Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prskoši jsou tři 6-7týdenní koťátka, která odchytila Městská policie v Brně. 16.9.2007 je do Kočičího ráje přivezla rodina z Brna. Je to černá kočička Xena, černý kocourek Čertík a mourovatý kocourek Kim. Dostali hned pracovní název "prskoši". Oproti očekávání jsou malincí, ale srdcem jsou to velcí bojovníci. Jejich maminka byla údajně plachá kočka. Vzhledem k věku snad nebude těžké ochočit je a zvyknout na lidskou přítomnost a hlazení:

16.9.2007:
Pozdě večer po jejich příjezdu jsem Prskoše jednoho po druhém i přes jejich odpor vytáhla z boudičky a poňuchňala a dneska ráno ten mouratý kocourek ani moc nesyčel a šel se najíst spolu s většími Kulíšky. Je legrační, jak se taková malá stvoření, kterým sotva narostly zoubky, dokážou tvářit výhrůžně a zastrašovat všechny v okolí. Sekají pacinkama a syčí jako klubko hadů, ale stejně jim to není nic platné. Když jsem je jednoho po druhém lapila a držela v náručí, choulili se do klubíčka a tiskli se ke mně ze všech sil. Xena mi dokonce olízla ruku, byli asi hodně vystresovaní a třeba se nakonec ukáže, že to ani žádní plašánci nejsou.

23.9.2007
Kimeček je skvělý, už za mnou i přijde, nechá se hladit a chovat a dokonce vrní, ale ti dva černí jsou opravdu plašánci. Xenulka je trochu odvážnější, hraje si a dovádí s Kimečkem, Čertík se drží spíš v boudičce nebo ve vrchní části. Oba dva pořád syčí, když je odchytím, nechají se pohladit, ale hodně u toho protestují a pak hned jak to jde, prchnou.

30.10.2007
Malá Xena (černá kočička z Prskošů) se pomalu začíná "otrkávat", hraje si se svým mouratým bratříčkem Kimečkem a už se nechá pohladit, chovat se ale zatím moc nechce. Druhý černý kocourek Čertík je pořád odtažitý, sice už tolik nesyčí a občas se nechá i pohladit, ale stále se schovává a prchá přede mnou. Zato malý Kim je mazel první třídy. Už se chodí i chovat, většinou společně s některým dalším kotětem, jako kdyby potřeboval ještě trošku podpořit. Ale normálně si hraje, neschovává se a nejradši mi okusuje boty a nebo, když se k němu sehnu, leze mi po zádech a za krk. Pěkně se všichni spravili, už to nejsou takové vyhubliny a taky už nejsou tak "nedojezení". Mám z nich opravdu radost.

7.10.2007:
Čertík se sice nechce chovat, ale už se nechá hladit, aniž by utíkal, hraje si se mnou a dokonce vrní!!!

19.10.2007 byli Prskoši převezeni do Hodonína.

Xena, Kim i Čert už mají nový domov. 

Aktualizace: 19.2.2009

 

Náhledy fotografií ze složky Prskoši

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář