Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anuška, Geret a Lizetka

20. 9. 2008

 

Obrazek Obrazek Obrazek

Želvovinovou kočičku Lizetku jsme k nám přivezly v polovině listopadu 2006 z chatové osady Radějov. Chvilku jí to trvalo, ale nakonec se z ní stal velký mazlík. Nový domov našla díky 8. celostátní umísťovací výstavě Vánoce v útulku - byla umístěna do Prahy. Tříbarevná Anuška a černobílý Geret se narodili přitoulané kočce v Hodoníně. Maminka je už vykastrovaná a zůstala u lidí, kteří nám koťata nahlásili. 20.9.2008 odjeli z umísťovací výstavy Sen zvířat do nového domova za Lizetkou.

Jejich nová majitelka nám napsala:

3.12.2006:
Dobrý večer, tak myslím, že Lizetka už si pomalu zvyká. Jen mě trápí, že zatím nechce nic žrát a a ni nepije:(. Má v dosahu suché i konzervu. Snad se to spraví.

3.12.2006:
Dobrý den, Lizetka se chová jako nejšťastnější kočička:-). Je hodná, čistotná, mazlivá, moc jí chutná. Jsem ráda, že ji mám.

21.5.2007:
Dobrý den,
posílám Vám a Vašim číčám moc pozdravů z Prahy. Konečně se mi podařilo půjčit si foťák a vyfotit mou Lizetku.
Z Lizetky se vyklubala krásná kočičí slečna, je to taková moje berušenka. Je moc hodná, nic neničí, je čistotná, hravá a hlavně mazlivá. Úžasně jí vyhovuje, že u nás hraje 1. housle a má tu své nezastupitelné místo. Dokáže být taky pěkný ďáblík, když na ni přijdou "pudy", je to síla. Změní se v krátkou, nízkou, černou čárku a pohybuje se po bytě rychlostí blesku. A ještě u toho pěkně křičí. Když to udělala poprvé, myslela jsem, že se zbláznila. Pak jsem se ale v moudré knize dočetla, že je to zcela normální. Taky je Lizetka úžasná lovkyně. Miluje ty nejmenší plyšové myšky, pěkně je prohání a pak jim ukousne ocásek a svlékne je z kožíšku. Potom vydrží hodiny cpát onu nebohou myšku pod křeslo či lednici a pak ji zase dolovat ven. Vůbec jsem netušila, že kočky mohou být tak "ukecané". Hodně si s ní povídám, ale poslední slovo má vždy Lizetka. Má neuvěřitelnou škálu mňoukacích zvuků, je fakt ohromně sladká. Jediný malý poblém je v tom, že se pořád dost bojí lidí, o dětech ani nemluvě. Já žádné sice nemám, ale při návštěvě to nikdy neustojí a prchá se schovat. Je prostě zvyklá jen na mně a na mého otce. To ale nevadí, hlavně že kamarádí s námi. Třeba se to časem změní, do ničeho ji ale nenutím. Od dubna má volně přístupný balkón (nechala jsem ho zasíťovat) a tam je přešťastná. Tráví na něm celé hodiny, baští svou trávu a někdy se tváří, že mě snad i vyhlíží. Prostě je skvělá a já jsem moc ráda, že jsem překonala sama sebe a odnesla si ji tenkrát domů. Děkuji ještě jednou, že jste jí daly šanci a ona si teď užívá kočičí ráj. Přeju to všem kočičkám i kocourkům. Vám přeju hodně úspěchů a sil ve Vaší neuvěřitelně záslužné práci.

20.9.2008:
Prckové jsou úžasní, hrají si, prozkoumávají okolí a Lizetka trpí. Vrčí jako pes, syčí jako had a děsně prská. Dám jim ale čas na sbližování, jen noci se bojím.

21.9.2008:
Noc proběhla v klidu, prcky jsem zavřela do koupelny a oni tam byli moc hodní. Teď už zase pokračuje seznamování - malí si hrajou a pokračují v průzkumu, ale jakmile se přiblíží k Lizetce, tak Lizetka hned vrčí, syčí, prská. A taky před nima utíká, asi se jich bojí.

9.10.2008:
Ahoj holky,
posilam par dalsich fotek mych uzasnych kamosu. Jsou fakt skveli, porad se mazli, hraji si, dovadeji... proste k sezrani.

geret.jpg19.9.2018
Všechny vás zdravím,
bohužel v pátek 14.9.2018 jsem musela nechat uspat Gerýska, ... přestaly mu fungovat ledviny. Šlo to hrozně rychle :-(
Byl to opravdu úžasný kocourek, strávili jsme spolu krásných 10 let. Anuška s Lizetkou se s tím postupně smiřují...na rozdíl ode mne.
Mějte se hezky, Leona

2.9.2022
Zdravím po letech,
dneska bohužel svoji cestu ukončila moje první milovaná kočička Lizetka. Bylo ji přes 16 let a ještě donedávna byla čilá a vitální. V posledních týdnech začala strádat asi díky tomu, že před lety se jí vytvořil sarkom po očkování. Veterinář ho odstranit nechtěl a on asi začal metastazovat do plic... Byla to zvláštní, vyjímečná a úžasná kočička, měla mě moc ráda a byla na mne fakt závislá. Nemohla jsem ji nechat trpět, tak ji dnes veterinář uspal v mém náručí. Je mi neskutečně smutno, vůbec nevím jak to zvládnu, je mi líto Anušky, která zůstala sama. Snad čas trochu pomůže, teď to musíme odtruchlit...
Mějte se hezky, Leona

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ahoj

(Regina Honzová, 21. 3. 2010 16:46)

Ahoj kočičáci a kočičky moc se mi tito 3 miláčci líbí
jsou jako k nakousnutí...

Ahoj

(Anna Berounská, 9. 3. 2010 13:39)

Moc se mi Anuška , Geret a Lizetka líbí . Znám jejich paničku a je stejně milá jako její malé kočičky a kocourek. :-)

Neni nad kocici particku:)

(Leona, 17. 10. 2008 8:09)

Musim tady napsat,ze je fakt uzasne poridit sve kocicce(i soliterce)kamarady.Ja jsem sve Lizetce-samotarce prinesla domu hned dva:)A vubec toho nelituju,naopak jsem nadsena.Vsichni uz jsou kamosi a Lizetka si na prcky ohromne zvykla a je i mazlivejsi.Je to roztomile kdyz me vsude doprovazeji 3 kocky.Vsem to vrele doporucuju,poridte Vasemu milackovi kociciho kamarada.Ikdyz zacatky nebudou treba lehke,pak to stoji za to.Ja uz nepotrebuju ani televizi,s uzasem sleduji serial mych rostoucich kocicaku:)Jsem prestastna Lizetko,Anusko a Gerete,ze vas mam...

Krásné fotečky,

(Světlana, 13. 10. 2008 14:23)

kočičáčci vypadají náramně spokojeně - přeju jim i pánečkům hodně společných šťastných let :-)

Jsou zlati:)

(Leona, 28. 9. 2008 23:53)

Tak moji raubiri jsou uplne super.Jsou strasne roztomili,hravi a mazlivi.Jedine co je trapi,je prujem:( Maji dietu-jen kure a spec.granule.Tak snad bude lip:) Lizetka je taky moc sikovna kocicka,pripada mi,ze po tydnu uz si na spolukocicaky zvykla dobre.Uz se k nim priblizuje,ocuchava je a zasyci jen vyjimecne:)Taky spolecne basti a vyhrivaji se na slunicku na balkone. Mam z nich ohromnou radost a jsem rada,ze je mam,vsechny tri:))