Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aimee Mullins (nyní Apolenka)

6. 12. 2012

img_0639.jpg Aimee pochází z Prušánek, kde se přibelhala se šrámem od drátu na krku a hlavě a ucvaknutou přední packou k domu jedné paní. Přijaly jsme ji v pondělí večer a hned jsme s ní jely na veterinu, kde jí byla packa amputována. Na jedno oko je slepá, asi po prodělané nemoci. Hubená je jak lunt a hladová byla jak vlk, druhý den po operaci spořádala dvě misky konzervy a ještě se vrhla na granule... Po operaci už je fit, hopká po třech a její hendikep jí nijak nevadí. Ostatní kočky však velmi nesnášela, a tak nám celé dny v útulku plakala. 6.12.2012 byla umístěna jako jedináček do Hodonína do bytu.

Fotky Aimee z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

Děkujeme Janě Bartuškové a Michalovi Adamopulosovi, kteří Aimee během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

7.12.2012:
Ahoj Nadi,
podle Tvé rady jsem dala pryč dvířka kočičí toalety, dala přepravku k toaletě a nechala Aimée, aby sama vylezla. Nejdřív jen nakukovala, ale za chvíli se odvážila ven. V koupelně ji to nijak nezaujalo, záchodek přehlídla a šla zkoumat obývák. Zatím ji necháváme zabydlet se v obýváku a ložnice je zavřená. Jako bezpečný ohodnotila kout s fíkusem, složila se tam a pozorovala. Chvíli jsme ji nechali být, aby si to tu omrkla, a pak jsem se jí šla podbízet s kočičím pamlskem. Ten jeden, co jsem měla v ruce, zbaštila a ohlížela se po dalším. Šla jsem si pro další čtyři kousky a postupně ji od fíkusu přivedla na pohovku. Poslední kousek dostala za odměnu, že si vyskočila nahoru. Strana pohovky u fíkusu je Romanova a ten byl na chvíli odsunut na druhý konec. Když se kočka rozložila na jeho místě, trochu brblal, že nemůže sedět na svém místě. Seděl na mém místě, takže jen co se Aimée otrkala, vyměnili jsme si místa :-)
K první dřívější večeři zbaštila celou kapsičku a jen v ní zahučela a ještě si dala granule. Na zprávy pak přišla zase za námi na pohovku a usnula. Když se vzbudila, šla znovu na prohlídku. Kolem desáté dostala druhou kapsičku, ale byla nějaká nespokojená a chodila a mňoukala. Myslela jsem, že by třeba ráda na záchod, tak jsem ji vzala do koupelny, že jí ho znovu ukážu, ale nepozdával se jí nebo co a šla zas do obýváku. Než jsme šli spát, zjistila jsem, že udělala velkou loužičku v kuchyni. Na noc jsme jí pro jistotu přenesli záchodek do obýváku a sundali z něj boudičku. Kočenu jsem do něj postavila, aby zjistila, že je to sypké a dá se tam hrabat.
V ložnici jsme se zavřeli a na noc jí nechali k dispozici předsíňku a obývák s kuchyňským koutem, protože jsem měla strach, že dokud neumí používat WC, mohla by si na potřebu najít jiné místo než je dlažba v kuchyni. Vydržela mňoukat docela dlouho, ale když zjistila, že pro dnešek už se spí, tak se uklidnila. Ráno jsem vstávala s Romanem už v pět hodin, kdyby Aimée udělala něco na zem, abych to uklidila. Spala v rohu u fíkusu. Nebylo nikde nic, ani v záchodku. Dostala kapsičku a já jsem se vrátila zpátky do postele. Pak jsem slyšela hrabkání a pak kašel. Roman snídal, Aimée kakala a Roman se dusil. Pak se otevřely dveře do ložnice a Roman mi oznámil, že udělala velký bobek a ještě větší smrad a teda fakt nebyl nadšený, že mu použití WC předvedla při snídani. Na vyprávění je to celkem humorná příhoda, ale v tu chvíli mi ho bylo fakt líto. No ale naštěstí záchod pochopila a časem ho snad přijme i s boudičkou a nechá si říct, aby se přesunul z obýváku do koupelny.
Včil chrní na pohovce, tak se asi zabydluje. Dnes chci konečně zajet do Čejkovic do Sonnetoru na vánoční nákupy – tento týden tam mají 10% slevy na výrobky, tak uvidím, jak to tady tu chvíli sama zvládne. Když mňouká, je dost hlasitá, tak doufám, že nebude na celý barák žalovat, že je doma sama :-)
Jinak teda jsem zjistila, že je úplně posedlá hlazením po hlavě. Možná je to tím, že jí chybí jedna packa a možná si sama hlavu nemůže dobře umýt? Nevím. Ale napadlo mě, že by se jí možná líbilo takové to kočičí masážní centrum. Mamka ho doma má, ale kočičáci si ho nevšímají a skončilo ve skříni. Budu ho muset omrknout, v jakém je stavu a případně přestěhovat sem pro Aimée, jestli by se jí líbilo. Jo a taky hrozně pouští chlupy. Až Ti půjdu vrátit přepravku, tak bych se prosím Tě podívala na ten furminátor, o kterém píšete na stránkách. Jestli je tak dobrý, tak bych ho koupila, ať jí můžu srst vyčesávat. To je zatím vše. Přikládám dvě fotky ze včerejška. Kvalita nic moc, ale nechtěla jsem Aimée stresovat pořizováním portrétních fotografií, tak jsem ji fotila na dálku :-)

11.2.2013:
Ahoj Nadi,
posílám fotky Apolenky (Aimee). Apolenka je oficiálně, aby měla v kalendáři svátek, ale já jí říkám Pipuško, Pipi nebo Pípo a Roman jí říká Pufoňu. Protože nevíme, kdy má narozeniny, stanovila jsem, že je bude slavit vždycky na Velikonoce :-) Jinak se jí asi daří dobře. Většinou pospává nebo lítá jak splašená a chce si hrát na honěnou. Už se rozmlsala a z kapsiček už ojídá jen želé a kousky nechává. Zato nevynechá příležitost, aby neochutnala z toho, co jíme my. Že si za námi chodí na šunku nebo jogurt, to bych chápala, ale ona přijde loudit i buchty nebo čokoládu.:-)

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.