocourovi, i ke mně, ale nakonec si lehl do svého pelíšku.

28.9.2010:
Tak posílám další zprávu o Timovi.
Všude vleze, nebo vyskočí. Často spí se Spartou v jednom pelíšku, pak si ho Sparta drží, aby se nevrtěl, nebo mu olizuje hlavu a uši, až mám pocit, že ho chce sníst. Patří k tomu i jemné okusování. Občas lenivého Spartu vyprovokuje ke hře, to pak lítají po všech místnostech a koutech. Když to Sparta přehání, ozve se Tim nahlas, ale vzápětí na něj znovu doráží, takže k útisku nedochází. K cizím je ostražitý, až bojácný. U mne vydrží hodinu mazlení, víc už nevydržím já. ;-)
N
ěkdy v noci se přijde položit do postele a ráno mi šťouchá do obličeje, jestli už vstanu.
Taky dostal trávu na okusování a Bezopet, ale zdá se mi, že jídlu moc nedá. Takže zajedeme k vetovi, jestli má v pořádku dásně a dostane Probican, to Béčko v něm dělá divy.:-))
Spartu v neděli zavřeli lufťáci v garáži a odjeli. Takže asi koupím postrojek a Tim má smůlu - ven sám nepůjde. Sparta sice sedá za oknem a láká ho ven, takže chudák píská, ale nic nebude. Jedno vloupání mi stačí.8-)
Ještě jednou děkuji za úžasného společníka.

22.12.2010:
Hezký předvánoční večer,
Timovi se daří výborně, v úterý byl na kastraci, nalačno měl 3,5kg, až se to panu doktorovi nechtělo věřit. Snad už si pořídím nějakou čtečku karet, abych mohla poslat fotky, jak veliký kus postele už mi dokáže zabrat.
Je to neuvěřitelný mazel, tím mi vynahrazuje neustále nabručeného Spartu, jen se někdy nudí, je to puberťák a potřebuje někoho na honěnou.
Nalezené koťátko bohužel nedopadlo - po přeléčení stále mělo problém s jazykem a nakonec se objevil novotvar na kořeni jazyka, který by vedl k udušení. Nebylo zdaleka jisté, že po operaci bude jazyk opět pohyblivý, takže jsme se s vetem domluvili na uspání. Alespoň byl kocourek v teple a s dobrým papáním. Tim na něj vrčel a prskal, vůbec se mu nelíbilo, že by se musel ještě s někým dělit. Takže bylo odděleně.
Krásné svátky přeji, Kejkrtová a Tim. Sparta ne, ten dneska s nikým nemluví.

20.7.2012:
Dobrý den,
dneska jsme toho nádherného tygra museli uspat. Na plicích měl rozsáhlou masu, nemohl dýchat. Šlo to moc rychle, ještě na začátku června byl v pořádku. Na klinice v Horoměřicích se mu opravdu věnovali, ale bohužel.
Na fotce je zimní odpočinek u kamen.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář