Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benedikt a Frodo

4. 3. 2012

Obrazek frodo06.jpg

Moureček Benedikt seděl na stromě v lese a moc naříkal. Našli ho lidé, kteří tudy šli na procházku. Když je uviděl, slezl ze stromu, pelášil za nimi a už se jich nepustil, šel s nimi až k autu. Benedikt je velký mazlík a velmi miluje lidskou společnost. 21.10.2007 byl umístěn do Komárova u Napajedel ke 4měsíčnímu kocourkovi Pátkovi. 3.11.2007 však Pátek zemřel, a tak si Benediktovi noví majitelé 5.11.2007 přijeli pro dalšího kocourka - černobílého Filípka, který byl v srpnu 2007 spolu se svými sourozenci nalezen u brněnské přehrady. Ten bohužel v únoru 2012 zemřel na infarkt. Černobílý Frodo se narodil černé kočce Maudi, kterou začala krmit naše známá. Myslela si, že něčí je a že je vykastrovaná, ale v pondělí 18.4. k ní Maudi přišla a v kuchyni jí porodila 4 koťata. Koťata jsme vzaly k nám, protože u paní zůstat nemohly. 4.3.2012 byl Frodo umístěn do Napajedel do domku se zahrádkou k Benediktovi.

Děkujeme kolektivu společnosti Burberry Praha, který Froda během pobytu u nás podporoval formou adopce na dálku.

Z nového domova máme tyto zprávy:

22.10.2007:
Zdravime do Hodonina!
Tak Benedikt prozil prvni noc u nas.
Postupovali jsme pri seznamovani podle vasi "Prirucky pro kocku". Zpocatku byl Patek asi hodinu ostrazity a trochu se jezil. Ale pak si zvyknul a chtel si hrat. Ale novacek Ben je takovy vaznejsi. Je videt, ze byl mezi vice kockama a "hned tak neco" ho nerozhodi. Kdezto Patek, ackoli je o chlup vetsi, je jeste hodne hravy a je z Bena cely pryc - posledni mesic byl v byte
jen s lidma. Benovi se moc nechtelo blbnout, asi byl taky trochu unaveny po ceste. Tak se nejradeji stulil u nas na kline a Patek se snazil ho vyburcovat ke hrani. Ale Ben se nedal.
V noci byl celkem klid, dali jsme jim pelisek do vysky asi 1,5 m na skrinku do kuchyne. Rano meli uz oba hlad a suche krmivo, ktere maji nasypane, se uz jim prejedlo, dali jsme jim obema Whiskas. Oba se najedli, ale Patek, jak jsme rikali, mel pres vikend trochu problemy, tak se za chvilinku cely vyzvracel. Hruza. Budeme ho pri krmeni muset jeste drzet stranou a na diete.
Jinak je snad vsechno o.k. Uz si na sebe zvykaji.
Jeste jednou dekujeme za Benyho (Benedikta), mejte se pekne.

24.10.2007:
Benovi se dari cim lip. Uz si spolu hraji, jen nechteji zatim sdilet spolecny pelisek. Posilame foto jejich rozdeleneho spani - na kuchynske lince. Blinkani se zklidnilo. Nasadili jsme dietu a za den bylo po problemu. Moc diky za vase rady.

6.11.2007:
Uz je to fajn. Kluci dovadi a jsou v pohode. Posilame par fotek. Dekujeme vam jeste jednou.

14.11.2007:
Jsem nemocny, takze jsem tento tyden s "klukama" doma a je to fajn. Udelali jsme jim takovou malou kocici lavku a pekne si hrajou. Maji nejradeji hovezi konzervy - na znacce ani tak nezalezi. Pak jeste drubezi. Ale jak je tam nejaka ryba, nebo treba i pridavek  ryb - tak nad tim radeji ohrnou nos. To si pak radeji pockaji, kdyz uz nic neni daji si i "suchou stravu", ale ty rybi konzervy fakt nemusi.
Dari se jim moc dobre, zavedli jsme pravidelny rezim, tazke jim to ohramne prospiva. Posilame par fotek, mejte se dobre. Doufame ze i vam a vasim malym (i vetsim) sverencum se dari fajn.

3.4.2012:
Posíláme vám pozdravy od Beníčka a Frodíčka z Komárova a zároveň hlášení o průběhu zabydlování nového osadníka.
Když jsme před měsícem přivezli Froda na Komárov, zpočátku se všeho bál.
Bál se příliš velkého bytu, bál se nás, bál se i staršího kamaráda Beníka. Většinou to řešil tak, že zalezl pod pohovku, kam se za ním nikdo nedostal.
Večer jsme museli pohovku odtáhnout, aby se alespoň nejedl. Časem jme mu začali pod pohovku dávat kobereček,
aby nám na holé plovoucí podlaze nenastydl.
Zatímco den trávil převážně pod pohovkou, v noci pak Frodo začal chodit po bytě a tesknit po ztraceném dětství a
kamarádech v Hodoníně. Tesknil tak nahlas, že jsme nemohli spát ani my, neboť to tesknění bylo místy opravdu srdce rvoucí. Čistý stesk po domově. Takže jsme první tři noci strávili nošením Frodíka a jeho utěšováním. Přesně řečeno hlavní zásluhu má moje žena Drahuška, ta mívala službu od půlnoci do rána. Já se vyspal a tak kolem 5-6 ráno jsme nastupoval já. Frodo obvykle ještě chvíli tesknil, ale pak zalezl zase pod pohovku a byl klid. Drahuška dospala probdělou noc a mohli jsme pokračovat.
Dál jsme prodělali lehký zánět očička s kterým nám pomohla naše bezvadná doktorka Mirka a její mastička.
Dnes po měsíci už je Frodo, kterého jsme mezitím trochu přejmenovali na Ferdu, resp. Ferdíka zkušený osadník.
Po bytě běhá jako blesk a to tak, že si někdy připadám jako na závodech zběsilých koček, ale je to jen jedna.
Nejraději zaleze na půdu a pak ho několik hodin nevidíme, jen slyšíme, jak nám běhá nad hlavami. Hodně si
oblíbil pobyt venku. Naše půda a střecha, kudy se dostane na zahradu a na dvůr, je pro něj velkým lákadlem.
Pak se přijde domů jen najíst a zase stojí u dveří na terasu a chce jít ven.
S Beníkem už na sebe neprskají, jako první a druhý týden. Ferda se snaží Beníka vtáhnout do svých her a pomaličku se mu to i daří. Naposledy se důstojný pán nechal zlákat včera, když ho Ferda přemluvil, aby se tahali o obyčejný provázek. Teď tu kolem mne prolétl malý kulový blesk. Je pomalu čas jít do práce. Doufám, že až se vrátím, budou si ti dva noví kamarádi hrát spolu zase trochu víc.
Tímto vás zdravíme z prosluněného Komárova a děkujeme vám za nového člena rodiny. Už jsme zase čtyři. Filípek se na nás asi dívá z kočičího nebíčka snad se mu to taky libí. Je nám po něm občas smutno, ale Ferda nám pomůže překonat jeho nepřítomnost. Nemáme totiž čas smutnit, musíme řešit praktické otázky kočičího života.
A my vám děkujeme za Froda - Ferdu.

Videa, kde je Frodo:


Video z depozita Nadi Tomalové - 20.5.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 1.5.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 22.4.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 18.4.2011

Fotografie z nového domova obou kocourků najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář