Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vybrali jste si u nás kočičku?

Výborně!

Co tedy dělat, když se rozhodnete, že některému z našich svěřenců dáte nový domov?

Zavolejte nám nebo napište jaký domov nabízíte na email kocky.sos@seznam.cz

  • do jakého prostředí kočička půjde, zda bude jen v bytě (jak velkém) nebo bude moci i chodit ven
  • bude-li mít u vás nějakého zvířecího kamaráda, zda máte další kočky nebo pejska
  • jak dlouho trávíte čas mimo domov, kolik vás je, zda už máte rodinu, děti ... atd.
  • jestli jste už kočku někdy měli a jakou kočku si představujete a co od ní očekáváte

Věřte tomu, že všechny tyto informace jsou moc důležité a jde o to, aby byla spokojená kočka tak i její majitel. Stejně jako každý člověk žije trochu jinak, tak i kočky mají rozdílné životní režimy, a každé vyhovuje něco jiného. A to je dobře, neboť každý má šanci najít si tu "svou kočku", pokud opravdu chce a při výběru respektuje nejen své, ale i její potřeby. Rady, jak si vybrat kočku, najdete zde.

Finální domluva pak probíhá vždy telefonicky, na tel.č. 724 142 463. To vše proto, abychom si byli jisti, že kočička, kterou jste si u nás vybrali, bude z hlediska své povahy a potřeb co nejvíce odpovídat vašim představám (neboť každá kočka je jiná, každá má jiné potřeby a lidé se někdy domnívají, že jejich "nová" kočka bude stejná jako ta předchozí).

 

u-nadi.jpg


A teď již k samotnému předání:

Do nového domova je zvíře předáváno na základě předávacího protokolu, který vymezuje práva a povinnosti osvojitele, a s informačními materiály (informace o péči). Testování na FELV a FIV provádíme na žádost oproti úhradě.


Nový majitel se podpisem předávacího protokolu zavazuje:

  • se o zvíře dobře starat a zajistit mu vhodné podmínky ke spokojenému životu (pozor, první měsíc nesmí kočka ven a koťata až do kastrace, více zde!)
  • umožnit zástupci předávající organizace kontrolu zvířete
  • pro případ, že se o zvíře nebude moci dále starat, zvíře organizaci vrátit
  • zvíře vykastrovat, pokud je převzal nevykastrované
  • 2.-3. den po převzetí zvířete oznámit, jak se zvířeti daří. Též podat zprávu ještě zhruba během prvního měsíce pobytu v novém domově na náš email kocky.sos@seznam.cz

Při převzetí dospělé kočky (či kocoura) uhradíte od příspěvek za KASTRACI, ODČERVENÍ A VAKCINACI ve výši 1 000,- Kč

Za vakcinované a odčervené kotě zaplatíte 500,- Kč.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=P5GYGMrzRSw
A takto nějak probíhá umístění koček z našich depozit v praxi
- video je z umístění Andělky a Emily


Aktualizace: 1.2.2021

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Osvojení - zamítnuto?

(Iveta, 30. 3. 2013 10:38)

Zajímavé. Já mám kočiček z Kočky SOS více, nikdo na mě nepříjemný nebyl, dokonce mi nabídli pomoc, sami od sebe, když jsme měli nemocného kocourka. Kočičky mám doma a naopak mě milá paní z depozita řekla, že mám pouštět kočiku na zahradu, což jsme nechtěla já. I když bydlíme na velmi vedlejší ulici, už mi dvě kočičky srazilo auto.
Kočičku jsem si nechala doporučit, paní z útulku je znají a ví, co je pro kterou kočičku vhodné... koneckonců některé nabízí pouze do venkovního výběhu??
Takže této výtce opravdu nerozumím.

Re: Osvojení - zamítnuto?

(Iveta, 30. 3. 2013 10:41)

Zajímavé. Já mám kočiček z Kočky SOS více, nikdo na mě nepříjemný nebyl, dokonce mi nabídli pomoc, sami od sebe, když jsme měli nemocného kocourka. Kočičky mám doma a naopak mě milá paní z depozita řekla, že mám pouštět kočiku na zahradu, což jsme nechtěla já. I když bydlíme na velmi vedlejší ulici, už mi dvě kočičky srazilo auto.
Kočičku jsem si nechala doporučit, paní z útulku je znají a ví, co je pro kterou kočičku vhodné... koneckonců některé nabízí pouze do venkovního výběhu??
Takže této výtce opravdu nerozumím.

Re: Osvojení - zamítnuto?

(Eva Lukešová, 4. 4. 2013 22:19)

Dobrý den zájemkyně, pokud jste neuvedla své jméno ani Vás jinak oslovit nemůžu.Je mi líto,že jste pochopila špatně naši snahu umístit kočku ,kocoura či kotě(kotata) dle jeho potřeb, povahy a situace do konkrétního domova. Možná jste se cítila trošku nepochopená,že pokud máte zájem dát zvířátku domov můžeme být rádi. Ale opravdu se snažíme umístit určité zvíře a rozhovor a případná návštěva jsou důležité,aby nedošlo k tomu,že si vyberete špatnou kočku, která nemá povahu po prostředí do kterého má být umístěna. Taktéž je důležité pokud je kočka zvyklá na určitý stereotyp případně svého kamaráda je dobré umístit ji s ním. Je mi líto,že jste u nás nepochodila a cítíte zklamání.Kočkám pomáháme jak nejlíp umíme, děláme to ve svém volnu a při zaměstnání po nikom nic nechceme. Takže řeči,že si kočku raději necháme v přeplněném útulku než je umístíme nejsou na místě. radši si ověříme kam jde než ji stresovat k někomu umístit a pak ji člověk vrátí pokud se kočička neprojevuje jak čekal případně jsou s ní problémy. Proto je důležité na 1.místě potřeba kočky!
členka sdružení Eva Lukešová

kočka vykastrovaná

(františek, 19. 3. 2012 9:04)

Prosím o sdělení kde Vámi uváděné kočičky a kocoury můžeme vidět.
Děkuji.
Meil - fanousves@centrum.cz

Re: kočka vykastrovaná

(Kočky SOS, Petra, 19. 3. 2012 9:18)

Kočky máme v našich depozitech - soukromých bytech. Nesdělujeme proto veřejně adresu ani nemáme klasické otvírací doby. Zavolejte prosím paní Tomalové na tel.č. 724 142 463, ona s Vámi probere, která kočka by pro Vás byla vhodná a podle toho s Vámi domluví návštěvu u nás. Děkujeme za zájem a pochopení!:)

ach jo

(Linda, 25. 5. 2010 11:32)

??! Opravdu nerozumím těm lidem, kteří tu píší názory, že poplatek je vysoký. Ten poplatek je minimum. Já když jsem svoje kočky nechávala poprvé očkovat tak to bylo 3x400Kč. Kastrace mě stála 800Kč. Opravdu Vám tedy poplatek 750kč za naočkovanou, odčervenou, a kastrovanou kočičku přijde hodně? Asi to berete tak že je to kočka z útulku, tak by jí měli dát zadarmo a být rádi, že se jich někdo ujme. Ale tak to není, ti lidé (útulek, nebo ty co u nich kočičky bydlí doma-dobrovolníci, než se pro ně najde domov)do nich investují několikanásobek toho kolik je poplatek. Pokud odečtu krmnení a stelivo, tak pokud najdou kočičku hodně nemocnou tak jen ta léčba stojí dost majlat, a utulek opravdu nedisponuje milionama a navíc veterinář stojí opravdu velké peníze. Měli byste být rádi, že si odvážíte do domu kočičku, naučenou na wc, zdravou a ještě si můžete vybrat dle povahy, vzhledu a věku. Pokud nechcete aby Vám kočička utíkala, tak jí mějte pouze v bytě, pokud ta kočička vysloveně nepotřebuje výběh,což Vám lidé v útulku poradí. Je opravdu otřesné, když si někdo myslí, že útulek by měl být rád když si kočku někdo vezme a zadarmo a ne ještě chtít peníze. To je mi ale uroven. Stejně očkování a odčervení a předpokladam i kastraci pokud čičí neni s PP což asi fakt není byste podstoupili, nebo aspon doufám..tak nevim v čem je problém. Vakcinace je důležitá, HLAVNĚ pokud Vám čičí chodí ven, ale je to potřeba i když je v bytě. Ach jo, to jsou mi lidi.

Re: ach jo

(Eva, 19. 9. 2011 22:41)

Lidé, co toto napíšou, těm bych ani kočku nedala, vlastně ani křečka,pokud mu je líto dát pár stovek za komplet opečovanou kočku, tak co tedy poskytne za péči? Veterina je asi cizí slovo, odčervovací prášek je asi prášek proti žížalám a prémiové a super prémiové krmení, to je asi to, co má v Tesku na obale nakreslenou hvězdičku, že dostalo vyznamenání a jo mámo koukej, má to i mrkvičku a hrášek, no táto, není moc drahý 2kg za 50kč? Vždyť jí může zítra přejet auto.

Re: Re: ach jo

(Eva, 19. 9. 2011 22:51)

A ještě bych podotkla, že si lidi často pletou útulek (městský) a tím i z části dotovaný městem ( to z části, protože příspěvky na 1 zvíře jsou fakt mizerné) a depozitem, jako je tento, co dostává veliké prd od města a je živen z milodarů, takže pokud by měly být kočky grátis, tak doporučuji každé slečně další 3 zaměstnání k této záchranné činnosti a ve spánku brigádu, aby někteří občané byli spokojení a mohli tímto být tak chrabří a udělat dobrý skutek a vzít si od vás kočičku a možná tedy jí i dopřát toho veterináře a samozřejmě hojnou svobodu u baráku a nějakou zrzavou k fasádě by jste neměli? Ale chci přesně ten odstín :o) Bude mít venku rohlík a mlíko v zimě psí boudu, ale budeme jí mít rádi, bude se mít jako baronka, líp než u vás.

Re: Koťata

(Jana Švagerková, 30. 3. 2011 18:08)

Děkuji za radu,stačilo by nám jen jedno kotě. Doma máme hodně zvířat, určitě by se nenudilo. Můžete mi ještě napsat barvu toho koťátka? Domluvím se s manželem a ozvali bychom se. Děkuji

Kočky k osvojení

(Kočky SOS, Petra, 20. 2. 2011 8:34)

Vážení zájemci, děkujeme za Váš zájem osvojit si kočku z našeho útulku. Všechny kočky, které jsou v nabídce (v rubrice Naše kočky v Hodoníně/Chýni), jsou volné. V případě Vašeho zájmu o některou z nicht tedy prosím rovnou volejte paní Tomalové na tel.č. 724 142 463, která s Vámi domluví vše potřebné vč. návštěvy u nás. Děkujeme za pochopení.

Mefisto

(Jan Hubáček, 19. 2. 2011 23:05)

Dobrý den.
Líbí se mi kocourek Mefisto a chtěl bych vědět jestli je volný.
můj mail: jehanys@centrum.cz

Karolínka a kulíšek

(Eva Lukešová, 19. 2. 2011 12:58)

Dobrý den, měla bych zájem o tyhle kočičky. Teda respektive o jednu.Jednu už doma mám z útulku Kyjovské tlapky a chtěla bych jí pořídit kamaráda.Tak se chci informovat zda jsou volné a pokud je můžu nezávazně vidět.Díky Eva email- e.luk@seznam.cz

Adopce na dálku

(Kočky SOS, Petra, 11. 1. 2011 10:19)

Více info o adopci na dálku najdete zde: https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/Adopce-na-dalku.html

Jak si můžu osvojit kočičku na dálku?

(Míša, 11. 1. 2011 10:00)

Zajímalo by mě, jak si můžu osvojit kočičku na dálku?

Vrácení kočky

(Kočky SOS, Petra, 30. 12. 2009 9:36)

Kočku od nás nám lze samozřejmě kdykoliv vrátit, naopak to i vyžadujeme, aby byla vrácena nám a nikoliv do jiného útulku. Každopádně ale vyskytne-li se jakýkoliv problém, kontaktujte nás již v momentě, kdy tento problém nastane, a nikoliv až v okamžiku, kdy jste vyčerpali všechny možnosti a na další řešení již nemáte energii. Řada problémů totiž řešení má, i když se zdají neřešitelné.

........

(Dotaz, 30. 12. 2009 9:29)

Kdyby to vážně nešlo se o ni starat dále, můžu ji vrátit zpátky?..I když s bolavým srdcem.

odhodlání

(Petra, 29. 12. 2009 17:35)

Myslím, že poplatky, které uvádíte nejsou zcela jistě vysoké. Sama mám již dva nalezence, i když z jiného depozita na severu Moravy.

S radostí dám takové peníze za očkované a odčervené kotě, prohlédnuté veterinářem - přijde mi to jako minimum, řekla bych spíš pod minimem. Stejně bych musela k veterináři tak nebo tak, kde bych neutratila zaručeně méně.

A třeba to můžete brát jako důkaz odhodlání, že opravdu chcete dát kočičce či kocourkovi odpovídající péči a pozornost.

Mohu ujistit, že v žádném případě naše kočičáky nerozmazluju, snažím se dát jim vše, co je potřeba s nejlepším vědomím a svědomím a mohu říct, že uvedená částka je v našem případě minimální pravidelný měsíční výdaj. Každopádně jsem nikdy nelitovala a snad ani ony ne:-)

S podivem

(Iveta, 20. 11. 2009 14:53)

Ceny nejsou vůbec vysoké, paní z útulku zdaleka nechtějí po osvojitelích to, co na kočičky skutečně vynaložily! Přivezli jsme si domů kočičku čistou, vakcinovanou, odčervenou, odblešenou a kdybych si to mohla dovolit, tak bych hodným paním z útulku ještě přidala něco navíc!! To, že je někdo lakomý a nechce kočičce dopřát ani to základní pro její zdraví je holt jiná věc! Přece nebude podporovat veterináře. Možná by někteří neočkovali ani děti, aby je to nic nestálo!

????

(Piotrologo, 15. 11. 2009 20:34)

Vážené dámy,ty Vaše kočky jsou nádherné,ale ty Vaše ceny příšerné...Měli jsme v umyslu si kočičku přisvojit,ale ne za takové ceny....Zamyslete se nad tím..je to malá domů pro doktory a o vakcinaci se každý rozhodne sám..S pozdravem míru zdar.......

musí se u vás platit za psa

(sára, 7. 6. 2009 10:12)

musí se u vás platit za zvířátko?