Jdi na obsah Jdi na menu
 


Floriánek a Micky

9. 12. 2007

florianek04.jpg micky02.jpg

Bílomourek Floriánek a černobílý Micky byli jako malá koťátka zachráněni z chatové kolonie na Břeclavsku. 9.12.2007 byli díky umísťovací výstavě Vánoce v útulku umístěni do Prahy. Jejich noví majitelé nám napsali:

12.12.2007:
Dobrý večer,
kocourci jsou velcí mazlové, zvykání bylo velmi rychlé a bezproblémové, byli sice po přivezení plašší, ale přítulní a vrnící, uvelebili se hned na klíně a tam provrněli zbytek dne. Floriánek je zvídavý a už okupuje celý dům, kamarádí se i s naším labradorem Baronem, Micky je bázlivější a každý den mu po našem návratu z práce chvíli trvá, než se osmělí a příjde se mazlit, vypadá to, že mu asi ublížil nějaký chlap, protože k mému muži se bojí jít a musí si ho udobřovat pamlsky, aby se nechal hladit i od něj, ale myslím, že je to jen dočasné, že pamlsky zaberou a i Micky se bude vítat s námi všemi při příjezdu z práce. Náš od těchto koťat o rok starší kocourek zatím všem ukazuje, kdo tu velí, a je hlavou všech nezbedností.
Už nám stihli překousat kabel k myši u počítače, můj muž se celou noc nevyspal, protože kočičí četa si jej vybrala za objekt noční výpravy a po rozběhu přes celý pokoj na něj opakovaně útočili dlouhými skoky, no prostě se vůbec nenudíme .... a když se všichni 3 přijdou mazlit, máme co dělat, aby se nikdo z nich necítil pozapomenutý.
Nemusíte mít strach, je o ně plně postaráno a dokonce má pochvalu i náš Baron, který normálně s naším kocourem dováděl a teď spořádaně čeká, doma je zalezlý ve svém pelíšku a čeká, až za ním kočičáci sami přijdou a oni už za ním chodí jen k němu čichnout a už se i Floriánek dokonce o něj otřel, důležité je, že na něj nesyčí, takže tím si krásně zvykají.
Jak budeme mít nějaké foto, pošleme, také budeme dále podávat zprávy, jak se kocourkům vede.

13.12.2007:
Dobrý den, kocouři se mají jako na zámku, už se kamarádí i s naším prvním kocourem a i dokonce i s labradorem. Vše proběhlo až s podivem velice klidně a jsou super. Pro naše děti je to asi největší dárek k těmto Vánocům.

14.3.2008:
Dobrý den,
v prosinci jsme si od Vás brali bratrskou dvojici Floriánka a Mickyho. Mají se čile k světu, jsou oba velicí mazlové a taky rarášci, když dovádějí - pravidelně každé ráno od 4 hodin, zatím je máme pořád uvnitř v domečku, čekáme na pěkné počasí až je budeme moci vzít s sebou na zahradu.
Dívali jsme se, že budete na umis´tovací výstavě v Hostivaři, přijdeme za Vámi poreferovat co vše Vaše kočičky vyvádějí.
A půjdeme si asi zase dvě vzít, děti si moc přejí nějakou zrzečku, tak uvidíme jestli tam nějakou najdeme.

19.3.2008:
Dobrý den,
tak jak jsme se v neděli viděli v Hostivaři, byla jsem pokárána že málo píšu, tak bych to hned ráda napravila a poreferovala, jak to u nás teď doma vypadá.
Z nedělní výstavy jsme si nakonac odnesli kočičky 2 a jednoho kocourka - poněkolika operacích a s vyoperovaným okem.
Čekali jsme jak se Misky a Floriánek zachovají a výsledek nás velmi překvapil.
Když jsme si naše nováčky přinesli, Floriánek je bázlivě okukoval, ale nesyčel nejevil známky nelibosti. Zato Micky se projevil jako pán domu, ač kocourek Šerchán, který je 4 letý a je to pořádný kus kocoura, je obdivuhodně mírumilovný, Micky nesyčí ale vrčí. To je pro něj specifické a slyšela jsem to jen od něj opracdově psovsky vrčí - to děla už na našeho psa když jsme si ho přinesli.
A zatím to vypadá u nás tak, že Micky zahnal kočičky do skrýšek a vylézají jen v noci, kdy jsou ti dva uličníci u nás v posteli. Jen šerchán je naprostý flegmatik a výpadů Mickyho si nevšímá, konfliktům s ním se vyhýbá. Je zajímavé, že začal Micky vrčet i na bráchu Floriánka.
Ale z Mickyho roste veliký bojovník a lovec, chytá úplné hysterické záchvaty, když mu na zábradlí az oknem sedne sýkorka, to se může uřvat a uvztekat, a to samé vyvádí když je moucha na střešním okně a on se na ni nemůže dostat. Dcerka ho rozmazlila tím, že ho vždy k té mouše vyzvedle na rukou, ale když ona není doma a nikdo ho nechce vyzvednout, může se vzteky u toho okna zbláznit.
Floriánek to je jiná povaha, je orovský mazel, rozvážný, rozrůstání naší kočičí rodinky mu zjevně nevadí pokud to neubere na pozornosti jemu věnované, a když má pocit že se mu právě dost nevěnujeme, dokáže to dát patřičně najevo. Vůbec mu nevadí, když je mám na klíně oba Šerchána i jeho, to Micky toto nesnese ten mazlit to jo a kupodivu daleko více než před nedělí, ale sám,když mazlit tak jenom s ním.
Věřím že i kočičky se osmělí a zapadnou do kočičí smečky, zatím je na ně brzo.

Naše odpověď:
moc Vám děkuji za zprávu, vidět, že jste si mou výtku vzala k srdci.:-)
Máte doma opravdu veselo a "moji" kluci se mají skvěle! Jsem vážně ráda, za tu zprávu.
Na skamarádění je opravdu ještě moc brzy, ale aby vše probíhalo bez větších problémů, musíte teď hodně rozmazlovat Floriánka a zdá se, že hlavně Mickyho. Rychleji nové domorodce přijmou.
Ještě jednou moc děkuji za zprávu, mějte se všichni hezky a zase napište!:)
Lucka

Fotografie z nového domova obou kocourků najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kočičáčci

(Adel, 15. 12. 2007 23:04)

Dobrý večer,
u příběhu z 12.12. o nočních výpravách jsem se upřímně zasmála :-).Připadá mi to hodně povědomé...
Je super, že jste se kocourků ujali...ať vám ve zdarví rostou a vám hodně úspěchů.