Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. týden: 2.-6.5.2007

Akima, Amira, Arona a černou holčičku Violku nám přivezla 2.5.2007 paní, jejíž pes tři dny předtím roztrhal sousedovu kočku - jejich maminku. Koťata byla na pokraji smrti, protože od maminčiny smrti nic nejedla, ale vypadá to, že přežijí. Zlatá Limetka, která se do té doby starala o Aidu, Barta, Elzu a Liby a Benjamína, Goliáše, Kuličku a Prcka, je opět přijala. Aby se jim mohla víc věnovat, daly jsme všechna ostatní koťata do bytové voliery.

Obrazek

Všechny nadále přikrmujeme:

Obrazek Obrazek


Obrazek

Jsou ještě malincí, jejich věk jsme odhadly na cca 1 týden.

Obrazek

  Obrazek

O pár dní později nám zavolala paní, jejíž perská kočička přišla o 4 koťata, jestli bychom neměly kotě, protože její kočička má spoustu mléka. Daly jsme jí Violku - ta jediná totiž byla zdravá. Její bráškové mají nemocná očička a bály jsme se, aby oslabenou perskou kočičku, která rodila císařským řezem, nenakazili. Violka se tak stala naší nejmladší umístěnou kočičkou: 5.5.2007 byla umístěna do Prušánek. Zprávy z jejího nového domova si můžete přečíst zde.

Obrazek

Kluci se mají čile k světu a Limetka, přestože se někdy zdá, že už má všech koťat plné zuby, se o ně trpělivě stará. Omývá je ze všech stran...

Obrazek Obrazek

...a kojí a kojí a kojí.

Obrazek

Obrazek

S krmením Limetce samozřejmě dál pomáháme.

Obrazek Obrazek Obrazek

A konečně taky trochu reprezentativní fotky:

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek


6.5.2007 nám volali lidé z Bažantice, že našli na sídlišti malé asi 2týdenní koťátko. Jiná koťata ani maminku jsme v okolí nenašly. Čip putoval, jak jinak, k mamince Limetce.

Obrazek



2. týden: 7.-13.5.2007

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Akim

Obrazek



3. týden: 14.-20.5.2007

Zatímco Aida, Bart, Elza, Liby, Goliáš a Prcek už jsou v nabídce, naše nejmenší jsou ještě stále u zlaté maminky Limetky:

Obrazek

Obrazek

Akim:

Obrazek

Amir:

Obrazek

Aron:

Obrazek

Čip:

Obrazek

20.5.2007 nám paní, která v dubnu přinesla Aidu, Barta, Elzu a Liby, přinesla další kotě: šedobílého Kryšpína. Našla jej opět v krabici v lese u plotu psího útulku. Kryšpínovi je asi 10 dní, daly jsme jej k Limetce a ostatním našim nejmenším:

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek



4. týden: 21.-27.5.2007

Koťata jsme přendaly do voliéry a Limetku pustily na chvíli do bytu mezi ostatní kočky. Zpátky ke koťatům jsme ji pak už nedostaly, naštěstí se jich ale ochotně ujala Amálka, která s nimi tráví celé dny. Všechna koťata tak nyní máme pohromadě. Přes den jsou vypuštěná v pokoji a na noc je zavíráme do voliéry, aby si od nich Amálka odpočinula. Rána pak vypadají zhruba takto:

Obrazek

Akim:

Obrazek
s Čipem

Amir:

Obrazek

Aron:

Obrazek

Čip:

Obrazek Obrazek

Fotky z 16.6.2007 - Limetka a Kryšpín:

Obrazek Obrazek

20.6.2007 jsme kocourky daly do nabídky a hledáme pro ně nový domov. Čip, Kryšpín a Akim již byli umístěni, Aron a Amir na nový domov zatím ještě čekají.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

koťata

(Dagmar, 18. 5. 2007 18:36)

Limetka by za svou práci kojné zasloužila metál!ne každá kočička je ochotná odchovat cizí koťata!