Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomájte nám nakupováním přes GIVT - přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z vaší útraty bude darována nám! Přitom Vy nezaplatíte ani korunu navíc!
Odkaz na naši stránku http://givt.cz/kocky-sos , otázky a odpovědi, registrace, seznam obchodů.
Například z každého Vašeho nákupu u
www.ZOOHIT.cz dostaneme 2% z celkové ceny Vaší objednávky. A na portálu GIVT najdete spoustu internetových obchodů. Někde poputuje na náš účet až 6% z ceny Vašeho nákupu.
Zapojte se do události! Nakupujte a pomáhejte nám, děkujeme!

Uděláte to takto jednoduše:

1. Před nákupem půjdete na tuto stránku

2. Vyberete naši organizaci a eshop na kterém chcete nakoupit

3. Nakoupíte, jak jste zvyklí

To je celé. Nestojí vás to ani korunu navíc a my dostaneme část peněz z ceny nákupu. Nakupovat se dá i anonymně, takže pokud nechcete, nemusíte se nikam registrovat. A můžete o této možnosti říci i svým přátelům – ať nenakupují "zbytečně"

Díky, že na nás myslíte a pomáháte nám!

 

 

Kastrujte, a to nejen své vlastní kočky, ale i ty, které na vaší zahradě nebo u vašeho domu pouze krmíte. Kočka může zabřeznout již v 5. měsících věku, ani se nenadějete a ona vám za odměnu za dobrou baštu přivede koťata (nezačnete-li kastrovat ani pak, brzy vám na zahradě začne vznikat pravá kočičí kolonie, neboť i samičky těchto koťat brzy zabřeznou a přivedou na svět další potomky). Řada koťat, která do našich depozit na jaře a v létě přijímáme, pochází právě od takovýchto koček. Pokud kočku nemůžete odchytit, abyste ji mohli nechat vykastrovat, zavolejte nám - pomůžeme vám s odchytem i kastrací. Kastrace jsou tím nejefektivnějším a nejetičtějším řešením, jak dalšímu množení nechtěných zvířat jednou provždy zabránit. Opuštěných koček jsou tisíce a není možné najít pro všechny nový domov!

 

Velmi nám pomůže, osvojíte-li si některou z našich kočiček. Poradíme Vám s výběrem, aby odpovídal jak potřebám kočky, tak Vašim představám. Váháte a nechcete si pořídit kočku proto, že jste celý den v práci a měli byste pocit, že kočce je tak dlouhou dobu doma smutno? Máme pro Vás řešení: pořiďte si namísto jedné kočky dvě. Náklady na stravu a stelivo se o tolik nezvýší a Vy budete z domova odcházet s dobrým pocitem, že Vaši kočičí spolubydlící si spolu budou hrát své kočičí hry a Vaše nepřítomnost v bytě jim nebude tolik vadit. A až přijdete domů, radost z Vašeho návratu bude dvojnásobná....

 

Adoptujte si některou z našich kočiček na dálku: V našich depozitech je řada zvířat, pro která se nám, především kvůli jejich plachosti, věku či málo atraktivnímu vzhledu, těžko daří nalézt nový domov. A tak v případě, že nemůžete z jakéhokoliv důvodu pomoci tím, že si od nás adoptujete kočičku, ale přesto byste chtěli pomoci, můžete si některou z těchto kočiček adoptovat na dálku (k adopci na dálku si můžete vybrat kteroukoliv kočičku z naší nabídky, v níž jsou naši svěřenci řazeni podle data, jak k nám přicházeli - snadno tedy poznáte, která z nich je u nás nejdéle). To samé můžete samozřejmě učinit i v případě, že se Vám některá naše kočička líbí, ale Vy jí nemůžete poskytnout domov např. z důvodu alergie. Až se pro ni podaří najít nový domov, budete na tom mít svůj podíl i Vy. Co adopce na dálku konkrétně obnáší? Nic než to, že jí budete přispívat (300 Kč měsíčně) na náš bankovní účet č. 177627810/0600 nebo transparentní účet č. 2600773655/2010. U Vámi vybrané kočičky pak uvedeme Vaše jméno. Příspěvky na adopci na dálku se stejně jako ostatní finanční příspěvky dají v souladu s § 15 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů odečíst od daňového základu. Více informací o adopci na dálku najdete zde. Adoptovat na dálku lze i venkovní plaché kočky, kterým zajišťujeme krmení, a to za příspěvek 150 Kč měsíčně - více info najdete zde.

 

Nevyhazujte prázdné tonery z tiskáren. Firma Toner team, jejíž obchodní činnost spočívá ve vykupování prázdných tonerových a inkoustových kazet, nám za každou prázdnou (vypsanou) kazetu, kterou obdrží s poznámkou "Kočky SOS Hodonín", zašle sponzorský dar ve výši její výkupní ceny. Kazety prosím zasílejte na adresu: Toner Team, Jungmannova 499, 697 01 Kyjov (více informací najdete zde). Na balík nezapomeňte připsat poznámku Kočky SOS Hodonín. Pro Vás je to odpad, pro nás poklad. Děkujeme!!!

toner-team.jpg

 

Velkou pomocí by pro nás bylo, kdyby se našel člověk ochotný vzít si nějakou kočičku do dočasné péče do doby, než pro ni najdeme trvalý domov. V domácím prostředí se kočička mnohem lépe projevuje, takže je i snadnější určit její povahu a potřeby, což je při umísťování důležité. Navíc řada koček by uvítala, kdyby pro sebe měly více prostoru, což se nám při nejlepší péči, kterou se jim v našich depozitech snažíme poskytnout, těžko daří. Připomínáme však, že dočaná péče znamená do doby než najde kočka domov a to nebývá tak rychle, nutno počítat s měsíci, někdy i roky.

 

S velkou vděčností uvítáme i materiální dary, zejména kvalitní krmivo a stelivo (jakékoliv hrudkující bez vůně), ale i léky, škrabadla, misky, hračky..., buďte si jisti, že vše s nadšením uvítáme a upotřebíme. Naše depozita jsou soukromá a nepobíráme žádné dotace od města. Jsme proto plně odkázáni na dary kočkomilné veřejnosti a vděčné za cokoliv. Pokud nám chcete koupit krmivo nebo stelivo a máte to k nám do Hodonína daleko, můžete je objednat u firmy Noviko, která k nám zaváží stelivo, nebo pak u jakéhokoliv internetového obchodu - např. www.zoohit.cz, www.zvirena.cz, www.zoo-hobby.cz, www.24tlapek.cz atd.
Velmi uvítáme staré ručníky, prostěradla, povlečení, závěsy na přikrytí nebo jakékoliv jiné velké látky na přikrytí odchytových klecí.

 

Staňte se našimi sponzory: Naše příjmy zdaleka nestačí pokrýt naše náklady. Kromě zvířat, která máme v našich depozitech, zajišťujeme krmení pro více než 60 koček volně žijících venku. Většina zvířat, která přijdou do našich depozit, je nemocná, každou nově přijatou kočičku , je-li dospělá, kastrujeme. Navíc kastrujeme i plaché kočky venkovní, které u nás pak tráví dobu potřebnou k rekonvalescenci, tj. cca 7-10 dní. Již několik let se marně pokoušíme přesvědčit Městský úřad v Hodoníně, aby naši činnost podporoval. Přitom nemůžeme dost dobře zastavit příjem nových koček, protože v Hodoníně ani jeho okolí neexistuje žádný kočičí útulek, který by se o kočku postaral. Tím, že bychom její příjem odmítly, bychom ji odsoudily na smrt. Jsme tak zatím stále odkázány na dary a podporu kočkomilné veřejnosti. Proto Vás prosíme, je-li to ve Vašich silách, pomozte nám. Ačkoliv Vám budeme vděčné i za jednorázové příspěvky, nejefektivnější pomocí pro nás bude, bude-li Vaše podpora mít trvalejší charakter - i 150 či 300 Kč měsíčně, budete-li nám je zasílat pravidelně např. formou trvalého bankovního příkazu na náš bankovní účet č. 177627810/0600 nebo transparentní účet č. 2600773655/2010 pomůže. Finanční dary jsou v souladu s § 15 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů odečíst od daňového základu.

Prosíme všechny, kdo si přejí být zveřejněni jako dárci či jako sponzoři (v případě, že nám přispíváte pravidelně zadáním trvalého příkazu ve Vaší bance), či kteří si přejí vystavit potvrzení o přijetí daru, aby nás kontaktovali na e-mailové adrese Kocky.SOS@seznam.cz.

Staňte se našimi fanoušky na Facebooku

Šiřte naše propagační materiály:
Letáčky vám můžeme poslat na váš email.

Dejte si do nastavení automatického podpisu u Vašich e-mailů text:
"Podporuji Kočky SOS https://kocky-hodonin.estranky.cz"
Autorkou tohoto nápadu je Alice Kovandová, DiS., majitelka tří koček z útulku (z toho dvou od nás - Poly a Lorin)  - za výborný nápad děkujeme!

 

Aktualizováno 28.6.2018

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Příspěvek

(Jana Kopečná, 8. 12. 2021 12:58)

Dobrý den,
Chtěla bych Vám měsíčně přispívat nějakou částkou a je mi jedno,jestli to použijete na žrádlo či kastraci nebo něco dalšího.
Prosím, zašlete mi příslušné číslo účtu,jam mohu peníze posílat.
Pak bych měla ještě jeden dotaz. O víkendu budeme mít pravděpodobně cestu do Hodonína a chtěla bych Vám přivést nějaké žrádlo atd. Kam a v jakém časovém rozpětí můžeme dorazit?
Děkuji
Kopečná

Re: Příspěvek

(Kočky SOS, 8. 12. 2021 14:40)

Dobrý den paní Kopečná,
čísla účtů jsou hned v úvodu našich stránek. Pokud si teda můžeme vybrat, požijte účet Kastračního programu - 2201683038/2010. Co se účtu platí najdete v rubrice v menu dole "Kastrační program Koček SOS".

My se o kočky staráme ve vlastních domácnostech, jestli se budete chtít o víkendu zastavit, tak nejlépe u paní Tomalové na Bezručova 34, ale předem jí prosím zavolejte na 724 142 463.
Děkujeme.

GIVT - zkušenosti a mé pocity.

(Kateřina Mrázová Přesličková, 15. 11. 2017 19:33)

Zdravím všechny, co brouzdají na těchto stránkách. O GIVTU jsem se dozvěděla, až poté co jsme se rozhodli osvojit si kocourka Ondráška 02 odtud. Je to super. Spousta lidí dnes nakupuje přes net.obchody. Nejdříve jsem myslela, že to bude složité, opravdu není, stačí registrace viz. odkaz nahoře a poté vám to už nabízí spousta obchodů z kterých chcete něco pořídit a u toho i kolik % půjde z celkového částky nákupu tomuto spolku, kterému se rozhodnete pomoci. Teď když nakupuji přes net, mám hezčí pocit, že nedělám radost pouze sobě, ale svými nákupy zárověň pomáhám. Občas se stane, že se člověk unáhlý a koupí blbost, kterou pak po nějaké době nevyužívá, díky GIVTU nemám už takové výčitky :-D . Nakupujeme přes také nahoře uvedený obchod zoohit, konkrétní produkty co objednáváme pro naše chlupáče, jsou cenově výhodné a ještě máme 4% slevu z celkové ceny u při každé objednávce. Sice jsme si 4 % v zoohitu předplatili za 99,- Kč na rok, opět se nám to vyplatí, hlavně při nákupu granulí atd. Nabízí vám to i jiné obchody pro zvířátka, můžete porovnat ceny a plus registrace v obchodě, další profity. Manžel mi objednával na jaře letní pneumatiky přes net v obchodě nejlevnějšípneumatiky.cz, jelikož jsem momentálně potřebovala i nové zimní, dali jsme si v GIVTU do vyhledávače tento ocbhod a super, byl tam, hned jsme objednali a 2% z nákupu šly na pomoc kočičkám do SOS Hodonína. Při registaraci v GIVTU vám to nabídne pomocníka to znamená, že pokaždé co půjdete zahájit nákup, nebo budete jen nahlížet do obchodů, vás to upozorní, zda chcete nakoupit s GIVTEM, přihlásíte se a budete se vám ukazovat pokaždé v lévé části "Teď nakupujete přes GIVT, givtuje např Katka." zobrazí se i přesná částka po ukončení objednávky, kterou jste přispěli. Není to tak složité, jak to vypadá. Zkuste to také, pro ještě lepší pocit z nákupu !!! :-) Katka

Re: GIVT - zkušenosti a mé pocity.

(Elena Šrámková, 7. 12. 2017 20:48)

Zdravím příznivce Givtu. Taky jsem se dozvěděla až tady na Kočkách SOS, že mohu takto pomáhat a od té doby ( září/2017 co jsme si dovezli domů Snížka ) Kočkám SOS pomáhám touto cestou. Podaří se občas i "pracovní" nákup, tak se korunky hromadí. K tomu dám ještě denně jeden clickandfeed z každého dostupného pc. Hned má člověk lepší pocit z kliknutí i nákupu :-) Přitom stačí tak málo. Elena

Krmivo

(Jarka, 13. 11. 2016 19:06)

Dobrý den,
když budu chtít přinést kočičkám nějaké krmivo, hračky atd. kam v Hodoníně to mám přinést?
děkuji

Re: Krmivo

(Kočky SOS, 13. 11. 2016 19:57)

Dobrý den, moc děkujeme.
Náše hlavní depozitum je v Hodoníně, kočky máme ve vlastních bytech a domech, proto je nutné si návštěvu nejdřív domluvit telefonicky, v tomto případě volejte paní Tomalové na 724 142 463.

Re: Re: Krmivo

(Jarka, 13. 11. 2016 21:09)

Děkuji. Co potřebujete nejvíc? Hodili by se i misky a hračky?

Re: Re: Re: Krmivo

(Kočky SOS, 13. 11. 2016 22:54)

Misky ani ne, zvykly jsme si používat podnosy a podmisky od truhlíků - vejde se k nim naráz více strávnků. Samozřejmě, že úplně nejvíc je potřeba krmivo. Děkujeme.

příspěvky na účet

(Libor, 21. 4. 2016 19:33)

Vy prý nemáte povolenu veřejnou sbírku, jak můžete teda vybírat peníze? proč máte neveřejný účet?

Re: příspěvky na účet

(Kočky SOS, 24. 4. 2016 15:17)

Nevím, kam směřuje váš dotaz, ale my žádne sbírky neprovádíme.
Cituji:

"ZoVS definuje veřejnou sbírku jako získávání a shromažďování dobrovolných peněžitých příspěvků od předem neurčeného okruhu přispěvatelů pro předem stanovený veřejně prospěšný účel. Takovým účelem jsou zejména:

charita,
humanitární pomoc,
rozvoj vzdělávání, tělovýchovy nebo sportu, nebo
ochrana kulturních památek, tradic nebo životního prostředí.

Naopak veřejnou sbírkou nejsou - a to i kdyby jinak podmínky vymezené ZoVS splnily - shromažďování finančních prostředků, které konají:

politické strany nebo politická hnutí,
spolky,
společnosti,
svazy,
hnutí a
jiná občanská sdružení, jakož i
odborové organizace mezi svými členy za účely dosažení prostředků k plnění svých úkolů;
shromažďování finančních prostředků církvemi a náboženskými společnostmi k církevním a náboženským účelům, pokud se koná v kostelech, modlitebnách a jiných místech určených k provádění náboženských úkonů, bohoslužeb a obřadů."

Takže shromažďování finančních prostředků pro spolek,sdružení - není sbírka.

web str

(Dana Pospíšilová, 20. 12. 2014 13:23)

Dobrý den, narazila jsem na vaše web str náhodou, když jsem na internetu viděla pozvánku vaši umisťovací výstavu v Brně v listopadu. Máte krásné web str a je vidět, že se o ně staráte. Máte stále aktuální informace, což se u ostatních útulků nevidí. Držím vám moc palce a přeji vám všem, kteří se staráte o kočičky ve vašich depozitech hezké Vánoce, hodně umístěných kočiček a hodně sponzorských darů. Držím vám palce a posílám také drobný příspěvek na vaše kočičky:-)

Re: web str

(Kočky SOS, 20. 12. 2014 21:22)

Moc děkujeme, jak za pochvalu, tak za příspěvek, moc si toho vážíme.
Vaše Kočky SOS

ucet

(katarína ondrušová, 24. 8. 2014 17:22)

Dobrý den, ráda bych prispívala pravidelne na chod vasi organizace. je uveden bankovní účet č. 177627810/0600 porád aktualni??

Re: ucet

(Lucka, Kočky SOS, 24. 8. 2014 22:18)

Dobrý den, Kataríno,
ano, účet je aktuální a za každou podporu jsme velmi vděčné. Pokud by jste si přála vystavit potvrzení o daru pro odpočet od základu daně z příjmů, pošlete nám prosím Vaše údaje na mail kocky.sos@seznam.cz , potvrzení Vám ráda vystavím.
Moc děkujeme!!
Lucie Foltýnová

prázdné tonery do tiskárny

(Hana Pospíšilová, 23. 4. 2014 17:57)

Dobrý den,
jedná se o tonery všech značek? Sbírala bych i v práci....děkuji za odpověď. Pospíšilová

Re: prázdné tonery do tiskárny

(Alena, Kočky SOS, 23. 4. 2014 20:26)

Paní Pospíšilová, můžete sbírat všechny tonery, paní Kameníková z Toner teamu si tonery přebere a nepoužitelné zlikviduje. Moc děkujeme!

I had a dream... :)

(Nikola Polášková, 18. 11. 2013 20:19)

Přeji pěkný večer!
Včera se mi zdál sen, ve kterém jsem darovala peníze na kočičí útulek. Vůbec nevím, jak se mi něco takového dostalo do hlavy :) Každopádně, když jsem se probudila, zamyslela jsem nad tím a napadlo mě, že bych to vlastně udělat mohla, jelikož jsem to zatím nikdy neudělala a kočičkám by se určitě něco hodilo :) Tak jsem poslala něco málo, co mi studentská kapsa dovolila :))

aspoň něco

(jovey, 5. 10. 2011 10:21)

tak jsem vám poslala pár korunek, pokud to půjde, příští měsíc pošlu znovu.

Re: aspoň něco

(Kočky SOS, Petra, 5. 10. 2011 10:36)

Děkujeme!:)

Pomoc

(Romča, 11. 12. 2010 19:17)

Dobrý večer,zdravím vás ze Strážnice. Mám ráda vaše stránky a tak bych vám chtěla nějak pomoci, třeba s rozvozem krmiva nebo třeba s péčí o čičiny. Nějaké zkušenosti mám,kočky miluju od dětství,doma máme dvě.Jedna má 6let a kocourek 8 měsíců,toho jsme si pořídili letos,aby číča nebyla sama:-). Z práce jsem si přivezla malého nachlazeného nalezence a tak ho mám u rodičů,tam máme kočky tři. Kocourek se vylízal a je z něj krásné čilé kotě. Moc obdivuju lidi jako jste vy, nebýt vás, kdoví kde by spousta kočiček skončila. Je mi 30let,tak v případě zájmu pište na romanacachotska@email.cz. S pozdravem Romča