Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cindy

8. 9. 2008

ObrazekKouřově zbarvené kočičky Cindy se ujala paní v Pánově u Hodonína a poprosila nás, abychom ji vzaly k nám. Cindy je hravá, mazlivá, nebojácná, zvědavá, prostě kotě jak má být. 8.9.2008 byla umístěna do Olomouce ke kocourkovi Merlinovi. Její noví majitelé nám napsali:

9.9.2008:
Dobrý den,
Sindynka dorazila do Olomouce včera kolem 20.hod. Ze začátku cesty občas trošku pomňoukávala, ale jinak se tvářila celkem spokojeně. Doma nás překvapila tím, že se chovala jakoby u nás bydlela odjakživa a byla jen na výletě...Zbaštila trochu konzervy Miamor s tuňákem a křepelčím vejcem, ukázali jsme jí záchod a ona ho hned po chvíli použila (s podestýlkou Cat´s best oko plus nemá absolutně žádné problémy). Dokonce se ani nebojí našeho kocoura Merlina!!! Spíš on se bojí jí, zatím vrčí a syčí ale nehne se od ní na větší vzdálenost, pořád ji sleduje a chodí za ní jako ocásek. Sindynka si z jeho vrčení ale vůbec nic nedělá, protože pochopila, že od něho žádné nebezpečí nehrozí, že se jen snaží překonat svůj strach. Myslím že brzy budou kamarádi. Merlin už pomalu přestává vrčet. Sindynka je veselá, hravá pořád se s námi mazlí a dokonce s námi spala v posteli. Brzy zase napíšu jak se nám daří a pošlu další fotky.

10.9.2008:
Dobrý večer, už jsem si všimla fotky na hlavní straně. Merlin už Syndince čichl k čumáčku!!! Ona už přes něho v zápalu hry skáče a vzdálenosti se zkracují. Jen když si Merlin uvědomí, že je moc blízko, tak zasyčí... Syčí i na nás, občas i jako vyjede, ale bez drápů a nekousne. A když si s ním chceme hrát, tak na to zareaguje Sindy, přiřítí se a klidně mu málem skočí na hlavu.. Ale už se to pomalu začíná vracet do normálu a když Syndinka zamňouká v kuchyni nebo na balkoně, tak se Merlin rychle letí podívat co se tam děje... Už jsme je nechali i chvíli samotné a šli jsme do obchodu, když jsme se vrátili, tak se oba tvářili celkem spokojeně. Dnes za mnou Syndinka málem skočila do vany, skočila na rantl, ale naštěstí stihla skočit zpátky na zem a ne do vodičky... :-). Obě vás všechny moc zdravíme a brzy se zase ozveme.

11.9.2008:
Dobrý večer, mám jenom samé dobré zprávy. Sindynka s Merlínkem už jsou kamarádi!!! Dokonce spolu papají z jedné misky a honí se po bytě. Merlínek si je vědom své velikosti a váhy a drží se od Sindynky dál aby jí neublížil. Už vůbec nemám strach nechat je spolu samotné. Perfektně ji respektuje a už mu vůbec nevadí že přes něho skáče. Sindynka je malá divoška, všude vleze, všechno musí prozkoumat :-), pěkně papá a a vzorně chodí na záchodek. Máme z ní velkou radost. Zdravím a posílám fotky.

9.12.2008:
Dobrý den, kočička se má dobře. Je u nás spokojená. S Merlínkem jsou velcí kamarádi a už by bez sebe nemohli být. Akorát se minimálně jednou za den vykadí mimo záchodek někde na chodbě na linoleu.....Ale i přesto ji máme strašně moc rádi. Je to sluníčko, milá, mazlivá, přítulná. Někdy je to divoška a občas v noci pořádají s Merlínkem honičky doprovázené vrčením a syčením...většinou si ale začíná Merlin a chce si hrát. Cindynka ještě vykastrovaná není protože veterinář říkal že je ještě dost malá a že by počkal až po novém roce. Ona je pořád takový drobek a veterinář říkal, že by po kastraci mohla míň vyrůst. Všechny moc zdravíme a zase se ozveme.

Naše odpověď:
Dobrý den Radko,
moc Vám děkuju za zprávu o Cindy, udělala jste mi velikou radost! :-) Jsem ráda, že se má i s Merlinkem dobře a je spokojená. K tomu kakání mimo - kočky to nedělají jen tak. Většinou se jim něco nelíbí. Nejčastějším důvodem bývá stelivo. Nezměnili jste ho? Jaké používáte? Máte dva záchodky? Kryté, nebo otevřené? Kde jsou postavené? Je v nich steliva dostatečná vrstva? Dejte mi prosím vědět, pokud si budeme myslet, že toto je v pořádku, musíme hledat příčinu dál. Je opravdu zbytečné, aby byla takto nečistotná. Ten důvod najdeme.:)

Dobrý den, stelivo používám celou dobu stejné - Cats best Okko plus, je to dřevitá podestýlka. 100% kompostovatelná a úsporná a dá se spláchnout do WC. Myslím, že je jí tam dost, záchodek je na chodbě naproti WC, a další na balkóně (ten používá nejvíc Merlin). Čůrat chodí vzorně do záchodku, ale s tím kakáním je to horší. Já spíš myslím, že to neumí pořádně zahrabat a na tom linu se jí líp hrabe. Ze začátku chodila kadit do záchodku a pak se to snažila zoufale zahrabat, např. hrabala půl hodiny na zdi, na rantlu od záchodku a všude možně jinde, tak jsem třeba v noci vstala a snažila jsem se jí "pomoct", aby to zahrabala. A pak začala chodit vedle... Jenomže z dob, kdy mívala průjem vznikly na tom linu strašné fleky a nejdou ničím vyčistit...už jsem zkoušela kdeco, ale nejde to. Už jsem zkoušela i dát na zem ubrus z PVC, ale ona ho odhrabala a vykadila se...Teď chci vyzkoušet dát tam zátěžový koberec, který chtějí moji rodiče vyhodit... Děkuji za pomoc, doufám že se to nějak srovná...

Takže už tak chodí dlouho? Zkuste prosím koupit obyčejné hrudkující bentonitové stelivo (Mikeš, BioStelivo, Bentonit,...) a nasypat ho klidně do starého lavoru, plastové bedničky. Možná Vám to připadá jako hloupost, ale vyzkoušejte. Toto stelivo většinou neodmítne žádná kočka. Dejte jí ho někam ke stěně, kam chodí teď, aby ho měla "po ruce". Určitě to za pokus stojí. Vím, že Cats best Okko plus je velice kvalitní stelivo, ale jestli se jí nelíbí, nic s tím neuděláte...
Lepší obyčejné stelivo na kadění, než neustále bobky na podlaze. Opravdu bych řekla, že se jí prostě nelíbí. Už i proto, že zpočátku měla snahu tam chodit a pak si prostě vybrala jiný způsob.
Jinak místa, která po ní umýváte, přetřete octovou vodou, to kočky umí odradit. Například takové savo je láká aby místo zase "přeznačkovali".
Určitě dejte prosím vědět, ano?

Já to zkusím a ozvu se, octovou vodu mi už poradila teta. takže to už dělám. Děkuji za radu a určitě se brzy ozvu.....   

Fotografie ze Cindyna nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář