Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marianka

31. 10. 2011

marianka03.jpgZrzavou Marianku a jejího brášku Robina našla ve sklepě činžáku v Lesní ulici paní, která pracuje vedle v obchodě. Vzala si je domů a zavolala nám. Marianka je hravá veselá kočička, vhodná jako společnice k další kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. 31.10.2011 byla umístěna ke kočce do bytu do Brna.

Děkujeme Nině a její partě, kteří Marianku během jejího pobytu podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Marianky z doby, kdy byla u nás, najdete zde.

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

1.11.2011:
Dobrý den,
tak s Mariankou jsme včera večer dorazili bez problémů domů, v autě byla hodná a skoro celou cestu prospala. Po příjezdu domů se začaly seznamovat s Alfrédkou (do té doby jedinou kočičí obyvatelkou bytu). Po chvilce oboustraného mručení vyrazila Marianka na obhlídku bytu. Alfrédka chodila celou dobu za ní a z cca metrové vzdálenosti si toho nového "vetřelce" hlídala. Když si Marianka prohlédla vše, co jí zajímalo, tak si daly obě společně něco k snědku (viz přiložené foto) a pak Marianka pokračovala v prozkoumávání všech zákoutí a ve zkoušení všech hraček. Alfrédku to po chvilce přestalo bavit a zkoušela Marianku vyprovokovat k nějaké hře - rozeběhla se proti ní, pak se ale těsně u ní otočila a rozeběhla se na škrabadlo apod. a čekala, jestli Marianka poběží za ní. Takhle to bylo několikrát za večer, s tím, že občas si to prohodili a Marianka provokovala Alfrédku. Ráno to bylo podobné, jen jsem se chvilkama bál, že na nás přijdou sousedi, protože se obě začali honit už od šesti od rána a dupali u toho ja stádo koní. Podle toho, jak to zatím vypadá, tak si myslím, že si holky spolu budou rozumět a skvěle se zabaví sami, když já budu v práci.
V příloze posílám nějaké fotky, i když kvalita není úplně nejlepší. 

Naše odpověď:
Dobrý večer, Petře, 
tak to je zpráva, o které bych řekla, že není možná!:-) Někdy trvá seznamování koček pouze nějaký ten den, ale sotva pár hodin a už jsou kamarádky?!:) No ale viděla jsem fotky..... Takže myslím je zbytečné ptát se, jak si Marianka zvyká, tak bych se spíš zeptala, jak jste se vyspal?:-) Já konečně dobře. Už se staví na zadní a sápe se po Vás pacičkama?:-)
Mějte se hezky a ještě se prosím ozvěte. 
Lucie Malečková
PS: Jména dostali po filmu Robin Hood - Robin a Mariana ze Sherwoodu.:) Sice byli ve sklepě, ale ve sklepě domu, který se nachází u lesa. Pokud budete chtít, můžete ji přejmenovat, lidi to běžně dělají.... 

2.11.2011:
Dobrý den,
taky jsem z toho byl překvapený, jak snadno proběhlo seznamování. Neříkám, že by byly už takové kamarádky, že by ležely spolu v jednom klubíčku, ale teď už a sebe ani nemručí.
Marianka si zvyká bez problémů, už je tu jako doma. Já už si taky pomalu začínám zvykat, že je potřeba uklízet vše, co leží na místech, o kterých už Alfrédka věděla, že tam nesmí - Marianka prostě vleze všude, a když jí člověk vyhodí, tak jen se otočím, už je tam zas.:-) Vyspal jsem se v pohodě, Marianka si po chvilce snahy lézt mi po hlavě apod. lehla vedle mě a celou noc (obě noci) byla hodná. Alfrédka má svoje místečko na druhé straně postele u mých nohou, takže se ani nehádají, kde která z nich bude ležet. Jen cca od pěti od rána začínají otravovat, že bych měl vstávat, dát jim něco dobrého a pak si s nimi hrát, ale na to už sem byl zvyklý. To dělala Alfrédka, už když tu byla sama. Teď alespoň, když se mi ještě nechce vstávat, si začnou hrát sami spolu.:-)
Marianka je opravdu velký mazel, ať dělám, co dělám, pořád chce být se mnou a vyžaduje pozornost a když si jí chviličku nevšímám, tak se staví na zadní a sápe se po mě pacičkama, přesně jak píšete. Teď taky leží u mne a "pomáhá" mi se psaním tohoto mailu (viz foto v příloze). Zkrátka Marianka je prostě zlatíčko.:-)
Děkuju za vysvětlení jejího jména. Já jí jméno určitě měnit nebudu, mně se jméno Marianka líbí.:-)
Takže ještě jednou moc děkuju, za to, že jsem si Marianku mohl od Vás vzít.
Z Brna zdraví Petr, Marianka a Alfrédka
.

21.11.2011:
Dobrý den,
tak Marianka je u mě už tři týdny, tak píšu další zprávu, jak se má.
Holky si už spolu perfektně rozumí, už dokonce spí v jednom pelíšku (teda pokud zrovna nespí u mě v posteli), a vůbec jim nevadí, že se do něj skoro nevejdou (viz přiložené foto). No nic, asi jim budu muset pořídit větší pelíšek :-) Alfrédka si už zvykla, že není jediná kočka v bytě a teď po těch třech týdnech už se zase ke mě chová úplně stejně, jako před tím, než jsem si Marianku přivezl.
Marianka si už také začíná zvykat, že musí poslouchat a nemůže si dovolit úplně vše. Třeba už neskáče až na linku, ,když jim chystám krmení. Už ví, že když počká dole na zemi, tak stejně masíčko dostane. Stejně tak v noci se pomalu učí, že mi nemá lézt po hlavě apod.
No zkrátka je to u nás čím dál tím lepší. Holky se spolu skvěle zabaví, když jsem v práci nebo když nemám zrovna čas si s nimi hrát. Jsem moc rád, že jsem se rozhodl pořídit si druhou číču. Kdybych mohl, hned bych si vzal i třetí, ale to už by asi neprošlo. Tak jsem se rozhodl si alespoň jednu adoptovat na dálku. Společně jsme se rozhodli pro Kryštofa (05), už jenom proto, že je rezavý jako Marianka :-) Peníze Vám hned dneska posílám na účet, resp. ještě dnes zřídím trvalý příkaz.
Souhlasím i se zveřejněným mého jména resp. můžete uvést, že ho adoptoval Petr s Mariankou a Alfrédkou.

Videa, kde je Mariana:

ct1-01.jpg
Mariana s Robinem s námi byli 2.9.2011 ve vysílání Dobrého rána na ČT1:
Odkazy pro přehrání: 
vstup 1 a vstup 2

Fotky Marianky z nového domova najdete na Facebooku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář