Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adélka

12. 6. 2011

ObrazekMourečku Adélku jsme přijaly z osady Nesyt u Hodonína (viz níže její příběh). V našem depozitu si pobyla tři měsíce, v srpnu 2006 si ji vzala naše známá a od té doby bydlela Adélka ve Slavkově u Uherského Hradiště spolu s dalším naším bývalým svěřencem Borisem. Bohužel po pěti letech - 12.6.2011 - našli její Adélčini majitelé Adélku před dveřmi mrtvou. Zranění na hlavě napovědělo, že ji nejspíš srazilo auto.

Adélčin příběh
První naše setkání s kočičkou Adélkou proběhlo v roce 2005, když jsme v osadě Nesyt u Hodonína kastrovaly volně žijící kočky. Bydlí tam lidé sociálně slabí, ale s dobrým srdcem, protože se ujali každé vyhozené a opuštěné kočky či kotěte, které tam obyvatelé Hodonína vyhodili z auta.

Osada Nesyt:

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek

Adélku jsme vykastrovaly a vrátily zpět. Na podzim volala paní Suchánková, která se o ni v osadě Nesyt starala, že Adélka má něco s nožičkou. Vzaly jsme ji na veterinu a paní doktorka zjistila, že nožka není zlomená, ale díky porušenému nervu nefunkční. Adélce to nevadilo, a tak jsme ji vrátily zpět.
Po dlouhé zimě se v březnu ozvala paní Suchánková znovu, tentokrát s tím, že chce nechat Adélku utratit, protože má na nožičce nádor a nožka jí zapáchá.

Obrazek

Vzaly jsme ji k paní doktorce a přemluvily ji k amputaci, bylo nám mladé krásné kočky líto. Paní Suchánková však třínohou kočku už nechtěla, myslela si, že by se jí tam těžko žilo. A tak Adélka skončila u nás.
Po operaci, která proběhla 8.3.2006, a dlouhé rekonvalescensi si Adélka pomalu zvykla na bydlení v bytě a na ostatní kočky a stal se z ní velikánský mazel. Poslouchala jak pejsek, na zavolání přiběhla, vyskočila na klín a mazlila se. Její handicap ji vůbec neomezoval, všude vyskočila a utíkala jako každá čtyřnohá kočka.

Obrazek Obrazek

Po 5 měsících, 15.8.2006, se nám ji podařilo umístit do vynikající rodiny Habartových, kteří od nás už mají zrzka Borise. Adélka se skamarádila s jejich pejskem a Boris ochránce ji hlídal, když poprvé šla na dvůr, a když pak seděla na terase, dělal jí společnost.

 

Náhledy fotografií ze složky Adélka a Boris v novém domově