Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brumík (nyní Jekyll)

9. 10. 2010

ObrazekČerný Brumík byl spolu s Olivkou nalezen v Bojanovicích. Je to temperamentní kocourek, hravý, úžasně mazlivý, zvídavý a nebojácný. Zachovává čistotu, papá všechno, k ostatním kamarádský a bezproblémový. Vhodný jako společník k dalšímu kotěti do bytu nebo do domku se zahrádkouBrumík byl 9.10.2010 umístěn do domku se zahrádkou do Kunovic ke kocourovi Frankensteinovi a přejmenován na Jekylla. Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

10.10.2010:
Dobrý den,
Brumíka jsme přejmenovali na Jekylla, náš starší kocourek je Frankenstein, tak aby to trochu pasovalo.:)
Zatím se moc nekamarádí, rozdělili si byt, ale neperou se. Jekyll je obrovský mazel, vrní jak motor, hraje si, už se otrkal.
Zatím se bojí všech možných zvuků, nevím, jestli je aspoň trochu zvyklý na běžný provoz, ale např. na zvuky z kuchyně reagoval z počátku bázlivě.
Ještě jsme se chtěli zeptat, jestli byl zvyklý jíst granule z misky. U nás nechtěl z misky jíst, jen konzervu, jinak ze země nebo z ruky si granule vzal. Teď už je jí i z misky.
Přikládáme fotky.

3.11.2010:
Zdravíme,
Jekyllovi už pěkně otrnulo, řádí tady jak drak. Už se pomalu naučil i na granulky, zvlášť na ty Frankovy. Musíme mu zastřihovat špičky drápků, protože jinak bychom měli všechno poškrábané. Je to obrovský mazel a hračička, i když na chování moc není.
Kluci se spolu ještě moc nekamarádí, Frankie se chodí domů vyspat, zatímco Jekyll by si hrál.
A už nám zvládl rozbít i jednu vázu :)
Nejvíc ze všeho miluje papírky, nejlépe odložené účtenky, s tím si vystačí i na půl odpoledne.
Posíláme fotky i Frankieho.

17.1.2011:
Dobrý den,
přeji vám hodně štěstí, zdraví a hlavně spokojených kočiček v novém domově v tomto novém roce. Máme pro vás pár nových fotek a zpráv o Jekyllovi. Jeky je stále strašně hyperaktivní. Pořád nám tady lítá. Podezírám ho, že si už někde v bytě schoval celou roli alobalu. V kuličkách. Na závěsu už vyleze až na garnýž, ptáčky, co vídá u krmítka, by lovil jako divý, alespoň podle těch zvuků, co vytváří, a jsem rád, že sklo je oděruvzdorné, jinak by se již proškrábal skrz. Tento víkend byl poprvé venku. Byl velký hrdina, dostal se celé dva metry od domu. Ale kdykoliv jsem se k němu blížil, tak panicky prchal do bezpečí. Kluci se začínají kamarádit. Už jednou spolu spinkali na křesle. Ale mnohem častěji se kočkují. Zatím má Frankie navrch, ale jestli poroste Jeky dál, tak se brzo asi bude divit. Už teď má Jeky přes 4 kg. Tak uvidíme, do jaké velikosti nám doroste. Příští měsíc už asi půjde pod kudlu, aby mohl na jaře začít chodit ven a vůbec začít terorizovat okolí domu a ne jen nás. Jeky má ve zvyku vstávat kolem 4h a začít se lísat a olizovat mi nos. S tím se nedá spát. :) Prostě jako malé dítě.

5.3.2011:
Dobrý den,
nechci strašit, ale Jekyll to už má za sebou. Myslím tím kastraci. Už z něj nikdy nebude velký kluk.
Ve čtvrtek byl na kastraci a proběhlo to bez komplikací, už zase naplno řádí.
Chtěli bychom vám ukázat jeho nejoblíbenější hru ve vaně. Máme ho natočeného:

Jinak se kluci mají báječně, už spolu občas vyrazí ven (i když častěji každý sám) a Jekyll už se odvážil i dobrých 20 m od domu. To už je hrdina. Jestě chvilku a začne nám lovit a donášet myšičky. Zhruba za měsíc, až se oteplí, jim otevřeme dvířka ven a budou moc chodit, kdy se jim zachce. Kdybyste chtěli potvrzení o kastraci, není problém ho naskenovat a poslat. Přejem vám hezký den a spoustu spokojených kočiček v nových domovech.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář