Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vybrali jste si u nás kočičku?

Výborně!

Co tedy dělat, když se rozhodnete, že některému z našich svěřenců dáte nový domov?

Zavolejte nám nebo napište jaký domov nabízíte na email kocky.sos@seznam.cz

  • do jakého prostředí kočička půjde, zda bude jen v bytě (jak velkém) nebo bude moci i chodit ven
  • bude-li mít u vás nějakého zvířecího kamaráda, zda máte další kočky nebo pejska
  • jak dlouho trávíte čas mimo domov, kolik vás je, zda už máte rodinu, děti ... atd.
  • jestli jste už kočku někdy měli a jakou kočku si představujete a co od ní očekáváte

Věřte tomu, že všechny tyto informace jsou moc důležité a jde o to, aby byla spokojená kočka tak i její majitel. Stejně jako každý člověk žije trochu jinak, tak i kočky mají rozdílné životní režimy, a každé vyhovuje něco jiného. A to je dobře, neboť každý má šanci najít si tu "svou kočku", pokud opravdu chce a při výběru respektuje nejen své, ale i její potřeby. Rady, jak si vybrat kočku, najdete zde.

Finální domluva pak probíhá vždy telefonicky, na tel.č. 724 142 463. To vše proto, abychom si byli jisti, že kočička, kterou jste si u nás vybrali, bude z hlediska své povahy a potřeb co nejvíce odpovídat vašim představám (neboť každá kočka je jiná, každá má jiné potřeby a lidé se někdy domnívají, že jejich "nová" kočka bude stejná jako ta předchozí).

 

u-nadi.jpg


A teď již k samotnému předání:

Do nového domova je zvíře předáváno na základě předávacího protokolu, který vymezuje práva a povinnosti osvojitele, a s informačními materiály (informace o péči). Testování na FELV a FIV provádíme na žádost oproti úhradě.


Nový majitel se podpisem předávacího protokolu zavazuje:

  • se o zvíře dobře starat a zajistit mu vhodné podmínky ke spokojenému životu (pozor, první měsíc nesmí kočka ven a koťata až do kastrace, více zde!)
  • umožnit zástupci předávající organizace kontrolu zvířete
  • pro případ, že se o zvíře nebude moci dále starat, zvíře organizaci vrátit
  • zvíře vykastrovat, pokud je převzal nevykastrované
  • 2.-3. den po převzetí zvířete oznámit, jak se zvířeti daří. Též podat zprávu ještě zhruba během prvního měsíce pobytu v novém domově na náš email kocky.sos@seznam.cz

Při převzetí dospělé kočky (či kocoura) uhradíte od příspěvek za KASTRACI, ODČERVENÍ A VAKCINACI ve výši 1 000,- Kč

Za vakcinované a odčervené kotě zaplatíte 500,- Kč.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=P5GYGMrzRSw
A takto nějak probíhá umístění koček z našich depozit v praxi
- video je z umístění Andělky a Emily


Aktualizace: 1.2.2021

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jste skvělí

(Marketa K., 20. 1. 2024 16:48)

Dobrý den, moc se mi líbí Vaše stránky, je vidět jak moc kočičkám pomáháte a rozumíte jim. Moc Vám fandím.
PS: pokud budu uvažovat o kočičce, určitě od Vás :-)
Markéta K., Blansko

Re: Jste skvělí

(Kočky SOS, 20. 1. 2024 22:28)

Děkujeme!

Kočička

(Iva Zumrová, 15. 4. 2023 22:14)

Dobrý večer,mám zájem o kočičku Elizabeth, jsem z Brna, bydlíme v rodinném domě a máme nalezenou kočičku Ellie. Dáme kočičce krásný domov a kamarádkou. Děkuji za odpověď i z

Re: Kočička

(Kočky SOS, 15. 4. 2023 22:24)

Dobrý den,
asi jste přehlédla co je u Elizabeth napsáno. Ona nesnese žádnou kočku, je hysterická, útočí a kočku i napadne, hledá domov kde nebude žádná kočka.
Projděte si prosím nabídku znovu a vybírejte z kočiček, které hledají domov u kočičího kamaráda, je jich takových většina.

Dotaz

(Natálie Pochopová, 27. 2. 2023 10:25)

Dobrý den, ráda bych vykastrovaného kocourka, pouze samostatně, bez další kočičky. Budu upřímná, rádi bychom kocourka pro lovení myší a hrabošů na zahradě. Kocourek by měl zázemí v garáži a na zahradě, do vnitřních prostor domu by vstup neměl. Proto se chci zeptat, zda jsou tyto možnosti? Samozřejmě o zdraví kocourka bychom se starali, ale není prioritou, aby to byl domácí mazlíček, nýbrž venkovní lovec s dobrým zázemím a poskytnutím péče, kterou potřebuje. Děkuji předem za Vaši odpověď, s pozdravem Pochopová Natálie

Re: Dotaz

(Kočky SOS, 27. 2. 2023 17:33)

Paní Pochopová,
kočky, které my nabízíme v rubrice "Kočky, které čekají na nový domov" jsou kontaktní a mazlivé.

Kočku, když umísťujeme do nového domova a je to do domku, kde bude moci chodit i na zahradu, tak každopádně musí být první měsíc jen doma. Nejdříve si musí zvyknout na nové lidi a místo, aby ho pokládala za domov, jinak se z místa ztratí, často kočka i hledá cestu zpět do původního domova ... Více informací na našich stránkách v rubrice "Zásady přemístění".

My se o kočky staráme ve vlastních domácnostech, útulek funguje formou dočasných péčí a domácích depozit na několika místech. Kočky žijí s námi jako členové rodin, pohybují se po celém bytě nebo domě, na některých místech mají i možnost chodit na zahradu, jinde mají zasíťované balkony nebo voliéry.
A vy byste ji na ten měsíc zvykání zavřela v garáži.
Když zavřete v garáži takovou kočku, která se ráda mazlí, ráda je ve vaší přítomnosti, je zvyklá žít s lidmi a v rodině, tak se tam bude cítit opuštěná, nebude jí rozhodně stačit, že tam každý den zajdete. Budete tam plakat a snažit se dostat ven. A už vůbec nevím, jak byste v takovém případě s kočkou navázala vztah, aby měla vaši důvěru a po vypuštění zůstala u vás ... Upřímně - my vám na takové místo mazlivou kočku nedáme.

Pak jsou tady ty druhé kočky - plaché.
Tyto vlastnosti jsou vrozené po jednom z rodičů, takže pokud si někdo myslí, že se plachá kočka dá "ochočit", zvykne si - není to pravda.
U těchto koček, když nám je někdo nahlásí se postupuje tak, že se odchytnou pomocí sklopce ke kastraci, aby nedocházelo k množení, jsou označeny nástřihem ucha a vždy vypuštěny zpět na místě odchytu. Tyto kočky nelze umísťovat do útulků, jednak proto, že nikdy nenajdou domov a jednak proto, že jejich "uvěznění" v uzavřeném prostoru těžce nesou, jsou ve stresu, onemocní a může dojít i ke smrti.

Přesto i v útulcích plaché kočky jsou a máme je i my.
Je to proto, že se k nám dostane třeba celý vrh koťat, která někdo najde, nevíme co z nich vyroste a přesto, že od mala krmíme stříkačkou, dokud jsou bezmocná tak to jde, ale jak rostou, jsou víc a víc ostražitější, kolem 5. měsíce se ještě podaří je odchytnout ke kastraci a pak už se k nim nepřiblížíte. Přestože žijí s námi v bytě, dobře vychází s ostatními kočkami, člověku se obloukem vyhýbají. U nás na webu je nenabízíme, jsou v rubrice "Kočky žijící trvale u nás":
Většině těchto koček by se chytání myšek, svobodný život, který nabízíte líbil.
Jenže.

Jenže je tu velký problém s jejich přemístěním. Změna těmto bázlivým kočkám způsobuje velký strach a stres, mohou i přestat přijímat potravu ...
Část plachých koček, které s námi žijí v bytech venku ani nikdy nebyla, narodila se tu nebo přišla jako koťata ...
V některých depozitech, kde je u domu zahrada, mají volný přístup ven, tyto kočky kromě toho že s jejich přemístěním je docela potíž, jsou velmi vázané na druhé kočky, žijí i venku ve skupinách a jsou nevhodné jako jedináčci.

Ideální by bylo, kdyby se vám tam některá kočka tzv. "přitoulala", když si opuštěná kočka sama takové místo vybere a vy ji začnete krmit, zůstane u vás, odpadne jakékoliv přemísťování, zvykání si, stačí kastrovat ... :-)
Některé kočce tak pomůžete k lepšímu životu.

FELV, FIV, FIP

(Roman, 27. 7. 2020 16:47)

Dobrý den, mohl bych se zeptat, jak je to u Vas s testovanim kocicek na tyto 3 nemoci, resp. jake je riziko, ze bych kocickou od Vas nakazil sve stavajici. Dekuji

Re: FELV, FIV, FIP

(Kočky SOS Hodonín, 27. 7. 2020 17:45)

Dobrý den,
jak je výše uvedeno, poplatek 900 Kč je za kastraci, očkování a odčervení.
Na FIP se netestuje, ale pokud zájemce o kočku požaduje testy na FELV a FIV, není problém a oproti úhradě kočku vždy necháme natestovat.
Toto testování však není povinné a zákon ho útulkům neukládá.

Osvojení kocourka

(Julie Košková, 5. 1. 2020 13:34)

Dobrý den,

ráda bych osvojila kocourka Palečka.
Prosím o informace.
Můj email:juliefritzova@gmail.com

Děkuji a krásný den.
Julie Košková

Re: Osvojení kocourka

(Kočky SOS, 5. 1. 2020 14:35)

Paleček je v rubrice "Přednabídka"
Tady jsou kočky, které už jsme přijali, ale zatím nejsou připraveny na odchod do nového domova.

Paleček se k nám dostal maličký, oslabený, ve velmi špatném stavu a je zatím opakovaně nemocný, momentálně bere antibiotika.
Kočky, které už mohou do nového domova, najdete v této rubrice:
https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/kocky--ktere-cekaji-na-novy-domov/

získání kočičky

(Burysková, 28. 11. 2016 20:12)

Dobrý den, moc ráda bych si u vas vybrala kočičku, především proto, že si momentálně nemohu dovolit žádné finanční náklady na její pořízení někde z chovné stanice. Podle toho, co jsem si přečetla na vašich stránkách to ale vypadá, že i od vás bych si kočku musela koupit za 750k - jak to je? Myslela jsem si, že z útulku si ji můžu vzít bezplatně.
Děkuji za odpovězení, Burysková.

Re: získání kočičky

(Kočky SOS, 28. 11. 2016 21:46)

Paní Burysková, jak by mohla být kočka zadarmo? Od nás dostanete kočku kastrovanou, odčervenou a očkovanou. Kdo si myslíte, že to zaplatí? Navíc, každá kočka, než najde nový domov, u nás nějakou dobu žije - to znamená, že potřebuje krmivo, stelivo, a pokud onemocní, tak i léky. Takže částka 750,- Kč je pouhý zlomek toho, co do kočky vložíme. Pokud se vám tato částka zdá vysoká, zkuste také propočítat, zda si vůbec kočičku můžete dovolit - denně krmivo, stelivo, když onemocní, tak veterinář - spočítejte si, zda vám to váš rozpočet umožňuje, kočka je závazek i na 15 let.

Re: získání kočičky

(Zuzana Kreizlová, 22. 8. 2017 17:12)

Já bych se na to možná zkusila podívat z jiného úhlu pohledu. Dejme tomu, že si vezmu kočku z ulice. Nebudu znát její povahu, nebudu vědět, jestli nemá nějakou nemoc, nebudu vědět, jestli mi třeba nebude čůrat všude po bytě, jestli nebude agresivní na jiná zvířata a na lidi, třeba na malé děti... Tuhle kočku z ulice budu muset nechat prohlédnout (protože nevím, jestli není nemocná, nepotřebuje speciální péči nebo nemůže nakazit jiná zvířata v domácnosti), odčervit (protože nechci, aby zvracela červíky a bolelo ji bříško), kastrovat, protože projevy kočičí říje se v bytě fakt nedají dlouhodobě snášet, navíc kočička trpí, venkovní kočka bude mít několikrát ročně koťata a nekastrovaný venkovní kocour pravděpodobně brzo skončí pod autem. Venkovní kočku také očkovat. To znamená, že do kočky, o které nic nevím, budu muset investovat cca 500 za prohlídku (pokud bude bez problémů), 350 za očkování, 600 za kvalitní odčervení a 1400 za kastraci. To v součtu dělá 2850 Kč plus čas potřebný na návštěvy veterináře. Na druhou stranu, když si vezmu kočičku z kočičího domova, zaplatím 750 Kč za to, že je odčervená, očkovaná a kastrovaná. Neplatím tedy za kočku - nekupuju ji - ale za péči, které se jí dostalo, a to skoro čtyřikrát méně, než bych platila běžně u veterináře. Kromě toho ušetřím čas, který bych strávila chozením k veterináři kvůli těmhle základním věcem. Když se nad tím člověk trochu zamyslí, tak mu dojde, že to není snaha na někom vydělat. Naopak, poplatek 750 Kč je úhradou jen části nákladů na péči o kočičku, přičemž za čas, který jí věnovali, náklady třeba na krmení a stelivo nebo léčení dalších problémů, a za to, že víte, jakou kočičku si berete domů, nechtějí lidé z kočičího domova vůbec nic. Je to od nich opravdu nesobecké a vstřícné a věřím, že každý člověk, který umí počítat a férově se nad tím zamyslet, uzná, že příspěvek na péči o kočičku není rozhodně přemrštěný.

Zoro

(Alice, 22. 1. 2016 19:35)

Dobrý den, měla bych zájem o vašeho kocourka Zora. Je prosím tento kocourek ještě bez domova nebo už našel rodinku?
Děkuji moc
Alice Kozlová

Re: Zoro

(Kočky SOS, 22. 1. 2016 20:13)

Zoro na svůj domov stále čeká, v případě zájmu volejte p. Tomalové na tel.:724 142 463, děkujeme.

Kastrovat?!

(Jana, 31. 7. 2012 18:32)

Tak máme si vybrat kočku a respektovat její potřeby, ale potom ji okamžitě vykastrovat.
To je trochu proti logice i přírodě. Už to kotě od vás nechci....

Re: Kastrovat?!

(Kočky SOS, Petra, 31. 7. 2012 19:32)

Ale no tak Jano.. přemýšlejte trochu. Co byste dělala s koťaty, která by se Vaší kočce bez kastrace každý rok rodila? A s koťaty těchto koťat a tak dál? Množily by se Vám geometrickou řadou... Dennodenně musíme řešit takové případy, co s nechtěnými kočkami, koťaty od lidí, kteří z různých důvodů své kočky nevykastrovali, a teď nevědí, co s kočičí kolonií, kterou u baráku najednou mají. O přeplněných útulcích ani nemluvě.

Re: Kastrovat?!

(luciaB, 6. 12. 2012 21:19)

A okrem ineho, chcelo by sa ti pocuvat a pozorovat svoju macku v ruji? Ja som si to uzila...a ta moja bola este ticha a kludna v porovnani z mackou jednej pani, ktorej vyskocila z okna za kocurom...Ja som tyzden pocuvala skuvinanie a "trrrrrr trrrrr" a vystrceny zadok a nepricetny pohlad...To by si jej urobila? Moja macka zila v byte a von nechodila, ale ajtak som ju nechala v lete sterilizovat. Odvtedy je kludna, viac kamaradska...predtym sa tvarila aj mimo ruju, ako taka frndolina...Sama pochadza od poulicnej macky... narodila sa v jednom z najhorsich podchodov v Bratislave, ako som neskor zistila, lebo mesiac na to som tade zase isla a vo dverach takej dakej technickej miestnosti stalo malicke maciatko, uplne ako moja macka a volalo mamu...Ale uslo predomnou. Som si ista, ze keby som tu macku odtial vtedy nevzala, bolo by uz davno po nej. Takto mam doma, teraz trochu tucnu kamosku! Odvtedy pribudli dvaja Kocurkovia. Jeden darovany, byvaly plemenny kocur, ktoreho u chovatelky druhe macky bili. A tretieho som kupila v Prahe. Ti dvaja kocurkovia su Orientalni. Obaja su sterilizovani. Vseci dokopy su strasni kamaradi!Uz aj maly kocurik mi totiz zacal spievat a cikal na vsetko...najprv len tak trosicku frk frk, ale neskor stale viac a viac a za chvilku to bolo dost citit...a odnasali si to aj veci...rozne dokumenty, monitor od pocitaca....Nic sa nedalo robit. Inak kocurko bol len jeden den malatny a na druhy den bol ako predtym. Podla mna si nicoho ani nevsimol..

Re: Kastrovat?!

(marta zareen, 24. 10. 2013 7:04)

Dobrý den paní Jano.I já jsem měla odmítavý postoj ke kastraci koček ale teď, když se kolem sebe opravdu dívám a vidím i ty zatoulané kočiky, které domov hledají, změnila jsem názor.
Osobně jsem se už čtyřikrát obrátila na SOS kočky s žádostí o umístnění kočičky, která byla v nesnázích a vždy ji SOS přijaly a zachránily jí život. A tak se nedivím jejich stanovisku, protože s dalšími nechtěnými koťátky se jim množí starosti, protože musí umět sehnat peníze na ošetření, krmivo,....
Možná místo kritiky jim můžete nabídnout pomoc při hledání umístnění pro kočičky, sponzorů,...nápadů jak zmírnit tlak, který je na ně vyvíjen.
Za nimi je vidět opravdová práce pro to, aby se po světě netoulaly kočky, které se o sebe nedokáží postarat. Některé kočičky žijící volně to umí, ale SOS pomáhá těm, které to neumí.
I já jsem se kdysi pohádala s paní z SOS ohledně svého nevykastrovaného kocoura.
Pokud Vám také jde o to, aby bylo méně bezprizorních koček, je lepší něco konkrétního udělat, než jen kritizovat, jak to ten druhý dělá špatně.
Já se tomu také začínám učit.
Tu poslední větu neberte jako posuzování, ale jako výzvu.
Věřím, že Vám se to podaří. Marta Zareen

Osvojení - zamítnuto?

(Zájemkyně, 15. 3. 2013 13:48)

Dobrý den,
i přes náš velký zájem o kotě z Vašeho depozita jsme byli stručně a velmi stroze odmítnuti s tím, že ochočená koťata si lze vzít pouze dvě a jen dovnitř domu či bytu, nikoli na zahrádku a dvůr, byť s možností teplého přístřešku a občasným pobytem uvnitř domu.
Vámi nahoře avizovaná "radost z každého zájemce o kočku" by podle mého názoru měla vypadat jinak, než asi 2 minutový - podotýkám dost nepříjemný - telefonát plný výčitek, proč nemůžeme mít kočku doma a budeme ji "trápit nešťastnou" venku.
Tento příspěvek má za cíl navrhnout Vám zvážení Vašeho postoje k lidem, kteří chtějí skutečně pomoci zvířatům bez domova a lidského kamaráda, jsou ochotni splnit veškeré Vaše podmínky k jejich odběru a těší se na to, že tímto krokem pomůžou jedné osamělé kočičí duši a najdou si skvělého parťáka, ovšem i přesto jsou rázně odmítnuti.
Máte vážně zájem pomáhat všem kočkám k nalezení vhodného domova? A není Váš názor, že kotě umístěné v domku se zahrádkou se psím kamarádem a pečující rodinou bude nešťastné, tudíž jej raději zanecháte v aktuálně přeplněném útulku, ryze subjektivní a poněkud sobecký?