Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stěhování s kočkou

Jak si počínat při stěhování ...

Buďte opatrní, při zmatku, který u stěhování bývá, může polekaná kočka utéct!

kocky-moje-350.jpgDoporuřujeme v den D, kdy čekáme příchod stěhováků, umístit kočku (kočky) do místnosti, odkud den předem vystěhujeme nábytek, který chceme, aby stěhováci odvezli (je to proto, že nechceme, aby během stěhování, kdy bývají otevřeny hlavní dveře bytu nebo domu někdo do této místnosti vstupoval, hrozí, že by mohla kočka utéct). Nebo klidně použijeme třeba koupelnu.
Kočku ráno, kdy ještě není žádný ruch, podle zvyklostí nakrmíme a umístíme do připravené místnosti, kam jí dáme pelíšek, záchod, vodu a granule. Pokud je kočka bázlivější, vyrobíme nějaký úkryt, třeba pomocí deky přehozené přes židli. Do místnosti si připrávíme i přepravku /y/.

pb290340.jpgKočku (kočky) stěhujeme z bytu nebo domu jako poslední, po odjezdu stěhováků, v dobře uzavřené přepravce.

Takto určitě NE!

 


 


 

V novém bytě nebo domě postupujeme opačně - kočku necháme zavřenou v přeprace, kterou přikryjeme tak, aby neviděla ven a nejdříve zařídíme nebo necháme nastěhovat nábytek do vybrané místnosti, např. ložnice, přidáme kočičí pelíšek, WC, vodu a jídlo a teprve pak zde kočku z přepravky vypustíme. Mužeme použít kozlíkový sprej na uklidnění.
Je vhodné tady zdržet kočku první den nebo první hodiny (podle povahy kočky) po přestěhování, zabráníme tím, aby vystresovaná kočka běhala po bytě nebo dokonce po domě, který nezná a vyhledala nějaký nevhodný úkryt, třeba za kuchyňskou linkou apod.

Okna musí mít sítě proti hmyzu, neotvírat ventilačky, kočka by se mohla pokusit dostat ven a dopadlo by to špatně. Více zde!

Pokud jsme se přestěhovali do domu, kde bude kočka chodit ven, je nutné dodržet zásady přemístění koček! To znamená, že první měsíc nesmí kočka ven! Více zde.

Pro ulehčení a zvládnutí stresu můžete kočce pomoci feromonovým obojkem nebo difuzérem Feliway.

Podobně postupujte i při rekonstrukci či stavebních úpravách bytu. Před příchodem řemeslníků, kočku zavřete do připravené místnosti, zamezíte tak tomu, aby se vylekané kočce podařilo proklouznout ven.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář