Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doly (nyní Moly)

21. 8. 2010

ObrazekDoly se spolu se svými sestřičkami Fidorkou a Moly potulovala v Hluku na ulici. Nejspíš je tam vyhodil jejich majitel. Všechny tři jsou velmi mazlivé, opravdová zlatíčka. 21.8.2010 byla umístěna do Nenakonic u Olomouce ke kocourovi Bibóškovi a přejmenována na Doly. Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

22.8.2010:
Dobrý den, posílám první zprávy z nového domova Doly, námi přejmenované na Moly. 2hodinovou cestu do Nenakonic zvládla bez problému i bez naříkání. Po příjezdu do nového domu se už Moly nemohla dočkat, až ji pustíme z přepravky a hned poté začala vše zvědavě obhlížet a zkoumat. Od první chvíle je tu jako doma! Nemá ráda samotu, kdykoliv zůstane na chvíli sama dá to jasně a hlasitě najevo. Je moc čilá, ráda dovádí s balonkem a to je teprve podívaná :-D. Noc zvládla taky úžasně, spala se mnou v posteli v objetí a když jsem se otočila na druhou stranu šla hned za mnou. Je neuvěřitelný mazel, dožaduje se pořád mazlení, spokojeně si u toho přešlapuje a přede. Papá s velkou radostí, má radost ze všeho co je k jídlu. Záchodek používá bez problému od první chvíle. Jen si ještě musí zvyknout na naší kokří fenečku Sendy, která by si s ní tak chtěla hrát, ale kdykoliv se k Moly přiblíží slyší jen syčení, ale už to není tak intenzivní jak včera. Včera dokonce jedly chvíli z jedné misky. S příští zprávou Vám pošlu i nějaké fotečky jak se jí u nás daří.
PS: Jen máme problém s pitím, moc nepije vodu. Zato kravské mlíčko vypila s chutí. Sice měla trošku průjem, ale vývar jí udělal dobře a už je to dobré. Co s tím?

Naše odpověď:
Moc děkujeme za úžasnou zprávu! Jsme rády, že se Moly tak rychle zabydlela.:-) Se Sendy bude určitě brzo kamarádka, chce to jen chviličku času.
Jen to mléko jí nedávejte!!! Kočky neumí trávit kravské mléko a způsobuje jim urputný průjem. Navíc se Moly z průjmu právě dostala, pokud ho chytne zpátky, budete ji z něj těžko dostávat. Kočky nepijí tolik co psi. Pokud mají "vlhkou" stravu, hodně vody si vezmou z ní. Ale k dispozici ji samozřejmě mít musí. Takže kravské mléko určitě ne!!! I když kočkám moc chutná. Pokud jí chcete přilepšit, prodává se speciálně upravené kočičí mléko, nebo můžete dát TUČNÝ - tvaroh, bílý jogurt, zakysanou smetanu, nebo kousek taveného sýru. Podívejte se prosím i do "Návodu na kočku", který jste dostali sebou.

26.8.2010:
Dobrý den, mám dotaz na Doly (u nás Moly). Zajímalo by mě jestli u Vás byla zvyklá na granulky a popřípadě na jaké. Chceme jí nějaké koupit, na zkoušku jsme jí dali co máme doma, nechali jsme je rozmočit, aby je pokousala, ale ani tak je nechce, tak aby jsme je nekupovali zbytečně. Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne. 

Naše odpověď:
Koťata obecně dávají přednost měkké stravě. To znamená různé kapsičky, konzervičky, ale kočka je především masožravec, takže úplně nejlíp vařené kuře, nebo hovězí - to Moly měla moc ráda. Granulek si taky křupla. Ale rozhodně je nerozmáčejte. Čím bude starší, tím je bude víc jíst... Nám se nejvíc osvědčily granule Royal Canin Sensible 33. Jimi ještě nepohrdla žádná kočka a jsou nejoblíbenější.
Jinak článek o tom, čím krmíme najdete pod odkazem Čím krmit.
A co se Sendy? Už se skamarádily?

26.8.2010:
Zdravím, nakonec jsme jí koupili ProPlan a vypadá to zatím, že jí chutnají :-). Se Sendy to zatím není nejrůžovější, ale už na ni nesyčí, očuchají se, ale tím to končí. Zatím nám to stačí, určitě se to do budoucna zlepší. Molinka se má moc dobře, papá krásně, je moc hodná, přítulná .. prostě naše miminko. Obzvlášť moje, je pořád se mnou, mě si vybrala jako náhradní maminu :-). Je hrozně čilá, hlavně zvídavá - všechno musí prozkoumat, ať to stojí co to stojí a hravá .. nejradši má pinpongový míček a papírovou kuličku, s tou dokáže blbnout hodinu. Dnes jsme jí koupili koulodráhu, viděli jsme ji u Vás a moc se nám líbila, tak s tou teď taky blbne. Posílám Vám pár fotek - hlavně profilovou fotku, abyste ji mohli zařadit do umístěných. Ještě se předem omlouvám, nevím jestli se mi povede poslat všechny fotky v jednom mailu, nejspíš určitě ne. Díky pomalému netu to bude v bohužel v několika. Přeji hezký zbytek dne a děkuji za odpověď.

2.10.2010:
Dobré odpoledne do Hodonína, oba jsem od Vás pohladila a během odpolední siesty vyfotila a nahrála krátké videjko :-). Fotky jsou opravdu povedené :-), přeji Vám i kočičkám hezký zbytek víkendu

23.12.2010:
Dobrý večer,
moc děkujeme za vánoční přání! Všem do Hodonína posíláme moc pozdravů a přání krásných Vánoc od Molinky, Biboška a celé naší rodiny. Přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků, spokojený nový rok, především dobrý domov pro všechny zvířecí miláčky a ať těch zvířecích sirotků je v příštím roce co nejméně a nových páníčků co nejvíce!
Jinak Molinka se má u nás výborně, je to moje láska, nevím co bych si bez ní už počala! Dělám z ní domácího rozmazlence a náramně si to užívá :-). Kdykoliv si "zamňouká" přiběhnu a hned ji pochovám, to je hned v sedmém nebi a šťastně si vrní. Jinak s Biboškem jsou sehraná dvojka, i když on je kluk takže ji někdy zlobí, ale většinou si sjedná klid a nebo mu uteče :-D. Škrabadlo je v denním provozu, kolikrát se tak třepe, že mám strach, aby se s nimi náhodou nevyvrátilo, ale drží jako skála. Ještě jednou moc děkuji za pomoc s výběrem, zprostředkování a Vaši trpělivost.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář