Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amadeus, Gejša(02) a Lejša

12. 10. 2012

amadeus09.jpg gejsa-lejsa01.jpg

Bílomouraté sourozence Amadea a Alberta přinesl spolu s jejich sestřičkami Heidi a Mahulenkou pán 19.11.2010 k naší známé v Lužicích, jestli by se o ně nepostarala, že jim mámu přejelo auto. 18.2.2011 byl Amadeus spolu s Albertem umístěn k psovi a kočce do Svatobořic, po měsíci byli však vráceni, protože se jejich noví majitelé rozešli. Amadeus je krásný roztomilý bílomourek, vhodný jako  společník k podobně staré kočce nebo kocourovi do bytu nebo do domku se zahrádkou. 3.9.2011 byl umístěn do Prahy k rodině s dítětem a dvěma psy. Želvovinové sestřičky Gejšu a Lejšu jsme spolu a maminkou přijaly od majitelů, kteří své kočky nenechávají kastrovat. Maminku koťat jsme po kastraci vrátily zpět, pro Gejšu a Lejšu jsme hledaly nový domov. 12.10.2012 byly společně umístěny k Amadeovi.

Děkujeme Jindře Jiráskové která Amadea během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

Fotky Amadea z jeho pobytu u nás najdete zde, fotky Gejši zde, fotky Lejši zde.

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

3.9.2011:
Hlásím, že cesta proběhla v pohodě, skoro celou ji prospal. Teďka se očuchávají se psy přes přepravku a za chvíli separuju psy a pustím ho na obhlídku terénu. Síť už jsem s domácí dohodla, takže brzo bude. Ještě jednou děkuju za převoz a veškeré informace.

5.9.2011:
Dobrý den, tak podávám souhrnné info. :-)
Třetí den je tu už naprosto jako doma, se psy kolem sebe projdou i těsně, ale čuchat k sobě ještě nenechá, to se hnedka čertí. Ale po dvou dnech si myslím, že je to velký pokrok.:-)
Připravený pelíšek naprosto ignoruje a spí samozřejmě se mnou v posteli a mazlí se téměř pořád.:-) Jako třeba právě teď. :-D
Syn je z něj naprosto unešen a ráno už nevolá první maminko, ale kočko, kočičko! :-D
Takže já myslím, že spokojenost je na obou stranách. :-)
Ještě jednou děkuji za úžasného společníka a kamaráda.

2.10.2011:
Dobrý večer, po měsíci je Amadues se psy náramný kamarád, hlavně s menší Amy. Přeci jen Majky má 33kg a je na něj trošku velkej.:-)
Jeho misku s vodou jsem už zrušila, páč pije zásadně ze psí a jinou odmítá.:-)

12.10.2012:
Dobrý den, Petro, tak holky si pomalu prozkoumávají baráček, jedna je víc odvážnější, druhá se zatím spíš schovává pod postelí. Jen zatím stále nevim která je která. Amadeus na ně teda zatím vrčí a prská, ale věřím, že se za pár dnů umoudří a pak se nebudu stačit divit, co tady budou vyvádět. Na psy venku z přepravky prskaly, ale na Majkýska, který po většinu dne spí na pelíšku, se tváří v pohodě, spíš ho ignorují, jelikož on ignoruje je. Takže to si myslím bude za pár dní taky v pořádku. Potom je po jedné seznámím s psíma holkama, aby věděly, že tyhle jsou taky naše a nehoněj se. Jindra je z nich úplně nadšen a nejdradši by celé odpoledne strávil s nima pod postelí.
Koupila jsem jim ty konzervy, jak jste mi doporučila a trošku se už i nažraly. Dokonce někdo byl už i čůrat na kočkolit a jelikož Amadeus je uražen a je venku, byla to některá z holek.
To je zatím za těch pár hodin asi vše, budu podávat průběžné info, jak se to u nás sžívá.Mějte se hezky.

12.10.2012:
Dobrý den, Petro, tak holky si pomalu prozkoumávají baráček, jedna je víc odvážnější, druhá se zatím spíš schovává pod postelí. Jen zatím stále nevim která je která.
Amadeus na ně teda zatím vrčí a prská, ale věřím, že se za pár dnů umoudří a pak se nebudu stačit divit, co tady budou vyvádět. Na psy venku z přepravky prskaly, ale na Majkýska, který po většinu dne spí na pelíšku, se tváří v pohodě, spíš ho ignorují, jelikož on ignoruje je. Takže to si myslím bude za pár dní taky v pořádku. Potom je po jedné seznámím s psíma holkama, aby věděly, že tyhle jsou taky naše a nehoněj se. Jindra je z nich úplně nadšen a nejdradši by celé odpoledne strávil s nima pod postelí.
Koupila jsem jim ty konzervy, jak jste mi doporučila a trošku se už i nažraly. Dokonce někdo byl už i čůrat na kočkolit a jelikož Amadeus je uražen a je venku, byla to některá z holek.
To je zatím za těch pár hodin asi vše, budu podávat průběžné info, jak se to u nás sžívá.
Mějte se hezky.

Naše odpověď:
Dobrý den, Jitko,
díky moc za zprávu, dnes už jste určitě se seznamováním zas o krůček dál.:) A manželovi teda nepřišlo divné, že místo jedné kočky jste přivezla dvě?
Díky moc, jsem moc ráda, že jste si je vzala.

14.10.2012:
Dobrý večer, manžela jsem informovala hnedka po telefonu a vzal to naprosto OK a furt je mazlí.
Amadeus zkrátil vzdálenost přiblížení, nicméně stále prská a odmítá se kamarádit.
Mám ale jeden dotaz, ač uměj na záchůdky, občas se stane, že se některá vyčůrá někde, kde z toho nejsem zrovna moc nadšená. 2x na naše peřiny a dneska jednou na sedací vak. Myslíte, že si jen značkujou nové území a přestanou? Jelikož jim vybírám záchůdky de facto kdykoli je vidím ho použít, v tomto by problém být neměl.
Děkuji za radu.

Naše odpověď:
Dobrý den, Jitko,
myslím, že je to u Vás na ně moc velký prostor. U mně měly na 30 m2 tři záchůdky, u Vás budou asi záchůdky dál od sebe a ony se ještě možná tolik neorientují. Zkuste je držet na menším prostoru a všechny záchodky rozmístit tam. A pokaždé, když jdou jinam, tak chytit a přenést je do záchodku. Určitě se to srovná, u mně do postele nešly nikdy. Vždycky vzorně chodily na záchod.
Nebo jestli to není tím stelivem? Není nějak navoněné? Vypadá jako to normální hrudkující?
Dejte vědět, držím palce!

16.10.2012:
Dobrý den, stelivo není voňavé, je to naprosto přírodní, neprašné hrudkující stelivo. Obě chodí na všechny záchodky naprosto v pohodě, ale dneska jsem měla opět počůranou peřinu, tak nevím co se stalo. :-) Bohužel držet je na určitém prostoru nemůžu, jelikož nemáme dveře, takže celý barák je průchozí, ale máme to tu celkem 65m2, takže zase tak velký prostor to není a záchůdky mají v obýváku, kde jsou nejvíc. Tak jen budu doufat, že je to časem přejde, páč obden prát peřinu mě moc nebaví. :-) Jo a teda obě si úspěšné "ošetřily" ty stehy na bříškách, takže se k našemu vetovi asi vypravíme dřív než jsem chtěla. :-( Ale snad to bude dobrý, ale každopádně chci, aby jim na to kouknul. Nicméně nevypadají, že by je to bolelo, honěj se tu přes celej barák jak blázni. :-D
Amadeus se zatím stále odmítá kamarádit, ale vzdálenost se stále zkracuje, takže mu dávám maximálně měsíc než si na ně zvykne. Lejša je hlavně dost odrzlá a i když na ní vrčí, tak si proti němu v klídku sednu a kouká na něj a pořád za ním chodí, takže jediný místo, kde má od nich klid je venku. :-D
Jsem teda zvědavá, jak se jim venku bude líbit, do konce října je nechám určitě doma a potom zkusíme vykouknout ven a seznámit s psíma holkama.
Hezký den.

Naše odpověď:
Achjo, to mě mrzí, ale u mně byly fakt naprosto v pohodě.. Tu peřinu taky mohl počurat Amadeus, jestli je tak naštvaný.. A co si udělaly se stehy? Mají to otevřené?
Amadea upřednostňujte, tak to jen jde.. Dávejte mu najevo, že on je pořád číslo jedna ve Vaší domácnosti.. časem si to určitě sedne.
Děkuju, že máte takovou trpělivost! Budu držet palce, ať se to u Vás zklidní co nejdřív.

17.10.2012:
Nene, Amadeus to není, ač jsem ho při prvním nálezu počůrané peřiny podezřívala, ale pak jsem Lejšu chytla "při činu", takže Amadeus je ze hry. Dneska bohužel zase. A jako na potvoru jsem do pondělka bez vody, takže nemůžu ani vyprat. :-( Opravdu to nechápu, jelikož záchůdek mají přímo před ložnicí, takže je to otázka tří metrů a stejně se vyčůrá na peřinu.
Amadea hladím a chovám co to jde, jako jedinej smí spát se mnou v posteli. :-)
Stehy vy vylízaly a malinko jim to mokvá, mi přijde. Příští týden se vypravíme na veterinu, aby jim na to náš vet kouknul, stejnak potřebuju odčervovací tabletky pro celou smečku, tak to vememe při jednom. :-)

Naše odpověď:
Tak pak nezbývá než přidat záchodky a snažit se postel zakrývat igelitem, nebo ložnici zavírat. S těmi stehy raději jeďte hned, aby si to ještě nějak neotevřely. Nebo mi je přivezte a já je dovezu ke svému veterináři. Dejte vědět.

18.10.2012:
Zakryt me uz taky napadlo, hnedka zitra zkusim. Rada bych zavirala, ale nemam cim. :-) Teda uprimne, kdybyste s nima zajela Vy, byla bych radsi. Rano bych se ozvala a dohodly bychom se. Moc dekuji.

2.11.2012:
Dobrý den, Petro.
U nás je docela dost novinek. :-)
Holky už chodí ven, ale spořádaně se drží jen v blízkosti baráku maximálně se proběhnou po celé zahradě, za plot zatím nejdou. Což jsem ráda, jsou maličký, tak ať si hezky zvyknou pořádně tady. S kocourem už žerou z jedné misky, nicméně na ně občas ještě pořád prská a strašně rád je "fackuje". :-) Ale jsou to typický ženský a on je takovej truhlíček. Když jim dám do misek žrádlo, tak se jdou nejdřív kouknout k jeho misce a on si to nechá líbit a nechá je mu to sežrat a jen se na to dívá. Takže mu radši dávám dřív než se holky vrátěj z venku. :-) Na noce se uvelebily Jindrovi v posteli a jsou tam moc spokojený. :-) A já teda taky, páč mám v posteli jen jednu kočku a ne tři. :-D
Nerada bych to zakřikla, ale co chodí ven, žádná počůraná peřina (ťuk, ťuk, ťuk). :-)
Hezký den.

Videa, kde je Amadeus:


Video z depozita Lucie Malečkové - 6.8.2011


Večeře 20.1.2011

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář