Jdi na obsah Jdi na menu
 


Felinka a Majda

24. 2. 2007

 

Obrazek Obrazek

Černá kočička s bílým flíčkem pod krkem Felinka byla dovezena z chatové oblasti Radějov. Spolu s ní jsme z jedné jediné malé chaty dovezli ještě 11 dalších koťat! Všechna koťata byla ve strašném stavu, podvyživená, nemocná a plná parazitů. Po vyléčení se z ní stala mazlivá, ale k cizím lidem trochu nedůvěřivá a bojácná kočička. 29.12.2006 byla umístěna do Břeclavi. Felinka si v novém domově zvykla poměrně rychle, pak nám však její noví majitelé volali, že pořád chodí a mňouká. Usoudily jsme, že jí bude asi smutno, a tak jsme jim doporučily vzít si k Felince ještě jednu kočku. Vybrali si Majdu - černobílou kočičku, kterou v listopadu 2006 našla v Rohatci holčička, jejíž rodiče jí nedovolili si kočičku nechat. Majda je odvážná hravá kočička, která si nenechá nic líbit a nikomu nezůstane nic dlužna. 24.2.2007 jsme ji odvezly do Břeclavi k Felince.

Jejich noví majitelé nám napsali:

29.12.2006:
Jsme už doma, Felinka zvládla cestu perfektně, vůbec neplakala. Teď je asi vystrašená, sedí v přepravce a nechce se jí ven. Dáme jí čas.

30.12.2006:
Felinka byla v noci klidná, ani jsme o ní nevěděli. Vyčurala se i vykakala, ale jestli něco snědla, nevím. Z koupelny ještě nevyšla, je v bedně.

31.12.2006:
Včera odpoledne se vydala Felinka na průzkum, velmi opatrně. Nechá se pohladit, ale pořád se bojí. Dnes jsme ji nemohli celé dopoledne najít.

25.2.2007:
Holky se seznamují, v noci si vybraly jako prostředníka manžela. Teď po dopoledních honičkách odpočívají. Majda už použila záchodek a snědla trochu masa.

27.2.2007:
Holky už leží spolu na křesle, žerou z jedné misky (první Majda) a vesele se honí. Myslím, že Felinka vzala Majdu za svou - láskyplně ji občas umývá.

28.1.2011:
Dobrý den,
koukala jsem se už po několikáté na vaše stránky a napadlo mě že bych vám mohla poslat několik foteček Majdínky a Felinky které jsme si od vás "adoptovali" (2006-07)...
Jsou stále strašně aktivní a Majda si poslední dobou oblíbila mě budit už kolem čtvrté hodiny...
Felinka je sice klidnější, ale jakmile uslyší zvuk otevírání konzervy, je hned v pozoru a čeká kdy konečně dostane...
Taky to na nich jde trochu poznat ale hravé jsou obě dvě stejně Majdínka stále příležitostně aportuje (teď si oblíbila oříšky) a Felinka skáče kde může ...

87843506_158093818479810_2638351478825156608_n.jpg24.2.2020
Dobrý večer,
už dříve jsme od Vás adoptovali dvě kočičky, Felinku a Majdu. Felinka už bohužel není mezi námi, ale Majda má právě dnes 13 let výročí dovezenin. Nikdy na ten den nezapomenu.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zvykání

(Lea, 14. 2. 2007 20:27)

Felinka si zvykla na celou naší rodinu. Dokonce i na strejdu (cha potvrzuji) a babičku. Ale pořád si ještě nezvykla na bratrance a sestřenici (to jsou malí raubíři). Tak trošku si zvykla na tetu a na dědu. Už mně a mamce ráno loví palce v 5:30 hod. :)

Škrabadlo

(Majitelka Felinky, 14. 2. 2007 20:01)

Tak konečně jsme Felince pořídili pořádné škrabadlo, uvidíme, jak se ujme. Pokud si někdo s Felinkou na škrabadle hraje, tak tam řádí jako čert. Sama se mu ale moc nevěnuje. Chtěli jsme udělat pro Vás fotky, ale modelka z ní asi nebude. Před objektivem se schovává. Pokud se fotku podaří poslat, tak uvidíte akorát zadek.

Něco nového

(Majitelka Felinky, 1. 2. 2007 20:18)

Felinka se rozhodla, že opravdu to nejlepší místo na spaní jsou moje nohy a pokaždé, když se chci v noci otočit, tak se na mne tak podívá, že už asi pořád budu spát v jedné poloze. Dnes nad ránem se rozhodla, že spánku bylo dost a je potřeba něco ulovit a tou kořistí se stal můj palec, pravda trochu to bolelo, ale co by člověk kvůli svému zlatíčku nevydržel. V každém případě pěkně mění zaběhaný pořádek v naší domácnosti.

Felinka si zvyká

(Majitelka Felinky, 26. 1. 2007 15:11)

Felince už patří celý byt, ale je velmi vzorná, na stůl se podívala jen 2x a na kuchyňské lince jsem ji přistihla jenom jednou. Zatím si nenašla žádné místo, které by bylo jenom její. Jenom s jídlem teď máme trochu problémy, nechtěla jsem jí dávat jenom granule, tak zkoušíme něco jiného, tvaroh i tuňák měly úspěch, kapsičky taky, jenom do kočičích konzerv se jí moc nechce. Zatím každou, kterou jsme otevřeli, jsme dali venkovním kočkám, které chodí k nám na verandu, asi z toho měli velkou radost. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.