Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falko a Káťa(02)

28. 8. 2012

falko01.jpg kata02-01.jpg

Mourečka Falka našla paní spolu se sourozenci u silnice mezi Rohatcem a Ratiškovicemi. Světle bílozrzavou Káťu a její čtyři sourozence porodila kočka 6.6.2012 na rohožce před domem, kam chodila prosit o domov. Bohužel ale lidi, kteří v domě bydleli, odmítli se o ni postarat. Když pak porodila, dovezla nám ji i s koťaty slečna, která o ní věděla a chodila ji tam krmit. 28.8.2012 byli společně umístěni do domku se zahrádkou do Spytihněvi.

Fotky Falka z doby jeho pobytu u nás najdete zde, fotky Káti a Falka z jejich nového domova zde.

Děkujeme Haně Karasové, Tomášovi Michalcovi & kočce Mie, kteří Falka během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme Jiřině Vyskočilové & kočkám Išince a Žanetce, které stejným způsobem podporovaly Káťu.

 

224634_10151150577640751_1958590172_n.jpg
Falko byl s námi 17.8.2012 v Dobrém ránu.
1. vstup 
zde, 2. vstup zde 

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

31.8.2012:
Cesta domů na Zlínsko byla velmi zajímavá co se týká koťátek.. Falko si pěkně lehnul, složil packy a dá se říct, že v přepravce prospal skoro celou cestu. Ani nezamňoukal. Zato Káťa, tak ta se předvedla v plné kráse. Sotva jsme vyjeli, tak začala tak příšerně nahlas mňoukat, že nám zaléhaly uši. Ještě jsme nebyli vyjetí z Hodonína a v autě byl cítit smrádek. Tak jsme zastavili, zjistit co se děje. Káťa se pokadila. Jestli strachy nebo se jí zrovna chtělo, to nevíme. Tak jsme dali bedýnku do kupy a pokračovali v jízdě. No, celou cestu MADAM (tak jsem jí říkala po cestě) nezavřela pusu. Buď není bedýnkový typ nebo nemá ráda jízdu autem, anebo se jí nelíbilo, že není se sourozenci.. Než jsme jeli přímo k nám domů, tak jsme se museli stavit pro našeho syna k mým rodičům. Zdendovi i mým rodičům se koťátka líbila. Falko si dokonce na mém otci ustlal, předl, šlapal .. No, veliký mazel. Káťa začala usínat u mamky v náručí..
Sbalili jsme Zdendu, koťátka a vyrazili všichni už do cíle.. Po příjezdu domů nás vítal náš 3,5 letý kocourek Mourys. Zdenda v autě usnul, tak jsme ho jen přenesli do postýlky a začali se věnovat kočičkám.
Vypustili jsme Falka a Káťu z bedýnek. Falko by se i kamarádil, ale Káťa syčela a vrčela.
Mimochodem, Káťa je opravdu šíleně ufňáganá.. :-D No, ale reakce Mourysa na koťata byla opravdu šílená. To jsem nečekala ani v nejčernějším snu. Prskání, vrčení, syčení, žárlivost – to ani popsat pořádně nejde. Pohlazení od nás v žádném případě nesnesl. Asi to bral jako podpásovku.. No, mazec..
Mouryse jsme nahnali do patra a Falka s Káťou nechali dole. Ukázali jsme jim kde mají kočkolit, dali jsme jim jídlo a pití.. A nechali je dole, aby se seznamovala. Během asi ½ hoďky se objevila oba nahoře. Tak Mourys dobrovolně utekl dolů..
Falko a Káťa začali prozkoumávat nové bydlení. Každý sám za sebe – jak se někde potkali, tak Káťa syčela.
V noci se koťata nasáčkovala k nám do postele. Káťa chvílemi měla tendence lézt i za malým do postýlky, to jsem ji hnala.. První noc byla relativně klidná – vyspali jsme se :-D Ve středu ráno začalo pořádné seznamování Zdeněčka a koťat… Káťa si Zdendu oblíbila, ale Falko pro něj neměl zatím pochopení a našel si super úkryt.
Celý den až do večera byl zalezený a spal pod pohovkou v obýváku. Vylezl jen na jídlo a na WC. Káťa a Zdenda spolu řádili, Zdenda jí házal různé svoje hračky a ona si s nimi pohrávala. Oblíbené Zdendovi kostičky tlačila Káťa hlavou před sebou. Lísala se o něj a mazlila se s ním.. Zdenda má čičeny rád a od té doby co začal lozit a lépe se dostával ke kočkám, tak ho učíme, že se kočičkám nesmí ubližovat, ale dělat jen malá, malá ..
Jakmile večer Falko zjistil, že je od Zdendy klid, tak vylezl z pod pohovky a začal také řádit. Káťa ještě sem tam na něj prskla, ale už si spolu začínali hrát… Jako kdyby tu byli od narození..
Mourys stále trucoval..
Ve čtvrtek jsou Falko a Káťa naprosto ok, nahání se, panáčkují a už na sebe nesyčí..
A co se týká mazlení, tak je občas problém se jich zbavit. :-D Dávají hodně najevo, že zrovna teď je doba mazlení. Vydrželi by i hoďku, dvě v kuse.. Ale zase nemůžou být na prvním místě, aby se Zdeněček necítil na druhé koleji ..
Jinak podle fotek z depozit jsme si mysleli, že Falko bude raubíř a Káťa kliďas a ono je to naopak.. Káťa věčně řádí, i méně spí a pořád se projevuje mňoukáním a Falko se chvilku vyblbne a pak o něm i 3 hoďky nevíme, spí pod pohovkou.. Nebo na křesle.. Falko řádí spíš k večeru..
Mourys si už pomalu zvyká – už dokonce snese být s nimi v jedné místnosti. Ale na kamarádství to ještě pár dní nevypadá. Nakonec má času kolik bude třeba… Ještě ve středu se ani s námi nemazlil a včera už ano. Jak jsem psala, je to velký mazel a chybí mu to… Věřím tomu, že je v tom i žárlivost, že vidí, že už není zase sám a že se bude ta láska k němu dělit i na malochy.. Ale po pravdě nám by úplně stačilo, kdyby je akceptoval, snesl vedle sebe, však hrát si s nimi nemusí. Ikdyž by to bylo super. On taky když byl malý, tak si musel získat starší osazenstvo a až tomu tak bylo, tak věčně je naháněl a provokoval.. Byl vždy nejmladší a naráz je to PÁN DOMU a i to je změna.
Tak uvidíme..
Pokračování románu zase příště :-D

18.9.2012:
Falko a Káťa v novém domově po týdnech
pokračování románu … :-D
Minule jsem skončila tím, že jsem napsala, že nám by stačilo, aby je Mourysek aspoň akceptoval, že hrát si s nimi nemusí.
Ale je pravda, že s koťaty udělal veliké pokroky.. Už na ně vůbec nesyčí ani neprská (na nás také ne). (Falko se mi teď snaží dostat na pc, asi chce také něco napsat). Jak jsem psala minule, tak je Mourysek mazel a dost mu to mazlení chybělo, tak musel změnit názor. Dokonce už papají všichni z jedné misky a když je teď ještě venku relativně hezky, tak spolu řádí na dvoře. Pěkně všichni pod dozorem našich očí. Falko se trochu bojí vyběhnout na dvůr, ale pak až tam je, tak je nad míru spokojený. Káťa, ta je tam jako doma. Řádí sama, s Falkem, s Mouryskem i se Zdendou. Co jí baví nejvíce, tak chytat „kekeky“ (vše co leze a lítá). Proč kekeky? Ještě když jsme měli Jackinku, tak když viděla mouchu, komára apod. tak vydávala zvuky, že to znělo jako kekek, kekekek.. Tak proto kekeky.. Po pravdě se Káťa Jackince hodně podobá – hlavně tedy chováním a gesty. I když je Káťa jiná kočka, která s ní nemá nic společného, tak nám ji hodně připomíná… A Falko? To je jak syn našeho Mouryska.. Dneska Káťa pěkně Mourysa proháněla, a naopak.. Je to úplný balzám pro srdce i duši, když si tak pěkně rozumí.
Jinak co se týká Zdendy a koťat, tak je to mazec. Zdenda a Káťa jsou nerozlučná dvojka. Hází jí hračky, vozí ji v autě, mazlí se s ní. S Falkem to takové není – Falko z něj má respekt a raději se mu vyhýbá. Není to o tom, že by se ho bál, jen k němu asi nenašel ještě pochopení.
Zdenda je totiž divoch. A mimochodem – Mourys z jeho přiblížení také není nadšený – a to ho zná od malička.
PS. Zjistili jsme, že Káťa nebude milovnicí vody, skočila na bazén, na kterém máme plachtu a tam byla dešťovka. No, ta jela jak blesk…
A Falko – to je pěkná potmělucha. Jakmile si ho veznu na ruky, tak první co ho zajímá, tak je můj řetízek. Chce mi ho sežrat.. A taky má tendence mě pořád olizovat ramena, uši, obličej…
Ale jinak jsou to velcí mazlíčci, skoro pořád předou – Káťa dost nahlas..

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

28.8.2013
Dobry den, 

Jinak co se tyka Káti a Falka, tak jsou to pekni hajdalaci .. :-D

Dneska je to rok co jsou u nas doma a opravdu se za tu dobu hodne zmenili.. Hlavne tedy Falko.
To je hlavne muj milacek, za manzelem moc nejde, utika pred nim, ikdyz absolutne nema duvod ..
Zato Kata, ta je cim dal vice mazlivejsi - kolikrat je problem se ji v dobrem slova smyslu zbavit ...
Zdenda a ona jsou porad velci kamaradi, jeste ji to s nim neprestalo bavit a porad za nim jde..
 
A jak to ze zacatku vypadalo, ze se Mourys s nimi nebude kamaradit, tak je to v klidu. Spi spolu na pohovce,
nahani se a kockuji. Falko velice rad, kdyz prochazi kolem Mouryska, se o neho olisne. Vetsinou je to ze strany
Mouryska bez reakci, ale obcas Falka preventivne propleskne..
 
Posilam i nejake foto, aby jste videli jak se za ten rok zmenili.. Je to foceno tento tyden v pondeli ..
 
Preji pekny den a co nejvice umistenych kocicek k dobrym lidem a co nejmene nalezencu .. :-D
 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář