Jdi na obsah Jdi na menu
 


Della

8. 12. 2007

ObrazekMourečka Della je maminkou Paši, Brumíka a Kuldy. Jednoho dne v červenci 2007 se objevila v kempu ve Strážnici, kde jí jedna paní dala najíst. Della jí na oplátku přinesla svá koťata. Majitel kempu vyhrožoval, že na ně pošle psy, a tak je paní dovezla k nám. 7.12.2007 byla umístěna do Čeložnic.

 

Její nová majitelka nám napsala:

10.12.2007:
Dobrý večer, všichni Vás zdravíme,
tak jsem se konečně dostala k tomu, abych Vám napsala, jak se u nás daří Dellince.
No myslím, že už je u nás jako doma.
První den byla trochu vyplašená, všechny místnosti si prošla a všechno prozkoumala. Stihla dokonce rozbít i keramickou mísu, aspoň už víme, na co si dát příště pozor. I naší mamce, které Dellinka patří, se moc líbí.
Překvapuje nás, že nechce moc jíst, kapsičky nejí vůbec(?), šunku trochu, jenom vždycky sní pár granulí. Koupili jsme jí mléko pro kočky, to jí ale taky moc nejede. Dnes jsme jí dali vařená kuřecí prsa a konečně se pořádně najedla.
Většinu dne prospí, jinak je velice přítulná, čistotná a spokojená kočička, na zavolání přiběhne a dokonce se se mnou učí (leží na knížkách.
Ostříhali jsme jí drápky, škrabadlo(ani nic jiného) zatím nepoužívá.
Už se těšíme, jak ji seznámíme se sestřinými kočkami, které tu někdy hlídáme. Snad spolu budou dobře vycházet.
Jakmile budeme mít spravený foťák, pošleme fotky.

2.1.2008:
Dobrý den,
posílám Vám fotky a zprávy o tom, jak se u nás daří Delle.
S jídlem je to pořád stejné - nechce kapsičky, konzervy, pamlsky, šunku. Nemyslím si, že by byla rozmlsaná, jí jen granule a občas syrové maso a sardinky. Přesto ale pořád přibírá, už má 5,4 kg. Takže si myslím, že hlady netrpí.
Jak už víte, před Vánocemi k nám sestra přivezla její 3 kočky - Fida, Ofélii a Monu. Je to už víc než 14 dní a pořád si na sebe nezvykli. Ti tři jsou velcí kamarádi, ale Della nemá zájem si s nimi hrát a straní se jich. Když se k ní pokusí přiblížit, prská a syčí na ně. Hlavně Fido za ní pořád chodí a chce se bavit, asi se mu Della líbí, ale vždycky dostane košem. A taky se na začátku stalo, že jí Fido počural její místa, kde spává (je vykastrovaný). Nikdy před tím to neudělal. Asi si to tam chtěl označkovat, nevím. Dellinka si zvykla se mnou spát v posteli, ale když mě v noci budilo její prskání a bitky s Fidem, musela spávat jinde.
Když kočky spí půl dne v obýváku, Della si myslí, že už je dům její, a začne po domě pobíhat a lísat se, ale pak zjistí, že kočky jsou pořád tady, a zaleze pro změnu na půl dne ona.
Mysleli jsme, že bude ráda, že má kamarády, ale vypadá to, že je samotářka, proto si nejsme jistí, jestli k ní pořídit ještě druhou kočku. Jak se snášela s ostatními v útulku?
Škrabadlo vůbec nechce používat, nevíme, jak ji na to naučit, ani si nechce hrát s žádnými hračkami.
Jinak jsme moc rádi, že ji máme, je to náš miláček.
Přejeme Vám i všem kočičkám všechno dobré do nového roku, ať se Vám daří!

Naše odpověď:
Dobrý večer,
moc děkujeme za zprávu o Delle.
Ona i u nás byla spíš granulová. Jen mám obavy, že pokud tak přibírá, budete muset koupit granule light, abyste z ní neměli kuličku.
Dellinka si na kočky určitě časem zvykne, jen je blbé, že jsou u Vás jen chvíli, pak odjedou, zase přijedou... Potřebovalo by to alespoň měsíc zvykání v kuse. Navíc Váš dům už považuje za své území a Vás za svou paničku, tak se asi nechce dělit. Dokonce i Fido jí dal jasně najevo, že to tam nepatří jen jí. Jinak je pravda, že u nás kočky spíš ignorovala. Měla ráda pouze svá koťata - ještě nám jedno zbylo.
Jestli nepoužívá škrabadlo, tak to snad nevadí - jestli neškrábe jiné věci. Pokud ano, musíte ji chytit při činu, plácnout novinami a přenést ke škrabadlu...
Jinak koukám, že si užijete spoustu legrace. Tak nám zase napište, budeme moc rády.

24.1.2008:
Dobrý den,
zdravím Vás společně s Dellou. Dellinka se má u nás moc dobře a "pomáhá" mi s učením. Občas jak zběsilá lítá po celém domě, tak si říkáme, že ji budeme asi pouštět zjara ven, ale bojíme se, aby nám nezběhla, nebyla potom plná klíšťat a neodnaučila se chodit na kočičí WC. Tak nevíme.

Naše odpověď:
Moc děkujeme za zprávu. Jestli myslíte, že by Della chtěla ven, tak ji
pusťte. Na záchodek určitě chodit nezapomene. Často se sává, že když chodí kočky ven, tak než by udělaly potřebu tam, běží na záchodek domů - asi správní hospodáři. A proti klíšťatůma a blechám existuje obojek (dá se koupit v Kauflandu asi za 70 Kč a vydrží 3 měsíce, pokud ho kočka neztratí). Dá se na něj napsat i adresa a telefon. Je fajn, když ho kočka má, protože je hned vidět komu (a že někomu) patří. Jde spíš o to, jak to máte kolem domu bezpečné (silnice, zlí lidé, ...).

27.2.2008:
Della se má fajn, akorát měla něco s levým očičkem, tak jí na to paní doktorka dala antibiotika, že prý kapky nezabírají. Na pelíšku spát nechce, ale s hračkama od vás si hraje, hlavně s tou s pírkem. A když se dívá přes sklo na terasu a vidí a slyší ptáčky, je jak zhypnotizovaná a cvaká na ně zubama. Už se asi nemůže dočkat, jak bude chodit ven. Stejně mám ale strach ji pustit...
Ale nejvíc ji fascinuje oranžová šňůrka, za kterou se dokáže honit celé hodiny. Taky jsem jí přesunula škrabadlo z obýváku, kam nechtěla moc chodit, blíž ke krbu(kde je pořád), a pokrok - když jde kolem, tak se o něj škrábe. Ale nahoru neskáče.
Tento týden tu mám zase kočky od ségry na hlídání, ale už jsem vzdala pokusy o sblížení, takže jsou oddělení od Delly. Jenom jsem zkoušela dát k ní nejmladší kočičku, ale ta se zase bála Delly. Tak se teď vůbec nepotkávají, ale Della se dožaduje přístupu do celého domu, jak byla zvyklá, a nechápe, proč tam nesmí. Ale je to tak asi nejlepší. Teď tu leží se mnou a všechny vás pozdravuje.

24.4.2008:
Krásný den všem,
po delší době Vám píšu, jak se daří Delle.
Nejdřív bych chtěla říct, že Della má novou spolubydlící - Monu. Je to kočka mojí sestry. Když tu bývala na prázdninách spolu s ostatníma, tak jsem ty dvě pořád dávala dohromady, protože si nejvíc rozuměly. Sice se Mona ze začátku bála, ale zvykla si a pak už se pořád honily a hrály se. A nakonec z nich byly takové kámošky, že už tu zůstala natrvalo. Dellu byste snad ani nepoznaly - už to není samotářka, která většinu dne spí, bez zájmu o cokoliv. Naopak.
Della chce pořád chodit ven. Občas s ní chodím před dům, ale je tam silnice tak ne na moc dlouho a daleko. Chystám se jí koupit kšíry, ale jak ji znám, tak to nebude chtít nosit. Je čím dál drzejší a když ji chci zavřít domů, tak zdrhá sousedům na strom. Minulý týden přejelo sousedům kočku auto (byla vykastrovaná), tak to nechci riskovat. Budu ji muset trochu krotit v jídle, pořád jí už se kulatí.

16.4.2017
Della - už desátý rok s námi. Děkujeme!
della350.jpg

Fotografie z Dellina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář