Jdi na obsah Jdi na menu
 


Keri

16. 4. 2011

keri04.jpgMourečku Keri s bílou náprsenkou a tlapkami a jejího brášku Beriho přivedla jejich maminka k paní v Prušánkách, která se obrátila na nás. Beri i Keri jsou mazliví, hraví, veselí, vhodní jako společníci  k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou, popř. je možné osvojit si je společně. 16.4.2011 byla umístěna do domku se zahrádkou do Brna ke kočce Lucince. Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

16.4.2011:
Hezký den,
podávám první zprávu o Kerince, kterou jsme si dnes v pořádku dovezli domů, do Brna. Bohužel se nám s Kerinkou nepodařilo ještě navázat spojení, protože hned po příjezdu nám zalezla pod pohovku a dosud tam vegetuje. Nevrčí, nesyčí, nemňouká, ale zřejmě se bojí. Tak ji zatím necháváme být, aby se sama rozkoukala. Lucinku ( naše další kočka) jsme k ní zatím nepustili, zdá se nám, že je Kerinka dost vylekaná tím převozem, tak ještě počkáme. Snad děláme dobře.
Ráda bych požádala o ty stránky na objednání granulí, které jste nám dala sebou.
Zatím děkujeme a brzy se ozveme.

17.4.2011:
Pěkný večer z Brna,
dnešní celý den nám Kerinka opět trávila pod pohovkou. V noci zřejmě courala po bytě a byla i na záchodě, ale jídlu moc nedala. Odpoledne jsme ji vytáhli z pod pohovky a asi hodinku jsme ji chovali, to se jí moc líbilo a moc hezky se mazlila. Snažili jsme se jí dát něco k snědku (syrové maso, granule, pribiňák), ale marně, nic nechtěla. Když jsme ji pustili, zase zalezla pod pohovku a je tam dosud. Lucku jsme k ní na chvíli pustili, bylo vidět, že Kerince to moc nevadí, ale Lucka byla dost nesvá, tak to budeme zkoušet dál.
Snad to bude jen lepší. Zítra V8m zase napíšu, jak to bude probíhat.

Naše odpověď:
Dobrý večer, 
jsem tak netrpělivě čekala na zprávu. Myslím, že jste už na dobré cestě, když se Kerinka nechá mazlit. A ráda. V tom případě bych ji mazlila a mazlila, co budete moct. Určitě ji za chviličku zlomíte. Pokud už našla záchodek, můžete jí nechat otevřené dveře do dalšího pokoje (pokud už nemá), v noci bude určitě chodit. Ideální by bylo, kdyby mohla do ložnice. Skoro nepochybuju, že by se přišla přitulit.:-) Ale to jen v tom případě, že vám kočka v posteli nevadí.... 
To že nechce jíst zatím nevadí, ale zítra by už měla aspoň kousíček, můžete zkusit ještě šunku. Je přece jen voňavější... Ketrinka je celkem "pažravá" :) 
Budu se těšit, že zítra to bude zase lepší. :-) 
Moc Vám děkuju za zprávy a hezké pondělí.

18.4.2011:
Hezký večer,
tak bohužel u nás žádná změna. Kerinka sedí pořád pod postelí. V noci podnikla opět výlet po pokoji a kuchyni, došla si na záchod a zřejmě něco málo sežrala granulí. Nachystali jsme jí rybu, ale té se nedotkla. Přes den vůbec nevylezla. Máma na ni celý den mluvila, ale už ani nemňoukla. Teď večer, když jsme se vrátili s manželem z práce, jsme se ji pokusili vytáhnout z pod postele, aby jsme se mohli zase pomazlit, ale nedala se chytit. Strašně rychle utekla a skákala až do výše dveří a zase šupla nazpět pod pohovku. Bylo vidět, že se hrozně bojí. Tak jsme ji raději nechali být. Pustili jsme k ní Lucku a dopladlo to tak, že si nevšímá ani jedna druhé. Lucka ji očuchá, Kerinka zasyčí a Lucka si jde po svých. Jsme z toho moc smutní, vypadá to, že se Kerinka moc bojí lidí, asi ji musel někdo moc ošklivě ublížit. Ale budeme trpěliví, jen aby z pod postele někdy vylezla :-)
Děkuji za Vaši podporu a vlídné slovo.

Naše odpověď:
To je ale malé trdlo!:) Určitě postupujete dobře, chce to prostě čas, ona si zvykne. I u mě jí to dýl trvalo, ale tady měla brášku a v noci kamarádila s kočkama... Až si to konečně v hlavičce srovná, bude u Vás moc šťastná! Na druhou stranu je moc dobře, že se cizích lidí bojí. Až bude chodit ven, nikdo nebude mít šanci jí ublížit. Určitě se jen tak k nikomu nepřiblíží.:-)
Tak mi nezbývá popřát než hodně trpělivosti a ať to Kerince už moc dlouho netrvá. Pokud používá záchodek a něco málo pojí, je to určitě na dobré cestě. Nic jí nehrozí. Jen si ubírá čas, který by mohla strávit mazlením.:-)
Já děkuji za zprávy! 
Lucka M.

19.4.2011:
Tak konečně.... Kerinka už vylezla, najedla se a napila dokonce před námi použila záchod. Mazlí se jak divá, ale silnějších zvuků se bojí a ještě utíká pod postel, ale když je klid, tak vyleze a přijde se pomazlit. Takže si myslím, že už bude vše v pořádku. Nechci Vás už obtěžovat denními zprávami, tak bych se ozvala až za pár dní, tedy pokud bude vše v pořádku. Pokusím se ji i vyfotit a poslala bych fotku, abyste byla klidnější, že je vše v pořádku.
Zatím děkuji a mějte se moc hezky.
P.S. pozdravujte všechny kočky u Vás doma a ať se Vám i nadále daří nacházet pro ně dobrý domov.:-)

26.4.2011:
Hezký večer,
v příloze posílám nějaké foto Kerinky, která je již naprosto v pořádku a za nic na světě bychom ji nikomu nedali. Už je u nás doma "jako doma" a snad se jí tady líbí. Je to zlatíčko, které se celý den mazlí, ale taky je to malý čertík, protože lítá po celém bytě a zkoumá každý kout. S Lucinkou si rozumí, i když si zatím moc nepohrají, ale jak budou chodit spolu ven, tak se jistě ještě více zkamarádí.
Děkujeme a posíláme všichni pozdrav.

Videa, kde je Keri:


Video z depozita Lucky Malečkové - 10.3.2011

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.