Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linda 04 - Kessy

16. 4. 2016

linda-350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2014

Linda je v dočasné péči u slečny, která nám napsala:
Lindu jsem našla v noci nedaleko valtického hřbitova. Pokoušela se prokousat odpadkovým pytlem k nějaké potravě. Na jídlo se mi ji taky podařilo odchytit. O Lindu se nikdo nepřihlásil. Je to moc mazlivá a přátelská tříbarevka. Linda vyhledává společnost, ale zdaleka né tu kočičí, má ráda lidi. Po pár dnech u nás bych ji nedoporučila k jiné kočce, ale po měsíci co je u nás si na ostatní kočky vcelku zvykla. Někdy je dokáže pěkně prohnat, ale konflikty už nevyvolává. Je vhodná spíše jako jedináček. 16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byla Linda umístěna do Rajhradu, do bytu, jako jedináček.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

17.4.2016
Dobrý den,
cesta domů s Lindou byla velice klidná. Nejdříve byla v přepravce, ale mňoukala, tak jsem jí otevřela dvířka. Chvilku čmuchala ven, pak se mi stočila na klíně a zbytek asi půlhodinové cesty podřimovala.
Doma hned po otevření přepravky prošla obývák a objevila kočičí televizi (balkónové dveře, přes které je vidět celé město a louka s ovečkami). Pak si lehla na pohovku uprostřed místnosti a usnula. Večer dostala myšičku se šantou a našli jsme doma starou velikonoční žilu, tak si hrála i s ní.

linda300.jpgV noci bylo občas slyšet, jak odněkud seskočila, nebo naopak někam šplhala. Párkrát si přišla lehnout do postele. Celkově byla ale velice tichá, a kdybych cíleně nekontrolovala, co zrovna dělá, tak bych o ní ani nevěděla. Někdy v noci byla poprvé na záchodě, jinak už od příjezdu papká granulky a večer po hraní si pochutnala na kočičím mléce od vás.
Přikládám pár fotek – na první kouká na ovečky, na dalších chrupká na pohovce.
Děkujeme za príma společnici :)
Katka a Pepa


26.4.2016
Dobrý den,
tak po týdnu je z naší kočičky paní domu (bytu). Má očuchané všechny kouty ve všech místnostech, byla na všech skříních… Většinou se rozvaluje na pohovce nebo na posteli.
Také jsme jí začali říkat Kessy – nemyslím, že by slyšela na jméno, ale ví, kdy přijít.
Má ráda škrabkání na čumáčku. Jinak se nerada chová, nenechá se ani moc pohladit (jen na hlavičce), ale nikdy není v místnosti sama. A když může, tak spí na klíně. V noci zkoušela ze začátku spát s námi na posteli, jenže jsme jí budili. Takže noci tráví na dece na okně vedle postele.
Minulý týden přišly objednaná škrabadla, misky na jídlo i nový krytý záchod, který pěkně používá. Tento týden zkoušíme různé granulky a pamlsky. Nejoblíbenější hračka je stále ta fialová, se kterou Kessy přijela. Jen je už dost potrhaná. Ale nosí jí sebou všude. Máme zasíťovaná všechna okna, balkón zatím ne. Ale nikdy není otevřený, pokud nejsou zavřené dveře a Kessy v jiném pokoji.
Přikládám pár fotek – jak spí i řádí :-)
Katka


19.6.2016
Dobrý den,
ve čtvrtek to byly právě 2 měsíce, co máme doma Kessynku. Za tu dobu řádně zkočkovatěla - konečně :-).
Ze začátku by neskočila na stůl, ani na linku, dnes si klidně vyskočí, vybere si propisku a honí jí
linda350.jpgpo celém bytě. Taky byla tichá, mňoukala jen malinko v přepravce, jinak vůbec. Teď už při krmení předvádí přímo serenády. Manžel je z ní nadšený, buď je vysmátý, nebo běží pro foťák.
Kočička je mnohem čistotnější, "osobní hygienou" tráví spoustu času a oproti fotkám z dubna má krásně čistý čumáček. Není ale žádný mazel, toto se nijak nezměnilo. Je ráda v místnosti s lidmi, ale nijak se nevtírá (zkrátka perfektní společnice).
Skoro měsíc nás nechala klidně spát. Sice se vždy budila za svítání, ale šla si hrávat po svém. Poslední dobou si po probuzení vyskočí k nám na postel, lehle si jednomu z nás k hlavě (nebo mezi nás) a hlasitě přede. Vydrží ale jen chvíli a když nereagujeme, klidně si přeleze přes cizí břicho na nové místo.
Ranním kočičím zvykům jsme přizpůsobili krmení - dostává ráno (protože pak chodí zase spát) a večer po hraní. Má tedy jen dva časy za den, kdy si o něco říká.
Dostala pár nových hraček, pár krabic na spaní (jednou jsme omylem nechali venku krabici od bot - spala v ní celé odpoledne) a momentálně patří mezi její favority papírové tašky. Aby se jí dobře trávilo, dostala Kessy květináč s trávou.
Hurá na přílohy:

Občas dáme Kessy nějaký pamlsek. Máme pro ní sušené maso, kočičí mléko... Když chystáme maso, dostává Kessy taky kousek. Ale ne úplně zadarmo:
https://www.youtube.com/watch?v=E77By-oNpMU
Když je venku hezky, bereme Kessy na procházku:
https://www.youtube.com/watch?v=wf_FucaWQEA
Protože se jí venku líbí, dostala nové vybavení. Není ale pes, takže spíš než procházky chodíváme na travnatý plácek ve stínu za domem. Kessy vydrží sedět a pozorovat okolí i dvě hodiny:
https://www.youtube.com/watch?v=hBttkgLryqM
Posíláme pozdravy z Rajhradu, Kessy, Kačka a Pepa


kessy3.jpg23.4.2017
Dobrý den,
dnes je to už více než rok, co máme doma krásku Kessy. Během prvních pár měsíců měla trochu zdravotní komplikace, ale od té doby je zdravá a (aspoň od pohledu) velice spokojená. Taky jsme z ní udělali velkého mazla, pořád by se hladila a vrní o sto šest.
Manžel jí vytvořil galerii
https://www.zonerama.com/halicek/Album/2930515 tak se můžete také podívat, jak se s ním učila na státnice, jak pomáhá s nádobím, pečením cukroví, balením dárků atd.
Poslední dva měsíce je tu vše vzhůru nohama – narodila se nám dcerka. Zatím se o ní Kessy nijak nezajímá, jen si čuchne a jde si po svém, ale hrozně ráda spává v postýlce. Aby nežárlila, tak jí teď trochu víc rozmazlujeme, takže se nám malinko zakulacuje. Ale malá jí prožene, jen co se naučí chodit :)
Děkujeme!
Katka

Další fotky zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kessy

(Jana, 3. 5. 2017 22:28)

Vzpominam jak u nas tehdy Linda prohanela kocky a na vsechny prskala.. Dekuji za krasny domov, ktery u vas ma.. Jste uzasna rodina, a gratuluji k miminku..

Jen tak

(H&spol., 20. 6. 2016 22:13)

Jak je vidět, Kessy se má moc dobře a na vodítku jde skoro jako zkušená kočka-pes.

Hodně štěstí!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 17. 4. 2016 20:08)

A krásný,dlouhý kočičí život u hodných lidiček,Linduško!