Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čita

23. 11. 2008

ObrazekČernobílou fešandu Čitu přinesli lidé ze sídliště v Hodoníně, kde se bezprizorně hladová potulovala. Čita je milá, mazlivá, bezkonfliktní kočka. 23.11.2008 byla na umísťovací Výstavě pro kočku umístěna do Mladé Boleslavi do bytu.

 

Čita nám z nového domova napsala:

27.11.2008
Dobrý den,
jmenuji se Čita a bydlím od neděle v Mladé Boleslavi. Zatím se bojím všech panelákových zvuků a pokud se rámus neuklidní, tak zalézám zezadu do gauče. A tam odpočívám. Když se večer všechno uklidní, tak vylezu, všechno si prohlížím, všechno zkouším na čich a chuť. A mazlím se s páníčky. a spím s nimi v posteli. Chodím na bedýnku a baštím jako zjednaná. Nestěžuji si. Zatím to tu vypadá přijatelně. Dneska jsem vylezla již když přišel páníček z práce. Ale když paninka dělala čočku s volským okem a smažila vajíčka, tak jsem se bála toho prskání. Schoulila jsem se páníčkovi na klín a klepala jsem se strachy. Ale potom jsme si na volském oku společně pochutnávali a to byla dobrota. Tak zase příště.

27.12.2008
Dobrý den.
Jsem kočička Čita a spolu se svými páníčky Vám přeji příjemné období mezi Vámočními svátky a Novým rokem, hezkou oslavu Silvestra a všechno nejlepší do roku 2009.
Podle dohody se Vám ozývám a posílám několik obrázků, na kterých je vidět, jak se se svými páníčky žiji.

1.3.2009
Dobrý den.
Jsem kočička Čita, která bydlí u Nedvědů v Mladé Boleslavi. Mám se tady dobře. Někdy mne páníčci "trochu zlobí", když nechtějí, abych skákala ze stolu přímo na sříň a shazovala ubrus nebo kousala mikrofon u počítače.To se potom schovávám a koukám jak to dopadne. A líbí se mi jak mne hledají. Ale jinak žijeme v pohodě. Koukáme na televizi - teď mám třeba nejraději večerníček s ježkem. Jenom mi není jasné kam se ten ježek schovává, protože pod televizí a za televizí jsem jej nenašla.A taky pomáhám paničce pracovat. Nejlepší jsou vyžehlené kapesníky, ty se krásně packou roztřepávají. A každý máme své místo na odpočívání - já podědila křeslo po páníčkovi, které spolu s páníčkem "drbeme" a "škrábeme". Vydává to krásné zvuky a máme z toho společnou radost. Páníček mi říká "ty puberťáku" nebo "šmudlo", protože se ve všem vyválím. Je nám společně hezky. Posílám Vám pozdrav a poděkování od mých páníčků.
Čita u Nedvědů - Mladá Boleslav.

5.11.2009
Dobrý den,
jmenuji se Čita a bydlela jsem u Vás. Bydlím rok u Nedvědů v Mladé Boleslavi a mají ze mne radost. 2 dny mám jako kamarádku malou kočičku Šmudlu, kterou si Nedvědovi koupili ve zverimexu Bondy v MB, protože jim bylo líto že je tam již dlouho a nikdo ji nechce. Dnes jsem dala příkaz k převodu na Vaše konto ve výši 1000,- Kč s termínem splatnosti 9.11.2009. Přeji Vám hodně úspěchů v práci při umísťování kočiček a hodně radosti s již umístěnými kočičkami.
Pokouším se Vám zaslat i obrázek jak po roce vypadám a jakou mám kamarádku, ale nevím, jestli se to povede.
Čita z MB

29.3.2016
Dobrý den.
V příloze zasílám fotky s tématem Velikonoce. Kočka se jmenuje Čita a máme ji z Vašeho útulku z Hodonína z umísťovací výstavy z roku 2008 v Praze. To byla asi roční kotě. Je to krásné velké zvíře - člen rodiny. Má v rodině ještě mladší kolegyni, ale ta se s ní nechtěla fotit. Všechny v útulku zdravím a ujišťuji Vás, že si Vaší práce nesmírně vážím a děkuji Vám za ni.
Václav N.

cita350.jpg

 

 

 

Fotografie z Čitina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(H&spol., 30. 3. 2016 20:22)

Je krásné, jak se má kočka Čita dobře už tolik let!

Ježek Aladin

(Hana M., 3. 3. 2009 14:25)

Myslím, že tento večerníček byl tak trochu natočen i pro kočky. Kocour Mourys, kterého mají rodiče od přítele se taky zapáleně kouká :-)