Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amálka 04

31. 8. 2011

amalka04-06.jpgMouratá Amálka došla v benzínce v Lužicích, kde ji personál krmil. Na zimu pro ni hledali nový domov, vzala si ji paní, ta se však před stěhováním obrátila na nás, zda bychom se Amálky neujaly. Amálka je přítulná, mazlivá a milá, druhé kočky v pohodě snáší, je tedy vhodná i jako společnice k podobně staré kočce nebo kocourovi, může jít však i jako jedináček. 31.8.2011 byla umístěna do Břeclavi do domku se zahrádkou k paní, které umřela 20letá kočka.

Děkujeme manželům Miarkovým & Apolence, Dominikovi a Oskarovi, kteří Amálku během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

31.8.2011:
Dobrý večer,
děkujeme za Amálku. Cesta proběhla absolutně v klidu (foto 1).
Amálka s naší babičkou navázala přátelství po dvou hodinách (foto 2).

1.9.2011:
Dobrý den,
Amálka už netrpělivě vyhlíží až bude moct jít prozkoumat okolí.
Je fakt velmi klidná a přítulná, noc proběhla v pohodě, pěkně spala a silně chrápala. Necháme ji týden nebo dva doma a pak ji vezmeme na procházku na dvůr.

amalka.jpg30.9.2011:
Dobrý den,
už měsíc jsem u své nové majitelky a tak jsem Vám chtěla dát vědět, jak se mi daří.
No, daří se mi moooc dobře! Mám sama pro sebe velký dům - jsem tu jediná kočka - a můžu si chodit kudy chci. Všichni se o mne dobře starají a všichni říkají, že jsem hodná, milá a šikovná. Po celém domě mám hodně skrýší a pelíšků, ale nejraději sedávám své majitelce na klíně a díváme se spolu na televizi. No já zrovna televizi moc nemusim, ale moje majitelka mne u televize hladí a škrábe po celém těličku a to se mi moc líbí. Já sama o sebe taky pěkně pečuju - často se myju a dostala jsem krásné škrabadlo na drábky, takže i ty si pravidelně brousím - to hlavně v noci, aby bylo slyšet, že se nezanedbávám. Ráda sedávám na okně a dívám se na dvůr a na zahradu. Je to tam moc hezké, hodně trávy a stromů. Tam jsem jestě nebyla, ale asi se tam brzy také půjdu podívat, protože si o tom dneska povídaly moje majitelka se svou dcerou.
Takže si nemusíte dělat starosti - v novém domově jsem se už zabydlela. Všechny Vás zdravím a vyřiďte ostatním kočkám, které tam máte, že nemusejí mít vůbec žádný strach, když si pro ně někdo přijde a odnese si je domů. Lidé, kteří si vezmou kočku z útulku, mají velké kočičí srdce.
Mějte se krásně
Kočka Amálka

Naše odpověď:
Milá Amálko,
moc Ti děkujeme za krásné povídání a fotku. Ani nevíš, jak moc jsme rády, že se Ti tak dobře daří. Máš pravdu, že lidé, kteří si vezmou kočku z útulku, mají velké srdce, a dcera Tvé majitelky je moc rozumná, že své mamince pořídila zrovna Tebe a ne nějaké malé ztřeštěné kotě. Tvá majitelka snad díky Tobě už tolik neteskní po své bývalé kočce, jsem přesvědčená, že stejně jako ona pomohla Tobě, tak i Ty jsi pomohla jí vyrovnat se s tou ztrátou.
Vyřiď své paničce, že už Tě klidně můžou pustit ven, jsi rozumná a chytrá kočička a určitě nepůjdeš daleko. Je mi jasné, že už se moc těšíš, až se budeš vyvalovat na sluníčku.
Měj se moc krásně a pozdravuj svou novou rodinu!

 

amalka-v-tv.jpg
Amálka v televizi:
Amálka se dne 29.11.2011 objevila v reportáži pořadu Klíč,
která pojednává o pomoci starým lidem.
Odkaz pro přehrání
zde. (přetočte si na 9:25)

7.2.2013
Další osud kočky Amálky
Určitě si vzpomenete na kočku Amálku, kterou jsme si od Vás vzaly v září minulého roku k naší babičce, které zemřela její kočka.
U Amálky se rozvinuly vynikající pečovatelské schopnosti. Po celou dobu sedávala klidná a vyrovnaná babičce na klíně a nechala se hladit, večer si lehla u její postele a spokojeně spala. Byla společně s námi až do posledních chvil naší babičky.
Za naší babičkou chodily pečovatelky ze společnosti Remedia Plus z Břeclavi, které jí u ní doma pomáhaly zvládat běžné denní úkony. Společnost Remedia Plus provozuje také Domovinku, kde mohou být lidé, kteří v důsledku své nemoci již nejsou soběstační. A paní ředitelku napadlo, že Amálka, která je na staré a nemocné lidi zvyklá, by mohla být dobrou společnicí a přinášet těmto lidem do života radost.
A tak se včera Amálka přestěhovala i se svým pelíškem, škrabadlem, hračkami, miskou... prostě s celou výbavou. A vzbudila opravdový rozruch – všichni se o ni zajímali a chtěli ji hladit. Tak uvidíme, koho si Amálka zvolí za svého oblíbence.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Amalka

(Vendul Durak, 30. 11. 2011 13:32)

Moc krasne napsany Amalko
preji tobe i panicce jeste mnohe krasne spolecne dny!!