Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční koncert pro Kočky SOS 2012 v Praze

13. 11. 2012

16.12.2012 se v pražském klubu Carpe Diem uskutečnil náš první pokus o kulturně-benefiční akci pro naše pražské fanoušky. Diváci byli velmi milí, atmosféra nádherná, písničky krásné, moderátor vtipný, sestava však velmi velmi komorní. Spolu s dvěma účinkujícími, dvěma organizátory a barmanem nás bylo celkem 14. I tak jsme si ale večer báječně užili a děkujeme všem zúčastněným. Výtěžek z akce činí 2330 Kč, což po úhradě za pronájem klubu činí čistý zisk ve výši 330 Kč. K výtěžku je nutno přičíst i výhru 8 000 Kč od Providentu, kterou jsme naši akci získali díky vašim hlasům. Veškeré prostředky použijeme na péči o opuštěné kočky na Hodonínsku

Děkujeme Petrovi Mašínovi za jeho krásné vystoupení, které poskytl bez nároku na honorář, a Petrovi Binderovi alias Poutníkovi Hrochovi, který nás večerem coby moderátor velmi vtipně provedl. Oba byli tak báječní, že si dokonce koupili sami vstupenku. Poutník Hroch pak daroval našemu sdružení 5 knih.

UPOUTÁVKA:
 

O PETROVI MAŠÍNOVI:
"Zjistil jsem, že místo psaní deníku může člověk skládat písničky..." - tak nějak pražský písničkář Petr Mašín vidí současnost své hudební existence. Je to takový lehce ironický bard z lidu, který ve svých písních řeší různá témata. Zpívá o prdlých holkách, které se trápí dietami ve snaze vypadat jako modelky, o frajerech v kůži, chlubících se drahými auty a baráky, o podzimních kaštanech, o tajemné dámě z lokálu, ke které si jen jednou troufne přiblížit, aby si s ní zatančil, o svém snu být hrdinou všech filmů a bojovat se zlem, o kaprovi jménem Emil, kterého rybáři chytli do svých sítí, zrovna když si namlouval svou milou, štiku Glorii, o dámách, které ve své marnivosti nevidí utrpení skrývající se za jejich kožešinovou parádou. Sám Petr se přitom moc vážně nebere, písnička Sláva je děvka hovoří za vše.

Repertoár Petra Mašína si můžete poslechnout na jeho profilu na Bandzone.

Petr Mašín, civilním zaměstnáním redaktor a grafik deníku Metro, spolupracuje již delší dobu s organizací Svoboda zvířat, pro niž pořádá Koncerty proti kožešinám. Při jednom z nich jsme se s ním seznámili i my.

VIDEA Z AKCE:


Pětiminutový sestřih z celého koncertu

Píseň Hej dámo složil Petr Mašín pro kampaň Svobody zvířat Proti srsti.

Všechna videa z akce najdete na našem kanálu youtube, fotky z akce najdete na rajčeti.

Svou účast jste mohli nezávazně vyjádřit i na Facebooku.

 

Komentáře

Přehled komentářů

dotaz

(Lena, 26. 12. 2012 11:51)

Muzu se zeptat, proc akce pro hodoninsky utulek byla v Praze? Mnoho mistnich nemelo sanci se tam dostat. Samozrejme je chvalyhodne, ze se snazite, ale nejak mi to nedava smysl. Priste by mozna bylo vhodnejsi takove akce konat v Hodonine, to by i navstevnost byla asi vetsi...

Re: dotaz

(Kočky SOS, Petra, 26. 12. 2012 12:27)

Tato akce byla pro naše pražské fanoušky. Ač jsme sdružení působící na jižní Moravě, máme totiž v Praze spoustu příznivců - podporují nás buď finančně nebo i tím, že od nás mají kočku z umisťovacích výstav, které se konají jen v Praze. Jinak všechny naše předchozí akce byly vždy na Moravě a další už se chystá - 23.2.2013 vystoupí v Lázních Hodonín Karel Gott Revival Morava. Jste srdečně zvána.

kočky

(Petra, 16. 11. 2012 9:26)

Kočky jsou nejlepší.
Jsou mazlivé a přítulné bobmastika.