Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beruška

1. 5. 2007

ObrazekDo šeda zbarvenou mourečku Berušku jsme spolu s dalšími 6 koťaty dovezly v listopadu 2006 z chatové oblasti Radějov. Všechna koťata byla ve zuboženém stavu a nemocná. Po vyléčení je z Berušky trochu bojácná kočička, ale citlivý přístup to jistě spraví. 1.5.2007 byla umístěna k jednoroční kočičce Míně do Zlína. Její noví majitelé nám napsali:

1.5.2007:
Dobrý večer, Beruška je v koupelně a sem tam se po ní projde. Má tam všechno: hrudkující píseček, pelíšek, hračky, misku s vodou a dali jsme jí ty granule od Vás a kapsičku, ale ještě nic nesežrala a ani ještě nečurala. Snad to bude zítra lepší.

2.5.2007, 7:24 hod.:
Dobrý den, přes noc Beruška použila své WC, jestli něco snědla, tak pár granulí, ráno už ležela v pelíšku, co má v koupelně.

2.5.2007, 12:57 hod.:
Dobrý den, Mína spí, tak jsem Berušce otevřel koupelnu. Už ji má otevřenou hodinu a nic. Vím, že tohle chce čas, trošku mně ale dělá starosti, že nejí. Od včerejška snědla jen pár granulí a to nevím jistě, mohla je taky někam hodit. Pohybuje se po koupelně, sem tam ji najdeme ve vaně. Jinak se schovává za svým pelíškem. Přítelkyně jí tam nechala taky trochu Whiskas mléka a taky nic. Nemáte typ na pamlsek, nebo jiné jídlo, co jí nabídnout? Máme strach, kvůli tomu, že nejí.

2.5.2007, 20:10 hod.:
Dobrý večer, Beruška snědla kousek kapsičky, tak aspoň něco. Ven z koupelny nešla, uvidíme v noci. Včera v noci mňoukala, tak třeba dnes půjde i ven.

2.5.2007, 20:10 hod.:
Beruška se zatím zdržuje převážně v koupelně, kde má pelíšek, záchodek a jídlo. V noci ze včerejška na dnešek se poprvé odvážila opustit koupelnu a prošmejdila byt. Co se vztahu s naší Mínou týče, tak někdy, když se potkají, na sebe syčí, ale neperou se. Večer při Beruščiným průzkumu se jí Mína stále držela v patách, sem tam se i k sobě přiblížili a většinou se to obešlo bez prskání a syčení. Na nás Beruška reaguje stále bázlivě, od přítelkyně se nechá pohladit, ale ze mě má strach. Dnes jsme jim koupili nové větší škrabadlo a budeme síťovat balkon.

6.5.2007:
Beruška se právě umývá na škrabadle a Mína taktéž. Beruška se nás sice ještě bojí, ale jakmile jdeme večer spát, tak vyleze a různě se producíruje po bytě a pak si hraje s Mínou a s hračkami. Ráno jsou obě unavené a spí. Beruška má svůj úkryt za stolem, dali jsme jí tam ten polštářek od Vás (moc se ji líbí) a sem tam přes den vyleze... Jinak se obě dobře snáší. A doufáme, že se mají u nás dobře.

7.5.2007:
Dobrý večer, Beruška jí z ruky!!! Máme obrovskou radost, celý den klidně chodí po bytě a hraje si, jen když se dáme do pohybu i my, tak zaleze do úkrytu. Zasíláme ještě pár fotek, jak si Beruška oblíbila ležení na berušce.

ObrazekObrazek

9.5.2007:
Dnes ráno jsem Berušku poprvé hladil, přišla za mnou sama když jsem pracoval na notebooku u stolu... Večer si jí hladila aj přítelkyně. Beruška je čím dál zvyklejší, dnes spali odpoledne s Mínou na posteli vedle sebe, někdy spolu i jedí z misek. Ráno když jsme vstávali tak jsme Berušku dokonce našli u nás v posteli. Vycházejí s Mínou dobře i když někdy hraní přechází v praní a Mína Berušku kouše, ale nevypadá to, že by si chtěly nějak vážně ublížit.

ObrazekObrazek

14.5.2007:
Beruška se má dobře, v noci s náma obě spí v posteli, zbožňuje mléko (samozdřejmě to speciální kočíčí), naučila se loudit (v tom se s Mínou předhání) a když chce, tak se příjde nechat podrbat. Tento týden by nám měla dorazit síť, už se těšíme.

ObrazekObrazek

25.5. se bohužel Beruška ztratila:

17.6.2007:
Asi před třemi týdny nás potkala nepříjemná a velmi smutná událost. Začali jsme se síťováním balkónu, aby Mína a Beruška mohly na balkón bez dozoru. Umístili jsme síť, ale spodek balkónu nebyl ještě hotový, proto jsme tam kočky nepouštěli. Bohužel večer ze středy na čtvrtek si kočky odstranily zápatky ze dvou dveří (balkónové a dřevěné síťované) a Beruška mezerou mezi podlahou a zábradlím balkónu utekla. Bohužel nevíme, kdy přesně k útěku večer došlo. Ihned jsme se jí večer pokusili nalézt, ale bohužel... Viděli jsme jí až druhý den večer pod balkónem, na jídlo se bohužel nedala nalákat. Od té doby jsme ji dlouho neviděli, jen po týdnu jsme jí jednou zahlédli u domu a od té doby nic. Lidé z SOS z Hodonína nám půjčili odchytovou klec, bohužel jsme jen pochytali kočky sousedů nebo ježky. Rozhodli jsme se změnit strategii a místo odchytové klece jsme pod balkón umístili jídlo a doufáme, že Berušku naučíme chodit krmit se pod balkón, ale zatím asi krmíme jen kočky žijící v okolí. Na znovunalezení Berušky jsme mimo jídla vyzkoušeli i umístění letáků v okolí, lidé nám podávali informace o různých mourovatých kočičkách, ale bohužel se vždy nakonec ukázalo, že se jedná o jinou než Berušku. Proto jsme se s přítelkyní rozhodli vzít si k Míně novou kamarádku kočičku Liby.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář