Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomájte nám nakupováním přes GIVT - přidali jsme se do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z vaší útraty bude darována nám! Přitom Vy nezaplatíte ani korunu navíc!
Odkaz na naši stránku http://givt.cz/kocky-sos , otázky a odpovědi, registrace, seznam obchodů.
Například z každého Vašeho nákupu u
www.ZOOHIT.cz dostaneme 2% z celkové ceny Vaší objednávky. A na portálu GIVT najdete spoustu internetových obchodů. Někde poputuje na náš účet až 6% z ceny Vašeho nákupu.
Zapojte se do události! Nakupujte a pomáhejte nám, děkujeme!

Uděláte to takto jednoduše:

1. Před nákupem půjdete na tuto stránku

2. Vyberete naši organizaci a eshop na kterém chcete nakoupit

3. Nakoupíte, jak jste zvyklí

To je celé. Nestojí vás to ani korunu navíc a my dostaneme část peněz z ceny nákupu. Nakupovat se dá i anonymně, takže pokud nechcete, nemusíte se nikam registrovat. A můžete o této možnosti říci i svým přátelům – ať nenakupují "zbytečně"

Díky, že na nás myslíte a pomáháte nám!

 

 

Kastrujte, a to nejen své vlastní kočky, ale i ty, které na vaší zahradě nebo u vašeho domu pouze krmíte. Kočka může zabřeznout již v 5. měsících věku, ani se nenadějete a ona vám za odměnu za dobrou baštu přivede koťata (nezačnete-li kastrovat ani pak, brzy vám na zahradě začne vznikat pravá kočičí kolonie, neboť i samičky těchto koťat brzy zabřeznou a přivedou na svět další potomky). Řada koťat, která do našich depozit na jaře a v létě přijímáme, pochází právě od takovýchto koček. Pokud kočku nemůžete odchytit, abyste ji mohli nechat vykastrovat, zavolejte nám - pomůžeme vám s odchytem i kastrací. Kastrace jsou tím nejefektivnějším a nejetičtějším řešením, jak dalšímu množení nechtěných zvířat jednou provždy zabránit. Opuštěných koček jsou tisíce a není možné najít pro všechny nový domov!

 

Velmi nám pomůže, osvojíte-li si některou z našich kočiček. Poradíme Vám s výběrem, aby odpovídal jak potřebám kočky, tak Vašim představám. Váháte a nechcete si pořídit kočku proto, že jste celý den v práci a měli byste pocit, že kočce je tak dlouhou dobu doma smutno? Máme pro Vás řešení: pořiďte si namísto jedné kočky dvě. Náklady na stravu a stelivo se o tolik nezvýší a Vy budete z domova odcházet s dobrým pocitem, že Vaši kočičí spolubydlící si spolu budou hrát své kočičí hry a Vaše nepřítomnost v bytě jim nebude tolik vadit. A až přijdete domů, radost z Vašeho návratu bude dvojnásobná....

 

Adoptujte si některou z našich kočiček na dálku: V našich depozitech je řada zvířat, pro která se nám, především kvůli jejich plachosti, věku či málo atraktivnímu vzhledu, těžko daří nalézt nový domov. A tak v případě, že nemůžete z jakéhokoliv důvodu pomoci tím, že si od nás adoptujete kočičku, ale přesto byste chtěli pomoci, můžete si některou z těchto kočiček adoptovat na dálku (k adopci na dálku si můžete vybrat kteroukoliv kočičku z naší nabídky, v níž jsou naši svěřenci řazeni podle data, jak k nám přicházeli - snadno tedy poznáte, která z nich je u nás nejdéle). To samé můžete samozřejmě učinit i v případě, že se Vám některá naše kočička líbí, ale Vy jí nemůžete poskytnout domov např. z důvodu alergie. Až se pro ni podaří najít nový domov, budete na tom mít svůj podíl i Vy. Co adopce na dálku konkrétně obnáší? Nic než to, že jí budete přispívat (300 Kč měsíčně) na náš bankovní účet č. 177627810/0600 nebo transparentní účet č. 2600773655/2010. U Vámi vybrané kočičky pak uvedeme Vaše jméno. Příspěvky na adopci na dálku se stejně jako ostatní finanční příspěvky dají v souladu s § 15 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů odečíst od daňového základu. Více informací o adopci na dálku najdete zde. Adoptovat na dálku lze i venkovní plaché kočky, kterým zajišťujeme krmení, a to za příspěvek 150 Kč měsíčně - více info najdete zde.

 

Nevyhazujte prázdné tonery z tiskáren. Firma Toner team, jejíž obchodní činnost spočívá ve vykupování prázdných tonerových a inkoustových kazet, nám za každou prázdnou (vypsanou) kazetu, kterou obdrží s poznámkou "Kočky SOS Hodonín", zašle sponzorský dar ve výši její výkupní ceny. Kazety prosím zasílejte na adresu: Toner Team, Jungmannova 499, 697 01 Kyjov (více informací najdete zde). Na balík nezapomeňte připsat poznámku Kočky SOS Hodonín. Pro Vás je to odpad, pro nás poklad. Děkujeme!!!

toner-team.jpg

 

Velkou pomocí by pro nás bylo, kdyby se našel člověk ochotný vzít si nějakou kočičku do dočasné péče do doby, než pro ni najdeme trvalý domov. V domácím prostředí se kočička mnohem lépe projevuje, takže je i snadnější určit její povahu a potřeby, což je při umísťování důležité. Navíc řada koček by uvítala, kdyby pro sebe měly více prostoru, což se nám při nejlepší péči, kterou se jim v našich depozitech snažíme poskytnout, těžko daří. Připomínáme však, že dočaná péče znamená do doby než najde kočka domov a to nebývá tak rychle, nutno počítat s měsíci, někdy i roky.

 

S velkou vděčností uvítáme i materiální dary, zejména kvalitní krmivo a stelivo (jakékoliv hrudkující bez vůně), ale i léky, škrabadla, misky, hračky..., buďte si jisti, že vše s nadšením uvítáme a upotřebíme. Naše depozita jsou soukromá a nepobíráme žádné dotace od města. Jsme proto plně odkázáni na dary kočkomilné veřejnosti a vděčné za cokoliv. Pokud nám chcete koupit krmivo nebo stelivo a máte to k nám do Hodonína daleko, můžete je objednat u firmy Noviko, která k nám zaváží stelivo, nebo pak u jakéhokoliv internetového obchodu - např. www.zoohit.cz, www.zvirena.cz, www.zoo-hobby.cz, www.24tlapek.cz atd.
Velmi uvítáme staré ručníky, prostěradla, povlečení, závěsy na přikrytí nebo jakékoliv jiné velké látky na přikrytí odchytových klecí.

 

Staňte se našimi sponzory: Naše příjmy zdaleka nestačí pokrýt naše náklady. Kromě zvířat, která máme v našich depozitech, zajišťujeme krmení pro více než 60 koček volně žijících venku. Většina zvířat, která přijdou do našich depozit, je nemocná, každou nově přijatou kočičku , je-li dospělá, kastrujeme. Navíc kastrujeme i plaché kočky venkovní, které u nás pak tráví dobu potřebnou k rekonvalescenci, tj. cca 7-10 dní. Již několik let se marně pokoušíme přesvědčit Městský úřad v Hodoníně, aby naši činnost podporoval. Přitom nemůžeme dost dobře zastavit příjem nových koček, protože v Hodoníně ani jeho okolí neexistuje žádný kočičí útulek, který by se o kočku postaral. Tím, že bychom její příjem odmítly, bychom ji odsoudily na smrt. Jsme tak zatím stále odkázány na dary a podporu kočkomilné veřejnosti. Proto Vás prosíme, je-li to ve Vašich silách, pomozte nám. Ačkoliv Vám budeme vděčné i za jednorázové příspěvky, nejefektivnější pomocí pro nás bude, bude-li Vaše podpora mít trvalejší charakter - i 150 či 300 Kč měsíčně, budete-li nám je zasílat pravidelně např. formou trvalého bankovního příkazu na náš bankovní účet č. 177627810/0600 nebo transparentní účet č. 2600773655/2010 pomůže. Finanční dary jsou v souladu s § 15 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů odečíst od daňového základu.

Prosíme všechny, kdo si přejí být zveřejněni jako dárci či jako sponzoři (v případě, že nám přispíváte pravidelně zadáním trvalého příkazu ve Vaší bance), či kteří si přejí vystavit potvrzení o přijetí daru, aby nás kontaktovali na e-mailové adrese Kocky.SOS@seznam.cz.

Staňte se našimi fanoušky na Facebooku

Šiřte naše propagační materiály:
Letáčky vám můžeme poslat na váš email.

Dejte si do nastavení automatického podpisu u Vašich e-mailů text:
"Podporuji Kočky SOS https://kocky-hodonin.estranky.cz"
Autorkou tohoto nápadu je Alice Kovandová, DiS., majitelka tří koček z útulku (z toho dvou od nás - Poly a Lorin)  - za výborný nápad děkujeme!

 

Aktualizováno 28.6.2018

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tip na levné stelivo

(Andělína, 20. 1. 2010 16:50)

Dobrý den, možná by se vám mohl hodit na asi bezkonkurenčně nejlevnější stelivo - obyčejné peletky, které se používají na topení (samozřejmě ty maličké;o) Podobné se prodávají i v obchodech s potřebami pro zvířata, ale ty jsou mnohonásobně dražší, ačkoliv je to totéž, jenom v jiném pytli a označené jako stelivo pro kočky.

o kastraci...

(ara, 12. 8. 2009 12:17)

my máme ještě velkou kočku (Hinatu)a (syndy)a(rous)a jediná hinata za týden půjdena kastraci protože měla5 kotat a to jen jedno zůstalo nemůžem si jichvíce nechat na odchov to jedno(topsy) za týden půjde do nového bytu kde bude mít prolézačky a kamaráda psa no nevím jak ale je malí a taky si ta paní vzala příručku pes a kočky v bytě ale já doufám že se mu tam bude líbyt a obě jsou zrzaví a líbí se mi váš blog!máte skvělé nápady ohledně hraček pro kočky a ostatní určitě kočkám něco udělám a vím že budou rády a děkuju za nápady pro kočky a rady!

yLZvQpMoLroDHOcfF

(ajhgao@okmovi.com, 1. 8. 2009 12:48)

L0HrSw <a href="http://qrtvjkyvmgwf.com/">qrtvjkyvmgwf</a>, [url=http://smkylxehvpbn.com/]smkylxehvpbn[/url], [link=http://bcefpdxryvjb.com/]bcefpdxryvjb[/link], http://qybrqngtetyg.com/

sJJbKuVBiX

(txheph@tsngds.com, 23. 7. 2009 9:24)

yea96G <a href="http://fwglxnfyghiu.com/">fwglxnfyghiu</a>, [url=http://zqxtestsrqdc.com/]zqxtestsrqdc[/url], [link=http://yiftjdocsmja.com/]yiftjdocsmja[/link], http://muviocrxhjdu.com/

info@artychok.com

(Odkaz, 26. 3. 2009 22:57)

Dobrý den,

provozujeme Internetové stránky propagující vlastní originální módu Artychok
http://www.artychok.com
Rádi bychom Vám nabídli spolupráci formou výměny odkazu.
Výměna ikonek a odkazu oboustranně posílí naši pozici v internetových
vyhledávačích. Výměnou umístíte náš textového odkaz nebo ikonku na Vaše www stránky. Nás kód pro vloženi na stránky (jak textový, tak ikonku o velikosti 88x31) najdete níže. V případě, že o uvedenou výměnu mate zájem, zašlete nám prosím Vás kód a odkaz kde byl náš umístěn.


Ikonka:
</a><a href="http://www.artychok.com"><img src="http://www.artychok.com/ke_stazeni/miniikonka" border="0" alt="grafika;potištěná trička" width="88" height="31" />

Textový odkaz:
<a href="http://www.artychok.com">Artychok.com</a>





Děkuji a přeji úspěšný den.
S pozdravem.
Ondřej Havlín

Propagační materiály

(Sima, 21. 3. 2009 23:53)

Natiskla jsem si některé dokumenty o kastraci, ovšem nevím, jestli to pomůže...

Sponzoring

(Kočky SOS, Petra, 9. 3. 2009 10:16)

Dobrý den, Markéto a všichni,
kteří byste nám rádi pomohli finančním příspěvkem. Adopce na dálku některé z koček, které u nás čekají na nový domov, stejně jako zadání neadresného trvalého příkazu ve prospěch našeho bankovního účtu jsou samozřejmě možné a velmi je uvítáme, neboť právě trvalé příkazy jsou našimi jedinými stálými příjmy. Obě formy sponzoringu jsou odečitatelné od daní z příjmů. V případě, že odečet budete chtít uplatnit, napište nám prosím e-mailem Vaše rodné číslo a adresu Vašeho trvalého bydliště a my Vám pak vždy v lednu následujícího roku zašleme potvrzení o výši přijatých darů pro FÚ.
Zájemce o adopci na dálku pak prosíme, aby nám e-mailem napsali, kterou kočku si k adopci na dálku vybrali, a dále pak zda souhlasí se zveřejněním svého jména u vybrané kočky a v rubrice Děkujeme. Dárce, kteří nám zasílají neadresné trvalé příspěvky, prosíme o sdělení, zda souhlasí se zveřejněním svého jména v rubrice Děkujeme.
Všem dárcům velmi děkujeme!

Dotaz

(Markéta, 9. 3. 2009 9:45)

Dobrý den,

docela náhodně jsem objevila Vaše stránky a moc se mi líbí. Máte mou úctu, protože si umím přestavit, kolik námahy péče o kočičí nalezence obnáší a hlavně, jak těžké je bojovat "s větrnými mlýny" byrokracie a tak vůbec. Ráda bych Vám nějak pomohla -asi jediná možnost pro mě je adopce na dálku nebo finanční příspěvek. Dejte mi vědět, zda bych mohla adoptovat třeba Kokinku, nebo Filípka či jinou zatím neumístěnou kočičku. Díky a přeji hodně sil!

adopce na dálku

(Kočky SOS, Petra, 7. 1. 2009 19:29)

Dobrý den, Jano,
adoptované na dálku nejsou ty kočky v nabídce, u nichž to není napsáno. Ohledně toho, jestli by se Vaše kočka snesla s jinou kočkou, můžete zavolat paní Tomalové na tel.č. 724 142 463, poradí Vám.

příspěvky

(Janka, 7. 1. 2009 19:27)

Dobrý den, náhodou jsem narazila na Vaše stránky, máte tolik možností, jak pomoci, že nevím, kterou si vybrat, sympatická je adopce, jednu kočičku už totiž doma mám a nevím, jak by se s další čičinou snesla. Která kočička z těch málo chtěných ještě nikoho nemá?

POMOC

(Lenka Š., 12. 12. 2008 20:58)

dOBRÝ DEN,ODKAZ NA VAŠE STRÁNKY JSEM SI DALA NA SVŮJ PROFIL. CHTĚLA JSEM KOUPIT KRMENÍ A POSLAT VÁM HO,ALE POŠTOVNÉ JE 50KČ A TAK JSEM SI ŘEKLA,ŽE RADŠI PŘISPĚJU PENĚZI. V PONDĚLÍ POŠLU Z ÚČTU. PŘEJU KRÁSNÉ SVÁTKY VÁM I KOČIČKÁM.

Věcné dary

(Kočky SOS, Petra, 12. 7. 2008 12:19)

Dobrý den, Thelmo,
informace o tom, čím krmíme, najdete pod tímto odkazem: https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/cim-krmit . Jinak v současnosti bychom asi z krmení nejvíce uvítaly kuřata, kterými krmíme koťata. Stelivo používáme jakékoliv hrudkující nenavoněné.
Moc děkujeme za Vaši snahu nám pomoci!

Věcné dary

(Thelma, 12. 7. 2008 8:28)

Mohla bych se zeptat,jakým krmivem krmíte a jaké stelivo používáte?Do Hodonína to mám sice kus,ale Kyjov,kam jezdím do vinohradu už tak daleko není...

jiná forma pomoci

(Gabriela Gergelová, 12. 9. 2007 8:38)

V Brně jsem si zakoupila hrníček na podporu vaší bohulibé činnosti a napadlo mě, zda by jste se nechtěli účastnit vánočního jarmarku se "svým zbožím" u nás v Luhačovicích 30.11.-1.12.07. Stánek vám rádi půjčíme, nic nebudeme chtít zaplatit za prodejní místo...Hodonín není od nás daleko...v případě zájmu napište na gabinagergelova@seznam.cz

zachrante kocky

(Sabina, 2. 8. 2007 10:29)

ja nevim jakt tim kotatum pomoci?????????

gtr

(Denisa Dvořáčková, 1. 7. 2007 14:46)

jak těm prckům pomoct????__

Sponzoring

(Jana Trusníková, 29. 5. 2007 16:03)

Ještě Vám udělám a zaplatím reklamu na Olomouckém internetovém rádiu NET1.cz.Budete tam mít banner na hlavní stránce,kde bude i odkaz na vaše stránky.Bude tam rok.
www.net1.cz

Adopce a sponzoring

(Jana Trusníková, 29. 5. 2007 15:57)

Ahoj! Je moc smutné a hanba Hodonínu,že Vám nepomáhá a tak jsem se rozhodla,že adoptuji kočičku na dálku a budu Vás sponzorovat.A to každý měsíc.Jsem z Olomouce,tel.:731 282 249.Můžete mi kdykoliv zavolat a když to bude v mých silách,určitě Vám s čímkoliv pomůžu.Moc mám ráda kočky a pokud potřebují pomoc,jsem tu pro ně.Mám doma jednu obyč.Míšu a teď si chci pořídit i druhou,ale nevím odkud mám brát,když se mi ozývají lidé z celé ČR a mají spoustu krásných mazlíků,co by potřebovali domov.Ale s tím mi asi nepomůžete:-(.Mohla bych si kočičku k sobě nastěhovat tak příští týden.Teď se stěhuji do RD do Dolan u Olomouce,k lesu,kde ani není silnice,jen lesy a pole.
Kdyžtak se ještě pořádně rozmyslím a dala bych vám vědět,jakou kočičku bych si vzala,ale museli byste mi ji přivést do Olomouce,protože jsem pracovně vytížená - pracuji z domova.
Zatím děkuji a těším se na spolupráci!!!

spolupracovníci

(Kočky SOS, Petra, 25. 5. 2007 14:56)

Spolupráce s námi je dobrovolná a zkušenosti nejsou nutné. Každému, kdo by měl chuť a možnost nám pomoci, vše vysvětlíme a zaučíme jej. Na zbohatnutí to však opravdu není, všechny peníze, které máme k dispozici, jdou na kočky a to ještě spoustu věcí financujeme ze svého (např. benzín, provoz internetových stránek, telefony).

spolupracovníci

(pet, 25. 5. 2007 14:44)

Budou spolupracovníci placení nebo je to jen dobrovolné a musejí mít zkušenosti?