Jdi na obsah Jdi na menu
 


Očko 02

8. 3. 2024

20230813_180630a.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2017
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

13.12.2022 - Kocurek žil douhodobě na ulici v Mikulčicích, asi ho někdo krmil nebo znal krmná místa pro plašany, není vyhublý. Má však problém s oběma očima. Zvýšeným nitroočním tlakem vznikl glaukom, došlo k luxaci (změny polohy) čočky a zánětu. Kocourek se léčí na specializované oční klinice v Brně u MVDr. Trnkové, kapeme do očí, ale prognóza je nejistá a hrozí ztráta zraku. 24.1.2023 - Na doporučení ošetřující veterinářky jsme dnes byli s Očkem až v Pardubicích u MVDr. Beránka na laserovém ošetření, které by mělo celý proces zpomalit. Ošetření laserem stálo 7 181 Kč a pokud byste chtěli Očkovi přispět, budeme rádi. U příspěvku najdete QR kód a nebo číslo našeho transparentního účtu je 2600773655/2010, do poznámky OČKO. Děkujeme! 30.1.2023 - ČÁSTKA BYLA VYBRÁNA, MOC VŠEM DĚKUJEME!
2.6.2023 - Kocour Očko naléhavě potřebuje nový domov! Očko je po laserovém ošetření obou očí, špatně vidí a pravděpodobně oslepne. Ale to mu nepřekáží v tom, aby se těšil ze života, k člověku je úžasně mazlivý a kontaktní. Bohužel, tím jak špatně vidí, nedokáže dobře rozlišit "kočičí řeč" a ve skupině koček se cítí nejistě, mnohé situace řeší agresí a napadáním koček. Situace je v dočasné péči napjatá a naléhavě pro Očka hledáme domov, kde by byl jedináček (bez koček i psů). Po čase až si zvykne, může i na zahrádku nebo dvorek, ale určitě se spokojí i s bezpečným zasíťovaným balkónem, kde by mohl být na vzduchu, na sluníčku. Najde se někdo, kdo dá Očkovi domov?

ocko-8.3.2024.jpg8.3.2024 - Očkovi se domov najít nepodařilo a tak byl vloni na podzim na zkoušku přemístěn k paní Lucii, do domku v Mikulčicích, kde sice jsou tři kočky, ale tři je podstatně méně než desítky dalších koček ... ze začátku to nevypadalo ideálně, Očko si nerozuměl s jedním z kocourů, ale během několika měsíců se situace uklidnila natolik, že jsme se dohodli, že tady Očko zůstane. Z finančních důvodů však stále zůstává v naší péči. Děkujeme paní Věře Kubů za jeho podporu.

Další fotky zde.

Očko je adoptován na dálku - na krmivo mu přispívá Věra Kubů. Děkujeme!

Očko je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívá Věra Kubů. Děkujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář