Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh Dafinky

7. 3. 2015

Dobrý den dvou a čtyřnohé hodonínské kočky,
náhodou jsem narazila na Vaše stránky a moc mě zaujal příběh kocourka Splita.
Mám totiž podobný zážitek z loňské dovolené v Bulharsku. Nechci Vás připravovat o čas, kterého při Vaší úžasné práci určitě nemáte nazbyt, ale ráda bych se podělila o příběh naší Dafinky.
1a.jpg
Jako každý večer jsme s přítelem šli na procházku po pobřeží a zaslechli jsme mňoukání a naříkání, ale už bylo hodně šero a mezi velké balvany se bez světla jít nedalo. Volala jsem, čičinkovala,ale ,,Bulharka" mi nerozuměla. :-(  Tak jme pádili na privat pro baterku a cestou zpátky koupili salám a vydali se na lov. Trochu krve z našich kotníků a kolen vyteklo, ale po hodině snažení a pobavení kolemjdoucích (samozřejmě nám nikdo nepomohl) jsme micinu vytáhli. Byla malinká,mokrá a příšerně smrděla. Ty blechy, co měla v kožichu nám prozatím tajila. Slupla kousek salámu, vůbec se nás nebála a tvářila se jako že už půjdem domů. Tak jsme šli.:-) Doma se nechala osprchovat a odhalila jsem její zoo v kožíšku, ale stejně jí to nezabránilo usídlit se u nás v posteli. Ráno jsme se dohodli s bytnou, že si ji můžem nechat na pokoji a poradila nám, kde najdem veterinu. Řekli jsme si, že kočičku necháme odblešit, naočkovat, trošku ji vykrmíme (zbývalo nám 10 dní do konce dovolené) a co bude dál jsme nechtěli ani domýšlet. Riskovat,že nám kočičku seberou na hranicích a někde jí tam vypustí jsem nechtěla.  Srbsko není v unii a kontrola na Maďarských hranicích je vždy šílená.:-((
2a.jpgAle úžasná pani veterinářka nám pomohla, číču očipovala, malinko poupravila údaje do očkovacího průkazu a nic nebránilo v cestě do Čech. Pani doktorka se jmenovala Dafinela, tak máme Dafinku. Půlku dovolené jsme strávili pipláním a zařizováním kolem koťátka, ale teď máme doma krásnou desetiměsíční slečnu. Do Primorska jezdíme už 10 let, ale tohle byla moje nejhezčí dovolená. Naše tři kočičky, které už jsme měli doma (také různě posbírané na ulici) jsou prima, bez problémů Dafču přijaly, ani jazyková bariéra jim nedělala problém.;-) Vůbec nelituji,že jsem místo do kabelky nebo nějakého zbytečného hadříku zainvestovala do jednoho chlupatého kožíšku.:-):-)
Přikládám pár fotek kde jsme Dafču našli a jak byla malá a jak si žije teď v naší kočičí smečce.

Přeji Vám krásný den,  3a.jpg
kočičkám nové a hlavně šťastné domovy
a máte můj obdiv a úctu.
Moc děkuji za Vaši práci.
Sam

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář