Jdi na obsah Jdi na menu
 


Floyd

18. 10. 2009

Obrazek xxx

Mouratého Floyda nám přivezla majitelka našeho bývalého svěřence Jonatána z opuštěného domu po majiteli, který odešel do domova důchodců.  12.9.2009 byl spolu s Fábiem umístěn do Brna do bytu. 18.10.2009 si jeho majitelé vzali od nás dalšího kocourka, bílomourka Ondráška, ten však onemocněl a po 2,5 letech společného života byl uspán. Z nového domova máme tyto zprávy:

18.9.2009:
Dobrý den,
posílám pár fotek a informace o zabydlování kocourků Fábia a Floyda.

Fábio:
- zatím se trochu stydí, ale už se začíná otrkávat, postupně v nás získává důvěru.
- první noc byl trochu nesmělý a kdykoliv úzkostně zamňoukal, Floydík mu běžel podat pomocnou tlapku
- v sobotu a v neděli je stále hodně zašitý v úkrytu, ale postupně stále méně a méně. Dnes tam už jenom spinkal
- na škrabadlo a poslední zapovězené části bytu se odvážil jako první. Ze škrabadla taky první spadl (asi 2m výška), naštěstí se mu nic nestalo
- zajímá se hodně o kuchyni, hlavně o to, jak dávat nádobí do myčky. Taky ho zajímá počítač.
- schovává se před hlukem z pračky za pračku, prakticky jediná skrýš za nábytkem. Museli jsme pračku trochu odsunout, aby ta skrýš byla více dobytná pro případné zachránce.

Floyd:
- hned po příjezdu se vrhnul na průzkum okolí a po půl hodince už se s námi jenom mazlil a byl u nás jako doma. Za hodinku bylo prozkoumáno a začal si s námi hrát (zatímco Fábio čučel v přepravce).
- je hravý, občas až divoký, ale v mezích.
- objevil, že existuje škrabadlo, ale jeho účel mu prozatím zůstává utajen
- krásně hlídá a pečuje o Fábia
- medicínku, která mu zbývá dobrat, užívá bez problémů.

Oba:
- perou se o pytlík se šantou a pak jsou z ní tak oblouznění, že v sobotu neustále běhali po bytě a jeden na druhého číhali. Pak se okusovali a škrábali.
- navzájem se olizují, okusují a škrábou (i bez šanty), ale hlavně o sebe láskyplně pečují a hlídají se, aby se jednomu nebo druhému nic nestalo.
- občas v objetí usnou

Páníčkové (Martin - kočičí táta a Peťulka - kočičí máma):
- jsou z obou kocourků nadšeni
- první noc se moc nevyspali
- druhou noc byli probuzeni až v 5 ráno, nicméně usnuli i s F+F v jedné posteli a všichni 4 se probudili až o půl 8.

Připojuji pár fotek Fábia a Floyda a ještě si dovoluji pár koček z okolí jejich nového bydlení. Kromě Cley se zatím s žádnou jinou kočičkou neviděli a i tu jenom přes okno. Mourek a Chlupáč jsou jenom pracovní označení kočiček z ulice resp. z Bílé hory o které se tu stará jedna nebo několik paní ze sousedních domů. Uvažuji o tom, že bych od vás odkoupil aspoň jednu nebo více polystyrénových boudiček.
Děkujeme a pozdravujeme, především paní Tomalovou, ale i ostatní, kteří o opuštěné kočičky pečují a věnují jim všechen nebo většinu volného času. Je úžasné, co pro ta krásná zvířátka děláte.

29.11.2009:
Dobrý den,
posíláme pár informací o tom, jak se daří našim kočičím miláčkům, Ondráškovi a Floydíčkovi.

- Floydíček byl moc smutný, když přišel o kamaráda Fábia. Chodil se za námi pořád mazlit a tak jsme se rozhodli mu co nejdříve přivézt kamaráda. Po týdnu samoty jsme mu přivezli Ondráška, s kterým se znal z útulku.
- Floydík byl dost překvapený z nového "nájemníka" a spíš než nadšený, byl na nás naštvaný, jakého že vetřelce jsme mu to přivezli! - chodil za Ondráškem celý večer a snad i v noci jako "policajt" a hlídal ho, aby snad u nás něco neprovedl!
- Ondrášek si z toho ale nic nedělal, byl u nás hned jako doma a prošmejdil všechny kouty :-) Lísal se a mazlil s námi, jako by byl u nás už dlouho. Prostě - žádný problém:-)
- Naopak Floydík s námi několik dní nemluvil a snažil se Ondráškovi dát jasně najevo, kdo je tady doma a nadřazený.
- Konečně asi po třech dnech už si spolu začali i hrát a nejen si vyjasňovat hierarchii.
- Kočičí máma a táta (Peťulka s Martínkem) z toho mají radost, protože měli strach, že se ti jejich kočičáci snad neskamarádí:)
- Floydíček se uklidnil a trošku změnil. S Fábiem byl on ten divoký a drzejší, teď na jeho místo nastoupil Ondrášek :-) Z Floydíčka se stal kliďas a mazílek.

- Bohužel po několika dnech dostal Ondrášek rýmu, kterou si zřejmě přinesl už z Hodonína.
- Floydíček se držel hodně dlouho, nakonec ji ale dostal taky.
- Oba brali antibiotika.
- Ondrášek se vyléčil bez problému, Floydíček už ale měsíc prská a smrká. Příští týden půjde na výtěr z "čumáčku" a podle výsledku bude nasazena léčba. Jinak je ale v pořádku, veselý a aktivní, tak doufáme, že se to brzo vyřeší.
- kočičí máma je totiž také nachlazená a má podezření, že si to s kočičími kluky stále předává. Právě taky dobrala antibiotika. Takže se uvidí:-)

- oba kočičí kluci jsou moc milí, hraví, veselí a mazliví. Jen je trošku nepříjemné, když se Floydíček přijde pomazlit a poprská všechno kolem včetně kočičí mamky a taťky :-)
- Ondrášek zase chodí ráno pravidelně budit kočičí mamku tak, že jí šťouchá čumáčkem do obličeje.
- Oba spinkají vedle kočičí mámy (protože taťka se moc hýbe a je nebezpečí zalehnutí :-) Ondrášek většinou za její hlavou, Floydík vedle ní.
- Oba jsou to miláčci, i když na ně asi začíná jít kočičí puberta a zlobí o sto šest :-) Naučili se lézt na kuchyňskou linku a pravidelně to tam kontrolují. Jestlipak tam náhodou někdo nenechal něco dobrého?
- Oba milují vodu (Ondrášek ale víc!) Lezou neustále do umyvadla a do vany, nejlépe když je tam alespoň pár kapek vody. Když se pak kočičí mamka nebo taťka koupe, chodí po kraji vany a pozorují, co se to děje. Ondrášek už za nimi nejednou sklouzl, ale neodradilo ho to:-)
- Oba kluci lezou, kam můžou. Všechno prozkoumají, šplh po šuflatech v otevřené skříni je nejlepší sport! Všude může být nějaká schovávačka ;-)

Kočičí mamka, taťka i Ondrášek s Floydíčkem jsou moc spokojení a mají se moc rádi :-)
Všichni čtyři moc zdraví všechny kočičky a kocourky z útulku a jejich kočičí mámy, které se o ně tak krásně a obětavě starají...

23.12.2010:
Dobrý den,
děkujeme za vánoční přání a posíláme na oplátku přání s našimi kočičáky Floydíkem a Ondráškem.
Ještě připojím pár nových infomací o těch našich miláčcích:
- Floydík je pořád velký divoch, rád se mnou nebo s Ondráškem závodí v běhu přes celý byt a pak se schovává na šplhadle.
- Ondrášek rád leze do vany a moc ho zajímá ten zvuk, když se pustí sprcha a to co z toho teče :-)
- Když si pak chci čistit zuby, lehne si do umyvadla a není s ním řeč, ani když už je umyvadlo zpola plné vody - následuje potopa po celém bytě.
- Zřídili jsme na balkóně výběh a doufali, že neutečou k sousedům, nepovedlo se. Floydíka jsme už naháněli 2x, Ondráška zatím pouze 1x
- Jinak jsou to moc velcí miláčci a moc rádi se mazlí, až známí žasnou, jak hodné kočky to máme.
Děkujeme, že máme tak hodné kočky a děkujeme, že se tak staráte o ty méně šťastné kočičky u vás v Hodoníně.
Přejeme hodně štěstí a zdraví vám i vašim kočkám. Hlavně aby hodně kočiček našlo domov a málo kočiček zůstalo opuštěných.

28.5.2012:
Dobrý den,
bohužel Vám musíme oznámit, že jsme se v pátek 25. 5. 2012, po 2,5 letech společného života, rozhodli nechat uspat Ondráška, Vašeho bývalého svěřence.
Floydíček je v pořádku, akorát je mu smutno, stejně jako všem 3 jeho lidem.
Chtěl bych se zeptat, zda byste v naší situaci volili spíše kotě nebo již dospělou kočku (cca 2 až 5 let)?
Máme doma tedy 3-letého divocha Floydíčka, který každým dnem samoty je na nás víc a víc fixovaný, a malého človíčka Matýska, kterému je 6 týdnů a pár dní.
Jde o to:
a) F. nemůže zůstat sám
b) aby druhá kočka/kotě vzala na vědomí dítě a v zápalu hry mu třeba neublížila
Děkuji za odpověď a za radu.
Připojuji také lékařskou zprávu.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář