Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žofinka 02

18. 6. 2017

zofinka350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2014
Umístění:
depozitum Hrušky

Žofinka je jedno ze tří koťat kočky Lei. Kočičí máma je přivedla do zahrady jednoho domku v Mikulčicích. Paní si je bohužel nemohla nechat a Lea i s koťaty skončila u nás. Žofinka je krásná kočičí slečna, ale svéhlavá. Ráda si hraje a ještě raději provokuje, je nerada, když ji berete do rukou, ráda se mazlí, ale jen když sama chce, je to taková kočičí dáma. Na děti i psa je zvyklá. 29.10.2016 byla Žofinka umístěna do Lužic, do bytu, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.
18.6.2017 - Žofinka se z nového domova dlouha netěšila a 18.6.2017 podlehla selhání ledvin. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Žofinka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Věra Veselá s rodinou a kočkami Johankou, Haničkou, Žofinkou, Bělinkou, Myšičkou (Medlin) a Matýskem.  

 

12.11.2015
V našem depozitu v Hruškách mají kočky možnost chodit na zahradu, a tak se stalo, že před pár týdny se Žofinka vrátila z vycházky domů s bezvládnou přední tlapkou. Byli jsme na veterině, zlomené to nemá, ale vypadá to na přerušené nervy, dostala léky a hybnost se částečně vrátila - mimo poslední článek tlapky. Žofinka se ale i tak hraje, běhá a bude vám dělat radost. Pro ilusraci přikládáme video:

 

Zprávy z nového domova:

7.11.2016
Dobrý den,
posílám krátkou zprávu.
Žofka je u nás už týden. Zatím je celkem plachá, ale každým dnem se víc otrkává. Pokud jsme s přítelem doma, spí přes den v ložnici pod postelí, dali jsme jí tam ten pelíšek od Vás. V noci se přemísťuje do obýváku. Tam si hraje a spí na našem improvizovaném gauči.
Všimla jsem si, že je to kočka vítací - když přijdu z práce, nebo vstanu ráno z postele, přiběhne si hned sama pro svou dávku hlazení a mazlení. Potom se zase odebere do bezpečí - třeba pod postel nebo za gauč. Ale už se čím dál víc prodlužují okamžiky, kdy se mnou vydrží v jedné místnosti :-)

zofi350.jpgŽofka to u nás nemá úplně jednoduché, protože přítel je doma jen o víkendech a tento víkend byla trochu vyděšená, co to k nám přišlo za hlasité dupající stvoření - můj přítel :-) Ale za pár kokinek se od něj nechala i pohladit a pomazlit. V sobotu teď jsme měli na hlídání jorkšíra a v neděli přijela čtyřčlenná rodina k nám na oběd i s pudlem. Žofka se schovala do skříně v lince a druhý den pod postel. Dala se ale zase vylákat na kokina - ty sežrala a zase se schovala - tak jsem aspoň mohla rodině předvést náš nový přírůstek.
Jinak musím ji pochválit, chová se celkem vzorně - používá záchod, drápy brousí jen na škrabadle a přiběhne na zavolání jak pes :-)
Posílám taky pár fotek. Na jedné spolu snídáme, na další už mně Žofka večer doprovodila do postele a ležela mi nohách - já byla šťastná jak blecha :-) když se ale pohnu, tak uteče - vydržela jsem to, dokud se mi nezačala odkrvovat noha.
Věřím, že se vše bude jen lepšit.
Děkuji a přeji hezký den.
Radka, majitelka Žofinky 02 :-)

21.11.2016
Dobrý den,
posílám zase krátké info ze života Žofinky 02. Už je u nás tři týdny a myslím, že si celkem dobře zvyká. Z přítele je pořád vystrašená, ale lepší se to - kočka se přestává bát a přítel se učí být tichý a něžný :-)
Tento víkend jsme měli návštěvu, v našem malém obýváku bylo naskládáno 10 lidí včetně miminka. Čekala jsem, že Žofka stráví den schovaná pod postelí v ložnici nebo v lince, ale celou dobu byla s náma v obýváku a spala v budce na svém škrabadle :-) Z toho jsme měli radost a považujem to za úspěch.
Žofka dostala kvítko, ráda ho okusuje a vypadá u toho i nebezpečně, viz foto :-) Na další fotce se nahřívá pod radiátorem, tak jsme jí tam dali bobek s orientálním koberečkem. Tedy myslela jsem, že na něm budu sedávat i já, ale Žofka si ho suverénně zabrala.
V noci si hraje v obýváku. Akorát někdy trochu zamňouká - nemůže jí být pořád smutno? Bojím se, aby se nenudila. Včera jsme jí z procházky donesli ptačí pero - Žofka byla nadšená a honila ho v noci i ráno po celém pokoji :-) Naučila se taky rozeznat vrzající zvuk našeho křesla. Když vrznu, Žofka hned přijde a chce se mazlit. Za to jsem moc ráda.
To je zatím vše, doufám, že se Žofka u nás bude mít dobře.
Zdravím do Hrušek a děkuji za Žofku :-)
Radka

2.1.2017
Ahoj Petro,
pozdě ale přece posílám vánoční zprávu o naší Žofince 02.
Žofka se už snad zabydlela, na mě je celkem zvyklá a pravidelně vyžaduje mazlení a hraní. Taky už si se mnou povídá:
"Žofi, dala by sis kapsičku?"
"Mňau!"
"To víš že ti dám, jsi šikovná děvčica, že?"
"Rrrrr" :-)
Musím ji pochválit, nic neničí, jen pozoruje a očichává, na linku neskáče a lidského jídla se netkne. Stromeček s ozdobama jen zkontrolovala. Taky mi moc ráda pije vodu ze skleničky. Minulý týden nás překvapila - začala norovat. Lozí pod přehoz a pod kobereček. Není zkřížená s jezevcem? :-)
Celkově nám dělá jen radost, zatím jsme řešili jen jednu nepříjemnost - Žofinka jako správná madam důkladně zahrabává své výtvory na wc tou nemocnou packou. Nedávno měla průjem a povedlo se jí namočit do něj tu nemohoucí packu a hovínko trochu rozšlapat. Stalo se to během měsíce dvakrát. Musela jsem Žofku strčit do umyvadla a packu umýt. Napoprvé se nechala, napodruhé už byla trochu neklidná. Ale zvládli jsme to. Jo a taky si v klidu nechá vyčistit ucho. Čistím jí jen jedno, na té straně, kde má nemocnou packu. Myslím, že se jí to dokonce líbí. Na břicho si ale šáhnout nenechá.

zofi300.jpgPřítele se Žofka zatím pořád bojí, důvěru si k němu získává opravdu pomalu. Luděk je totiž moc hrr a hromotluk. Ale snaží se :-)
K Vánocům Žofka dostala krásný měkký a hebký pelíšek a hračku s peřím. Pelíšku se skoro ani nosem nedotkla, lepší je to na starém vlněném svetru v krabici od mopu a hračky taky - jakmile zjistila, že vydává zvuky. Víc se vyhraje s technickými věcmi - počínaje tou kovovou sponkou od Tebe, přes kovový šroubek, který objevila nevím kde a teď naposledy si našla plastovou koncovku na kabel k internetu. Nadšeně si ji v zubech donesla do obýváku a tam na ni skákala a lovila jak šílená :-) Ale neboj, koncovku jsme jí zabavili, aby se s ní neudusila. Určitě se ještě ozveme, vzala bych zase nějaké granule a taky bych se poradila, čím Žofce zpestřit jídelníček.
Přejeme Vám všem, kdo pomáháte kočkám, málo opuštěných koček, hodně zdraví a štěstí v novém roce.
Radka + Luděk + madam Žofka

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář