Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elza a Melisa (nyní Maggie)

1. 6. 2007

Obrazek Obrazek

Tříbarevnou Elzu a její tři sourozence zanechal jejich majitel v zavřené krabici v lese. Měli velké štěstí - našla je paní, která je hned odvezla k nám. Podrobnosti o ní a jejích sourozencích a o tom, jak u nás vyrůstali, si můžete přečíst zde. Melisa a její sourozenci se narodili plaché kočce v jedné z městských lokalit. 1.6.2007 byly společně umístěny do Brna. Jejich nový majitel nám napsal:

1.6.2007:
Elza i Melisa už si hrají, cestu zvládly v pohodě. Elza byla zatím jen čurat, průjem nezjištěn.

3.6.2007:
Dobrý večer,
posílám pár fotek Elzy a Melisky. Kvalita není nic moc, ale pro info snad stačí (navíc neposedí a furt sebou vrtí ...) :-)
Elza byla pred chvilkou na velké a zdá se, že kuřecí by mohlo zabrat (bobek pevnější, ale ještě to není ono).
Meliska v porádku. Uvidíme v pondělí/úterý.
Holky sou šikovný, rozumí si bez problémů. Meliska je průzkumník a mazel, Elsie už je větší "dáma" :-)
Hlavní jídlo dostaly na velkou misku, baští společně.
(Myslím, že to pomohlo hlavně Melisce, jak vidí Elzu hltat, nenechá se zahanbit).
Granule zředěny vodou, mají to vedle hlavní misky, uvidíme jestli zachutnají.

12.6.2007:
Dobrý den,
posílám opět pár foteček na důkaz, že rostou jako z vody a z Royal Canin.
:-)

27.10.2007:
Holky zlobí tak akorát a já sem hodně tolerantní. Malá se snaží společně se mnou napsat e-mail a velká (Elza) považuje klávesnici za ideální místo pro odpočinek. Takže taková klasika.
Taky mají rády koupelnu a chodí mne kontrolovat do vany, perou se spolu na okraji a občas spadnou do vody. Kontrolují teplotu vody, stav pěny a čistotu ručníku. Když se jim ručník nezdá, odtáhnou ho po zemi do obýváku a donesou mi hadru, na které spí (dle jejich názoru mnohem vhodnější…). Upravit zubní kartáček do „přijatelného“ tvaru a vykousat nové otvory do zubní pasty patří mezi samozřejmé a standardní služby. :-)
Drobný problém je s malou a jejími hlasovými projevy. Pokud v noci (ráno) zavřu dveře do ložnice, protože se chci vyspat a nemám zrovna chuť si ve 4 ráno hrát s pinpongovým míčkem, tak se rozjede teskné hlasité mňoukání. Zatím to řeším špunty do uší a doufám, že si Meliska (nyní
Maggie) časem zvykne?
Meliska byla záhy přejmenována na Maggie, protože jí zůstal sací reflex a "žužlá" cokoliv, kohokoliv, kdykoliv, kdekoliv. No a jelikož mám rád seriál Simpsonovi, tak jsem jí dal jméno po Maggie ze seriálu, která žužlá dudlík a pokud jej nemá, tak žužlá cokoliv, kohokoliv, kdykoliv, kdekoliv... :-)
Teď se je snažím odnaučit chodit na kuchyňskou linku. Akorát mám nevýhodu, že mají dobrý sluch. Plížím se jako Vinnetou, abych je přistihl a náležitě jim vynadal, ale ty potvůrky mě uslyší a nenechají se nachytat při činu :-)))

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodně štěstí dalším umístěncům !

(Markéta, 4. 6. 2007 13:27)

Mně se zase moc líbí ta druhá fotka : "Rozkoukáno - jdeme si hrát", vypadá to spíš, jak kotěcí parádemarš:-)

Krááásné plyšulky

(Ivča, 4. 6. 2007 11:29)

Koťulky jsou super a jak čtu a koukám, našly si i super rodinu! (A fotka v pantofli je úúúžasná :o)