Jdi na obsah Jdi na menu
 


V r. 2002 jsme v areálu hodonínských lázní (tehdy ještě jako soukromé osoby) na vlastní náklady odchytily a nechaly vykastrovat 15 koček a zabránily tak jejich dalšímu množení. Ředitel lázní souhlasil s tím, že zde kočky smí zůstat, a vydal též pokyn, aby návštěvníci lázní dávali krmení pro kočky jen na jedno určené místo, což lidé dodržovali. Kromě krmení od lázeňských hostů dostávají kočky pochopitelně i kočičí stravu, kterou jim od té doby stejně jako desítkám dalších plašanek ve venkovních lokalitách zajišťujeme.


V r. 2008 zde z původních 15 žily poslední dvě kočky, které nikomu nevadily. Přesto paní místostarostka Mgr. Zuzana Domesová (ČSSD) nařídila, aby kočky byly odvezeny, následně vydala zákaz krmení koček v areálu a když jsme ji upozornily, že výskyt koček v těchto oblastech monitorujeme a není důvod je odvážet, vydala další zákaz krmení: tentokrát v Cihlářské čtvrti, kde jsme v r. 2003 odchytly a nechaly vykastrovat celkem 11 koček a kde nyní žijí poslední tři. Naši korespondenci s paní místostarostkou si můžete přečíst zde . V této souvislosti je velmi zajímavé vyjádření ředitele hodonínské ZOO a hodonínského zastupitele ing. Miroslava Fraise v Hodonínských listech (v článku Opravdu se naše město o toulavé kočky nestará?, že "to není tak dávno, co jsme (míněno ZOO) na žádost místostarostky Zuzany Domesové úspěšně zamezili množení koček v areálu hodonínských lázní"...


V roce 2009 zde žijí tři kočky:

 

Obrazek Obrazek Obrazek
Dynečka Mikeška Ouško

 


V létě 2009 se město několikrát pokoušelo kočky odchytit pomocí nastražené odchytové klece - chytl se však pouze ježek, pro něhož se stal celodenní pobyt na slunci v zaklapnuté kleci, kterou nikdo z odpovědných veřejných činitelů za celý den nepřišel zkontrolovat, bohužel osudným - večer jsme jej tam našly mrtvého.

Obrazek

 

V září 2009 vydala paní místostarostka příkaz k likvidaci - tedy nikoliv již k odchytu (který by v podstatě znamenal totéž, neboť město žádné místo, kam by takto odchycené kočky odvezlo, nemá). Bližší podrobnosti bohužel nemůžeme z důvodu ochrany našich zdrojů zveřejnit. Naše intervence na příslušných místech bohužel nepřináší žádný výsledek, prosíme proto, abyste se zapojili i Vy - prosím napište paní místostarostce e-mail a vyjádřete svůj nesouhlas. Návrh textu vč. e-mailové adresy najdete zde.

 


14.9.2009 jsme se domluvily s ing. Jagošem, který byl likvidací koček pověřen, že posunume misky s krmením o kousek dál do keře, kde kočky mají i boudičky, a u lázní vylepíme ceduli s prosbou, aby hosté kočky nekrmili - městu totiž vadí, že kočky poléhávají na schodech a u vchodu do lázní, kde jim lázenští hosté hází zbytky jídla. Kočky jsme dosud krmily pouze večer a nyní je budeme krmit i ráno. Doufejme tedy, že hosté budou zákaz krmení respektovat a kočky přestanou loudit a tím pádem i vadit.


15.9.2009 byl v Našem Slovácku uveřejněn článek Aktivistky brání kočky potulující se okolo lázní. Pan Durďák sepsal článek na naši žádost a my mu za to děkujeme, jen snad malá poznámka k nadpisu: Kočky se zde nepotulují, nýbrž zde bydlí. Jiný domov nemají.

 

Datum poslední aktualizace: 15.9.2009

 

Náhledy fotografií ze složky Kočky u lázní

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

??????

(anca, 11. 1. 2011 18:51)

Víite ja nechapu ta mistostarostka rika jak kocici lejno smrdi a psi jako ze ne ??? boze ja to fakt nechapu a navic kocka je cistotnejsi nez pes aspon to po sobe zahrabe a kocky muzeu byt zpestrenim pro hosty ... fakt nechapu!!!!

Bohužel po přečtení korespondence...

(Markéta, 15. 11. 2010 21:50)

...s paní místostarostkou chápu, proč Vám docházejí síly :( S takovými lidmi jednat, to je opravdu depresivní. Bože, a dotyčná paní je místostarostka a nedá dohromady ani obyčejný mail bez pravopisných a stylistických chyb :( O vztahu k řešení problémů ani nemluvě :(

Trapnost nad trapnost

(Jana, 22. 4. 2010 15:52)

Už to asi není aktuální situace,ale nedá mi nenapsat sem jak mě město Hodonín zvedlo ze židle.

Bohužel by stačilo, kdyby majitelé kočinek kastrovali, v ničem jiném problém není. Ale na druhou stranu si myslím, že když se někde kočičky přemnoží, tak první kdo by to měl řešit by mělo být město samo a řešit to tím způsobem,že se kočky odzvezou někam za město,nebo že se vydá příkaz nekrmti kočky!!!???je bezpředmětné a nechápu jak to někdo může vypustit z pusy. Bohužel tak to chodí, už jsem také pochopila,že všechna zvířatka se zachránit nedají a s debilem se domluvit nedá!!

Doufám,že se ta situace už nějakým způsobem vyřešila, a to ve prospěch kočiček?!

Hloupost

(Jarda, 29. 11. 2009 15:34)

Je smutné když si člověk přečte takový článek.Právě navzdory podobným hlupákům jako je paní místostarostka je potřeba aby solidární člověk pomáhal zvířatům která si pomoct sami nemohou.
Tupost byrokratů a ouřadů je stará známá věc ale v případě této paní je to vyjímka ještě o něco horší než obvyklý průměr.
Držím Vám palce v boji proti podobným "lidem".

Starostka

(Michal/Bučovice, 20. 9. 2009 11:35)

Kdyby se raději radní starali o prevenci a pomáhali raději sdružením, které se o kočky starají. To by bylo lepší než vydávat nesmyslné nařízení o jejich plenění. Stejně za vše můžou lidé, kteří týrají a vyhazují kočky na ulici. Takové lidi by měla radnice stíhat a né ohrožovat kočky, které za nic nemohou!!!!!

Držím pěsti!!!

(Verushka, 19. 9. 2009 20:21)

No to je super zpráva jen aby to lázeňští hosté respektovali:-(