Jdi na obsah Jdi na menu
 


Damián (03)

4. 7. 2013

damian03-01.jpgKocour, nar. 9/2012

Damiánka se zlomeným ocáskem našli děti vyhozeného venku, odkud se dostal k nám. Přišel s chronickým průjmem, od kterého měl zalepený celý zadeček a zadní nohy. Kolem zadečku a na ocásku už mu začínala i slézat srst. Po příchodu jsme mu slepené výkaly jemně umývali a nasadili přísnou dietu. Zároveň měl i nález na plicích a často se kašláním i dusil. Po přeléčení silnými ATB se z něj stal čiperný malý kocourek, který se skamarádí s každým. Má velmi hravou povahu, většinou se mazlí až je unavený z hraní. Potřebuje přítomnost jiné kočky. K umístění buď s dalším kotětem, nejlépe Bucifálkem, nebo k přátelské kočce, ze které si může udělat nového nejlepšího kamaráda.
3.7.2013 byl Damián umístěn spolu s Bucifálkem do domku do Křenovic. V létě 2014 dostal Bucifálek otravu krve a zemřel.

Děkujeme Jorze Liškové, že Bucifálka po dobu jeho pobytu u nás podporovala.
Děkujeme paní Andree Kudláčové & kočičkám Mishi a Julči a kocourovi  Diamondovi, že Daminánka po dobu jeho pobytu u nás podporovali.

Fotky Bucifálka najdete zde.
Fotky Damiána najdete zde.
Fotky z jejich nového společného domova zde.

 

Zprávy z jejich nového domova:


29.7.2013
Když jsme si kocourky přivezli domů, ubytovala jsem je ve svém pokoji. Damiánek se nejdřív trochu bál a schoval se pod postel, ale Bucínek se hned mazlil. Asi po dvou hodinách si to Damiánek rozmyslel, opustil svůj úkryt a přestal mít strach.V mém pokoji v prvním patře domu měli misku s vodou a misku s granulemi, a samozřejmě také záchůdek. Několik nocí spali v mé posteli – velmi si ji oblíbili. V mém pokoji trávili také celé dny, protože se báli naší velké fenky, která byla nedočkavá a chtěla je poznat. Asi po třech dnech se Damiánek odvážil na průzkum celého prvního patra, opatrně a velmi pomalu následován i Bucínkem.
Asi po týdnu už se Damiánek pustil na výzvědy i do přízemí, což naše pětiletá fenka Katy (rasa Hovawart) velmi ocenila – s kočkami u nás doma vyrůstala, takže je na ně zvyklá, a konečně si měla s kým hrát!
Poté Damiánek objevil křeslo mého tatínka, a trávil na něm většinu času. O dva dny později se už v přízemí ukázal i Bucínek, ale pejskovi pořád moc nedůvěřoval, což se ale zlepšilo a teď se ho už nebojí vůbec – oba kocourci pijí naší fence z misky vodu a občas si zdřímnou na jejím pelíšku.
Po dvou týdnech jsme kluky vzali na procházku na zahradu. Oběma se tam moc líbilo a pak už chtěli pořád chodit ven. Když jsme doma, necháváme jim otevřené dveře na zahradu, oni se tam prochází a hrají si spolu. Domů se vždy vrací asi po půl hodině.
Teď spávají v přízemí na chodbě, společně s Katy, a mají tam všechny své věci.
Jsou velmi přítulní a hraví, ale občas se mezi sebou kočkují, a tak u toho mňoukají, až se o ně mnohdy bojím.
Nejpřítulnější jsou, když táta chystá maso na grilování :) 
Barbora H. (nová majitelka, 15 let)


25.12.2013
Dobrý den,
chtěla bych vám všem, pečovatelům i kočičkám, popřát krásné Vánoce a všechno nejlepší do nového roku, hodně nových ponocníků i adoptivních rodin a mnoho úspěchů :) přeji nejen za sebe a svou rodinu, ale taky za naše kocourky, Damiánka a Bucínka. Oběma se u nás moc líbí, za toho půl roku, co je máme, už pěkně přibrali, a teď si s námi užívají vánoční pohodu. V příloze posílám fotky :)
S pozdravem
Barbora

18.8.2014
Dobrý den,
Damiánkovi se daří dobře, teď mi spokojeně leží na břiše a spí.
Bucínek dostal v zimě zánět dásní, který se nám sice po nějaké době podařilo vyléčit, ale na začátku prázdnin se zánět vrátil, daleko horší než předtím, a Bucínek dostal otravu krve a umřel nám. Veterinář nám řekl, že měl tuto nemoc v genech, takže se s tím bohužel moc dělat nedalo. Všechny nás to hrozně mrzí, ale myslím, že i když u nás nebyl dlouho, tak že se mu tady líbilo a že měl spokojený a příjemný život, i když byl tak krátký.
S pozdravem a přáním, ať se všem kočičkám daří tak jako Damiánkovi
Barbora

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bucifálek...

(Jorga, 24. 8. 2014 10:20)

....je mi to moc líto.....:(

Nádherní!!!!!!!!!!!

(Daniela, 28. 12. 2013 19:54)

Jsou prostě NÁDHERNÍ!A evidentně maximálně spokojení a šťastní,blahopřeju k nim.I ten hafoš je krasavec.
Krásný,zdravý rok 2014 všem.
Daniela s její kočkopartou z Milotic

krásní kluci

(Daniela, 30. 7. 2013 9:26)

Moc krásní kluci a očividně spokojeni.krásné a potěšující zprávy.kluci,krásný život vám i vašim dvounožcům.
PĚKNÝ DEN,Daniela a její kočičí parta z Milotic

...mám velikou radost,

(jorga, 5. 7. 2013 10:29)

ti dva spolu vypadají jako puzzle:), tak přeji hodně štěstí a radosti v novém domově!