Jdi na obsah Jdi na menu
 


Evelína (02)

16. 1. 2015

evelina250.jpeg

Kočka, kastrovaná, nar. 6/2013

Evelína byla nalezena se svou sestřičkou Anuškou v zahrádkářské kolonii, paní, která se tam stará o kočky nám zavolala, protože holky byly nemocné. Evelíně zůstalo zakalené pravé oko po prodělání herpes viru, ale je to milá, hravá a velice mazlivá kočička. Je vhodná jako společnice  do bytu nebo do domku se zahrádkou29.7.2014 byla Evelínka umístěna do Ostrožské Nové Vsi, do bytu k britské kočičce Viki. 16.1.2015 byla Evelína uspána pro onemocnění slinivky břišní. Je nám to moc líto.

Další fotky Evelíny zde.

Evelína byla po dobu pobytu u nás do 28.7.2014 adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla MVDr. Jana Charvátová. Moc děkujeme!

4.8.2014
Evelína v novém domově už týden nejí, viditelně zhubla, proto jsme se rozhodly, vzít ji zpátky k nám.

Evelína  byla  znovu adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byly Anna a Jitka Říhovy s habešánkem Mominkem. Moc děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

 

31.7.2014

Evelínka / já ji říkám Eliška / první noc strávila v koupelně za pračkou a nehla se.Chodila jsem na ní mluvit a kam jsem dosáhla i hladit, vždycky jen chvilku. Asi se jí to nelíbilo, protože se zas schovala v pelíšku. Dveře od koupelny jsem měla zavřené jen přes noc. Kočka Viki se na ní chodí zpovzdálí dívat a mává koncem ocásku, doufám, že je to dobré znamení. Dnes v noci se Eliška přesunula z předsíně do pokoje a schovala se za gauč. Celou dobu nepila, nejedla ani nebyla na záchodku. Dala jsem ji proto ke gauči misku s kapsičkami a čekám, co to udělá. Bála jsem se, že ji to Viki sežere, ale ta si jen čichla, otřepala se a odkráčela. Tak teď čekám, co bude dál. Ještě jsem vlastně Elišku pořádně neviděla. Máte pro mě nějakou radu? Děkuji předem.

Naše odpověď:
To jsou skvělé zprávy! To je normální průběh, Eliška je v novém prostředí, všechno musí prozkoumat, trochu se taky bojí, proto nejí, ale to se určitě všechno brzo změní!
Jedinou radu, kterou Vám můžu dát je - nespěchat! Nic jiného není třeba než čas a trpělivost.
O seznamování koček si můžete přečíst i na našich stránkách zde:

https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/Seznamovani.html
31.7.2014 odpoledne
Když jsme šly s Viki po obědě spát, Eliška si prošla celý byt a vylízala talíř od oběda. Teď už je zase schovaná v koupelně.
Fotky z předání.


1.8.2014
Bohužel se Eliška schovává a bojí, tak jako první den,přestože je tady klid a nikdo ji neobtěžuje. Jednou se vyčurala do škopíku s kočkolitem, co jsem jí dala do koupelny. Kapsiček se ani nedotkla. Je mi to líto. Pořád doufám, že jí to bude déle trvat, ale potom to bude úžasné. Snad se mi sen splní.
Odpoledne
Dobré odpoledne, chtěla bych Vám moc a moc poděkovat za to, že se mnou máte trpělivost a pokaždé mi odpovíte, poradíte a povzbudíte. Už jsem přišla na to, proč Eliška včera šmejdila po bytě. Hledala, odkud to voní, protože byla hladová a ne proto, že už se osmělila. Dnešní poobědový talíř jsem jí zpestřila plátkem šunky a nic. doufám, že to neskončí v záchodě jako včerejší kapsičky. Moc mi pomáhá přečtení si příběhů od jiných kočkomilců. Nikdy bych nevěřila, jak dlouho dovedou odolávat a tím se udělat vzácnějšími. Neteř, která má 4 kočky mi řekla, že jednu takovou tzv. umazlila. Chytila ji a hladila a hladila, až kočka polevila. Já si myslím, že si snad dělá Eliška naděje,Že když bude dlouho trucovat, vrátí se domů. Ale my máme čas a vydržíme !!! Ještě jednou děkuji za trpělivost, já se časem unavím a budu psát jednou denně nebo obden.


2.8.2014
Dobré sobotní ráno, ani nevím, čím začít. Nejvíc mě trápí, že Eliška vůbec nepije. Bojím se, aby jí nezkolabovaly ledviny. V koupelně má všechen servis, granule, kapsičky, lidské jídlo, sušené maso i vodu a záchůdek. Zavřená byla jen první noc, jinak je otevřeno ve dne v noci. Vůbec nic nežere.Včera jsem se k ní dostala za pračku, hladila jsem jí po hlavičce a mluvila na ni, přivírala oči a nesnažila se utéct, i když ústupovou cestu měla. Myslím, že je smutná. O půlnoci zamnou na gauč přišla Viki a tiše mňoukla. Aha, Eliška si asi vyšla na průzkum. Tak jsem ji pohladila a byl klid. Znovu jsem usnula, ale ve 2 hod. v noci mě vzbudilo strašné syčení a prskání, potom šílené mňoukání a Eliščin šílený úprk ze škrabadla na okno, do misky s granulemi a do koupelny za pračku. To všechno tak rychle, že jsem nestačila rozsvítit světlo. Nechápu, proč se Eliška odvážila na škrabadlo, kde spává Viki. Asi se chtěla dostat k oknu a jinak to nejde. Ale překvapila mě reakce Viki, chodila suverénně po bytě jako velký vítěz. Ale mě trvalo hodnou chvíli, než jsem se vzpamatovala z toho probuzení. Od té doby se nic neděje. Co s Eliškou? Je tady horko a ona nepije. Zatím je to vše.
 

3.8.2014
Eliška pila a čurala. Sice jen jednou, ale konečně. V noci se nic nedělo, protože jsem měla rozsvícenou stolní lampu. Elišku jsem si zatím nepochovala, protože se schovává za ledničku, kam za ní nemůžu. Dávala jsem jí hovězí maso a jogurt vždycky ke vchodu do skrýše, ale když jsem se šla podívat, jestli už něco sežrala, byla v jiném úkrytu a žrádla se ani nedotkla. Ona je nejraději za ledničkou, tam za ní nikdo nemůže.

4.8.2014
Evelína v novém domově už týden nejí, viditelně zhubla, proto jsme se rozhodly, vzít ji zpátky k nám. Domácí britská kočka Viki je velmi dominantní a Evelínu tyranizovala, nedovolila jí, aby se podívala po bytě, aby vlezla na škrabadlo, vždy ji zahnala do úkrytu. Paní se rozhodla další kočičku vzhledem k povaze Viki si už nepořizovat.

 

8.8.2014

Jak se má Evelína?

Po příjezdu domů proběhla celým bytem, všechno zkontrolovala, najedla se a napila, pak obešla všechna škrabadla a na každém si obrousila drápky = nechala značku, že je tady, tady je to její.

Od té doby škrabadla obchází denně a za Naďou chodí jako pejsek a hlídá si ji. Z hledáním nového domova budeme muset nějaký čas počkat, až se trochu zklidní a zapomene.

Evelínka není první, kdo se musel takto vrátit, někdy si zkrátka kočky nesednou a některá kočka je moc dominantní, hájí si svoje území a žádného "vetřelce" do něj nepustí.

 

16.1.2015 byla Evelína uspána pro onemocnění slinivky břišní.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chudina malá!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 4. 8. 2014 20:49)

škoda Evelínko,doufám,že se v sos dáš zase dohromady a budeš fit,abys našla už konečně ten pravý,krásný domov!

Re: chudina malá!

(Beata Dvorská, 12. 8. 2014 7:07)

Bohužel někdy to dopadne tak, že si kočky nesednou. My tento problém řešili před měsícem : zachránili jsme uvízlé měsíční kotě, které jsme vypiplali, ale naše kočka jej nepřijala. Byli jsme trpěliví, ale po měsíci, kdy naše kočka přestávala chodit domů a zhubla snad na polovinu své váhy jsme pochopili, že tudy cesta nevede. Na radu Nadi Tomalové a její sestry, jsme kotěti našli jiný domov a naše kočka je opět spokojený jedináček.

Nové paničce i Elišce to moc sluší spolu!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 31. 7. 2014 20:27)

Všechno nejlepší!Máte nádherné kočičí dámy!

Na kráse jí očičko neubírá

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 29. 7. 2014 21:35)

ani to nejmenší,je to taková tajúplná kráska !Moc přeji štěstí a hodné lidičky Evelínce!