Jdi na obsah Jdi na menu
 


Afrodita (nyní Pralinka)

11. 11. 2012

img_1530.jpg Želvovinovou Afroditu a její dvě sestřičky jsme 15.8.2012 přijaly od paní, která nenechala vykastrovat své kočky a koťata se jí nedařilo umístit. Kočky jsou již vykastrované, koťata jsme převezly k nám. Afrodita je milá a hravá, svůj čas tráví nejraději se svými sourozenci, je tedy vhodná pouze do domácnosti, kde již nějaké zvířátko je, popř. je možné si ji osvojit spolu s některým dalším kotětem od nás. Nový domov našla díky umisťovací Výstavě pro kočku - 11.11.2012 byla umístěna do Kladna do domku se zahrádkou ke 2leté kočce Fidorce.

Fotky Afrodity z doby jejího pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

11.11.2012:
Dobrý den,
tak kočička Afrodita, nyní Pralinka, si mě bez problémů ihned adoptovala, olizuje mě, vrní, byla to asi láska na první pohled. Moje Fidorka se od ní drží dál a vrčí a syčí, tak snad se holky skamarádí. Jsou obě úžasné. Už byla na záchodě a olízala tu kapsičku od vás. Teď si hraje s myškami, co tu mám (mám tu hopíky a chrastící myšky a papíry s rolničkou...), našla si místo pod pracovním stolem v regálu, tak jsem jí tam dala ošatku, má v ní miminkovskou deku ze sekáče, to se jí líbí, vlezla si do ní a vrněla. Granulky jsem jí dala dovnitř, to se začala cpát, venku neměla asi pocit bezpečí ještě, tak si nedošla, i když je má normálně k dispozici. Teď si odpočinula a před chvilkou začala lítat po kuchyni, takže asi dobré. Má kočka je se mnou v prvním patře, ona v přízemí, tak se doufám potkají a budou si zvykat pomalu. Napíšu vám, jak se to vyvíjí.

12.11.2012:
Dobrý večer, takže vaše kočička je tu neskonale šťastná, vrní a ovládla celý dům. jenže moje kočka se jí bojí a nežere. Tak to mě hodně překvapilo. Je dvakrát větší- jsem z toho trochu na nervy. Dokonce jsem jí koupila kuřecí řízek- syrový a ani se ho nedotkla. Vrčí a syčí na sebe. Ta od vás ji včera vyhnala ode mě z pokoje, kde se mnou spí v posteli a lehla si místo ní..... Zajímavé. To jsem ještě nikdy neměla.

14.11.2012:
Pralinka je úžasná, leze mi tu po trámech jako veverka, jen měla po kysané smetánce trochu průjem. Nesnáší asi zavřené dveře, pořád mi škrábe na dveře od koupelny, snaží se tam dostat. Jinak topíme zespoda, tak je všude otevřeno. Fidorku se snažím víc držet doma. Už na sebe tak nevrčí jako první den. Jen bych chtěla, aby normálně jedly.
Obě.

Měla jsem častěji takhle kočky a třeba Rohlík přijal Fidorku úplně bez námitek. Hned. Žádný kocour mi neodmítal jíst, když přišel nováček. Spolu si to vyřídili a bylo. Tak jsem se bála, ale vypadá to už líp.

18.11.2012:
Dobrý den,
tak dva dny už kočičky normálně jí. Dneska se dokonce dotkly čumáčky, i když Fidorka si dává od Pralinky odstup, když za ní leze, tak jí dá pohlavek nebo zasyčí. pralinka se opravdu diplomaticky snaží skamarádit, doufám, že to už brzo bude. Je úžasná! mazlivá, hravá a dokáže to, co žádná kočka u nás před ní ne. Jsem moc ráda, že si mě na výstavě našla. Koupila jsem jí podle vaší rady konzervu v DM- ani se jí nedotkla- msuela jsem jí dát sousední kočce, kočičí mlíčko- také neprojevila zájem, tvaroh jedna, po kysance měla průjem. Koupila jsem jí granule Royla pro její věk, dopadlo to tak, že je žere Fidorka a ona baští ty její.

2.12.2012:
Dobrý večer,
tak Pralinka (u vás Afrodita) si už tři dny hraje s Fidorkou - nakonec ji ukecala. Dneska byla poprvé venku a moc si to užívala (hlavně jí zajímaly sýkorky u krmítka a jinak ve všem napodobovala Fidorku) Je to moc milá mazlivá kočička, jsem ráda, že od cizích si zachovává odstup. A je neuvěřitelně mrštná a zdatná (vylezla mi až ke stropu, což žádná z našich koček dosud nedokázala, přitahuje se za ruce k otvoru ve zdi,a by viděla, co v něm je, vytahuje z košů a kýblů odpadky a roznáší je po celém bytě- i když hraček tady má plno...) A krásně se tulí a mazlí. Jen je tak trochu na jídlo, nestačí jí jen granulky, i když výběrové, dožaduje se mňoukáním něčeho víc, žebrá u stolu, když jíme, a leze Fidorce do misky, i když ve své má totéž a dost... to se ale časem zlepší, až pochopí, ež o jídlo nemusí tady bojovat.
Tak až budete mít čas, přijeďte se podívat, jak se tu holkám daří.

10.12.2012:
Dobrý den,
už jí Fidorka myla ouška a honily se spolu venku. Je také dobré, že se cizích bojí, zachovává si odstup a se mnou se mazlí.(i když včera nešla domů, i když jí sousedka pouštěla (byla jsem pryč) a tak čekala 4 hodiny venku,a lůe má tam zateplené pelíšky)
I když všichni ji tady obdivují.


27.4.2013
Dobrý den,
tak jsem čekala, že se stavíte, ale času je málo, vím. Pralinka je spokojená, potrpí si na jídlo, zvykla si už, že každá kočička má svou misku a nemusí tedy o jídlo bojovat, že hlad není. Jídlo si užívá,a má speciální způsob, jak Fidorku tělem blokovat, aby byla u misky první. Je zvláštně lekavá. Mazlí se (dala mi zabrat po návratu z dovolené- trvalo tři týdny, než se zase začala mazlit tak jako před mým odjezdem.), ale když jdu a chci jí během dne pohladit- venku, vevnitř...tak v panice prchá. Na lidi, co k nám chodí ,si postupně zvyká. K někomu jde hned, k někomu sejde po chvíli a někomu se vůbec neukáže. Má zvláštní způsob, jak mi upozorní, že za dveřmi je Fidorka a chce otevřít, Fidorka zase na ní čeká a zve jí, at jde s ní blbnout ven. Pralinka si užívá travy, střechy, vrby na lezení, zahrádky a chodí po území, které jí ukázala Fidorka.Nevím, jak roste sestřička Pralinky, ale Pralinka se mi zdá veliká. Je stejně dlouhá jako pětiletá Fidorka, jen o maličko menši. Je to milá kočička, škoda, že nezvládnu kočiček víc,. je mi vždycky líto tečh, které ještě v depozitech čekají. Vzala bych všechny, kdyby to šlo. Zítra budeme odčervovat- dneska jsem jim byla u veterináře pro
obojky a přeparát na kůži.Máte u nás ještě tu přepravku, jestli ji hledáte.
Magda


27.12.2013
Dobrý den,
několikrát jsem se pokoušela poslat zprávu o Pralince a fotky , ale vracelo se mi to nazpět, tak zkouším mail, jestli tentokrát již funguje. Přeji vám i kočičkám hodně štěstí při hledání nového domova. Nám Pralinka přináší jen radost a neustále si připomínáme , a jaké štěstí jsme měli, když jsme se díky vám našli.

18.1.2014
Dobrý den,
hlásíme se z Kladna. posílám fotky Pralinky, teď to byl rok, co přišla k nám domů, ale moc se fotit nenechá- je pořád v pohybu.
Konečně jsme dospěly k okamžiku, kdy v panice neprchá před každou návštěvou- zdálky si jí prověří a pak přijde blíž. Mám radost. Také ví, že jídla je dost, tak se nesnaží zoufale odstrčit při krmení Fidorku, ví, že na ní přijde řada.
Miluje mandle, oříšky, pesto, sojové mléko, konzervičky Hills a syrové masíčko a vyleze na hladký sloup a na takové místa, která kočky před ní nezdolaly. Jen jí neleze do palice, že do květníku na záchod ne. Jinak je zlatá. Mazlivá, pracuje se mnou u počítače, zahřívá mě pod peřinou, ve dne lítá po zahradě.
Jsem moc ráda, že si mě na výstavě vybrala - jen v létě se nám ztratila, vylepila jsem plakáty, prochodila jsem noc a volala jí a pak, kdy už jsem po třech dnech ztrácela naději na jednou zaslechnu z okna její mňoukání, jdu ji otevřít- no napovídala toho, držela se doma - zřejmě byla hodně vyděšená a hlavně te´d je vděčná, že je doma.
Nevím proč obě s Fidorkou tvrdohlavě vynechávají pelíšky a leží všude jinde.
Jo naučila se od Fidroky chodit naproti k sousedům a zdálky zdraví.
Až pojedete do Kladna, určitě se ozvěte. Je z ní pořádná kočka s nádhernou srstí. Pozorují ji i sousedé a vyprávějí mi co zase na střeše dělala.
Dodatek: ještě jsme se zapomněly pochlubit - Pralinka v létě odněkud nosila myšky - společně s Fidorkou, bohužel umí chytit i ptáčky, ale říkám si, že to je přirozený přírodní výběr. Už si nehraje s papírky, ale má ráda, když jí házím granulky a ona je loví.

pralinka200.jpg10.1.2017
V listopadu to byly 4 roky co má Pralinka domov.

 

 

Další fotky najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasná kočička

(Daniela, 29. 12. 2013 12:30)

je tato Pralinka a její rodina dozajista také.
Přeji ze srdce jen stálé zdraví jí, a celé její rodině a dlouhá,šťastná léta naplněná láskou a klidem.
Pěkný pozdrav z Milotic u Kyjova posílá Daniela a jejich šest domácích kočičích mazlíčků+x venkovních,toulavých tlapiček,taktéž srdci velmi blýzkých.