Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hurvínek

2. 6. 2014

hurvinek.jpg

Kocour, nar. 8/2013

Hurvínek byl se svými sourozenci nalezen na odpočívadle u silnice na Kúty. Koťata byla v krabici a měla tak kolem tří týdnů, ještě ani neuměla sama jíst. Jedno kotě umřelo. Hurvínek je takový temperamentní ušatý drobek. Je nesmírný mazel. Je vhodný jako společník k podobně staré kočce (do nového domova může odejít i s kterýmkoliv kotětem od nás) do bytu nebo do domku se zahrádkou.
Na II. umisťovací výstavě opuštěných koček 19.4.2014 v Brně byl Hurvínek umístěn do Pozořic, do domku ke 3 kočkám a 3 pejskům.

Fotky Hurvínka z pobytu u nás i z nového domova najdete zde

 

 

 

 

 

 

Děkujeme paní Renatě Žaludové  s kocourkem Frankem a kočičkou Sally, že ho po dobu jeho pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

 

 

 

 

Zprávy z nového domova:

22.4.2014
Uběhlo již pár dní, co jsme si Hurvínka-Bertíka přivezli, ale je stále velice bázlivý. Ze svých úkrytů - pod postelí, za sedačkou, lednicí a za hodinami se mu nechce. Přece jen tři prskající kočky a tři fenky je na něj moc :). Naše dvě babulky Labradorky (13,5 a 11 let) jsou naprosto v pohodě, ale malá 4-měsíční kříženka je velmi temperamentní. Všechny naše kočky měly a mají fenečky moc rády, více, než sebe navzájem, tak si musí chlapeček zvyknout. Je to náš první zvířecí mužský, tak doufám, že bude statečný a zvládne to :). Je poznat velkého mazlíka, když na něj dosáhne moje ruka, začne vrnět a nastavovat bříško. Dnes ráno se nechal vytáhnout z poza hodin a více než hodinu jsme si hráli! Byl slaďoučký a dostala jsme moc pusinek, ovšem nesmí nikdo přijít. Tak vymýšlím a chystám úkryty ve výškách, ať má přehled a ví, jak to u nás chodí. Nechce moc papat, včera večer poprvé trošku ochutnal, stejně tak i ráno. Asi z něj nebude velký jedlík :). Má ty nejlepší dobroty, co ostatní milují. Chce to čas. 
Moc Vás zdravím a zase napíši, jaké děláme pokroky.
P.S. Když jsme s dcerou zkoušely udělat fotečku, Bertík s malou Keškou se trošku skamarádili. Jen tak dále!! :)))

5.5.2014
Dobrý den,
jistě vás zajímá, jak se Bertíčkovi daří a jaké dělá pokroky. No, je to stále dost bázlivý chlapeček. Při každém příchodu kohokoliv do domu ať nás nebo zvířátek, prchá za gauč, nebo za skříň. Je to teprve asi tři dny, co jsem ho přesvědčila, že spát v posteli je lepší. Do té doby se schovával v těch svých studených úkrytech.Občas se nechal vylovit a schovat pod duchnu, to se mu nakonec zalíbilo a spinká v teplíčku. Ale vždy musí být ukrytý. Když nespí a je tu klid, tak slídí po domě a skáče na parapety, kde ho velice zajímají květiny.párkrát se mu podařilo vylít vodu a to má moc rád.seskočí a v louži se prochází a moc ji oňufkává. Když někdy teče voda, chodí kontrolovat, jestli to náhodou není z konvičky. Moc mazlinkat se nechce, i když využívám každé příležitosti abych ho mohla hladit a pochovat. Je to tuze slaďounké zvířátko. Vypadá ještě jako miminko, takový drobounký. Ze začátku nepapal, po 4 dnech si dal říct a vše dohání. I když ho myslím si krmím dobře, má už pár dní průjem. Dostal antibiotika, vařím mu masíčko s rýží a zdá se, že se to lepší. Baštil konzervy Gourmet, Leonardo a granule Barking Heads, ty jsou opravdu výborné. i když je pravda,že ty moc nejí. Raději to mokré. Snad jsem neudělala někde chybu. Ale tyto problémy jsem u nových kočiček řešila na začátku skoro vždy. i když ty ostatní byly nalezenci. 
Naše kočičí dámy jsou vůči němu stále odtažité, jen bílá Jůlinka vypadá, že ho brzy vezme na milost. Ta je moc fajn. Snažila jsem se ho vyfotit s jeho novými kámoškami, ale moc se mi to nedaří, Bertíček je neustále v pohybu, chviličku neposedí ani nepostojí :). Teď zrovna spinká, tak nemusím hlídat konvičky s vodou a mohu se věnovat psaní. Vím, že se všechno srovná, je to moje první kočička, vlastně kocourek, který přišel z prostředí, kde ho měli rádi a měl spoustu kočičích kamarádů, kteří mu očividně chybí. I my mu dáváme najevo svoji lásku, pořád je s ním někdo doma, hraje si kdykoliv má chuť. 
Včera jsem si vzpomněla na hračku, kterou ostatní holky přehlížely a byla tudíž schovaná ve skříni, vytáhla jsem mu ji, pustila a bylo to bezva :). Dlouho jsme si hráli a zdálo se, že je moc spokojený.

Asi to není úplně to. co byste chtěli číst, jako že je to veliký mazlíček, který se rád hřeje v klíně, se všemi se mazlí a bez problémů papá a kaká. Ale i tohle je po 14-ti dnech, kdy byl ze začátku celé dny neviditelný, úspěch. Hlavně ať se mu brzy vyléčí bříško.
Moc vás zdravíme, máme velkou radost, když čteme dobré zprávy a snad ty úplně nejlepší přijdou brzy i od nás :). 
Bertíček a jeho dvounozí a čtyřnozí kamarádi. :)
Nové fotky zde.

 

2.6.2014
Dobrý den,
přání abych příště poslala jen ty nejlepší zprávy, se bohužel nesplnilo.
Dnes jsme byli s Bertíčkem u pana doktora, kde mu byla diagnostikována kočičí leukémie. Nezdál s mi úplně v pohodě, i když průjem jsme zvládli. Naše dvě milované kočičky, Míša před dvěma lety a Želvinka letos, 14. dubna, nás opustily kvůli této hnusné nemoci.  Ale to víte, že jsem doufala v to nejlepší. Marně. Jsem moc smutná.
Mějte se lépe než my v tuto chvíli a přeji všem zdravé kočičky. A to není jen fráze. :( Vaše velká fanynka a obdivovatelka H.S.

2.6.2014 přišla moc smutná zpráva, Hurvínek-Bertíček podlehl leukémii.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je mi to moc líto,

(Renata Žaludová, 15. 2. 2015 22:47)

že Bertík-Hurvínek umřel. Asi se někde ve vašem okolí vyskytuje virus této choroby, když už vám na ni umřely tři kočičky, tak si, prosím, raději žádnou další neberte!

Pozdrav od jeho sestřičky Máničky

(Jana D., 28. 5. 2014 9:35)

Dobrý den, určitě se to spraví, Mánička na tom byla stejně, ze začátku se jen schovávala, a neměla zájem o jídlo. Ale v domě byl jen strašně hodný kocour Miky a tak se za chvíli osmělila, je mazlivá, ale stejně byla i s ním ostražitější. Psa máme venku, takže ten ji spíš přitahovala a pokukují po sobě do dnes. Když jsme pak neodolali a vzali si ještě Dickyho tak se to trochu opakovala, zase byla vystrašenější, sice hodně zvědavá, ale raději na něj vždy s předstihem zasyčela. Po čase se uklidnila a teď spolu všichni 3 krásně vycházejí. Určitě za čas i u Vás to bude stejné. Držím palečky.

přání

(Renata Žaludová, 6. 5. 2014 15:31)

Dík za zprávy o Bertíkovi, přeji mu ať se mu brzy vyléčí bříško! I můj Frank se ze začátku trochu nimral v jídle, asi je to změnou stravy a prostředí, ale teď do něho vše padá skoro rychleji než do jeho nové kamarádky Sally. Případně je ochoten spucnout i její misku. A to on byl po příchodu všechno spíš než plachý, mazlil se s každým.
Hodně štěstí Bertíkovi i Vám a ostatním Vašim zvířátkům, a těším se na další zprávy!

Bertíček je takový milánek,

(Daniela, 6. 5. 2014 12:47)

na pohled stejný i s tím bílým pod krčkem,jako moje Sárinka,kterou jsem si vzala ke svým šesti kočičkám.Když před téměř dvěma měsíci přišla,byla taky hubeňounká,drobučká,neurotická,4 dny nevylézala,nejedla,nepila a snad ani nečůrala.Vše je minulostí a trpělivost se vyplatila!!!!Dnes je to už setsakramensky"spravená"kočička!Přibrala,běhá si po celém domě,dvoře a zahradě,sice si občas zavrčí a občas je u nás naháněčka jako v akčním filmu a já se jen krčím v očekávání padajících předmětů,ale jinak je to paráda.Jsem moc ráda,že jsem si ji vzala a nenechala ji více trápit.Bertíček a jeho noví kamarádí jsou jeden krásnější jako druhý-opravdu výstavní zvířecí miláčkové-blahopřeji.
Přeji všem stálé zdraví a vše krásné.
Daniela se svými kočkolásečkami

odpověď

(Renata Žaludová, 22. 4. 2014 17:45)

Dobrý den, jsem moc ráda za zprávy o Bertíkovi! Že nechce moc jíst, to můj Frank pár dní taky nechtěl, když jsem ho donesla z výstavy. Třeba je to stresem nebo změnou stravy. Frank dlouho jedl hrozně pomalu ve srovnání se Sally, až jsem měla strach co mu je, ale teď už syrové masíčko zvládá stejně rychle jako ona, a když ona něco nechá, spucne i to. Tak hodně štěstí Bertíkovi i vám všem, těším se na další zprávy. Viděla jsem ho sice jen jednou právě na výstavě, ale když ho má člověk virtuálně adoptovaného, přilne k němu taky. A těším se na další zprávy!

Hodně štěstí

(Renata Žaludová, 19. 4. 2014 21:45)

Hurvínkovi přeji hodně štěstí, zdraví a dlouhý život s jeho novou rodinou, a ať i on jim přinese hodně radosti a kočičí lásky! Moc se těším na zprávy z nového domova já i kocourek Frank. Hurvínka jsme adoptovali protože i Frank byl adoptovaný, tak jsme to chtěli oplatit. Přeji Hurvínkovi ať si všichni na sebe brzy zvyknou a hlavně ať se brzy naučí kde je doma a neztratí se! Ale to jistě jeho lidé ohlídají a ze začátku ho nechají doma zabydlet. Měj se doma krásně, Hurvínku!