Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bonifác

3. 12. 2006

ObrazekČernobílý kocourek Bonifác byl nalezen opuštěný a naříkající na ulici v Rohatci. Byl velmi nemocný, měl hnisavý zánět očí i nosu. Nyní už je v pořádku a je velmi temperamentní, mazlivý a hravý. Má rád kočičí společnost, proto by byl vhodným společníkem k další kočce. Nový domov našel díky 8. celostátní umísťovací výstavě Vánoce v útulku - byl umístěn do Prahy. Jeho nová majitelka nám napsala:

3.12.2006:
Dobrý večer,
Bonifác se schoval prvně pod gauč, pak pod radiátor a sám nechce vylézt. Naše kočka na něj nejdřív vrčela a pak odešla ven a je tam stále. Jinak má Bonifác vše jak jste říkala.

4.12.2006:
Dobrý večer. Bonifác jo schovaný za gaučem a ještě nejedl.

5.12.2006:
Dobrý den,
myslím, že si Bonifác zvyká, už se chce muchlovat. Žere, ale dle mého málo pije.
Horší je, že asi nezvládl pobyt v normálním bytě a je zvyklý na holé stěny kotce. Myslela jsem, že ho nechám v obýváku, když nebudu doma neb přes noc. První noc ale rozbil vázu, popelník a květináč s kytkou, takže může být v obytné místnosti pouze s hlídací osobou, jinak v chodbě, kde jsou opravdu jen ty holé stěny. I tak tam stačil rozbít misku na žrádlo, která stála na zemi. Opravdu nevím, jak to udělal. Asi ji hodil z 1/2m výšky na zem, jinak to není možné. Škoda, že jste mě na to neupozornila. My máme kočky od r. 1989 a většinou 2 naráz, (a už jich bylo hodně, říkala jsem, že se asi 4 kocouři ztratili třeba po 3 letech u nás), ale žádná nebláznila. Poslední kocourek z útulku též zakázaně skákal na stůl neb kuchyňskou linku (a moc dobře věděl, že nesmí - jak někoho zmerčil, okamžitě upaloval pryč), ale vždy se pečlivě proplížil okolo všech věcí a nikdy nic neudělal. Takže co oči nevidí, srdce nebolí.
Naše kočka se urazila a domů se přijde jen nažrat a okamžitě odchází ven pod převis na houpačku. Nechce se posadit na klín, kam si dřív skákala sama.
Teď naježeně utíká, když si ji tam posadím sama. Na Bonifáce stále vrčí, když ho vidí. Tak nevím, jak jí to vydrží dlouho.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
tak jsem se konečně dostala k počítači... Jsem ráda, že si Bonifác již zvyká a nechá se mazlit. Pokud žere konzervy, nemusíte si dělat obavy o to, že nepije. Obsahují hodně vody a kočka si s tím převážně vystačí. I když čerstvou vodu musí mít k dispozici stále. Naopak, pokud kočka žere jen granule, pije hodně.
Bonifác k nám došel jako asi dvouměsíční koťátko a měl hodně nemocná očička. Ale jinak musím napsat, že rozhodně nebyl v kotci, ale v normálně zařízeném dvoupokojovém bytě, kde bydlím já s manželem a ještě několika dalšími nalezenými kočkami, které nemají zakázaný přístup do žádné místnosti.
Problém asi vidím v tom, že prostě pátral v novém prostředí, nebo hledal nějaký vhodný úkryt, hlava nehlava. Taky se může nudit a proto hledá různé činnosti, aby se zabavil. Tady měl vždy dost kočičích kamarádů, se kterými si pohrál. Je to ještě hravé kotě, má jen 7 měsíců a prostě hledá, s čím by si pohrál. Mrzí mne, že to odnáší vybavení Vašeho bytu. Zkuste mu nabídnout myšky, míčky, provázky s mašličkou, ... (a to i když ho necháte zavřeného v chodbě), aby nějak vybil energii. Pokud dělá něco, co nechcete, doporučuji složit noviny, plesknout ho (ne aby ho to bolelo, ten šustivý zvuk by ho měl polekat) a říct "ne, nesmíš". Je to opravdu malé kotě, jde vychovat. Musíte být ale důsledná. Je učenlivý a pochopí to.
Seznamování koček trvá někdy dlouho. Měla byste protěžovat Vaši kočku, aby na Bonifáce nežárlila. Bonifác je normální, hravé, zdravé kotě. Přesto, pokud byste myslela, že to není to, co jste si představovala, můžete (nebo spíš musíte) nám Bonifáce vrátit, vrátíme Vám peníze. 17.12. jedeme na další umisťovací výstavu do Prahy. Můžeme se domluvit.
Ještě mě napadlo, s tím jak se Vám ztrácejí kocourci, zda nemáte nějaké špatné sousedy?
Prosím napište, jak to pokračuje a jak to vidíte dál. Moc by mne mrzelo, kdyby musel trávit spoustu času sám, zavřený na chodbě... Je moc společenský.
Děkuji a pěkný večer
Lucka

6.12.2006:
Dobrý den, Bonifác si zvyká.

14.12.2006:
Paní Malečková!
Bonifác je v pohodě, ale na nači číču bych potřebovala kočičího psychologa. Asi se s jinou kočkou v domácnosti nesmíří. Alespoň už začala chodit domů, ale odmítá být v jedné místnosti s Bonifácem.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
jsem ráda, že se Bonifác umoudřil. Myslím, že na seznamování s Vaší kočičkou je ještě čas. Někdy to trvá opravdu déle, hlavně, když může chodit ven a nejsou nuceni spolu trávit celý den. Myslím, že nakonec by se měli minimálně ignorovat. Bonifác byl u mě velmi kamarádský a olízal každou kočičku, která šla třeba jen kolem něj...
Tak já nevím, budete to ještě zkoušet, nebo chcete Bonifáce vrátit (i když myslím, že by to bylo škoda, už si jistě na Vás zvykl)?
Pěkný večer
Lucka Malečková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bonifac

(natalia, 25. 9. 2007 7:14)

Jeto nadhera zboznujem macki tak preto vsetki obdivujem ale najratsej taketo macky ako je bonifac.